Hos Mommer

11. november 2020

Nu er det bare for MEGET!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 9:14
Tags: ,

Jeg er ganske klar over, at dette indlæg vil afsløre min meget store egoisme og mit meget lille samfundssind. Jeg ved det godt, og jeg er fuldstændig ligeglad, for nu er det min familie det handler om, og så er resten af samfundet temmelig underordnet for mit vedkommende.
Charlotte har fødselsdag d. 12. december, og hun skal have en gave sendt til England.
Jeg har købt Summerbird-julekalendere for en formue til familien derovre.
Jeg har købt fleece-hyggesokker til børnene.
Jeg har lavet en ekstra portion sambal oelek alene for Charlottes skyld.
Jeg har købt den gode te, man af ukendte årsager ikke kan købe i England.
Og nu kan jeg ikke få det sendt over til dem.
Mor er ikke vred, mor er skuffet.
Mor er faktisk også ret ked af det.

Der er ingen fly fra Danmark, der får lov til at lande i England efter det med minkene og cluster 5 kom ud i verdenspressen.
Jeg kan godt forstå, at de ikke vil have turister ind derovre – der er i forvejen ikke mange lande der synes, at turisme er en god ide.
Men at stoppe for al trafik? Fragt(mænd) inklusive? Er det ikke bare noget af en overreaktion?
Det er jeg ikke ene om at synes, men sjovt nok er UK helt ligeglad med min mening om det. Der er dog røster oppe derovre om, at det nok er at overreagere, og man lagde ud med meldingen om, at man vil “se på sagen igen efter en uge”. Den uge er gået på lørdag.
Så længe kan barrodsplanterne formentlig godt holde sig, men det er nok ikke særlig godt for dem, hvis de skal ligge i længere tid.
De er pakket vældig godt ind fra afsenderens side, så jeg vil tro, at det er bedst at lade dem forblive sådan, indtil de bliver modtaget i England, men det kommer selvfølgelig an på, om der går flere uger.
Er der nogen af mine læsere her, der ved noget om barrodsplanters ‘holdbarhed’? Det er hyld.
(Hyld er naturligvis ikke en ukendt vækst i England, men i DK har vi forædlet dem til at have dejligt store bær og klaser, hvor de i UK har nogle små, snoldede klaser, der ikke er større end et mindre barns håndflade.)

Danmark eksporterer mange varer til England, så jeg forestiller mig, at der er en hel del, der med dette færge- og flylandingsforbud har langt større problemer end mine, i den store sammenhæng, små.
Hvis ikke de ophæver det på lørdag, har vi overvejet at køre til Sverige og sende pakken derfra. Vi bliver vel, på grund af “den nordiske model”, næppe nægtet adgang til Sverige? Det ved jeg faktisk ikke noget om, for det er ikke noget vi har haft set nærmere på, idet det ikke har været i spil under hele coronapesten overhovedet at tage derover, men nød lærer skuffet kvinde at opsøge alternative løsninger.

Det er da også bare typisk. Normalt ønsker Charlotte sig noget, jeg kan købe i England over nettet, og dermed er det intet problem at sende det til hende, men lige netop denne gang har hun ønsket sig noget fra Danmark, og så går det sådan. Ren Murphy.
Hav venligst ondt af mig, tak. Det hjælper ikke en pind på situationen, men det trøster da en lille smule.

20201101_115911

22 kommentarer

 1. Bare ØV

  Kommentar af Fru Moll — 11. november 2020 @ 9:49

  • JA! Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. november 2020 @ 10:50

 2. Ja, det er så trist, hvad coronaen fører med sig. På Udenrigsministeriets hjemmeside, står der, at man fraråder alle unødvendige rejser til Sverige – man du kan vel sige, at din rejse er nødvendig 😉

  Kommentar af Madame — 11. november 2020 @ 11:08

  • Hehe, frarådes, ja, men det er ikke forbudt, og jeg mener naturligvis også, at min rejse er strengt nødvendig 😉

   Kommentar af Ellen — 11. november 2020 @ 11:15

 3. Den engelske reaktion virker noget hys, men de har måske behov for at demonstrere handlekraft. Det lyder da som en fin idé at smutte til Sverige i nødvendigt og anerkendelsesværdigt ærinde.

