Hos Mommer

6. januar 2021

Så skete det …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:15
Tags: , , , ,

I morges vågnede vi for første gang i (så vidt jeg husker) 13-14 måneder op til en sort-hvid verden.
Det sner og det sner og det sner, men det bliver ikke liggende. Faktisk tør det efterhånden hurtigere end det kommer ned, selv om det sner relativt kraftigt. Vi har haft det oppe masser af gange før, og jeg har lige mange imod mig hver gang jeg skriver det: Det er helt fint med mig, at sneen ikke bliver liggende. Jeg elsker at komme ud i den vide verden, men jeg vil helst ikke opleve den hvide verden.
Og det er ikke engang fordi vi så skal ud at skovle sne. Vi har vej på tre sider af grunden, og vi skal ikke skovle sne. Hvis det ikke er et vinterprivilegium, ved jeg ikke, hvad der er det.

P1050378

Drivhuset har oplevet sne for første gang i sit liv. Desværre nok ikke for sidste gang …

Okay: Det er da nydeligt, når sneen gør alle haver næsten ens at se på, men fik jeg valget, undværede jeg hellere.

P1050379

Jeg har været dygtig i dag: Jeg har lige siddet og lagt madplan for hele 14 dage! Godt gået, Ellen!
Jeg har naturligvis i samme anledning også skrevet en indkøbsliste, som ikke blev så lang som man måske kunne forvente, men fire af middagene er beregnet til at skulle holde i to dage, hvilket er en del af forklaringen på det.
Kød står der heller ikke på listen. Ikke fordi vi er blevet vegetarer, selv om fem af dagene er helt kødløse og yderligere to næsten er det, fordi det kun drejer sig om lidt bacon som knas på en hokkaidosuppe, men fordi der skal bruges fra fryseren.
Glorien er stor. Ærkeenglen Gabriel er ude i stærk konkurrence. Dog nok ikke så meget på andre punkter end lige selve glorien …
Jeg satser på ikke at være nødt til at skulle bevæge mig ind i et supermarked før efter næste udmelding om nedlukningssituationen. Mange mælkeprodukter kan ikke holde i 14 dage, men jeg vil se, om min til kaffen uundværlige minimælk vil være okay efter et ophold i fryseren.

Til slut en opfølgning på Charlottes lidt skræmmende besked nytårsdag om, at “vi sov alle fire stille ind i det nye år”.
Da jeg talte med hende, spurgte jeg, om det var bevidst, at hun havde skrevet som hun gjorde.
– Næhhh, hvad mener du?
– Kender du udtrykket, at man ‘sover stille ind’?
Der gik to sekunder, så døde hun. Igen, kan man vel sige … men denne gang af grin. Hun grinede så meget med sin dejlige, smittende latter, at hun helt tabte vejret, så det tog nok over et minut, inden vi kunne fortsætte samtalen, og hun nærmest hikstende sagde:
– Kunne jeg have reddet den med et komma? “Vi sov alle fire stille, komma, ind i det nye år”?
– Ikke helt reddet, men et godt forsøg. Jeg er glad for, at du ikke helt har mistet grebet om det danske sprog – OG ikke mindst, at jeg ikke lige nu taler med en fra åndernes rige.

16 kommentarer

 1. Dejligt at høre, at der er liv i din datter…. ti hi. Meget dygtigt med en madplan; jeg ville ønske, at jeg var så dygtig. Det er jeg ikke! I dag lavede jeg (impulsivt) en rodfrugtmos bagt i ovn. Og jeg fandt ud af, at jeg elsker kartoffelmos og rodfrugtmos, men IKKE bagt i ovn!. Det var ingen forbedring; det blev bare mere kedeligt.

