Hos Mommer

3. februar 2021

Snestorm, sokkestrikning, sammenligninger, cykler

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:43
Tags: , , , ,

Overskriftens fire ting har ikke meget med hinanden at gøre, men jeg holder af alliterationer.
Og dog hænger de to første sammen, fordi når det er sådan en forrygende snestorm, som vi har i dag, så bliver der strikket i Den Stråtækte (der var den igen, den alliteration). Alligevel hænger de ikke helt sammen, fordi der hver dag bliver strikket i Den Stråtækte – uanset vejret.

Jeg har i dag talt i telefon i over en time angående vores forsikringer. Det endte med en hurtig beslutning: Nu flytter vi selskab. For det første slipper vi 5000 kroner billigere om året, og for det andet er der ingen selvrisici; kun på elektronikforsikringen og på bilernes kaskoforsikringer, men da kun under særlige omstændigheder, mens der var på alt i det gamle – oven i købet på ret store beløb.
Og jeg var muggen. To gange har jeg henvendt mig til det gamle selskab, fordi det irriterede mig, at jeg ikke kunne se de forsikringer, som 1) jeg selv har oprettet og 2) jeg betaler. Lige så snart policerne var udarbejdet, blev jeg elektronisk ikke-eksisterende og kunne kun se policerne via Johns e-boks eller via NemID hos forsikringsselskabet selv.
– Jamen det er pga. databeskyttelsesloven. Skal du også kunne se dem, skal vi ændre alle policer, så du står som medforsikret.
– Det er altså John der er medforsikret … men fint nok, I ændrer bare på de policer. Nu.

Det gjorde de. Vi signerede digitalt på ændringerne.
Og der skete intet. Nada. Nothing. Jeg kunne stadig ikke se vores egne forsikringer.
Da jeg for et års tid siden havde brug for at kigge i en police, brokkede jeg mig igen og fik samme svar.
Denne gang udvidede de det dog med:
Jamen jeg kan se på policen, at du er medforsikret, så du skulle selv kunne se policerne.
– Det kan jeg bare stadig ikke … så havde jeg jo li’som heller ingen grund til at ringe og brokke mig over, at jeg ikke har adgang til dem …  
– Det var da mærkeligt … men du er altså 100 % medforsikret, så bare rolig.
Jeg var ikke rolig; det var ikke det svar, jeg forventede.
Hun kom med hele svadaen en gang til, og jeg bad hende om at få det ændret, så jeg kan se mine egne forsikringer, tak!

Seancen med dobbelt digital signatur blev gentaget. Intet skete.
Da jeg gjorde opmærksom på det, sagde de, at det kunne de søreme da ikke forstå, men så kunne jeg jo bare bede om at låne min mands NemID, hvis jeg ville kigge.
Det mener du ikke seriøst? Jeg kan ikke få lov til at se mine egne forsikringer uden at bruge Johns NemID?
Det er bare ikke i orden! Det er da kønsdiskrimination, så det basker. Vi er ikke nået en meter længere på det punkt, siden dengang for mange år siden, hvor jeg ejede et hus, som John flyttede ind i. Mit hus. Jeg købte det. Så kom John, han flyttede ind og nogle år efter giftede vi os.
Vupti. Så forsvandt jeg. Jeg figurerede ikke længere nogen steder; det var tilsyneladende gået over til at blive Johns hus.
(Jeg kender godt juraen i det, men det er princippet!).

Nu har jeg mistet tålmodigheden. Jeg fik en laaaang snak med en mand, som før coronapesten ville have mødt op på vores adresse in persona.
Nu har jeg sagt ja til skifte. Det kunne jeg gøre i telefonen. Jeg skulle ikke engang spørge John – et telefonisk ‘ja’ var tilstrækkeligt.
Jeg kan ikke se mine egne forsikringer, men jeg kan telefonisk sige en anden persons forsikringer op.
Det er jo fantastisk.

