Hos Mommer

29. december 2020

Løftet opfyldt!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:07
Tags: , ,

Mit til enhver tid gældende løfte til mig selv er opfyldt for 2020.
Jeg vil ikke tale om eller komme med nytårsforsætter, for det er at bede om nederlag, når man lover sig selv, at næste år vil jeg …
Derimod er der en forskel på at love at gøre et forsøg på hvert år at nedbringe garnlageret i stedet for at øge det. Det kan jeg nemlig godt overholde … altså at forsøge. Det er ikke altid, at forsøget lykkes; det gør det normalt kun, når jeg holder plantefarvningsgarnet uden for regnskabet og dermed kun huler ud i det omfangsrige lager af klar til brug-garn, men i år har jeg præsteret at nedbringe lageret for både det og garn til plantefarvning.
Jeg har strikket i alt 12,647 kilo garn op i år og har ‘kun’ totalt købt 10,9 kilo; dvs. at jeg har brugt 35 nøgler fra lageret.
Det er i øvrigt rekordår for mængde strikket garn, men det har muligvis noget med coronapesten at gøre – aldrig har vi været så meget hjemme som i år. 
Jeg er meget stolt af mig selv og kan næsten ikke få hænderne ned, men det skal de – ellers kan jeg ikke strikke.
Jeg er nemlig meget, meget dygtig, og jeg beklager, at jeg er nødt til at rose mig selv, men John gør det ikke, for han synes kun, at jeg er dygtig, hvis jeg helt kunne lade være med at købe noget, hvilket naturligvis er totalt umuligt at overholde, hvis jeg skulle være så fjollet at love mig selv eller ham det … og så er det ellers ikke fordi han nogensinde kunne finde på at blande sig i mine garnkøb. Han respekterer, at jeg har min hobby, lige som han har sin, og skulle vi endelig begynde at regne sammen hvad vi bruger på den slags, er hans linser ikke ligefrem billige, så vi er for længst blevet enige om, at vi ikke har noget at lade hinanden høre, og så længe vi ikke mangler noget andet, skal vi have lov at hygge os med hver vores.

 imageimage

Hvis nogen mod forventning skulle kigge nærmere på uddraget af excelfilen, bedes man bære over med ordvalget (‘færdiggarn’ er noget vrøvl). Det er ikke skabt med henblik på offentliggørelse, men jeg var simpelthen nødt til at prale i år. Der bliver oven i købet tilføjet yderligere omkring 150 gram strik af det plantefarvede inden nytårsaften, for jeg er næsten færdig med et par tagrørsgrønne futter.
Sweater, 4 år, Røde KorsJeg bestræber mig på at strikke så meget som muligt af de gule og gulgrønne farver til Røde Kors, for selv om jeg synes det er dejlige farver, kan jeg ikke bruge dem til ret meget fornuftigt – i hvert fald ikke, hvis jeg vil have folk til at gå med det, jeg frembringer.
Jeg har lavet flere tæpper og sweaters i de gullige farver til Røde Kors – herunder er vist det tæppe, jeg strikker på lige nu, som er baseret på det klassiske patchworkmønster Log Cabin. Så bliver det ikke kedeligt at strikke …
Jeg forestiller mig, at hvis jeg var en nødlidende mor, der ikke havde noget varmt at svøbe eller klæde sit lille barn i, ville jeg være revnende ligeglad med farven på det, bare det virker, og det gør det.

Babytæppe, Røde KorsDet er ikke nuancer der mangler ...

26 kommentarer

 1. Jeg elsker gule farver – måske mere til indretning end til tøj (hvorfor egentlig??) – og jeg synes, at dit strik er superflot! Det er da også superflot, at du har begrænset lagermængden, selv om jeg nu synes, at der er noget utroligt hyggeligt ved garn i stabler og bunker… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 29. december 2020 @ 14:21

  • Måske fordi de farver får os til at se syge ud (den virkning har de i hvert fald på mig), selv om vi godt kan lide dem 🙂
   Det er rigtig hyggeligt, men hvis du så mit lager … det er måske lige voldsomt nok, og John er vist ret glad for, at jeg har et rum helt for mig selv, så garnmængden i stuen bliver begrænset bare lidt 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. december 2020 @ 14:25

 2. Jeg er dybt imponeret over alt det, du får strikket! Tæppet og sweateren er fantastisk smukke eksempler på din strikkekunst.

