Hos Mommer

8. januar 2021

Jeg vil uuuuud – ud under åben himmel

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:09
Tags: , , ,

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er det Anne Dorte Michelsens tekst, der ‘synges’ i overskriften.
Jeg længes. Længes efter godt vejr, så vi kan komme ud og køre en tur for at komme til at gå en tur.
Jeg ved det godt: 1) Vi kan bare gå en tur her hvor vi bor. 2) Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr, kun forkert påklædning.
Men der er også noget, John og Ellen gider, og så er der noget, John og nok især Ellen ikke gider.
Da Merete var her i julen, viste hun os en app, som vi satser på at få meget glæde af: AllTrails. Den tager udgangspunkt i, hvor man rent fysisk befinder sig, men man kan klikke et kort frem og dermed lede efter ture i områder, man kunne tænke sig at køre til.
Den er gratis, med mindre man vil kunne downloade kort til offline brug, men det har vi umiddelbart ikke brug for. Det kan dog være, vi får det, for den virker tilsyneladende globalt – jeg kan i hvert fald lede over hele kloden.

Screenshot_20210108-172056_AllTrailsScreenshot_20210108-162154_AllTrailsScreenshot_20210108-173324_AllTrails

Jeg kan næsten ikke få hænderne ned. Først kommer der forskellige lokale forslag op (første billede) – hver af turene har oplyst længde og anslået varighed, og klikker man på en, kommer der et kort frem (andet billede), som selvfølgelig kan zoomes ud og ind. Den røde linje er højdekurven for turen. Man kan lægge egne ture ind, og man kan supplere med kommentarer og egne billeder.
Der er ture fra 100 meter (hvor man bare krydser et bytorv) til ture, der vil tage flere dage at gå, så der er noget for enhver alder og ethvert knæ.
På tredje billede ses et screendump, hvor jeg havde tastet Pewsey ind; en by ikke så langt fra Charlottes bopæl, og allerede i første hug dukkede der to ture op, vi ikke kender, så jeg skal have gjort Charlotte opmærksom på appen. Bluebell-turen nederst skal vi tage ved førstkommende lejlighed, for det er et lige fantastisk syn hver gang. Planen er, at vi skal derover netop i bluebellsæsonen til maj, men nu må vi jo se, om coronapesten igenigenigen forhindrer os i at tage afsted.
Man skulle næsten tro, at jeg har fået sponsorbetaling for dette indlæg, men det har jeg ikke – er bare ret begejstret, så jeg synes jeg ville fortælle alle gårtursglade folk om denne eminente app. I morgen tager vi Around the Suså på billede to – hvis vejret vil, men det ser det lige nu ud til at ville.

For vi trænger, gør vi ikke? Vi trænger til at komme ud, til at se og opleve noget andet, noget nyt, gør vi ikke? Vi trænger til bare for en stund at glemme alt om forsamlingsforbud, rejserestriktioner, afstand til andre og alt det andet, vi alle i mere eller mindre grad lider under.
Jeg har lige bestilt årets fjerde sommerhusuge (ja!), hvor kun den ene tur, som er til det sydlige Norge i juni, kan komme i coronafare. De tre andre er forskellige steder her i Danmark, og det kan ingen forhindre os i at gennemføre. Andet end, hvis vi selv bliver coronaramt, naturligvis, men vi passer på, krydser fingre og venter med længsel på vaccinationen.

20 kommentarer

 1. Ja jeg går jo kun her i området, heldigvis kan jeg variere turene og gå forskellige steder, men rundt på vores lille ø kommer vi sjældent. Uden for øen har vi ikke været siden 17. oktober, vi plejer trods alt at komme lidt mere ud, men intet er som det plejer at være, så jeg trøster mig med en god bog/film eller haven.

  Kommentar af Lisbeth — 8. januar 2021 @ 19:31

  • Jeg tror, jeg ville cykle meget rundt, hvis jeg boede på din skønne ø 🙂
   Nej, intet er som normalt, og bøger og strikketøj er guld værd i disse tider – jeg er ikke så god i haven om vinteren, som du er.