En anden sammenligning, som intet har med ovenstående at gøre:
I går så jeg over BBC Brit en udsendelse om en stor engelsk cykelfabrik.
Vi skulle lige forstå, hvad sådan en cykel vejer:
“Cyklen vejer 12,5 kilo. Det svarer til 12,5 kilo sukker.”
Det er også fantastisk … på engelsk var det ikke meget bedre: This bicycle weighs 12.5 kilo, which is equivalent to 12.5 bags of sugar.
Hvorfor skal det sammenlignes med sukker? Hvorfor skal 12,5 kilo cykel overhovedet sammenlignes med noget?
Det er lidt lige som i dansk tv, hvor stort set alle overfladestørrelser skal sammenlignes med fodboldbaner; en uskik, der længe har undret mig.

Sokkerne? Det må blive næste gang; jeg har allerede skrevet et for langt indlæg, men tak fordi I gad høre på mig.

28 kommentarer

 1. Mon ikke alle de fleste har blandede oplevelser med forsikringsselskaber? For mit vedkommende er de negative i overtal, men jeg har da også haft et par positive, hvoraf den ene var med rejseforsikringen, som følger med kreditkortet. Din oplevelse er helt absurd.

  Kommentar af Eric — 3. februar 2021 @ 17:06

  • Der er sikkert oplevelser over hele (u)tilfredshedsskalaen. Det er godt, at du også har haft positive oplevelser. Det har jeg nu også, men absurd er et godt ord for det, jeg har beskrevet i dette indlæg.

   Kommentar af Ellen — 3. februar 2021 @ 19:10

 2. Nogle gange betaler det sig at skifte forsikringsselskab. Vi har haft et par henvendelser på det sidste, men de kunne nu ikke matche den vi har, fordi jeg får det billigere gennem min fagforening. Det er da simplet hen et dårligt forsikringsselskab I havde, det kan da ikke være rigtigt, at du er skubbet ud, når du kom først, det er ikke i orden.
  Har I virkelig en forrygende snestorm, her har det sneet meget af dagen, men forrygende har det nu ikke været. Vi bor jo også langt fra hinanden.

  Kommentar af Lisbeth — 3. februar 2021 @ 18:34

  • Vi var egentlig ikke utilfredse med betingelserne, og det var kun mit livs andet forsikringsselskab, men det nye kunne lidt mere end matche de gode priser og nu fik jeg simpelthen nok af den diskriminering, der, som du siger, ikke er i orden.
   Nu er det holdt op med at sne, men det har blæst meget og sneet det meste af dagen. Vi lå syd for ‘snegrænsen’, kunne jeg se i vejrudsigten, og jeg så godt, at der ikke var noget videre hos jer .-)

   Kommentar af Ellen — 3. februar 2021 @ 19:15

 3. Åh ja, vi bliver så anonyme i den sammenhæng. Datteren kunne heller ikke se sin skatteopgørelse, fordi hun var gift en måned ind i det år, så hun måtte vente på, at eksmanden, som var selvstændig fik lavet sin skatteopgørelse.

  Godt du fik skiftet, så kan det gode humør vende tilbage. det er utroligt så megen energi man (jeg) kan bruge på sådanne irritationer.

  Kommentar af Lene — 3. februar 2021 @ 19:07

  • Jamen hvad er det da for noget? Der er visse områder, hvor man ikke er nået meget videre siden middelalderen.
   Det er ikke kun dig, der bruger energi på irritationer over den slags uretfærdigheder 😀

   Kommentar af Ellen — 3. februar 2021 @ 19:17

 4. Måske fordi briternes forhold til decimale systemer er lidt “iffy” stadigvæk? De kan ikke forestille sig 1 kg, men en pose sukker ved man ligesom, hvad er.

  Kommentar af Henny Stewart — 3. februar 2021 @ 19:31

  • Det er en rigtig god pointe. Den tanke fik jeg slet ikke, men det kunne sagtens være forklaringen.
   Mine børnebørn kan godt forholde sig til det metriske system, men Tim skal tænke lige så meget over kilo og meter, som jeg skal med ounces, stones og miles.
   Så jeg burde egentlig have fået den tanke …

   Kommentar af Ellen — 3. februar 2021 @ 19:38

 5. Det var godt, du skiftede forsikringsselskab. Man burde nok ind imellem undersøge, om man har det rigtige. Vi er i et forsikringsselskab igennem min fagforening, men det er mindst 10 år siden, jeg har undersøgt priserne andre steder.

