Hos Mommer

17. januar 2021

Pensionistvisen er ikke længere forbeholdt pensionisterne

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:03
Tags: , ,

Næsten alle i hele verden lever som Sønck og Sørensen gør i deres Pensionistvise. Jeg ved, at rigtig mange andre har det som jeg, selv om det også er en eviggyldig sandhed, at der altid er nogle, der har det værre end én selv.
For eksempel føler jeg mig meget heldigere end alle de mange, der skal passe op til flere børn, enten passe de små eller deltage i en ukendt/uvant skoleundervisning (for nogle både-og!), samtidig med, at de skal sørge for tre måltider om dagen, samtidig med, at de skal passe et fuldtidsarbejde hjemmefra, samtidig med, at de skal undgå at hele huset ligner en svinesti, fordi alle er hjemme hele tiden. Jeg kan blive helt svedt bare ved tanken. Nogle – mange, sikkert – har måske ikke engang den anden forælder til at tage en del af slæbet.
Da jeg forleden talte med Charlotte om det, peb hun lidt over hvor hårdt det er. Hun fik selvfølgelig den forventede portion morpylder og medlidenhed, men da jeg nævnte, at hun trods alt ikke havde elementerne rengøring og fuldtidsjob, kunne hun godt se, at mange havde det værre.
Hun har nemlig, i modsætning til under første lockdown, kunnet beholde sine to rengøringspiger. De må gerne sige nej tak, men de må også gerne tage ud og gøre rent, hvis de overholder de givne retningslinjer, hvilket de gør, for de har svært ved at undvære de penge, de tjener ved det.

SommerfuglehuenSommerfuglehuenimage

For mig er der ingen forpligtelser eller opgaver udover de sædvanlige. Al min tid er min egen. Al Johns tid er hans. Al vores tid er vores.
Privilegerede, kan man sige.
Men holdnuop, hvor er det altså keeeedeligt.
Jo, vi kan da køre og gå ture, hvilket vi også gør, men det lille krydderi med at spise en frokost på restaurant eller cafe eller købe en kopkaf og måske en lille kage er der ikke. Der sker ikke en hujende fis, som kan pifte hverdagen lidt op – og hverdage har vi syv af om ugen i disse tider.
Dette er ikke en kritik af nedlukningen, for den er nødvendig, og sådan må det være et stykke tid endnu. Det er vi alle fælles om at gennemføre.
Det er bare en klagesang. En gedigen omgang selvmedlidenhed. Hvis ikke andre har ondt af mig, må jeg jo selv have det …
Ingen gourmet- eller andre kroophold, ingen udenlandsrejser, ingenting.
Vi har lejet et sommerhus i Sønderjylland i begyndelsen af marts. Det er ikke sikkert, at verden er genåbnet, men vi har lov til at tage til en anden landsdel og undersøge ukendte landskaber, selv om vi skal passe os selv i sommerhuset, fordi vi ikke kan gå ud og spise, men så sker der da bare lidt.

Jeg får strikket som aldrig før! Jenny Alderbrandts sommerfuglehue, hvor jeg skal tage mig voldsomt sammen for at strikke de tilhørende vanter, synes jeg er ret pæn, så mon ikke en eller anden vil have den? Ellers vil Røde Kors altid, og tæppet til dem ligger bare og venter på at kunne blive afleveret. Jeg er i gang med det næste tæppe, men det er et indimellem-arbejde.
Der bliver fyldt mere og mere i Den Store Kurv, hvor der derfor vil blive en hel del at vælge imellem for hele familien, når vi til næste jul kan mødes igen.

Den Store KurvDen Store KurvTæppe till Røde Kors

30 kommentarer

 1. Herfra lyder et fuldtonet “Amen” 🙂

  Kommentar af Eric — 17. januar 2021 @ 16:54

  • Jeg kunne høre det helt fra Aalborg 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2021 @ 17:58

  • Danmark er delt for vi er jo mange som passer vores arbejde på arbejde og gør som vi plejer i hverdagen. Men jeg tænker også på mine kolleger med børn, som skal have børnene passet og skolet, selv om de selv skal passe jobbet på sygehuset. Det samme gælder jo for mange andre.
   Jeg har nærmest ikke strikket siden vi lukkede ned i marts. Der er heller ikke ryddet op i skabe, så hatten af for dig 😊

