Hos Mommer

6. november 2020

Permanente rynker

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 11:39
Tags: ,

Permanente rynker er jeg tæt på at få i panden over verdens fortrædeligheder. Der er godt nok meget, der ikke er godt nok for tiden. Jeg vil ikke komme nærmere ind på hvad; de fleste ved nok hvad jeg kunne tænkes at have i tankerne.
At der også skulle komme permanente rynker på mit sengetøj, er at føje spot til skade.
I går fik jeg langt om længe taget mig sammen til at vaske sengetøjet fra jyllandsturen, fordi vejret så fint og solrigt ud, da jeg satte maskinen i gang, men inden den var færdig med vasken, regnede det.
Den lidet anvendte tørretumbler blev sat i gang. Den er integreret i vaskemaskinen (pladsbesparende!), men den bliver kun brugt få gange om året.
Tørretemperaturen kan ikke indstilles, men tiden kan indstilles som følger: Ekstratørt, skabstørt, hængetørt (hvad er forskellen mon?) og strygetørt. Herefter kan den indstilles i tidsintervaller; efter ‘strygetørt’, som tager 3 timer og 10 minutter, kan man vælge hhv. 180, 160, 120, 90, 60, 30 og 20 minutter. Klog af skade valgte jeg ikke ‘strygetørt’, for her bliver sengetøjet tørrere end Sahara. Det har jeg prøvet én gang, rynkerne sidder der endnu og forsvandt ikke engang ved næste vask. Eller næste igen …
two chinese shar pei puppies" fra John McAllister - MostphotosJeg valgte 120 minutter. Tøjet blev taget ud og viste sig at være … tørrere end Sahara og mere rynket end en shar pei-hund. 
Man kan godt forsøge sig med at lægge det sammen, men man kan næsten lige så godt lade være, for de alene ville kunne fylde hele pladsen jeg har til alt mit sengetøj. Konklusion: Jeg var nødt til at stryge det. Når jeg tager det ned fra snoren i haven, er det altid som nystrøget og kan lægges på plads uden videre dikkedarer.
Godt, jeg har a [stryge]room with a view. Det tog en hel time at stryge de to sæt plus et ekstra lagen. (Jeg havde nemlig taget et ekstra med, og det viste sig da også, at nogen havde glemt et lagen. Jeg tror jeg slår mig ned som spåkone. Eller kender jeg bare mine mænd?)
En hel time, som sagt, tog det, og rynkerne forsvandt ikke engang helt. Et enkelt sted prøvede jeg at gøre ekstra meget ud af det, bare for at se, om det overhovedet kunne lade sig gøre at få det glat. Det kunne det ikke!
Er der noget at sige til, at tørretumbleren er upopulær her i huset?

A room with a view

Mine panderynker blev erstattet af smilerynker, da jeg fik sendt et link fra en stolt Tim – og nu bliver det rent familiepral.
Det var et link til en artikel i The Lawdragon. Jeg forventer egentlig ikke, at I læser den, for den er lidt lang, og i øvrigt kan I næppe have nogen som helst interesse i den, hvorfor jeg gengiver de indledende sætninger her:
As Lawdragon expanded our research on the best legal consultants past America’s borders, Tim Maltin quickly landed on the short-list for UK-based public relations advisors. Maltin PR has earned a stellar reputation in developing and managing communications strategies for law firms with a particular strength in handling PR tied to litigation. Maltin says that lawyers engaged in litigation can maximize the benefit of outside advisors by integrating them into the broader legal strategy to prevent the different components from falling into silos.
Godt gået, Tim. Svigermor er også stolt – denne omtale er bedre end en medalje, og han har fortjent hvert et rosende ord, for han har arbejdet hårdt for at nå til, hvor han er nu.

26 kommentarer

 1. Svigermor har god grund til at være stolt 🙂
  Det er da irriterende med din tørretumbler, selv om det kun er få gange om året, det er nødvendigt at bruge den. Vi bor så småt, at vi vasker på et lille, hyggeligt vasketeria i nærheden.