   Kommentar af Ellen — 8. januar 2021 @ 20:16

 2. Det ser umiddelbart smart ud med AllTrails. Jeg har lige set, hvad app’en foreslår i den del af Nordsjælland, hvor vi bor, og stort set alle turforslag er utroligt lange. Jeg er dog kun til traveture på højst 8 kilometer.
  Men vi tænger alle til at komme ud og opleve noget andet i denne tid 🙂

  Kommentar af Madame — 8. januar 2021 @ 19:48

  • Det var da irriterende, at de ikke har nogle mere menneskelige ture oppe hos jer. Selvfølgelig kan man klippe i dem, men man skulle jo gerne kunne begynde og ende samme sted. I må, lige som os, køre en tur for at gå en tur. Så sker der da også bare lidt ud over det sædvanlige 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. januar 2021 @ 20:18

 3. Jeg har nok nævnt det før; men vi har passeret længsels-fasen, og har -nok lidt ligesom langtidsfanger- fundet ro i tingenes tilstand. Udlængslen er lagt på hylden og nye værdier fundet frem.
  Smart med den app. Hvem mon styrer det? Der må jo være nogle indberettere af turene og en censur-gruppe, så man undgår ture lagt op af drillepinde eller folk med ondt i sinde.

  Kommentar af natural2222 — 9. januar 2021 @ 4:04

  • Jeg ville ønske jeg kunne få det som jer, men det kan åbenbart ikke lade sig gøre. Jeg går ikke ligefrem rundt som en løve i bur, men jeg kan godt mærke, at oplevelsestrangen presser sig på.
   Jeg ved det ikke, andet end at appens ‘bagmænd’ har til huse i San Francisco, og at de virker meget seriøse, når man ser på deres hjemmeside.
   Den er som sagt gratis, men man skal registrere sig, så mon ikke det stopper en masse spam?

   Kommentar af Ellen — 9. januar 2021 @ 8:55

 4. Det er en smart app, som jeg sagtens kunne bruge. Hvis jeg altså havde en smart telefon, hvad jeg IKKE har. Måske skulle man overveje sådan én her i 2021… 😉

  Jo, vi trænger, gør vi. Vi har også ret meget udlængsel, men jeg venter pænt til efteråret og håber det bedste. Jeg tror, at vi får nok at gøre i vores nye sted her de første par måneder eller fem… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 9. januar 2021 @ 7:57

  • Du overrasker mig, Mia 🙂 Jeg kunne ikke leve uden min smartfon, som finder min bil i ukendte byer (parked Car Locator), som leder mig tilbage til udgangspunktet, når (ikke hvis …) jeg farer vild i en skov, som via billedgenkendelse kan fortælle mig hvilken plante jeg står med, og som via lyd eller beskrivelse kan fortælle mig om fuglen jeg lige så, og hvilke seværdigheder der er i nærheden af min lige nu-lokation. Der er virkelig mange nyttige apps, og der er selvfølgelig meget pjat ude, men det har man jo lov til at lade være med at bruge 😉
   Der er MobilePay, som er en af nyere tids bedste opfindelser – jeg troede ikke, man kunne undvære det, når man har butik?
   Ja, jeg tror du har nok at bestille hele foråret og måske sommeren med, så det er fornuftigt at vente med at rejse til efteråret, hvor vi alle forhåbentlig kan fremvise et vaccinepas 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. januar 2021 @ 9:04

   • Jeg har mobilepay til virksomheden – men til det brug kræves ingen telefon… bare et specielt 6-cifret nummer. Men jeg kan godt høre, at der var nogle af de apps, som jeg kunne bruge… 😉