   Kommentar af Lene — 18. januar 2021 @ 3:04

   • Nej, det er sådan nogle som dig, vi andre skal løfte hatten for, Lene 🙂

    Kommentar af Ellen — 18. januar 2021 @ 9:16

 2. Sikke en sød hue. Må man låne opskriften?

  Kommentar af Hanne — 17. januar 2021 @ 17:00

  • I princippet nej, fordi det ikke er en gratis opskrift, men en jeg har købt. Beklager, Hanne – men ja, det er en rigtig fin hue 🙂
   Det er Jenny Alderbrandt, der er designer på ‘Papiliomössa’.

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2021 @ 18:02

 3. Jeg må endnu engang tage hatten/huen af for dit håndarbejde. Hvis det var mig, der havde strikket den, ville jeg aldrig give slip på den!

  Kommentar af Uffe Jerner — 17. januar 2021 @ 17:15

  • Tak, Uffe – men du ved ikke, hvor fjollet jeg ser ud med hue på. Jeg foretrækker pandebånd 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2021 @ 18:03

 4. Hvor er det flot, at du får lavet så meget håndarbejde – sommerfuglehuen er fantastisk flot. Ja, hvor det det dog ubehageligt at være afskåret fra alt det, vi gerne vil, men ikke må i denne tid. Selv om jeg nu har masser af tid, synes jeg ikke, jeg får udrettet ret meget andet end at læse, at gå nogle lange ture og at holde kontakt med venner og familie via Skype og mails.   

  Kommentar af Madame — 17. januar 2021 @ 17:29

  • Tak – jeg synes også den er flot. Bare ikke på mig 😉
   Jeg har altså også svært ved at tage mig sammen til at lave noget fornuftigt som fx at rydde op i mine skabe. Det SKAL bare gøres, inden verden åbner igen!

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2021 @ 18:04

 5. Hvis jeg kendte en lille pige i “lyserød hue-og vante-alderen”, ville jeg straks bestille et sæt med sommerfuglene.
  Sommerhus i Sønderjylland i starten af marts …. Det ville jeg til gengæld aldrig nogensinde booke.
  Håber, det bliver bedre, end mine fordomme tilsiger mig. Jeg er jo ikke sommerhustypen, og slet ikke i Sønderjylland i starten af marts.
  Spændt på at læse, hvor det er, når du aflægger rapport her på bloggen.

  Kommentar af tingats — 17. januar 2021 @ 19:02

  • Tak – det er nu også ret fint 🙂
   Måske har det noget med at gøre med hvor man bor? Jeg gad jo heller ikke leje sommerhus på Sjælland, og I kan jo køre til Sønderjylland på ganske kort tid. Vi kan vældig godt lide Sønderjylland (vi skal bo lige ud til Aarøsund), og vi kan også godt lide at leje sommerhuse rundtomkring, fordi det er dejligt at have en base, hvor vi – selv om vi godt kan lide at spise ude – også kan have et midlertidigt hjem, hvor vi bare hygger og slapper af om aftenen efter at have kørt rundt om dagen – og ikke mindst indtage morgenmaden i fred og ro, stadig iført pyjamas og morgenhår 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2021 @ 21:41

   • Du må i gang med at øve sproget. https://gruble.dk/quiz/8094/10/gruble.dk?fbclid=IwAR2cLMcH9EEO7RFP_OTLPRu7byWov9xGC9Iu2RB4rexudXpmuX9WGKIXM0k
    Jeg er jo sønderjyde, og Ib påstår stadig hårdnakket, at han ikke forstod et ord af, hvad min far sagde de første gange, han var med hjemme.
    Restauranten på Årøsund Badehotel skulle i øvrigt være ret god – hvis ellers noget er åbnet til den tid.

    Kommentar af tingats — 19. januar 2021 @ 12:42

    • Jeg tog quizzen og fik 9 ud af 10 rigtige – det eneste jeg svarede forkert på, var spørgsmål 6. Hvad siger du så? Er det ikke blæret? 🙂
     Vi har faktisk et hængeparti hvad Aarøsund Badehotel angår. Vi havde bestilt et gourmetophold der i december, men så lukkede man ned igen, og vi vi fik det udsat til de igen må åbne restauranten. Hvornår det så sker, ved vi jo desværre ikke endnu.