  Kommentar af Madame — 6. november 2020 @ 15:44

  • Hehe, tak 🙂
   Møgirriterende, og en af årsagerne til, at den ikke bliver brugt ret meget.
   Tænk, findes der virkelig vasketerier endnu? Det troede jeg egentlig ikke.

   Kommentar af Ellen — 6. november 2020 @ 17:03

 2. Jeg har selv vasketørremaskine men har det modsatte problem. Nemlig at den ikke tørrer ret godt. Må jeg spørge hvilken model (navn m.m.), du har?

  Kommentar af Charlotte Pedersen — 6. november 2020 @ 16:41

  • Det er en Ariston Hotpoint Aqualtis vaskemaskine/tørretumbler, men modellen er vist udgået.
   Vi skulle kunne lægge vores maskiner sammen og dividere resultatet med to – så havde vi måske begge en maskine vi kunne være tilfreds med 😉

   Kommentar af Ellen — 6. november 2020 @ 17:05

 3. Jeg tror, jeg ville ha’ valgt 20 minutter og ha’ ladet dem “hængetørre” for resten. Men jeg har også plads til, at jeg kan lægge det sammen i de rette folder i bredden og derefter hænge dem på en bøjle med klemmer til det er helt tørt. Jeg har overvejet at få en kombi-maskine, men det er mest fordi vores tørretumbler er arvet fra mine forældre, da de flyttede forrige gang, så den er mindst 20 år gammel, og den sluger garanteret en masse strøm. Og den bliver ikke brugt ret tit, så den fylder bare.

  Kommentar af Mette L — 6. november 2020 @ 18:03

  • Det bliver noget i den retning – altså en halv times tid. Jeg har et tørrestativ, men der kommer så meget fugt i huset, når jeg tørrer på det. Det kunne dog være ligemeget i dag, for jeg brugte en hel liter vand til at dampstryge sengetøjet 🙂
   Jeg tror ikke, at kombimaskiner er helt gode, jvf. også Charlottes kommentar. Jeg skal i hvert fald ikke have sådan en igen, men vil, hvis den skal udskiftes i min tid, prøve at klare mig helt uden en tørretumbler.

   Kommentar af Ellen — 6. november 2020 @ 19:08

 4. Her i huset bliver al sengetøj tørret året rundt i tørretumbler (fordi nogen ikke sætter et udendørs tørrestativ op). Men jeg har ingen problemer med rynker (på sengetøjet) og min mor lærte mig at sengetøj stryger man ikke, det er spild af kræfter 🙂 så det kommer aldrig til at ske her. Min mor lærte mig en teknik til at få det godt lagt sammen, men det kræver to mennesker, så det sker sjældent.

  Kommentar af Lene — 6. november 2020 @ 20:43

  • Jeg er aldeles enig med din mor, og jeg har aldrig i mit liv strøget sengetøj. Før nu, altså, med den fjollede tumbler. Hvis du havde set de rynker den kan producere, tror jeg du ville være enig med mig i, at ingen nok så teknisk foldning ville kunne fjerne dem 🙂 – jeg skulle have taget et billede …
   Hvis vi skulle komme på dine kanter igen, så tager vi et tørrestativ med, som vi nok skal sætte op. Det tager under fem minutter, og jeg synes, at udetørret vasketøj er noget af det skønneste, der findes i hverdagen 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. november 2020 @ 21:21

 5. Jeg bor jo i lejlighed og vasker i kældrene det er fint billig og let at komme til. Bruger tørretumbler til det meste. Det bedste er vi har en stor rulle og jeg holder meget af når sengetøj er rullet og så let med duge. Ja er sjovt som vi er forskellige med hvordan det skal være. Min sviger datter stryger alt også viskestykke men nej dem folder jeg kun. Men det med rynker ja det er ikke let med alt det der sker.