  Kommentar af Madame — 3. februar 2021 @ 20:13

  • Man bliver jo hvor man er, hvis ikke man har grund til at være utilfreds – og det er der sikkert også en del, der lever højt på …
   Vi havde ikke skiftet, hvis ikke jeg var blevet grundigt træt af den tåbelige forskelsbehandling, og det viste sig jo, at der også var en god økonomisk grund til skiftet, så jo, det er nok en god ide at tjekke med nogle års mellemrum.

   Kommentar af Ellen — 3. februar 2021 @ 21:08

 6. Det var godt, du fik skiftet. Jeg kom til at tænke på mit forhold til mit forsikringsselskab. Det er faktisk ikke-eksisterende. Men jeg blev lige obs på det for fire år siden, da jeg fik udbetalt erstatning pga af en knæskade. Det var jeg godt tilfreds med. Og siden er mit forhold gået i dvale.
  Jeg kigger forgæves efter snebilleder. Har I ikke siddet inde og hygget jer, mens snestormen rasede?

  Kommentar af Betty — 3. februar 2021 @ 22:49

  • Så er det jo som det skal være: Noget, man betaler mange penge for, men som man aldrig kommer til at bruge … og at du så var tilfreds den ene gang, er godt!
   Det holdt først op med at sne, da det var blevet mørkt, og meget af sneen forsvandt hurtigt, fordi det var tøvejr. Vi havde ikke jydernes hårde frost 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. februar 2021 @ 9:53

 7. Jeg har meget lidt styr på størrelsen af en fodboldbane – har ikke været i nærheden af en, siden jeg var barn. Men jeg har en kolonihave i en forening, hvor havelodderne alle har cirka samme størrelse. Så når jeg skal forholde mig til arealer, regner jeg dem om til kolonihaver. Det giver også lidt mere mening end fodboldbaner, som vist sjældent ligger mange sammen?

  Kommentar af Beri — 4. februar 2021 @ 5:40

  • Det er i hvert fald en fjollet sammenligning med fodboldbaner – min eneste forklaring på ideen med det er, at fodboldbaner har samme mål verden over, men hvorfor overhovedet sammenligne? Lad folk selv tænke over det, ganske som du har gjort.

   Kommentar af Ellen — 4. februar 2021 @ 9:56

 8. Herligt forsikringsselskab. Sodoma og Gomorra! Hvor var vi dog henne, hvis kvinder sådan uden videre kunne få adgang til at se i forsikringspolicer. 🙂
  Ubehageligt. For HVIS din manglende mulighed for at se policer skyldes databeskyttelses-loven, er det et eksempel på det som EU-modstandere kalder “De sydeuropæiske fundamentalisters evne til at liste et middelalderligt kvindesyn ind ad den juridiske bagdør.”

  -Og vægtenhederne: Det er da ikke et øjeblik for tidligt at udskifte kilo med sukkerposer. Det er årtier siden vi udskiftede m2 og hektar med antal fodboldbaner, når større arealer skulle angives i pressen.
  Snart kommer vel turen til tidsenhederne. Jeg foreslår at starte med enheden: “En middagsssøvns tid” = 2½ time.

  Kommentar af natural2222 — 4. februar 2021 @ 6:03

  • Hehe, det er godt med dig 🙂
   Jeg tror nu ikke vi behøver at være bekymret i EU-sammenhæng, for forsikringsselskabet jeg skiftede til, sagde at det ikke var noget problem. Skiftet træder dog først i kraft om et par måneder, så jeg har til gode at se, om det passer …
   Det er årtier siden, og jeg har undret mig i samme årtier, især da jeg for ikke længe siden hørte, at “det svarer til 15.000 fodboldbaner”. Jeg kan overhovedet ikke forholde mig til 15.000 fodboldbaner, men jeg kan godt til 107 kvadratkilometer.
   Dit tidsforslag er ikke helt tosset – bortset fra, at den tidsenhed vist er temmelig elastisk. Johns varer fx sjældent over en time 😉 – men tid er selvfølgelig også et relativt begreb, som vi har konstateret ved flere lejligheder …

