Hos Mommer

22. november 2020

En tur til Vallø m.m.

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:02
Tags: , ,

Vejret er godt hveranden dag på denne egn … i forgårs flot, i går elendigt og flot igen i dag, så vi kørte en tur til Vallø slotspark, som altid er fin at gå en tur i, selv om vi regnede med, at efterårsfarverne var forsvundet, hvilket de da også var, men, ikke specielt overraskende, stod træerne der endnu, og der er mange gamle kæmper iblandt dem. Flotte, store solitærtræer, som fx denne knudrede eg.

P1020740

P1020745

De adelige, gamle jomfruer – eller hvem der nu end måtte bebo Vallø Slot i dag, må være virkelig bange for at blive smittet med corona, men ved I hvad, kære frøkener? Man bliver altså ikke smittet, fordi der står nogle mennesker – selv hvis de er coronasmittede – ude i en åben gård, og I sidder trygt inde bag slottets mure.
Nogle er så absolut mere bange end de fleste. To gange har jeg set hhv. en enlig cyklist og en ditto fodgænger på vejen hernede langt ude på landet … iført mundbind. Det er hvad jeg normalt ville kalde overkill, også selv om man hører til højrisikogruppen, men det er måske et lidt uheldigt ordvalg i denne sammenhæng?

Jeg er i øvrigt forarget. Meget. Måske har I også set billedet (fra traktordemonstrationen) af en plakat, som florerer på Facebook, hvor man ser Mette Frederiksen og et par andre iført brunskjorter og med et nazikors oppe i hjørnet?
Det er ganske enkelt under lavmålet! Jeg har i de seneste dage læst nogle artikler om den betrængte minkbranche, og jeg får mere og mere det indtryk, at der nu skal slås plat på hele denne triste situation, men at fremstille MF som nazist er så primitivt, at jeg mangler ord til at udtrykke min vrede over det. Eller … det gør jeg faktisk ikke, men jeg skal skåne jer for dem her.
Og blå blok har mig bekendt ikke haft nogen indvendinger imod det billede. Det er heller ikke i orden! Hører I?!
Selvfølgelig skal man ikke gå uden om grundloven, men det har Venstre selv gjort engang, hvor de undskyldte sig med, at det var en krisesituation, så der var ikke tid til at vente på afstemninger og ny lovgivning.
Hvad er lige forskellen på dengang og nu?
Jeg synes på ingen måde, at MF + hendes regering bør gå af, og jeg synes heller ikke, at vi har plads eller grund til et folketingsvalg midt under coronapesten. Hvis blå blok skulle lykkes med at få tvunget det igennem, tror og håber jeg, at de får et ordentligt hak i tuden for det – jeg vil i hvert fald gerne være med til at give dem det, hvis det skulle være. For en enkelt gangs skyld …
Sorry. Det er meget sjældent, jeg skriver om politik, men den plakat fik mit bæger til at flyde over og mit ikke-adelige, men alligevel blå blod i kog.

24 kommentarer

 1. Jeg er helt enig!

  Kommentar af Fru Moll — 22. november 2020 @ 15:26

  • Dejligt at læse, Fru Moll 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. november 2020 @ 18:27

 2. Ja også jeg er helt enig, jeg skriver heller ikke om politik, men jeg er meget forarget over den opførsel, det er for dårligt.
  Angående mundbind fik jeg forleden besøg i min have, de havde mundbind på, da de stod ud af bilen. De spurgte, om det var nødvendigt, da jeg sagde nej, åndede de lettede op og tog det af. I fri luft er det da ikke nødvendigt.

  Kommentar af Lisbeth — 22. november 2020 @ 15:41

  • Jeg håber virkelig, at langt de fleste er forargede/vrede over sådan en plakat.
   Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at forstå folk, der bærer mundbind udendørs – især når der er rigeligt med plads omkring dem.

   Kommentar af Ellen — 22. november 2020 @ 18:29

 3. Den plakat er blevet fordømt fra landbrugets side og der blev sagt at hvis man så den til denne demonstration (det billede jeg så var fra en anden demonstration) ville den blive fjernet.