     Kommentar af Ellen — 19. januar 2021 @ 12:50

 6. Ja vi er privilegerede os pensionister, vi er født på det rigtige tidspunkt, det bliver ikke sjovt for vores børn som skal være meget ældre, inden de kan gå på pension. Det må være hårdt at have hele familien hjemme hele tiden, uha føler med dem alle.
  Vi er også så heldige, at vi ikke plejer at gå ud og spise, så vi savner det ikke. Men vi har lejet sommerhus til marts og har inviteret hele familien, så er vi 11, det kan vi så spekulere på om det kan lade sig gøre. Det håber jeg, for det er længe siden, men det er jo også længe siden for jer med familie i England, ja men så må man godt have lidt ondt af sig elv.

  Kommentar af Lisbeth — 17. januar 2021 @ 19:44

  • Det er vi nemlig – jeg er godt nok glad for, at jeg kunne jobstoppe som 60-årig.
   Det bliver spændende, om I kan samles alle sammen til marts. Som det ser ud lige nu, er det umuligt at vide, men vi håber det bedste. Hvis vaccineleverancerne holder, så er alle vi gamle og halvgamle vaccineret inden udgangen af marts, så der er håb forude.
   JA, du og jeg og alle andre bedsteforældre har og må også gerne have ondt af os selv. Jeg synes det er virkelig hårdt ikke at kunne se barn og børnebørn de 5-6 gange om året. vi er vant til.

   Kommentar af Ellen — 17. januar 2021 @ 21:46

 7. Er med i sangkoret – der sker ikke meget, og dagene ligner hinanden! Savner den dér kopkaf på café eller en lille frokost! Men vi holder ud i flok og håber på bedre tider! Vi trøster os med take-away en gang imellem. Sønderjylland i marts er nu ikke dårligt – der er så mange dejlig steder. Forhåbentlig er der lukket mere op til den tid!

  Kommentar af Fru Moll — 18. januar 2021 @ 0:06

  • Jeg tror det efterhånden er et stort kor – og jeg er ellers ikke glad for “Syng sammen”-bølgen 😉
   Takeaway er en god ide, og i Præstø er der lige en rigtig god restaurant, der er begyndt på det. Desværre nok som en sidste, desperat udvej for dem …
   Sønderjylland er nemlig fint, med mange gode steder, som du siger, og vi glæder os til en smule forandring!

   Kommentar af Ellen — 18. januar 2021 @ 8:58

 8. Alt hvad du skriver er rigtigt.
  For mit vedkommende sker der dog noget i morgen, for da starter mit tyskhold online undervisning. Det er helt mærkeligt at skulle noget på et bestemt tidspunkt. Jeg er også ekstra priviligeret, for jeg elsker at se vintersport i tv, og det er der på trods af hele situationen meget af, så det ser jeg frem til i weekenderne, som i den sammen hæng starter allerede om torsdagen.

  Kommentar af Kirsten — 18. januar 2021 @ 9:43

  • Det med at have noget at se frem til, noget at glæde sig til, er blevet kraftigt understreget under coronapesten.
   Dejligt for dig, at du kan se din vintersport. Jeg er så glad for muligheden for streaming, så jeg kan ‘bladre’ og se udsendelser, jeg ikke tidligere har gidet/kunnet/haft tid til.

   Kommentar af Ellen — 18. januar 2021 @ 9:55

 9. Hvor er jeg også glad for, at vi bare er os to. Vores børnebørn er ikke i skolealderen endnu, men institutionerne er heller ikke glade for at modtage børn, så der må trylles.
  Søren og jeg er blevet enige om, at vi må have et kedeligt (eller meget regelmæssigt) liv normalt, idet vi ikke synes, vi gør ret meget anderledes her under coronaen. Jo, vi holder telefonmøder i vandrelaugets planlægning, og vi ser ikke vandrevennerne og jeg ikke mine “kommakoner” og læseveninder – men det bekymrer os ikke. Mon ikke bare vi er introverte nok, til at vi egentlig trives meget godt med bare vores eget selskab. Ferie og rejser er heller ikke noget, vi plejer at planlægge eller spare vildt op til; jeg kan dog mærke, at det bliver rart nok at kunne komme ud at se noget andet, engang.
  Men det er ok at synge en klagesang, for det har snart varet et år nu – det er ALT ALT for længe.