   Kommentar af Ellen — 4. februar 2021 @ 10:08

 9. Det mest absurde ved din forsikringsselskabshistorie er næsten, at de flere gange mener, at NU burde du kunne se forsikringerne. Sidder deres IT-folk på hænderne? Det er altså ikke nok at sige, at det kan de da ikke forstå.
  Selv har jeg et godt forsikringsselskab. Jeg morer mig en hel del, når en forsikringssælger ringer og roser deres produkt i høje toner. Når jeg så fortæller, hvor jeg er forsikret, bliver de altid helt tavse og indrømmer, at det kan de nok ikke hamle op med.

  Kommentar af Kirsten — 4. februar 2021 @ 9:18

  • Et eller andet sidder de i hvert fald på, og jeg er enig i, at det ikke er et acceptabelt svar. Det må vel også være en overfortolkning af databeskyttelsesloven, når andre bare får det til at fungere uden alt det bøvl.
   Nu bliver jeg da helt nysgerrig efter at vide, hvor du er forsikret? Kan du ikke bare hviske det til mig her? De bliver vel næppe fornærmede over lidt god omtale 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. februar 2021 @ 10:11

 10. Altid en god idé at checke sine forsikringer (hvis man ellers kan… he he) – alene for at se, om man kan få samme produkt for en bedre pris andetsteds. Der kan være mange penge at spare, som det jo også var tilfældet hos jer.

  Det er bare en kamp for sådan nogen som os, der både har private forsikringer OG erhvervsforsikringer; der er en del at flytte med. Når man nu har sit erhverv hjemme, er det bedst at have begge hold forsikringer samme sted, for ellers kan jeg let forudse problemer.

  Jeg kan blive lige så arrig som du, hvad angår “usynlighed”. Jeg har også prøvet at få en hvid pind i munden, eller hvad der nu sker, og det irriterer mig særdeles meget. Så jeg har haft lignende diskussioner adskillige gange – også før databeskyttelsesloven…

  Kommentar af Mia Folkmann — 4. februar 2021 @ 18:26

  • Ja, hvis man ellers kan 😉
   Jeg kan godt følge dig i, at det må være en fordel at samle sine forsikringer ét sted – det tror jeg i øvrigt, at det altid er, men nok især i dit tilfælde, for så kan den ene ikke tørre noget af på den anden.
   Det må være noget, rigtig mange kvinder har oplevet – underligt, at man aldrig hører noget om det, og ja, det er ovenud irriterende. Mit eksempel med huset og dermed realkreditlånet var også længe før databeskyttelsesloven.

   Kommentar af Ellen — 4. februar 2021 @ 19:07

 11. Vi har samme oplevelser som Kirsten med konkurrerende forsikringsselskaber, der hurtigt opgiver salgstalen – og jeg tør godt sige højt, at vi er forsikret i Lærerstanden og aldrig har haft problemer med dem. På trods af, at det er den kvindelige halvdel af husstanden der står for (og betaler) forsikringerne 😉
  At de foreslår dig, at bruge din mands NemId er frækt; det er jo direkte ulovligt!
  https://www.ret-raad.dk/blog/goer-ikke-dig-selv-til-falskner

  Kommentar af fiberfryd — 5. februar 2021 @ 0:28

  • Jeg ved godt, at det er ulovligt, og min samtale med dem desangående var dengang også en hel del længere emd gengivet her.
   Så det er Lærerstandens … det har jeg vist hørt før. Fint, at de kan finde ud af det uden problemer, selv om det er præcis samme omstændigheder som her i husstanden.

   Kommentar af Ellen — 5. februar 2021 @ 7:14

 12. Åh ja, det er da herligt at en cykel vejer det samme som 13 kg. sukker. Husker du at vi som børn drillede: “Hvad vejer mest, et kilo bly eller et kilo fjer?” hvortil i det mindste de små tænksomt svarede “det er nok bly … åh nej – det er jo det samme!”

