Hos Mommer

3. december 2020

Det er nemt at give sig selv arbejde

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 13:50
Tags: ,

Som det vil være mine faste læsere bekendt, fik jeg nyt drivhus i foråret. Fra et af køkkenvinduerne kan jeg se ud på det, hvilket jeg har gjort utallige gange siden april, og jeg nyder synet hver eneste gang – jeg elsker bare det drivhus. Også når det ikke er i brug.
Forleden dag slog det mig, at det måske kunne være pænt med en lyskæde hele vejen rundt der, hvor væggene knækker over til taget.
Det skal afprøves, så i går gik turen til Køge, hvor vi regnede med, at udvalget var tilfredsstillende stort, idet det var en bestemt kæde, jeg gik efter.
Udvalget var desværre ikke tilfredsstillende stort, så jeg måtte gå på kompromis, som kom til at bestå i en 50 meter lang kæde med 1000 led. Den vil jeg lægge dobbelt og føre den de godt 20 meter rundt.
1000 led fylder ikke meget i en kasse …

P1020774

P1020775Men 50 meter fyldte meget på mine gulve … det meste af køkkengulvet i parallelle baner, videre ud i entreen, så igennem stuerne for at ende nede i systuen.
Jeg fik med andre ord foldet den helt ud, så jeg kunne komme til at lægge den præcis dobbelt. Derefter kunne jeg begynde arbejdet med at hæfte dem sammen med sorte plasticstrips – en for hver cirka 25 cm.
Det tog en rum tid.
Da den nu dobbelte lyskæde lå i en bunke på gulvet, tænkte jeg over, hvordan jeg nu bedst kunne håndtere den uden hurtigt at gå totalt i killingebehandlet garnnøgle for mig.
Aha – garnnøgle! Det var kodeordet: Et haspetræ kan selvfølgelig anvendes til andet end garn!
Kæden kunne lige præcis være på Johns hjemmelavede, men yderst anvendelige (og anvendte) haspetræ, så nu er der styr på de lede lys. Håber jeg …  
Jeg ville have sat dem op i dag, men planer er til for at ændres, for da jeg kom ind efter at have været i drivhuset for at vurdere omfanget af påklædning samt overveje min ophængningsstrategi, pingede der en sms ind med en forespørgsel om vi var hjemme i eftermiddag, for så ville de komme og hente de sutsko, der blev glemt sidst.
Jamen det er vi da, og bliver I ikke også til aftensmaden? Det er langt at køre for en kopkaf.
Det ville de heldigvis gerne, så jeg fik andet at tænke på … oplysningstiden må vente til i morgen.
Det praktiske mht. mini-gæstebuddet er nu klaret alt sammen; der blev oven i købet tid til et indlæg, så nu kan de bare komme, kan de.
Det bliver godt – man går jo nærmest og gror til indendørs for øjeblikket, fordi det ikke er det mest interessante vejr at køre ture i, så det er kærkomment at få lidt adspredelse i form af hyggeligt samvær med gode venner.

23 kommentarer

 1. Jeg må til stadighed beundre dit energiniveau, hvad huslige sysler angår!

  Kommentar af Uffe Jerner — 3. december 2020 @ 14:26

  • Det er da dejligt at have en beundrer, men så meget laver jeg nu heller ikke 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. december 2020 @ 20:43

 2. Jeg er ikke modstander af at bruge plastik, når det er nødvendigt f.eks. for hygiejnens skyld, dog helst genanvendeligt (f.eks. madkasse fremfor ny plastikfilm, -pose hver dag), men jeg bliver forarget på vores fælles miljø, klima og dermed fremtid: 100 plastikstrips!, når lidt tålmodighed med lidt nedbrydeligt snor/garn kunne have gjort det og færre sammenføjelser, hvis I havde snoet guirlanden om sig selv først.
  Jeg håber, at I og omgivelserne i det mindste får fornøjelse af dette plastikfrådseri.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 3. december 2020 @ 15:45

  • De 100 små plasticstrips udgør sandsynligvis en brøkdel af en promille af lyskædens indhold af plastic, og jeg kan derfor ikke se nogen grund til, at snoren er nedbrydelig, når kæden ikke er det – så hellere et holdbart arrangement. Den snor, jeg i givet fald skulle have fornyet hvert år, koster vel også miljøressourcer at producere. Jeg ‘frådser’ gerne i plastic, fordi det i dette tilfælde er nødvendigt; jeg vil nemlig bare have lyskæder i mørketiden. Punktum. I øvrigt er den genanvendelig, idet det jo ikke er en engangs-lyskæde 😉
   Jeg synes tit, at man i de hellige debatter glemmer at sætte tingene lidt i perspektiv.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2020 @ 20:56

 3. Det bliver helt sikkert flot, men sikken et arbejde, det havde jeg nok ikke lige klaret, det bliver spændende at se det færdige resultat, hvis du kan tage billeder af det.
  God fornøjelse med gæsterne, ikke så dårligt at glemme noget hos jer 🙂

  Kommentar af Lisbeth — 3. december 2020 @ 16:26

  • Jeg håber det kommer til at se pænt ud og ikke bliver ‘for meget’.
   Tak, vi har hygget … nogle gange tror jeg folk glemmer noget med vilje 😉

   Kommentar af Ellen — 3. december 2020 @ 20:57

   • Det gør vi da også … 😉

    Kommentar af fiberfryd — 4. december 2020 @ 18:14

    • Haha – ja, det er faktisk dig, der har sået denne mistanke i mig ;-D

     Kommentar af Ellen — 4. december 2020 @ 18:22

 4. Det bliver smukt med lyskæden!
  Hvor har du dog ret i, at man nærmest gror til indendørs for øjeblikket på grund af det triste vejr. Jeg svaner lys, men må nøjes med min lysterapilampe.

