Hos Mommer

13. december 2020

Vi er værre ramt end England

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:39
Tags: , , , ,

For vistnok første gang under coronapesten ligger vi under for strengere restriktioner end englænderne – i hvert fald end nogle af dem, for de er, ligesom i Danmark, delt op efter hvor stort smittetrykket er.
Vi kan ikke gå ud og spise på restaurant, fordi de er lukket ned. Det kan de, hvor Charlotte bor, fordi de bor i et område under Tier 2, som det hedder derovre. Det betyder bl.a. at pubs and bars must close, unless operating as restaurants. Den synes jeg også burde gælde i Danmark. Jeg kan ikke se noget forkert i at sidde og spise på en restaurant, mens jeg så glimrende forstår, at værtshuse og diskoteker skal holdes lukket.
Sidste gang de var på restaurant, var på Tims fødselsdag den 16. marts, umiddelbart før England lukkede ned. I går, på Charlottes fødselsdag, valgte de den samme restaurant som dengang for ni måneder siden – og det var lige så godt som dengang.
Ingen af dem er specielt vilde med opstillede portrætbilleder, men de vil gerne glæde deres gamle forældre og sendte os derfor en lille billedhilsen derfra, med et par lidt formelle forældre og et par grinende børn.
Aubrey havde nemlig lige sagt noget morsomt, så Charlotte skyndte sig at tage et billede af dem, mens de stadig grinede. Han kan være noget så morsom, den dreng. Nok er han ordblind, men når det gælder det talte sprog, leder han sjældent efter ordene og han er både hurtig og skarp i replikken.
Han kan parodiere, så ingen er i tvivl om, hvem han efterligner. Anna har også en snert af pisken. I går legede de Granny og Julian (Tims mor og dennes mand), og det gjorde de, så Charlotte og Tim måtte beherske sig for ikke at komme til at vække opsigt på den fine restaurant ved at grine alt for højt. Jeg kan ikke dy mig for at komme med følgende historie en gang til, men eftersom det er syv år siden den blev serveret første gang, går det nok.
Syv år siden – dvs., at Aubrey kun har været seks år … det med at være rap i replikken har han været, næsten siden han lærte at tale.

”En lørdag, hvor C stod og manglede nogle ting, tilbød Tim at køre efter dem, men han kunne vist alligevel ikke rigtig tage sig sammen til det, for C gik og puffede til ham. Mere og mere og oftere og oftere. Der kom også en masse ord på, måtte hun indrømme.
Til sidst blev C så irriteret, at hun meget højt sagde: “If you don’t go NOW, everything will be closed!!”
Hvortil Aubie bemærkede: “Even your mouth, mummy?””

C 44 aarMor 44 aar

Han skal dog føle sig meget, meget tryg, inden han begynder at folde sig ud. Anna siger, at han er meget stille i skolen, så der er ikke tale om, at han fører sig frem på nogen måde, men det gør heller ikke noget.
Tim sagde, at han ville blive et stort hit hos pigerne, fordi en kvinde elsker, når en mand kan få hende til at grine.
Drengen rødmede, hvilket fik Den Pinlige Far til at spørge, om han var et stort hit hos pigerne allerede?
Endnu dybere rødmen og et eftertrykkeligt NO!
Anna smilede bare … forældrene kiggede på hinanden og undlod stiltiende at lade være med at bore mere i emnet …
Jaja, det er jo det jeg siger: De bliver alt for hurtigt store.
Det ender med, at jeg er blevet oldemor, inden jeg ser dem igen, som jeg sagde til Charlotte i dag, men det håbede hun så sandelig ikke!

18 kommentarer

 1. Tattersall-skjorte, slips, jakke og vest + skildpaddemønstret brillestel foruden smuk hustru og smilende børn –  thumbs up!

  Kommentar af Uffe Jerner — 13. december 2020 @ 19:51

  • Tak for de pæne ord.
   Respekt, Uffe! Du kender meget til tøjmærker; det har vi set fine eksempler på på din blog – og apropos, så er det et Hermès-tørklæde, Charlotte har på. Han har efterhånden foræret hende et par stykker eller tre af slagsen, men det er nok mere Madames gebet 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. december 2020 @ 20:58

   • Jeg har skam en håndfuld nydelige Hermès-slips – men det er nogle vanvittige priser, man holder sig i det firma 🙂

    Kommentar af Uffe Jerner — 13. december 2020 @ 21:05

    • Mer’ respekt – og ja, ganske enig, de ved godt hvad tingene skal koste!

     Kommentar af Ellen — 13. december 2020 @ 21:19

 2. Hvor er det dejligt for dem, at de kunne lufte ørerne lidt på dagen 🇩🇰
  Jeg kan godt se, at pigerne må være lidt lune på Aubie – han ser godt ud, den unge mand. Og humor skader slet ikke, det har Tim ret i.

