Hos Mommer

24. november 2020

Så bliver der alligevel råd til julegaver …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 13:46
Tags: ,

Vi var ved at løbe tør for printerpapir og kørte derfor en tur til en boghandler i Næstved. Der kunne vi desværre konstatere, at den skønne, gamle boghandel, der bevidst efterlignede en gammeldags London-boghandel, havde drejet nøglen om. Hvor er det synd. Det var en skøn butik, men nu var jeg nødt til at finde en anden, som blev en Bog & Idé-afdeling, der er okay, men har man set én, har man set dem alle.
Til gengæld overraskede den på anden vis. Vi blev ekspederet af en lidt ældre herre, som, da han så mine to pakker printerpapir, sagde, at én pakke koster 50 kroner, men han havde tilbud på en kasse (= fem pakker) til 150 kroner. De var to pakker kvit og frit, så jeg slog til – det skal nok blive brugt.
Jeg skulle også have 10 elastikmapper, så jeg spurgte, om ikke også der var rabat på dem. Han kiggede lidt på mig, inden han svarede, at det er der normalt ikke, medmindre man køber 10 i samme farve, og det havde jeg ikke gjort. Jeg kiggede bare tilbage, smilede sødt og sagde, at jeg var nødt til lige at prøve … til hvilket han igen sagde, at “du skal nok få lidt, så”.
Mapperne kostede 15 kroner stykket, og jeg fik dem for en rund tier. Det blev selvfølgelig kun til en 50’er i alt, men lidt har også ret, og relativt set fik jeg 33 % i rabat, hvilket jeg syntes var en fin gestus.
Det er altid godt at spare penge. I dag har jeg også fået mine penge retur fra Stena Line, fordi jeg i fredags aflyste juleturen til England. Så er der til et tilskud til pakkeportoen, som ikke er småpenge, hvorfor jeg af samme årsag helst vil købe gaverne til englænderne i England, hvilket er mest praktisk af flere årsager.
Godt, at vi har internettet.
Jeg har i et stykke tid været klar over, at vi ikke skulle regne med at komme derover til jul, og alligevel gjorde det ondt at annullere billetten … det føltes lidt som at brænde sine broer, hvilket selvfølgelig er noget sludder.
Vi blev meget sødt inviteret til min søster, så snart de hørte om vores aflysning, men fordi hun skal være sammen med børn, svigerbørn og børnebørn, ville vi i givet fald været blevet en sammenblanding af syv forskellige bobler, hvilket hverken John eller jeg har lyst til at risikere. Godt nok er det jul, men det er corona ligeglad med.
Nu bliver vi så bare tre juleaften, idet min anden søster, som ellers skulle have været med til England, nu kommer ned til Den Stråtækte i stedet for. Det skal nok blive en rigtig hyggelig juleaften, men naturligvis ikke den samme, som hvis vi havde været i England.
Næste år, forhåbentlig …
Boris Johnson har godt nok lige lovet at lempe lidt på de skrappe restriktioner i nogle få dage i julen, hvor de dermed får lov til at samle generationerne og holde jul sammen, men jeg tror ikke, at der vil blive ændret på rejserestriktionerne.
Det er fint nok for englænderne og godt for Charlottes svigerforældre, som ikke havde måttet se de to sønner, hvad de altså gerne må nu.
Forholdene derovre – eller i resten af Europa, for den sags skyld – har ikke ændret sig, for coronapesten har ikke tænkt sig at holde fri i juledagene, og myndighederne er på det rene med, at de med størst sandsynlighed bliver straffet bagefter i form af øget smittetryk, men Johnson og hans regering ved også godt, at de slipper for megen dårlig stemning og oprørstrang, hvis de lemper lidt i juledagene.

P1000411

Vi må drukne julesorgerne i Isle of Møn-gin og i stedet ændre dem til juleglæder. Det er en vældig god gin, i øvrigt.

20 kommentarer

 1. Hvis I gerne vil opleve en “rigtig” boghandel igen, kan I besøge Pilegaards Antikvariat i Aalborg. Her er bøger fra gulv til loft i to etager samt stabler på gulvet, hvor der ikke er plads i reolerne. De fører dog ikke printerpapir …
  Det er møgtræls, at I ikke kan komme til England i julen, men med de seneste vaccinemeldinger er der heldigvis håb om, at vi snart kan træde ud af vores coronabobler. For tiden har jeg kun to nære kontakter: fruen og katten. Nå ja, og så frisøren om en uges tid …

  Kommentar af Eric — 24. november 2020 @ 15:56

  • Det skal jeg da huske, når/hvis jeg kommer til Aalborg 🙂
   Der er håb forude – desværre hører jeg vist ikke til blandt dem, der får tilbudt vaccinen i første omgang – men det gør John.
   Du har godt nok en lille boble, men så kan du forhåbentlig også føle dig rimeligt sikret mod at blive smittet 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. november 2020 @ 17:22

 2. Åh ja corona og jul er en dårlig combi. Vi er også meget i tvivl om vores jul, for når alle er samlet er vi 11, 7 voksne og 4 børn. De vil desværre ikke holde jul på Samsø, så vi skal til sønnen i Rungsted, det er nu rarest at være hjemme, men jeg føler med jer, der ikke kan komme til England.
  Hilsen Lisbeth

  Kommentar af Lisbeth — 24. november 2020 @ 16:10

  • Meget dårlig combi …
   Det er da ærgerligt for dig, at familien ikke vil til Samsø – I er da vist ellers gået næsten fri for tilfælde derovre, så vidt jeg husker?
   Tak for empati 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. november 2020 @ 17:24

   • Desværre er vi hårdt ramt af corona nu – altså i forhold til befolkningstal. De fleste tilfælde er desværre på vores plejehjem blandt beboere og personale.