  Men jeg kan godt lide at sammenligne med fodboldbaner, hvis sagen ikke er alvorlig – men jeg ser jo mine egne indre billeder og ved at de er helt forskellige fra virkelighedens fordboldbaner! Min 900 m² have har fungeret som fodboldbane når børnene legede, og fodboldbaner rundt om i England har endog *meget* varierende mål (Wembley er meget bredt, så vidt jeg husker) så det er en skæg useriøs sammenligning at sige fx. solceller på et areal som 10 fodboldbaner. Det er tosset!

  Forsikringsdelen af indlægget er jeg meget glad for. Jeg skal have kigget på forsikringer. For mig ser det ud som om det værste er at man betaler og risikerer ikke at få erstatning om så huset brændte ned til grunden – måske fordi der statistisk set er for mange huse, der brænder ned, så man ved at meget er påsatte “erstatningsbrande”. Forsikringsselskaberne skal være meget omhyggelige.

  Jeg har mest lyst til at sige min forsikring helt op.

  Kommentar af Donald — 5. februar 2021 @ 13:45

  • Den med bly og fjer tror jeg ikke, der var nogen aldersbegrænsning for at hoppe på 🙂
   Skulle fodboldbaner have forskellige mål? Det forstår jeg ikke helt – skal det ikke være standardiseret, ganske som at en svømmebane skal overholde helt bestemte mål?
   Jeg ville ikke turde være uforsikret, men jeg tror nu heller ikke, at der er så mange svindlere – og jeg tror heller ikke, at man risikerer ikke at få erstatning. Der findes dygtige ‘undersøgere’ i forbindelse med husbrande, så de er gode til at finde brandårsagen.
   Det er dog rigtigt, at man bruger mange penge på noget, man håber, at man aldrig får brug for!

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2021 @ 17:05

   • Jeg tror at fodboldbaner skal overholde nogle minimum og maximum mål, men enten er der vide rammer eller også er fx. Wembley stadion ikke sådan lige til at rive ned og ændre størrelse på, så man må lave undtagelser.

    Det er åbenbart et område med store problemer! Jeg vidste godt at græsset, selve overfladen, er et ømt punkt, men alting er problematisk (fordi man tjener så meget på spillet?)

    Her fandt jeg noget (har skilt link ad for evt. spam-blocking:)
    the18.com — en/soccer-news/soccer-pitch-dimensions-tottenham-wembley

    For better or worse, FIFA does not stipulate an exact size for a soccer pitch. There is, in fact, a massive range of acceptable soccer pitch dimensions, from 5,000 square yards (4,050 square meters) all the way up to 13,000 square yards (10,800 square meters). While the range is smaller for professional clubs, there is still a variance that can create quite a home-field advantage.

    Kommentar af Donald — 8. februar 2021 @ 0:21

    • Jeg opdager at man faktisk har bygget et nyt Wembley stadion!!!

     Kommentar af Donald — 8. februar 2021 @ 0:23

   • Undskyld mig men jeg kunne ikke lade være med at søge mere oplysning, det undrede mig at man ikke bare lige kunne slå op hvor stor den gamle Wembley bane var, – hvor er jeg dog blevet forvænt med at få information om alting ved et par tastetryk!

    Du behøver ikke at læse mere – klart nok anbefaler FIFA standardmål og de overholdes stort set altid.

    FIFA stipulates a soccer pitch must be between 100-130 yards (90-120m) long and 50-100 yards (45-90 meters) wide, as long as it is not square. For international matches the dimensions must be between 110-120 yards (100-110 meters) long and 70-80 yards (64-75m) wide — a range of 7,700 square yards (6,400 square meters) to 9,600 square yards (8,250 square meters). Most professional leagues follow similar standards; the English Premier League expects its clubs to have pitches as close to 114.8×74.4 yards (105×68 meters) as possible, unless the stadium is too small.

    Kommentar af Donald — 8. februar 2021 @ 0:51

    • Okay, tak for research 🙂
     Der er måske ikke den store forskel – i hvert fald ikke på professionelle baner, men det, at der overhovedet er forskel, gør ikke fodboldbane-sammenligningen mere logisk … eller forståelig for ikke-fodboldentusiaster 🙂

     Kommentar af Ellen — 8. februar 2021 @ 8:33


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.