  Kommentar af fiberfryd — 13. december 2020 @ 20:46

  • Ja, de nød det også ekstra meget, kan du tro.
   Han ser okay ud, den unge mand, og glimtet i øjnene er farligt 😉
   Humor er nødvendig, og den kan tilmed redde en del ‘situationer’ 😉

   Kommentar af Ellen — 13. december 2020 @ 21:00

 3. Ja de er lidt skrappere med reglerne i Dk, forhåbentlig hjælper det snart, tallene går jo stadig opad.
  Hyggeligt at se billeder af din familie, de ser meget engelske ud, tænker jeg. Nej vi må da ikke håbe, du bliver oldemor, inden du ser dem igen 🙂 men det går stærkt.

  Kommentar af Lisbeth — 13. december 2020 @ 22:23

  • Ja, for første gang er de det, men vi håber det har en effekt.
   Hehe, Tims mor siger, at C is more British than the British, så hun er integreret godt 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. december 2020 @ 9:49

 4. Åh det var skønt med “Even your mouth, mummy?” Humor er en stor gave 🙂
  Sikke nogle dejlige billeder af dem alle fire!

  Kommentar af Madame — 14. december 2020 @ 8:08

  • Det er godt at være i besiddelse af humor – det gør tilværelsen lidt lettere, synes jeg 🙂
   Tak!

   Kommentar af Ellen — 14. december 2020 @ 9:50

 5. Humor er en gave til mennesker! Og det er vel rigtigt, at vi alle kan lide mennesker, der får os til at le? Nogle gange kan man være i tvivl om, hvorvidt man skal grine eller græde, og der er altså grænser for, hvor meget vand man kan tåle at skille sig af med gennem øjnene. Der er altid noget bag sand humor.

  Kommentar af Henny Stewart — 14. december 2020 @ 13:31

  • Det er en gave, og ja, vi holder vist alle af mennesker, der får os til at le, men nogle gange kan man måske netop derfor godt undre sig over, hvad den ene halvdel af to parter ser i den anden halvdel, for vedkommende er da bare KEdelig og har ikke megen humor, hvilket i mine øjne er slemt.

   Kommentar af Ellen — 15. december 2020 @ 0:54

   • Det er jo nok heldigt. Selv revisorer vil måske gerne stifte familie? 😉

    Kommentar af Henny Stewart — 15. december 2020 @ 8:17

    • Hahaha, vi har visse fordomme tilfælles, kan jeg se 😀

     Kommentar af Ellen — 15. december 2020 @ 10:27

 6. Jeg har det på samme måde med opstillede billeder. Det er en kunst for sig, men det må kunne læres. Jeg kan godt forstå logikken i at det er tilladt at spise i restauranter.

  Jeg er meget bekymret for vores nabolande. Og ærligt talt, jeg er også lidt bekymret for vores lille fredelige boble her i området, for der kunne selvfølgelig godt komme en smittebombe forbi.

  Men foreløbig er her sikkert, og det hjælper jo at holde afstand og spritte, og ikke være for længe ved siden af nogen, der ånder tungt.

  Jeg synes der er alt for få forklaringer og vejledninger, som omtaler hvor lidt vi ved om //GRADEN AF SMITTE// og eventuel “minimal-immunitet”. Lægerne kunne allerede for 25-30 år siden fortælle, at vi får masser af influenza-virus bare ved en bustur om vinteren, men at vores immunsystem arbejder hæftigt. Den slags “små-immunitet” tror jeg ikke man kan måle, det er så små mængder antistoffer eller hvide-blodlegemer med den information om lige den virus så det er umuligt at måle. Corona er noget andet end influenza, men er dog også en virus.

  Og vi ved at mange ikke bliver ret syge af Corona virussen. Bliver man syg, er det forskelligt, hvordan man reagerer. At vi ingenting ved er en overdrivelse. Vi ved en masse og skal bruge den viden fornuftigt.

  Kommentar af Donald — 16. december 2020 @ 14:45

  • Det hjælper nemlig, hvis man er påpasselig og overholder anbefalingerne, men garantier er der jo aldrig, desværre.
   Jeg synes faktisk, der er masser af information at hente rundt omkring, men man skal nok lede lidt, hvilket er fint nok, for der er mange, der er dødtrætte af at blive bombarderet med viden og information, som de af en eller anden grund ikke mener, de har brug for – og det er dem, der har mest brug for viden, der ikke opsøger den, men det er nok en helt generel problematik …
   Jeg tror også, der går mange smittede rundt, som ikke er syge, og at Covid-19 ikke er farlig for langt de fleste, men jokeren er jo stadig, at hvis du eller jeg bliver ramt, kan vi ikke på forhånd vide, hvor syge vi bliver.

   Kommentar af Ellen — 16. december 2020 @ 16:14

   • Jeg tror man bliver træt af “bombardementerne” hvis der er noget, man ikke forstår, eller kun forstår halvt. Der er mange grader af forståelse, og i de fleste tilfælde kompenserer vi med praktisk viden: Man gør sådan og sådan, og så smager maden godt.

    Kommentar af Donald — 16. december 2020 @ 17:50

    • Enig – men der er desværre også mange grader af ikke-forståelse 😉

     Kommentar af Ellen — 16. december 2020 @ 19:42


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.