  Jeg prøver i det hele taget at holde mig fra indkøb… Til gengæld bestiller jeg glad og gerne forskellige steder fra. Grønt og fisk fra Skagenfood. Mælk og smør fra Superbrugsen. osv. Selvfølgelig koster det noget i gebyr, men det koster også i brændstof at starte bilen og køre 6 km t/r for at hente det selv. Plus tid. Plus fristelser… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 6. januar 2021 @ 16:47

  • Det var godt, ja 😉
   Jeg kunne heller ikke finde ud af at lave madplaner før jeg flyttede herned, men netop fordi vi også har langt til supermarkederne, lærte jeg det, og jeg må sige, at når jeg får taget mig sammen til det, hvilket ikke altid er nemt, er det SÅ dejligt bagefter ikke at skulle tænke ret meget over, hvad vi skal have til aften det næste stykke tid.
   Her nydes også to slags måltidskasser – så skal man jo slet ikke tænke selv 😉
   Men … jeg må indrømme, at jeg til indkøbene foretrækker selv at handle frem for over nettet, for jeg vil gerne lade mig friste af de forskellige gode tilbud på fx varer, der er langtidsholdbare.

   Kommentar af Ellen — 6. januar 2021 @ 21:19

 2. En enkelt gang kan vi nu godt bruge at se det hele hvidt af sne, det fik vi så ikke noget af, men ellers må jeg give dig ret, sne er flot, men når det skal væk igen, bryder jeg mig ikke om det. Det er dog lidt hyggeligt, når det lige er kommet og ligger i lag på træernes grene.
  Du kan sagtens fryse mælk ned, det gør min gamle nabo, som har svært ved at komme ud og handle. Vi må indrette os, jeg vil også forsøge at handle så lidt som muligt, vi har lige rimet fryseren af, der er da til et par dage, men ingen ved, hvor længe pesten varer.

  Kommentar af Lisbeth — 6. januar 2021 @ 22:09

  • Vi har vist den samme holdning til sne 🙂
   Dejligt at høre det med mælken – nu ligger der to liter i fryseren, så vi kan – inklusive måltidskassen – klare os i 18 dage nu uden at skulle handle. Tror jeg …

   Kommentar af Ellen — 7. januar 2021 @ 9:52

 3. Vi har stadig et snefrit landskab. Morgentemperaturen +3 C. Vejrudsigten har ikke frost døgnet rundt på planen før d.13. januar, så den frost kan nå at blive annulleret mange gange inden da. Trillebøren og gravegreben holder klar til georginerne om nødvendigt.
  Vi har aldrig prøvet at have en madplan. Kommer man ikke let til at lave retter, som ikke passer til vejret og arbejdet/fritidssyslerne?
  Vores dagligdag er nok også mere uforudsigelig og vejrpåvirket.
  Som nu i går, hvor regnvåde marker gjorde, at jeg lige byttede et lån af trækkæder med fri afhentning af rosenkålsstokke hos en kålavler i nærheden. Når man henter hele kålstokke og brækker kålene af umiddelbart før kogning er det et helt andet produkt end de ugegamle posepakkede hollænder-kål.
  Hakket gris ligger til optøning i køleskabet. Nu står den på farsfad med rosenkål i rå mængder i aften. Det rækker til fredagen også, hvor Fruen har fået et referat fra et ekstraordinært skærm-bestyrelsesmøde (-eller hvad det nu hedder) på programmet.

  Kommentar af natural2222 — 7. januar 2021 @ 7:07

  • Og der var heller ikke noget sne på Samsø, skrev Lisbeth. Jeg synes de sagde det var landsdækkende.
   Jeg deler overvejende mad op i vintermad og sommermad. Normalt ville jeg heller ikke planlægge til så lang tid, men stort set alt impulsivt er jo alligevel røget ud af systemet, så risikoen for, at planerne ryger, er temmelig lille – men jeg er helt med på, at jeres dagligliv er formet anderledes end vores.
   Uhm, friske rosenkål på stok – det kan vi få i Muldiverset på Jungshoved, og ja, der er forskel!
   Nem andendagsmad er et hit her i huset – i hvert fald for hende, der laver maden 😉

   Kommentar af Ellen — 7. januar 2021 @ 10:00

 4. Jeres hus og have ser også flot(te) ud med sne. Jeg nyder at sidde herinde og kigge ud på sneen i vores have. Men jeg synes det er koldt og vådt at være ude i det. Og virkelig træls at køre i det. Det er vist beviset på, at jeg er blevet gammel (eller i hvert fald ældre). Det er dog dejligt at se billeder af børnebørnenes første møde med sne 🙂