  Kommentar af Eric — 11. november 2020 @ 12:20

  • Ja, det virker temmelig hysterisk, og du kan meget vel have ret i din bemærkning, selv om de så har fået rodet lidt rundt i begreberne handlekraft og dømmekraft 😉
   Ærindet kan da kun være begge dele, vil jeg også mene …

   Kommentar af Ellen — 11. november 2020 @ 12:46

 4. Kæreste Ellen, jeg har umådeligt ondt af dig ;O)
  Den Corona er i det hele taget TRÆLS, og jeg synes, at nyhederne om smitten fra mennesker til dyr (og måske også den anden vej) er meget skræmmende. Ligesom i Danmark er antallet af ny-smittede her i Ontario steget mere end 10 dobbelt over de sidste par uger. Med 1300 nye tilfælde i går nærmer vi os igen flere restriktioner, som ellers har været løftet gradvist over sommeren. Der er godt 15 millioner indbyggere i Ontario. Med de nyeste tal, jeg har set fra Danmark, er antallet af smittede per 1000 indbyggere nu højere hos jer, og så vil I vel også se flere restriktioner?
  Der er nok meget få mennesker, som ikke er ved at være godt trætte af situationen. Heldigvis bor vi jo ude på landet, og det har været nemt at undgå kontakt med mange mennesker.
  Glæder mig til igen at kunne rejse hjem til lille Danmark og besøge jer alle. Indtil da, får du et kæmpestort virtuelt knus herfra.

  Kommentar af Lene — 11. november 2020 @ 15:22

  • Åh tak, sødeste Lene! Det er jeg glad for at læse, og det er dejligt at få en kommentar fra dig 🙂
   Det eneste ‘gode’ ved smitten menneske-dyr-menneske er, at man ikke bliver mere syg af den ene end af den anden form. Som det er lige nu …
   Jeg følger med på Worldometers.info hver dag, og jeg følger dermed også jer i Canada.
   Vores R-tal var i går på 0,9, så det går den rigtige vej igen for Danmark og dermed forhåbentlig ikke strengere restriktioner end vi har nu.
   Jeg er også særdeles glad for, at vi bor hvor vi bor, men glæder os umådeligt til rigets (rigernes) tilstand atter bliver normal(e).
   Vi vil glæde os lige så umådeligt til at få besøg af jer og håber inderligt, at I vil kunne afse tid til det, når I engang må komme til DK igen.
   Og så får du da lige et mindst lige så stort knus herfra 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. november 2020 @ 15:47

 5. Er du sikker på, at du er oplyst korrekt?
  Det engelske transportministerium skriver i sin seneste information af d. 08.11.20, at direkte PASSAGERfly og -skibe afvises (se: https://www.gov.uk/government/news/measures-to-protect-england-from-new-covid-19-strain-extended ).
  Jeg sendte en pakke fra DK til England med Post Nord i mandags (altså d. 9. og dermed en dag efter ministeriets bekendtgørelse) uden problemer.
  Mon ikke sælgeren af barrodshyldene ved, hvordan og hvor længe de kan holde sig barrodede?
  Sverige nægter ikke danskere adgang og spørger end ikke til rejsens formål, men DK anBEFALER😉 14 dages selvisolation, når I kommer retur. Er I virkelig villige til det for en december- og fødselsdagpakke? Tænk også lige på, at hvis pakken ikke kan/må afleveres i England, så bliver den returneret til Sverige!!!
  Jeg forstår til fulde din øvfølelse og skuffelse, hvis dine englændere ikke kan modtage din materialiserede (december)kærlighed, men julen varer lige til påske, så det gør kalenderne vel også🤔.
  Mvh. og ønske om, at det alligevel ikke er så grelt.

  Kommentar af Kristine — 11. november 2020 @ 16:14

  • Jeg ville da bestemt ønske, at du har ret og jeg tager fejl, men du citerede altså ikke hele sætningen, som lyder således: “The statement read: “Passenger planes and ships travelling directly from Denmark, and accompanied freight, will no longer be able to land or dock at English ports.
   Det er forhåbentlig mig, der så har overfortolket meningen, men det overbeviser mig desværre ikke, at du har kunnet sende en pakke til England. Jeg vil meget hellere have at vide, at den er modtaget af rette vedkommende 🙂
   Når/hvis du kan fortælle mig dette, vil jeg blive rigtig glad, så det må du gerne skrive og fortælle mig,
   Jo, det er vi villige til for en december- og fødselsdagpakke. Anbefalinger er ikke forbud, og vi ville i øvrigt bruge vores gamle Verdens Bedste Nabo i Sverige som ‘sendebud’, for jeg har tænkt på det med en eventuel returnering.
   Tak for gode og forhåbentlig ‘opfyldelsesbare’ ønsker.