  Kommentar af Lene — 22. november 2020 @ 16:08

  • Hvor er jeg glad for, at landmændene er ordentlige mennesker, Lene (men selvfølgelig er de det 😉 )

   Kommentar af Ellen — 22. november 2020 @ 18:30

 4. Ja, der er forskellige grader af frygt, og demonstranterne på (vistnok) Borgens slotsplads var frygtløse. På de billeder, jeg har set, stod de som sild i en tønde og uden mundbind.
  Plakaten var/er under lavmålet, men harmonerer meget godt med noget af det værste, der udgydes på fx Facebook. Jeg tror som Hans Engell i Besserwizzerne, at det er embedsværket, der har svigtet. Havde hun vidst besked om den manglende hjemmel, kunne hun bare have sagt, at mink i de smittede zoner skulle slås ned, at der ikke var lovhjemmel til at gøre det uden for disse zoner, men at regeringen ville arbejde på at få det så hurtigt som muligt. Hun havde intet at vinde ved at lyve, så jeg har svært ved at købe påstanden.
  Men lad os da endelig få en kommission – hellere fakta end bulder fra en blå himmel 🙂

  Kommentar af Eric — 22. november 2020 @ 16:08

  • Jeg hæftede mig også ved, at de stod så tæt sammen. Ret usmart, vil jeg sige, men jeg håber de nøjes med at smitte hinanden.
   Jeg er enig i din analyse om det mulige forløb – jeg har selv haft nogenlunde de samme tanker om det.

   Kommentar af Ellen — 22. november 2020 @ 18:33

  • I lørdags demonstrede landmænd, fiskere mm. ved Langelinie, mens det var JFK21, der igen arrangerede klinke klanke-demonstration ved Christiansborg. Deltagerne til arrangementerne udviste ikke samfundssind mht. forebyggelse af smitte med corona.
   Iøvrigt, så synes jeg, at det er på sin plads at sige fra højt og tydeligt, når de uvidende, historieløse og ureflekterede beklikker Mette Frederiksen og andre på den måde, og heldigvis er vi flest.
   Mvh.

   Kommentar af Kristine — 24. november 2020 @ 15:57

   • Ja, heldigvis er vi flest. De få larmer bare alt for meget!

    Kommentar af Ellen — 24. november 2020 @ 17:17

 5. Jeg er helt enig med dig – hvad er det dog, der foregår i øjeblikket.
  Vi har netop siddet og diskuteret de samme emner med en god ven.

  Kommentar af Madame — 22. november 2020 @ 16:38

  • Ja, hvad er det dog for noget? Jeg synes, at dansk politik på nogle punkter er ved at blive lige så svinsk som i visse lande, jeg vist ikke behøver at nævne her.

   Kommentar af Ellen — 22. november 2020 @ 18:35

 6. Jeg er selv fra landet, men jeg kan ikke finde det mindste i mit sind, som taler samme sprog som de landmænd … eller venstre. Skulle vi ikke lige bruge alle ressourcer på at komme godt igennem denne pandemi, så kan vi slås bagefter.

  Kommentar af frnielsen — 22. november 2020 @ 20:05

  • Netop: Lad os nu først og fremmest komme igennem denne coronapest. MF gør det rigtig godt – så kan de alle sammen slås bagefter, næsten så meget de har lyst.

   Kommentar af Ellen — 22. november 2020 @ 22:10

 7. Velskrevet. Og velanbragt harme. Desværre oplever vi flere og flere eksempler på konsekvenserne af vor tids historieløse demente samfund. Det er de politiske venner til de overskruede overdrivende historieløse protestplakatdesignere, der bør tage øjeblikkelig og kraftig afstand fra at sammenligne udryddelse af mink med udryddelse af mennesker. Den der tier samtykker. Jeg græmmes.

  Kommentar af Ib Hansen — 22. november 2020 @ 22:41

  • Tak. Jeg tror heldigvis, at vi er mange der græmmes inderligt over sådanne skriverier og holdninger.
   Min erfaring er, at der er mange, der først begynder at interessere sig for historie i en moden alder, men bedre sent end aldrig. Desværre er nazisympatisører nok helt uden for pædagogisk rækkevidde …

   Kommentar af Ellen — 23. november 2020 @ 9:03

 8. Jeg er ganske enig med dig. I øvrigt synes jeg, at man _skal_ skrive om politik i situationer, hvor det emne ligger forrest i bevidstheden. At finde på et eller andet nuttet at skrive i en sådan situation, ville efter min mening være falskhed. Så hellere lade være med at skrive i det hele taget. Men ingen har endnu taget skade af at blive konfronteret med en ærlig mening, så længe den er anstændigt præsenteret. Det var den omtalte plakat netop ikke. Det er at tage pis på de millioner af mennesker, der blev aflivet under anden verdenskrig, og dermed helt uacceptabelt.