  Kommentar af Madame — 29. december 2020 @ 15:22

  • Tak for imponerethed – jeg elsker det jo og kan lige så godt lægge mig til at dø, hvis jeg en dag ikke kan strikke mere 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. december 2020 @ 15:56

 3. Tillykke med de mange kilo opstrikket garn – du har virkelig været flittig! Jeg er især ret begejstret for billedet af dit Log cabintæppe og brug af de gule farver – den første firkant bestående af flere striber er flot! Jeg så Log Cabin lavet af strik første gang hos Ulvedalene podcast og havde egentlig glemt det igen, så tak for at vise det! Strikker du af samme garntykkelse?
  Rigtig godt nytår og tak for alle dine indlæg i 2020 – jeg nyder at læse dem!

  Kommentar af Fru Moll — 29. december 2020 @ 16:32

  • Ja, coronapesten har da været godt for noget …
   Hvad søren – er log cabin-strik ikke engang noget, jeg selv har fundet på? Øv … 😉
   Jeg strikker af flere forskellige garntykkelser og strikker med dobbelt garn nogle gange for at få det til at passe sammen.
   Tusind tak for de søde ord og godt nytår til dig også!

   Kommentar af Ellen — 29. december 2020 @ 17:06

 4. Godt gået. Jeg lover heller aldrig at skære ned på mit forbrug af planter, det er så min hobby, strikke er ikke noget, jeg gør i.

  Kommentar af Lisbeth — 29. december 2020 @ 18:34

  • Enig. Jeg tror på, at det er vigtigt at passe sin hobby, hvis man har mulighed for det

   Kommentar af Ellen — 29. december 2020 @ 19:35

 5. Jeg synes utroligt godt om de grønne og gule farver. Især dit billede med log cabin mønster er lige i skabet. Kender du virkelig ikke nogen, der ville blive lykkelig for en trøje i netop de farver?

  Kommentar af Henny Stewart — 29. december 2020 @ 18:46

  • Nej, jeg kender ikke nogen … jeg kan også godt lide disse farver og har faktisk strikket en sweater i dem (se linket, jeg satte i svaret til Farmer herunder), men jeg kommer altså ikke uden om, at de farver ikke klæder mig!
   Du må få den af mig, hvis du sender mig din adresse. Og jeg mener det. Jeg vil tro, den svarer til en str. XL.

   Kommentar af Ellen — 29. december 2020 @ 19:43

   • Det er virkelig pænt af dig, men jeg tror, den er for lille til mig, og så kan jeg heller ikke bære uld, desværre. Jeg tænkte på din datter. Hun er jo mørkhåret, og jeg vil tro, at farverne ville klæde hende. Men hvis hun ikke kan lide dem, er det jo lidt af “a lost cause”.

    Kommentar af Henny Stewart — 30. december 2020 @ 9:24

    • Helt okay – jeg øjnede bare en chance for at glæde en anden med sweateren 🙂
     Det er noget pudsigt noget med farver … hun er godt nok mørkhåret, men det er lige så meget – eller faktisk mere – hudfarven der tæller. Der er vi samme type, så hun skal også helst bære kolde/kølige farver for ikke at se syg ud.

     Kommentar af Ellen — 30. december 2020 @ 9:32

 6. Herlige farver. Forestil dig en strikketrøje til jagt med farver som den på billedet, blot i en form for mix uden skarpe overgange. Man ville falde fuldstændig i ét med efterårsskoven.
  Jeg tror jeg viser Fruen billedet til inspiration.

  Kommentar af natural2222 — 29. december 2020 @ 19:00

  • Du kan hviske fruen i øret, at når man hele tiden bruger to tråde, men kun skifter én ad gangen, får man blødere overgange. Se evt. den sweater, jeg viste her: https://mommer.wordpress.com/2018/09/07/jeg-nsker-mig-en-gine/
   Hvis man yderligere blander de brune valnøddefarvede garner i, bliver det endnu mere kamuflageagtige farver.

   Kommentar af Ellen — 29. december 2020 @ 19:38

 7. At love at forsøge er en god taktik. Det kan aldrig gå galt .-)

  Kommentar af tingats — 29. december 2020 @ 21:35

  • Netop 😀 Hvorfor opsøge nederlag?

   Kommentar af Ellen — 30. december 2020 @ 9:08

 8. Er det gram — ja det er gram, der står i venstre side af tabellen, dvs der er købt 5,7 kg. garn, det er da ikke så galt, på et år er det ikke engang 500 gram om måneden 😀 — Hvorfor skulle man dog bekymre sig om det.