  Kommentar af Jonna — 6. november 2020 @ 22:18

  • Jeg rullede også tit, dengang jeg var ung og vaskede på møntvaskeri – det var nemlig dejligt nemt.
   Vores standarder er ikke ens – min fætters kone strøg selv sine børns bleer! Det var før engangsbleernes tid.

   Kommentar af Ellen — 7. november 2020 @ 10:45

 6. Allerede som 28-årig måtte jeg bekæmpe panderynker. Det var faktisk lidt sjovt! Man opdager uvaner. Det er ikke altid, det lykkes at afblæse uvanerne helt, men så må vi glatte lidt ud med rynkecreme!

  Jeg så engang en dyr garderobe, der var ødelagt af mug i et stort uopvarmet soveværelse. Mon ikke “skabstørt” betyder “udenfor fare, hvis man lægger det i et skab”? Mens hængetørt forventer at tingene hænger på en bøjle med luft omkring? De få gange jeg har brugt tørretumbler (har ikke én, men andre steder) har det ikke kørt i 120 minutter! Kun 15 eller højst 30 minutter. Skjorter skal være lidt fugtige og netop hænge, til de bliver helt tørre, før man lægger/hænger dem i skab, så behøver man kun at stryge de dårligste/billigste.

  Joda, der findes vasketeria’er, også i Helsinge, og det er vistnok en rimelig god forretning 🙂 Der står med store bogstaver: DYNER må ikke vaskes i vaskemaskinerne !!! Jeg vasker mine dyner selv, men selv om der står “må vaskes ved 40 grader (eller var det 60) så er det ikke alle, der kan tåle det.

  Jeg kan ikke lade være med at sætte apostrif i flertal af vasketeria – for ellers kommer jeg til at læse “ae” som ét bogstav.

  Kommentar af Donald — 6. november 2020 @ 22:47

  • Hehe, ja, en del af rynkerne kan tilskrives uvaner, men desværre ikke dem alle 🙂
   Det kan godt være, at du har forklaringen der … men du har ikke set mine bøjlestænger. Der er overhovedet ingen luft mellem tøjet!
   Det er rigtigt med skjorterne – John tørrer dem i fyrrummet (på bøjler), hvis ikke de kan komme ud, for han har altid nedlagt veto mod tørretumbleren.
   Der er selvfølgelig mange, der bor i lejlighed, men så troede jeg, man havde fælles maskiner i kælder eller på loft – men jeg ved heller ikke meget om det at bo i lejlighed, for jeg har aldrig prøvet.

   Kommentar af Ellen — 7. november 2020 @ 10:50

 7. 3 timers og ti minutters tørretumbling. Det er da helt vildt. Jeg synes også 120 minutter er vildt. Når Ib tørrer tøj i tumbleren, sætter han også timeren meget højt, men så går jeg ud og nedsætter til højst den halve tid 🙂
  Og så en hel times forgæves dampstrygning af 2 sæt sengetøj + et ekstra lagen. Du må have været meget tålmodig den dag – eller kampberedt 🙂
  Godt at panderynkerne blev glattet ud. De er trods alt vigtigere end sengetøjets.
  Man må gerne glæde sig, når det går godt for børn, svigerbørn og børnebørn. Men bare din svigersøn nu ikke bliver anklaget for statsfjendtlig virksomhed 🙂 Hvis jeg har forstået artiklen korrekt, har han støttet Bank of Venezuela mod Bank of England??
  Og så går børnebørnene stadig ikke på kostskole. Respekt.

  Kommentar af tingats — 7. november 2020 @ 10:44

  • Det ER helt vildt, men denne vaskemaskinetørretumbler fungerer noget anderledes end mine to tidligere tumblere – desværre, for jeg lærer den nok aldrig rigtig at kende, fordi jeg er så sur på den.
   Ha – jeg håber ikke, at Ib læser, at du skruer på hans tid – men han ved det måske godt … og min strygning var ikke forgæves. Det blev glattet rigtig meget ud; det var bare ikke 100 % glat.