  Kommentar af Henny Stewart — 23. november 2020 @ 3:02

  • Man skal vel ikke noget, men jeg kan sagtens følge dig, og jeg synes også, at det kan være både sundt og givende med meningsudvekslinger – især hvis begge parter husker og forstår at lytte, men skyttegravskrige er meningsløse, og jeg har ofte mest lyst til at tage skyklapper på og skrive noget lidt ligegyldigt sukkerstads.
   Til det sidste: JA!

   Kommentar af Ellen — 23. november 2020 @ 9:09

 9. Jeg er også helt enig – lige som fru Moll – men det kunne du nok tænke dig… 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 23. november 2020 @ 13:00

  • Jeg ville virkelig have været blevet forbavset, hvis du havde været uenig, Mia 😀

   Kommentar af Ellen — 23. november 2020 @ 13:07

 10. Jeg håber virkelig ikke, at den plakat var en del af landmandsdemonstrationen eller at den på nogen måde er fremført i den sammenhæng. Den slags er langt under lavmålet.
  Nyvalg går jeg heller ikke ind for i den nuværende situation.
  Oprydningen bør ske blandt regeringens rådgivere, som på ingen måde har levet op til den standard, som må forventes af topembedsmænd; men de går fri.

  Da jeg i sin tid var formand for vores vandløbslaug i kommunen så jeg desværre, hvordan embedsmænd højt oppe i systemerne tog deres egen holdning med på arbejde og uden blusel søgte at præge politisk. Som jeg ser det, er politikerne gået direkte i embedsværkets fælde, og dermed er det bagvedliggende mål “Nedlæg minkavl i Danmark” nået.
  Det tragikomiske og forudsigelige ved det hele er, at minkskind er steget til tæt på dobbelt pris grundet uroen, og produktionen er i fuld gang med at blive udvidet i andre lande.
  Ikke en mink mindre i bur, blot sker produktionen fremover i lande, hvor vi ikke har målbar indflydelse på produktionsforholdene.
  Minkavlere i Finland, Baltikum, Polen og Rusland står i gæld til det danske embedsværk. Hvordan mon honorarerne vil blive overført nu hvor filialen i Tallin er lukket?

  Kommentar af natural2222 — 24. november 2020 @ 4:44

  • Ifølge Lene havde landmændene forlangt den fjernet. Det var jeg glad for at læse.
   Nej, det dur ikke med et valg nu. Hver ting til sin tid, og der er rigeligt at gøre med så meget andet.
   Ja, embedsmændene går fri … mon ikke det er pga. begrebet “juridisk ansvarlighed”, som bl.a. betyder, at min administrerende direktør kunne komme i spjældet for noget, jeg havde gjort – i ren forretningssammenhæng, forstås – men jeg kunne som menig medarbejder ikke holdes juridisk ansvarlig, selv om det var mig, der havde begået en fejl, der fx bevirkede, at folk døde af en forkert fremstillet medicin. Dette forhold er en af grundene til de høje lønninger blandt topledere.
   Reaktionen fra andre landes vedkommende var nok forudsigelig, og jeg kan derfor godt frygte, at der så vil komme en ny cluster 5 eller 6 eller 10 eller … coronaskruen uden ende 😦

   Kommentar af Ellen — 24. november 2020 @ 8:50

   • Mutationer vil forekomme i én uendelighed. Mange mutationer klarer ikke konkurrencen som nu denne cluster 5, som antagelig uddøde primo september, få uger efter at den opstod. Det ser vi også med kemikalie-resistente svampe i landbrugsafgrøder. De tåler sjældent “fri konkurrence” når det pågældende kemikalie går af markedet.
    Det gode er, at disse corona-vira normalt muterer til mindre dødelige former.
    Der er nemlig ingen fidus for en virus i at slå sit offer ihjel. Det er langt bedre at udvikle sig til en mellemsvær forkølelsesfrembringer som ingen adfærdsændringer afstedkommer og så blive spredt med en jævn strøm af nys over 1-2 uger.

    Kommentar af natural2222 — 24. november 2020 @ 12:04

    • Hmmm – det har du heldigvis ret i! Lad os håbe det bliver sådan. Lige nu er der nogle senvirkningener, man ikke helt har styr på endnu – de erfaringer kan jo kun tiden lære os mere om, men det kunne være ret fedt, hvis den muterede sig selv ned til at være på linje med influenza – eller helst mildere, som det forkølelsesvirus, du er inde på. Det er nemlig ikke spor sjovt at have influenza.

     Kommentar af Ellen — 24. november 2020 @ 12:09


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.