  Kommentar af conny — 7. januar 2021 @ 9:01

  • Jamen det er da fint at se på. Når man ikke skal ud i det … jeg er lidt ældre end dig, men det er vist tæt på 20 år siden, det ikke generede mig at køre i sne.
   Børnebørn er en evig nydelse – både med og uden sne 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. januar 2021 @ 10:05

 5. Vi fik lagt alle fliser i hele haven om i efteråret 2019, så da Per i går kom ind, efter at have skovlet sne, erklærede han, at det var første sneskovling på den nye belægning = han har overhovedet ikke skovlet sne i hele 2020. Det er da alligevel noget

  Kommentar af Fru Z — 7. januar 2021 @ 13:29

  • Tillykke med de nye fliser 🙂 – men så er det nok ikke meget galt, når jeg kun kan huske et mindre snefald i november 2019.

   Kommentar af Ellen — 7. januar 2021 @ 16:14

 6. Hvor er det altså pænt med sne rundt omkring jeres hus og have. Det var heldigt, at tækkemanden blev færdig hos jer på en dag. Eller det var ikke held, det var fordi vejrmeldingen holdt. Hos os kom der lidt sne i går, men Suk! det er allerede væk. I morges var der bar jord. Jeg har dog købt en ganske almindelig plastikkælk, som DagliBrugsen solgte for 35 kr. i dag. Der er et godt kælketerræn i nærheden, hvis et barnebarn kommer forbi i den halve time, der ligger sne.
  Jeg er så imponeret over din madplan. Jeg har tit tanken, men er ikke kommet længere. Det vil spare tid, og selv om der kun er mig i min husstand, så synes jeg, der går en del tid med madlavning. Men det er også hyggeligt, jeg hører radio imens.
  Det er herligt at få rørt lattermusklerne, som I gør i forbindelse med sprogmisforståelser.

  Kommentar af Betty — 7. januar 2021 @ 20:08

  • Han påstår i hvert fald, at det ikke var held 🙂
   Hos os ligger der sne endnu, og her til morgen er der kommet lidt mere.
   Selvfølgelig skal du have en kælk parat til barnebarnsbesøg 🙂
   Der går meget tid med madlavning, men en madplan sparer tid – ikke mindst fordi man ikke skal købe ind så ofte, og så er det ret fedt bare at skulle kigge på ‘ugens menu’ for at se dagens ret.
   Ja, og sprogmisforståelser dukker der uvægerligt op indimellem.

   Kommentar af Ellen — 8. januar 2021 @ 9:01

 7. Ikke et ord fra mig 😁
  I disse dage, hvor vi har drengene på ‘aflastningsbesøg’ (så de hjemmearbejdende forældre kan få arbejdet effektivt), er sneen velkommen. I frikvartererne (vi hjemmeskoler dem 😅) har vi både haft sneboldkampe og bygget to enorme snemænd i haven. Det nyder de i fulde drag.
  Tøsne er ikke særlig charmerende, hverken at se på eller færdes i, så langt er vi enige.

  Kommentar af fiberfryd — 8. januar 2021 @ 0:27

  • Du behøver heller ikke at sige noget, men hvis jeg havde børnebørn i samme alder som dine, er det da helt klart ideelt med sne i frikvartererne 🙂
   Hvor er det godt, at I kan aflaste de fuldtidsarbejdende forældre. Jeg har så ondt af de mange, som skal klare både det og fuldtidsbørnepasning.

   Kommentar af Ellen — 8. januar 2021 @ 9:03

 8. Det er så smukt med sneen på dine billeder. Hvor er I heldige, at I ikke skal skovle sne.
  Vi har vej på to sider og her bliver ikke ryddet sne, så vores lille lukkede vej må vi klare helt selv.
  Pyha, det var dejligt, at der er liv i din datter og hendes familie 🙂

  Kommentar af Madame — 8. januar 2021 @ 16:40

  • Det giver fin motion at skovle sne, men det er altså også hårdt arbejde!
   Hehe, ja det var en lettelse 😉

   Kommentar af Ellen — 8. januar 2021 @ 16:49


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.