   Næh, det må vi ikke håbe 🙂 – Tim vil helst tage PR-sager, hvor han kan supportere den side, der i hans øjne er uretærdigt behandlet, og BoE har ikke altid ret! Tænk også bare på, hvordan de danske banker tager røven på folk.

   Børnene går faktisk på en boarding school, men halvdelen af eleverne er dagelever, og dem hører A&A så til. Tim så gerne (inden de selv fik børn), at hans børn kom på kostskole, fordi han selv havde gået på en sådan siden han var otte år, men C nedlagde lodret og komplet veto – hvis han insisterede, måtte han finde en anden at få børn med. Det havde han vist ikke spor lyst til, og senere kapitulerede han – han ville da ikke undvære sine børn.

   Kommentar af Ellen — 7. november 2020 @ 11:04

 8. Hvad med tørresnor i shelter eller drivhus, så tørretumbleren slet ikke er nødvendig?
  Tørretumbling er for de fleste med udendørs areal eller tørreloft at springe over, hvor gærdet er lavest. Dixi!
  Til lykke til Tim med, at hans evner og Charlottes indsats har muliggjort hans karriere så godt 😉.
  Du kan godt åbne øjne og ører igen: Biden & Harris vandt.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 7. november 2020 @ 21:12

  • Shelteret opbevarer havemøbler om vinteren. Min erfaring er, at hvis ikke vasketøjet får sol og i hvert fald vind, er det tit dagevis om at tørre, hvilket ikke er så godt. Så hellere tørre det på et stativ indenfor, hvis ikke det kan komme ud, hvad det heldigvis oftest kan.
   Jeg har ærlig talt altid anset det for en fjollet talemåde, fordi jeg finder det ret dumt at springe over et gærde, hvor det er højest 😉
   Tak! og jeg sætter pris på, at du værdsætter Charlottes indsats, for han har ikke bidraget meget til de hjemlige pligter, siden han startede firmaet. Han ved heldigvis godt selv, at C har haft tre børn i mange år 🙂
   Så kan verden trække vejret igen – hvis ellers de kan få smidt tumpen ud af huset til januar …

   Kommentar af Ellen — 8. november 2020 @ 9:11

 9. Det må have været sengetøj, der ikke er 100% bomuld, eller også har det fået en eller anden behandling (Sanforisering ligger og svømmer rundt i min hjernebark, uden at jeg dog kan gøre rede for, hvad det går ud på). Jeg stryger intet. Det er ganske enkelt et princip. Manden ejer et strygejern, som han bruger en sjælden gang, når han har vasket sine skjorter på for høj temperatur. Vi bruger heller ikke tørretumbler, har ikke sådan en maskine. Vi hænger vasketøjet op på badeværelset, hvor det tørrer på et sted mellem 12 og 36 timer, alt efter årstid. Vi har et udmærket tørrestativ i haven, men jeg er meget allergisk over for alt natur, så det dur ikke at hænge noget derud, i hvert fald ikke om foråret og sommeren, og resten af året er der jo ikke megen pointe i at hænge ud. Det tørrer hurtigere inde. Desuden har vi en nabo med brændeovn, som åbenbart bruges til at afbrænde både bildæk og mdf, efter lugten at dømme. Sådan vil man jo helst ikke have sit kluns til at lugte.

  Kommentar af Henny Stewart — 7. november 2020 @ 23:17

  • Det er noget rigtig godt Høie-sengetøj af 100 % bomuld – og sanforisering er vist bare det at krympe det inden kunden oplever en uhensigtsmæssigt kraftig krympning.
   Det er da synd, at du er så allergisk over for naturen – der er da ikke noget skønnere end at kravle i en seng, hvor sengetøjet er hevet lige ind fra snoren og lagt på 🙂 Og brændeovnen bruger nabofjolset formentlig ikke om sommeren? Jeg ville melde han til kommunen – du kan jo bare nægte, at det er dig hvis han spørger. Den slags uhumskheder kan lugtes flere hundrede meter væk!