    Kommentar af Mia Folkmann — 9. januar 2021 @ 16:14

    • Åh … selvfølgelig … men ja, der er virkelig mange andre nyttige apps 🙂

     Kommentar af Ellen — 9. januar 2021 @ 17:00

 5. TAK for det tip pen Alltrail. Den er nu hentet, og jeg vil glæde mig til at kigge nærmere ind i den. Jeg har et mål om at gå 10.000 skridt om dagen, så længe jeg arbejder hjemmefra, så lidt ny inspiration skader bestemt ikke.
  God weekend

  Kommentar af Fru Z — 9. januar 2021 @ 8:21

  • Velbekomme. Jeg håber du får glæde af den, men det tror jeg. Og pøjpøj med at nå dine skridtmål 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. januar 2021 @ 9:05

 6. Den app lyder ret smart, den må testes. Og ja, ens tålmodighed sættes alvorligt på prøve i denne tid, men min optimisme fik et boost, da myndighederne i går offentliggjorde vaccinationskalenderen, som estimerer (under forudsætning af dit og dat), at alle vil være vaccineret i slutningen af juni. Jeg håber sandelig, at den plan holder!

  Kommentar af Eric — 9. januar 2021 @ 9:37

  • Jeg er vild med den; det må dog begrænse lidt, at du ikke har bil, ,men der sker jo ikke noget ved at downloade appen 🙂
   Jeg vil tro, at planen kan holde, hvis forsyningerne er der – jeg havde bare naivt håbet på endnu før, så vi kan komme til England i maj. Men på et eller andet tidspunkt sker det jo trods alt.

   Kommentar af Ellen — 9. januar 2021 @ 9:53

 7. Jo vi trænger i den grad. Trods at jeg har gået alle turene i Lille Vejby her (som dog kan ende på 4.5km. hvis man tænker sig godt om når man lægger ruten! haha) så er der lige i nærheden nogle stier, som jeg sjældent går og måske én eller to, som jeg ikke har opdaget. – Derfor skal den da prøves denne app(lication).

  Tænk hvad man kan. Du har taget det til dig på en måde, som jeg ikke kan uden at undres (man kan selvfølgelig zoome ind på kortet … bare det at vise et billede var vanskeligt for 30 år siden.)

  Men tak for inspirationen, ja vi trænger!

  Kommentar af Donald — 9. januar 2021 @ 15:18

  • Du kan da altid prøve, ja 🙂
   Jeg ved ikke helt hvad du mener med dine ord, men selv om der florerer virkelig meget hø på internettet, så er det altså også en fantastisk opfindelse, som på mange måder har gjort livet lettere for mig, men jeg har også været ret glad for mulighederne med EDB, som det hed i 1978, da min interesse for det begyndte.

   Kommentar af Ellen — 9. januar 2021 @ 17:08

   • Ja det er bare det, – jeg tænker tilbage til 1979 da jeg læste Politikens første udgave af “Alt om EDB” – og undrer mig over at der er sket så stor en udvikling på 40 år.

    Jeg kan simpelthen undres, når jeg ser en sætning som “selvfølgelig kan man zoome ind på kortet” – det er fantastisk avanceret. Og dejligt. 🙂

    Kommentar af Donald — 9. januar 2021 @ 23:14

    • Undres, ja – i høj grad. Jeg er en af dem, der ikke fatter en brik af, hvordan det fungerer. Jeg kunne engang programmere en smule (ikke avancerede programmer), men kun i de mest basale sprog: Cobol, Basic, Fortran og lidt Pascal – jeg er for længst stået af og prøver bare at følge udviklingen på brugerfladen så godt jeg kan.

     Kommentar af Ellen — 10. januar 2021 @ 9:02

 8. Det lyder som en god app. Lige p.t. er der kludder i mine adgangskoder, så jeg kan ikke umiddelbart tjekke den ud. Er den gratis hele vejen igennem?

  Kommentar af conny — 11. januar 2021 @ 10:26

  • Det er den – medmindre du vil bruge den til mere og fx også downloade kort til offline-brug, som jeg skrev, men gratisudgaven kan sagtens bruges.

   Kommentar af Ellen — 11. januar 2021 @ 12:59


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.