  Kommentar af Madame — 3. december 2020 @ 17:48

  • Det håber jeg, det gør.
   Om 18 dage begynder lyset at vende tilbage igen. Jeg synes såmænd, at mørketiden også har sine gode sider, fordi det hygger at have ild i brændeovnen og lys i haven, men selvfølgelig har vi ikke så meget dagslys, hvis man har et stort behov for det 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. december 2020 @ 20:59

 5. To sjæle en tanke 🙂 jeg satte lyskæde op i vores drivhus i går. Jeg startede bare fra en ende af, så gik det nemt med den lyskæde, men den var vist også kun 39 meter. – og intet er for meget, når snakken falder på lys i mørket.

  Kommentar af frnielsen — 4. december 2020 @ 9:07

  • Enig i, at lys i drivhuset er fint, men det kan nu godt blive for meget for mig – fx vil jeg kun have varmt, gult lys; det må på ingen måde så meget som nærme sig andre farver – og det må ikke blinke 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. december 2020 @ 12:48

 6. Et haspetræ kan bruges til mange ting. Jeg har en forstørret og forstærket udgave til hegnstråd.
  En psykolog ville sikkert indlægge mig øjeblikkeligt; men jeg holder så meget af den mørke tid. Hver sin lyst for sine penge; men lov mig blot, at den lyskæde ikke udvikler sig til et blåt-blinkende rensdyrspand omgivet af selvlysende snedækket granskov med kravlende nisser.

  Kommentar af natural2222 — 4. december 2020 @ 11:35

  • Det tror jeg da egentlig også, at min far havde, nu du fik mig til at tænke over det.
   Det kan jeg med største sindsro love dig, Farmer – alt, hvad der ikke er kæder og er enten udrykningsblåt, rødt, grønt, iskoldt hvidt eller blinkende, giver mig røde knopper – jeg kan slet ikke have det 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. december 2020 @ 12:51

 7. Du må vise os et billede af det færdige resultat. Jeg elsker lys i mørket og jeg gad godt en af de nye lyskæder, som kan sættes i flagstangen. Jeg har først set den type i år, men ved ikke hvor man kan få dem. Sådan et gad jeg godt eje (men åbenbart ikke nok til at få søgt på nettet efter det) Min store skræk er altid hvis det er et koldt lys, jeg får købt, det skal være varmt og indbydende.

  Kommentar af Lene — 4. december 2020 @ 15:13

  • Lyskæden hedder Fairybell og er selvfølgelig udsolgt 🙂

   Kommentar af Lene — 4. december 2020 @ 15:16

   • Det skal jeg nok, men jeg har ikke hængt den op endnu – der kom lige noget andet i vejen også i dag 🙂
    Jeg måtte lige google Fairybell … den er godt nok flot. Jeg var bange for, at du mente de der fire forkølede lyskæder, som hænger fra flagstangen, men Fairybell er jo noget helt andet. Og ja: Jeg fandt ikke et eneste sted, der stadig har den på lager, men ét sted kunne du bestille den på restordre – så ved du, at du har den til næste år 🙂
    Enig: Det skal bare være varmt lys.

    Kommentar af Ellen — 4. december 2020 @ 15:53

 8. I år har vi også købt et par nye lyskæder til træerne foran huset. Varm gul, præcis som det skal være 😉
  Da de var kommet plads og Peter tændte, stod de og blinkede frenetisk; en funktion de åbenbart er født med. Heldigvis kunne det slås fra, så de nu står og lyser helt ‘normalt’ – pyha.
  Den lille forkølede vi havde derude i forvejen, kunne genbruges og er nu hængt op i havehuset; det hygger gevaldigt.

  Kommentar af fiberfryd — 4. december 2020 @ 18:28

  • Jeg så godt på FB, at Peter havde sat et billede i – det er så fint, og vi får det jo heldigvis snart at se IRL – også havehuset 🙂
   Det var godt, I kunne slå blinket fra – der er ikke noget værre end når lysene blinker ‘frenetisk’, som du så rammende kalder det. Det er kun værre, hvis de også er farvede!

   Kommentar af Ellen — 4. december 2020 @ 18:54

 9. Gror til … det synes jeg egentlig ikke. Men iøvrigt var der — trods skyerne, — et dejligt lys i dag, da jeg rev blade sammen.
  Det var godt du fik en dejlig dag ud af det! Og held og lykke med drivhus-lyskæden.

  Kommentar af Donald — 4. december 2020 @ 23:23

  • Nej, forhåbentlig gør vi ikke det, men jeg vil snart gerne være forbi coronatiden!
   Tak – nu hænger den der, men jeg kan ikke se virkningen rigtigt før det bliver mørkt igen. Men det bliver det jo snart … 😉

   Kommentar af Ellen — 5. december 2020 @ 12:42

 10. I disse tider kan der nok være brug for at fordoble lyset, så god ide at lægge kæden sammen.

  Kommentar af Ib Hansen — 5. december 2020 @ 5:32

  • Sådan tænkte jeg ikke lige på det, men du har da ret 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. december 2020 @ 12:42


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.