  Kommentar af conny — 18. januar 2021 @ 9:44

  • Ja, der er mange, der må trylle.
   Det er godt, at I trives i eget selskab. Det gør John og jeg heldigvis også – vi talte netop forleden dag om, at tænk, hvis det i forvejen knirkede lidt i ægteskabet, så ville det nemt kunne få dødsstødet, når man er sammen 24/7.
   Vi synes, at det at planlægge og glæde sig til en ferie er en væsentlig del af hele oplevelsen, så det er trist for os ikke at kunne sætte dato (eller sted, for den sags skyld) på den næste ferie.
   Vi hverken overrendte eller blev selv overrendt af vores venner eller familien, men det gør noget psykisk, at det nu slet ikke kan lade sig gøre. Vi vil jo helst selv bestemme!
   Om under en måned har det varet et år for Danmarks vedkommende, og det er ikke slut før tidligst om nogle måneder. Det bliver et år vi sent vil glemme – og det, selv om der ikke er ret meget godt at huske det for …

   Kommentar af Ellen — 18. januar 2021 @ 10:03

 10. Jeg vil bare sige er enig med dig er ved at være så kedeligt, savner også at komme ud at spise ja bare en kop kaffe i byen.
  Har jo en stor familie der bor i nærheden men alle passer jo på farmor og så ses vi ikke så meget.
  Fylder lige om lidt 75 år havde glædet mig til alle skulle samles, har indset det bliver ikke til noget.
  Så bliver sgu dejligt når vi igen kan færdes frit og være sammen.

  Kommentar af Jonna — 18. januar 2021 @ 15:03

  • Vi er mange om den følelse, Jonna, men det er nok ingen trøst. Du må holde et brag af en fest, når det igen bliver tilladt. Forhåbentlig til sommer 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. januar 2021 @ 15:27

 11. Kan vi ikke lege, at vi er gået i vinterhi? Altså de heldige af os, uden arbejde og uden undervisningsforpligtelser. Vi skal bare vente på, at det bliver vores tur til at få et par stik og foråret er over os.
  Jeg føler mig særdeles heldig, for som en temmelig introvert personage, er jeg hverken plaget af kedsomhed, social udsultning eller udlængsel – OG jeg kan se mine børn og børnebørn med jævne mellemrum, så ingen klager herfra 🤷🏼‍♀️ Beklageligvis …

  Kommentar af fiberfryd — 19. januar 2021 @ 0:22

  • Det behøver vi vist ikke bare at lege – vi er simpelthen gået i vinterhi 🙂
   Det er jo lige netop det: At jeg ikke kan se mit barn og mine børnebørn er det værste ved hele situationen – nu er vi nået så vidt, at jeg godt kan frygte om maj-turen bliver til noget, men der skulle alle vi over 65 gerne være vaccineret, så jeg har ikke mistet håbet.

   Kommentar af Ellen — 19. januar 2021 @ 9:32

 12. Dejlig kurv – det gælder om at få det bedste ud af det. Jeg vil tro at man for at forstå sammenhængen burde høre nogle historier om hvordan folk er blevet smittet. Der er efter min mening for meget panik og for lidt forsigtighed.

  Kommentar af Donald — 19. januar 2021 @ 0:44

  • Det gælder det nemlig om – det hjælper ikke at gå helt i sort, og når jeg bare får luft indimellem, overlever jeg 😉
   Du har nok ret – en del af problemet er bare, at nogle af de mest paniske ikke helt har fattet konceptet. Jeg har et par tragikomiske eksempler på det …

   Kommentar af Ellen — 19. januar 2021 @ 9:36

   • Ja det er tragikomisk! :,-)

    Kommentar af Donald — 19. januar 2021 @ 15:01

    • Ja. Fx kender jeg nogle stykker, der tror, at mundbindet udelukkende er til at beskytte bæreren af det, og det nytter ikke spor, at jeg fortæller dem, at sådan er det ikke.

     Kommentar af Ellen — 19. januar 2021 @ 15:52


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.