  Hvis du ikke selv kunne rose dig, så var det egentlig ikke så godt! Og det morsomme indlæg kan da kun give anledning til et smil. Ja, jeg synes også det er smukt, og de varme naturfarver i “Log Cabin” mønster er meget smukt. Den omsorg må en nødhjælpsmodtager også kunne mærke.

  Det bliver et godt nyt år!

  Kommentar af Donald — 30. december 2020 @ 1:46

  • Nej, det er da ingenting, Donald – men det er nu 10,9 kilo i alt, så det bliver ti godt 900 gram om måneden 😀
   Jeg håber virkelig, at 2021 bliver et godt år! Det trænger vi vist alle til.
   Tak for de pæne ord. I en krisesituation tænker man nok mest på at overleve, men om ikke andet, så har jeg det godt med at vide, at mine kreationer er med til at hjælpe et lille, frysende barn.

   Kommentar af Ellen — 30. december 2020 @ 9:12

 9. Hejsa, ja glæden ved at plantefarve afløses af mismodet ved at se de utallige gule nuancer, der fremkommer. Det kan dog kan reddes med en indigo overfarvning, eller måske cochenille- det har jeg ikke prøvet ( plantefarvede sidst i slut firserne-men skal i gang igen). Jeg er også en ivrig fortaler for at stoppe med det bevidstløse garnindkøb, og få brugt sit lager, så det ikke vokser en over ørerne og værst af alt, at garnet når at blive “umoderne”. Jeg har set at du i et indlæg nævnte Bøgestrand navnet. Jeg bor sammen med en Bøgestrand, Silkeborg. Hvor kender du dem fra? Det er jo et navn som kun bæres af ca. 15 personer i alt. Kan du nu have et godt nytår. Ulla

  Kommentar af ulla — 30. december 2020 @ 10:53

  • Jeg har også indigooverfarvet mangen en gul eller grønlig farve. Jeg har prøvet med krap, men det blev mere orange end ønskeligt, og jeg har ikke prøvet med cochenille. Endnu …
   Fordelen ved umoderne garn er, at Røde Kors er aldeles ligeglade, bare de får noget strikket tøj 🙂
   Jeg håber da ikke, at jeg har været for indiskret, men Søren B, som jeg i en årrække arbejdede sammen med, var en dygtig, sød og lun fyr og derfor meget afholdt. Du kender ham måske? Jeg ved ikke, hvor han kom fra, og jeg kender ikke andre med det efternavn.
   Godt nytår til dig også!

   Kommentar af Ellen — 30. december 2020 @ 11:27

   • min svoger hedder Søren Bøgestrand, hvor har du arbejdet sammen med med ham???

    Kommentar af ulla — 30. december 2020 @ 17:59

    • På ALK, i produktudviklingsafdelingen. Din mand må vel så være en af deres ungdoms BeechBeachboys (jeg ved ikke hvilken en af stavemåderne, der kom først 😉 ) – hvis jeg gætter rigtigt, må du meget gerne hilse Søren fra mig, når du ser ham. Hvis han ellers kan huske mig … det er jo ikke sikkert.

     Kommentar af Ellen — 30. december 2020 @ 18:57

 10. NB Og nej du har ikke været indiskret, jeg blev bare nysgerrig, da jeg læste det

  Kommentar af ulla — 30. december 2020 @ 17:59

  • Dejligt – jeg blev helt nervøs 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. december 2020 @ 18:53

 11. Du skal vist have suppleret Brassolageret, med al det gloriepudseri, du nu er berettiget til! Fantastisk indsats.
  Broderigarn vejer ingenting og mit strikkegarnsforbrug er minimalt i år, så jeg har intet at prale af. Hvis jeg kan snige mig op på 2 kg. opstrikket garn, skal jeg være glad.
  Størstedelen af svindet i mit lager i år, skyldes garndonationer til Røde Kors og det lokale vandrehjem!

  Kommentar af fiberfryd — 31. december 2020 @ 0:48

  • Sådan er det jo … jeg har til gengæld svigtet syningen alt for meget i år, men jeg har besluttet mig til, at det er vigtigere, at jeg virkelig gider det jeg laver, end at det er vigtigt ikke at efterlade sig et stort lager – det være sig tøj eller stof. Jeg har sørget for, at det ikke bliver kasseret, når jeg dør – det må være det vigtigste.
   Det var jo meningen, at vi skulle nyde pensionistlivet – ikke gå rundt med evig dårlig samvittighed 😉

   Kommentar af Ellen — 31. december 2020 @ 10:03


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.