    Kommentar af Lisbeth — 24. november 2020 @ 17:40

    • Åh … det var da pokkers uheldigt; nu gik det jo lige så godt … jeg har åbenbart ikke fulgt godt nok med …

     Kommentar af Ellen — 24. november 2020 @ 17:42

 3. Det er så trist, hvad coronaen betyder for os alle sammen. Jeg kan godt forstå, det gjorde ondt at annullere billetten til England.
  Sikke en fin behandling du fik hos Bog & Idé! Måske skal vi bare opfatte en pris som et forslag og langt oftere prøve at få rabat 🙂

  Kommentar af Madame — 24. november 2020 @ 16:22

  • Ja … nu er det ikke sjovt længere. Det har det faktisk ikke været længe …
   Hehe – det siger man jo – vistnok især i Jylland, men vi har jo lov til at lære af dem 😉

   Kommentar af Ellen — 24. november 2020 @ 17:25

 4. Mange bække små … 😉
  I vidste jo godt, at det nok ikke gik, men trist er det altså. Vi må aflyse et par større familiejulearrangementer, men vi kan da heldigvis være sammen med børn og børnebørn juleaften (selv om vi nærmest må hviske, mens vi går om juletræet).

  Kommentar af fiberfryd — 24. november 2020 @ 23:33

  • Ja … det blev på en måde uigenkaldeligt ved at afbestille billetterne. Vi må bare håbe, at vi ikke behøver at gøre det samme til maj 🙂
   Og aldrig er der blevet hvisket så meget om juletræerne som der blev i 2020 😀

   Kommentar af Ellen — 25. november 2020 @ 8:40

   • Jeg krydser fingre for maj! 🤞🏻

    Kommentar af fiberfryd — 26. november 2020 @ 0:18

    • Åh ja, vi krydser alt, der kan krydses!

     Kommentar af Ellen — 26. november 2020 @ 7:22

 5. Gad vide om manden i Bog & Idé har været i julehumør — det har jeg oplevet en enkelt gang. Jeg synes det er sørgeligt at vi må passe så meget på, og at du må aflyse billetten til England, det gør virkelig ondt.

  Jeg er som du i faregruppen og det er først nu det rigtigt går op for mig. Det må være denneher virus på balancenerven, som har vækket forsigtigheden. Ved den lejlighed fik jeg selvfølgelig taget en Corona-test, ingen smitte dér, men det kan åbenbart lynhurtigt komme.

  Nu må vi koncentrere os om at skabe hygge i hjemmet og holde kontakt via netværk.

  Kommentar af Donald — 25. november 2020 @ 12:20

  • Ja – eller også har han bare ikke kunnet stå for min umådelige charme 😀
   Vi er vist alle trætte af at passe på hele tiden og altid, men tak for empatien, søde Donald.
   Det var godt, at du ikke var blevet smittet, og selvfølgelig er der ingen garantier for, at vi ikke bliver det, men jeg tror, at hvis vi overholder de anbefalede retningslinjer, så skal vi være særdeles uheldige for at blive coronaramt.

   Kommentar af Ellen — 25. november 2020 @ 19:31

 6. Vi skal nok få en god jul alle sammen, selv om den ikke bliver, som vi drømte om.
  Jeg er ikke så interesseret i, om Sundhedsstyrelsen siger, at vi må samles flere end 10, og det tror jeg, Corona også er, så vi laver ikke om på planerne, selv om vi får lov til at mødes flere i juledagene. Til gengæld krydser jeg alt muligt for, at vi en vaccine ret hurtigt i det nye år.

  Kommentar af frnielsen — 25. november 2020 @ 16:34

  • Selvfølgelig får vi det – det er jo helt op til os selv at gøre den god.
   Jeg er ganske enig i din holdning til familiejulen – som du kunne læse i mit indlæg.
   Vi krydser også fingre – også selv om jeg nok ikke står i første række til vaccinationen, men det gør John nok, og det er fint med mig.

   Kommentar af Ellen — 25. november 2020 @ 19:34

 7. Kan du ikke stadig købe gaverne i England via nettet? De fleste internetbutikker giver mulighed for at leveringsadressen er en anden end betalerens adresse. Bare en ide 🙂

  Kommentar af Lone Nielsen — 27. november 2020 @ 19:25

  • God ide, Lone, men det gør jeg skam også i videst muligt omfang (det skrev jeg nu også i indlægget, men det er nok druknet i mine mange ord 😉 )
   Det er kun, hvis de ønsker sig noget, man kun kan få i Danmark, at jeg køber det herhjemme.

   Kommentar af Ellen — 27. november 2020 @ 20:24

 8. Jeg misforstod dig. Troede, du købte dem, når du var derovre. Du ved, i sådan en rigtig butik .-)

  Kommentar af Lone Nielsen — 27. november 2020 @ 20:50

  • Åh … okay … jeg kan godt se nu, at min formulering kunne misforstås 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. november 2020 @ 21:37


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.