   Kommentar af Ellen — 11. november 2020 @ 17:25

   • Jeg kontaktede Post Nord og fik at vide, at der ikke var problemer med at sende en pakke til trøst. Til trøst fordi UK bekendtgjorde, at danskere slet ikke kan rejse ind (og dermed heller ikke ud og ind) – så hendes juleferie og dermed gensyn med kæresten hænger i en tynd tråd.
    Hun kom i selvisolation i går og har dermed ikke adgang til sin post i 14 dage, så mit svar kommer nok for sent.
    Hvad med at testsende et eller andet eller spørge transportører eller den britiske ambassade!
    Pøj pøj

    Kommentar af Kristine — 11. november 2020 @ 17:53

    • Uha, stakkels hende. Der er altså virkelig mange, der er ramt af dette her – og på mange forskellige måder …
     Hvis PostNord siger det er okay, må vi vel tro på det, og en testpakke er faktisk en god ide, så tak for den 🙂

     Kommentar af Ellen — 11. november 2020 @ 18:09

 6. Det er bare for meget, nu må de stoppe. Jeg håber at testpakken viser, at der er hul igennem. Pøj pøj med at få det afsendt og modtaget

  Kommentar af Lene — 12. november 2020 @ 8:41

  • Ja, tak, det hele må meget gerne stoppe nu!
   Jeg krydser alt der kan krydses – den bliver sendt i dag 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. november 2020 @ 9:16

 7. Jeg sender gerne lidt ærligt ment trøst i form af at have ondt af dig. For indlægget emmer jo af, at du ikke kun er vred og frustreret, men ked af det. Hvis det var mig, tror jeg, jeg ville komme til at spise alle chokoladerne.
  Men er den engelske reaktion og lidt anti-europa-holdning ikke en logisk konsekvens af Brexit og Boris Johnsons ageren, som var vi tilbage i Imperiets dage?
  Du må sætte din lid til en ny regering, skønt jeg fornemmer, at en Labourregering ikke vil bekomme dig vel – og slet ikke den engelske familie.

  Kommentar af tingats — 12. november 2020 @ 19:04

  • Tak for trøst – jeg var oprigtigt ked af det, da jeg opdagede, at jeg ikke ville kunne sende noget derover – det gør jeg nemlig ret tit.
   Jeg håber virkelig på, at det var mig, der havde overfortolket hvad der stod. Nu er testpakken sendt afsted, så mine fingre er konstant krydsede.
   Hvis jeg spiser al den chokolade, bliver jeg nemmere at hoppe over end gå udenom, så det går slet ikke 😉
   Du kan godt have ret i din teori, men de er altså også temmelig corona-desperate derovre nu, fordi det (igen) er ved at løbe løbsk for dem visse steder.
   Jeg (og såmænd også familien derovre) ville have det fint med en labourregering, fordi deres Labour ligger til højre for vores Socialdemokrati.

   Kommentar af Ellen — 13. november 2020 @ 8:55

 8. Hvis alt andet glipper, ville jeg slå hyldene ned i haven, så englænderne kan tage dem med hjem næste gang, de kommer. Det er trods alt dejligt at have dejlige ting fra Danmark i vente. Men det var hårdt, da julegaver til de ti-årige tvillinger forsvandt i posten – så slut med mormor-tøjpakker, som deres storebror altid har elsket. Det er jo lidt trist at få en pengeseddel i stedet, selvom penge ikke fejler noget.

  Kommentar af Elsebeth — 12. november 2020 @ 19:35

  • Den løsning har jeg selv tænkt på; så kan de forhåbentlig holde sig i ret lang tid uden at blive ‘rigtigt’ plantet.
   Hvor synd – og ærgerligt – med din julegavepakke! For nej, penge er bestemt ikke det samme. Det synes ikke engang A & A, selv om de nu er teenagere. De vil stadig hellere have rigtige pakker.

   Kommentar af Ellen — 13. november 2020 @ 8:58

 9. Tak for en historie. Jeg ville definitivt glæde mig til den tur til Sverige. Måske fra Helsingør, hvor trafikken er livsvigtig, jeg kender ikke til forholdene ved Øresundsbroen (kender i det hele taget ikke ret meget, synes jeg!)

  Kommentar af Donald — 13. november 2020 @ 8:40

  • Vi gider ikke færgen, Donald. Den er alt, alt for dyr i forhold til broen, når man skal have bil med, og det tager omkring en time mere for os at tage den vej.
   Vi har taget broen hundredvis af gange, så den kender vi ret godt 😉
   Men nu satser jeg på, at det ikke bliver nødvendigt – at testpakken når frem, så jeg kan sende den rigtige.

   Kommentar af Ellen — 13. november 2020 @ 9:01

   • Jeg refererede egentlig bare til at der var rigelig med trafik ved Helsingør og at jeg var kommet frem og tilbage uden spørgsmål om hvor vigtigt det var. (Men tandlæge er vigtigt nok til at de ville acceptere det, hvis man ellers havde spurgt).

    Kommentar af Donald — 13. november 2020 @ 12:07

    • Okay, men jeg har ikke indtryk af, at de spørger til noget ved broen heller 🙂

     Kommentar af Ellen — 13. november 2020 @ 12:33


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.