   Kommentar af Ellen — 8. november 2020 @ 9:16

 10. Flot anbefaling til din svigersøns firma.
  Er der ikke noget med, at din datter er god til at sy?
  I så fald kunne der laves et familieforetagende ud af det, hvis din datter specialiserede sig i at sy lommer i advokaternes tøj. Så slap vi måske for, at samme advokater altid har hænderne dybt begravet i klienternes lommer. 🙂

  -Og det med sengetøj, når vejret er os i mod:
  Vi plejer at holde i hver sin ende og ryste det inden sammenlægning inden det er helt tørt. Derefter eftertørring på en radiator eller lign. I min barndom hang det en over stoleryggene rundt om brændekomfuret.
  Det er dog sjældent nødvendigt. Vi har en ladelænge, som ikke længere bruges til korn og halm. Der er næsten altid gennemtræk. Hvad med dit drivhus om vinteren til det formål?

  Kommentar af natural2222 — 8. november 2020 @ 5:53

  • Denne kommentar røg af ukendt årsag direkte i papirkurven! Aner ikke hvorfor, men du har nok selv undret dig over, at den ikke dukkede op.
   Der er flere ting, man kan gøre, når man ikke har eller vil bruge tørretumbler.
   Drivhuset vil jeg helst ikke bruge til tørring – ikke mindst fordi der står nogle planter derude, som jeg gerne vil passe på, så jeg vil ikke lave gennemtræk om vinteren.

   Kommentar af Ellen — 9. november 2020 @ 11:18

 11. Det kunne at blive et hel familiefortagende. Så vidt jeg kan forstå af teksten, giver firmaet rådgivning til advokater (“Silos” til sidst er næppe silos i landbrugssammenhæng. Er det faldgruber?). C er god til at sy. Kunne hun så ikke tilbyde at sy lommer i advokaternes tøj, så vi slap for, at samme advokater altid har hænderne dybt ned i os klienters lommer. 🙂
  (Har lige givet 6000,- for en krævet elektronisk advokatunderskrift i forbindelse med en handel. Første side af det underskrevne annex kan kort sammenfattes til “Vi står ikke inde for noget som helst i denne forbindelse.”)

  Kommentar af natural2222 — 8. november 2020 @ 19:01

  • Jeg tror ‘silos’ skal forstås således, at advokater er slemme til at tænke for snævert, for indforstået og ikke holistisk eller ‘ud af boksen’, som det hedder. Tim har været eminent til at finde nye syns- og indgangsvinkler, som advokaterne ikke selv har tænkt på at gå nærmere ind i – og som har vist sig at være ret givtige, så de har en vis respekt for hans evner.
   De er gode til at forlange høje salærer, men her kommer det altså også Tim (og C) til gode, så jeg tror faktisk ikke, du får hende med på at medvirke til, at de skal lave mindre penge 😉

   Kommentar af Ellen — 8. november 2020 @ 19:10

   • Det tænkte jeg nok! 🙂

    Kommentar af natural2222 — 8. november 2020 @ 20:21

    • 🙂

     Kommentar af Ellen — 8. november 2020 @ 21:13

 12. Selvfølgelig er svigermor stolt 🏆
  Mht vaske-/tørremaskine så har jeg haft en i 17 måneder, jeg har oplevet samme rynker efter brug af tørretumbleren, som du har set. Til gengæld har jeg også døjet med larm og rystelser – og i sidste uge blev den skrottet og jeg fik den byttet (til vaskemaskine OG tørretumbler hver for sig). Halleluja.🙌

  Kommentar af frnielsen — 13. november 2020 @ 19:44

  • Selvfølgelig 🙂
   Velkommen i klubben! Skal vi ikke bare blive enige om, at vi to i hvert fald aldrig vil reklamere for vaskemaskine og tørretumbler i én?

   Kommentar af Ellen — 13. november 2020 @ 20:46


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.