Hos Mommer

27. oktober 2020

Kan en guitar være blå?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:26
Tags: , ,

Aubrey og Anna har hver deres interesser, hvilket vel ikke er specielt overraskende. De er meget tæt knyttet sammen som søskende, fordi der er kun er et år mellem dem, men siamesiske tvillinger er de bestemt ikke. Nogle gange hænger de sammen som ærtehalm og andre gange kan man frygte, at de er tæt på at slå hinanden ihjel.
Da de var her i august, sov de for første gang ikke i samme værelse, så det er godt, at vi har tre gæsteværelser. Havde vi kun haft to, havde de velsagtens overlevet alligevel, men nu var de glade for at slippe for hhv. den enes snorken og den andens slubren, når der skulle drikkes vand …
Jeg tror ikke, at nogen af delene er særlig slemme, men da de begge er teenagere, bliver problemerne måske forstørret en anelse.
Deres primære fritidsinteresser er ret forskellige: Anna spiller så meget guitar, at det havde kostet hende en omgang seneskedehindebetændelse, da hun var her. Hun havde spillet i alt for mange timer under nedlukningen i foråret.
imageAubrey cykler. Han havde også cyklet rigtig meget, men det havde kun sat ham i en endnu bedre form, end han var i i forvejen. Han cykler og cykler og cykler – hans personlige rekord er 66 miles (godt 100 km), men da sov han også godt om natten. Han har én ven, han oftest cykler sammen med, men de er en gruppe på seks, der synes det er sjovt at cykle sammen og/eller konkurrere mod hinanden.

Da jeg i morges surfede lidt rundt på Pinterest, fangede denne hue mit blik.
Den skal Aubie da have! Det er oplagt, så jeg bestilte fluks opskriften – hovedsagelig for at få cykelmønstret, for resten af huen er ret basal at strikke – og i øvrigt strikker jeg den med ribbort.

Så kom det evigt tilbagevendende problem, når jeg falder over det helt perfekte til den ene: Hvad skal jeg finde på til den anden, som er nogenlunde parallelt? For forskel må der ikke gøres – på ingen måde – de er ved at være store, men så store er de ikke endnu. Tror jeg … og får den ene noget, skal den anden også have.
Det tog dog ikke mange sekunder, ikke engang på en tidlig morgenstund, at komme på ideen, at det må kunne lade sig gøre at finde en guitarhue.

imageimage

Det kunne det også. Lade sig gøre, altså. Jeg fandt nogle stykker og downloadede fire af dem, men valget ender nok med at stå mellem disse to. Jeg kan simpelthen ikke beslutte mig … bliver det den blå, bliver det uden øreklapperne, men med ribbort, og bliver det den brune, bliver den i blå farver og uden det spraglede i toppen.
Uh, det er svært, og jeg kan selvfølgelig ikke spørge hvilken en hun foretrækker.
Nu strikker jeg lige Aubies cykler først, så kan det være, jeg undervejs får en åbenbaring mht. Anna.

Jeg må have fået coronakuller – jeg er gået helt amok i chokoladejulekalendere og har bestilt fire af luksusslagsen fra Summerbird. To med ét stykke chokolade bag hver låge til børnene og to med to stykker bag hver låge (en til Charlotte og Tim og en til John og mig).
Det blev dermed lige en anelse dyrere end to af de billige fra Brugsen, som jeg normalt køber og sender over til børnene, men hvad pokker – hvis vi ikke kan komme derover til jul, sparer vi en masse penge på englandstransport, så jeg kan tillade mig at få udgifterne til at slå til på anden vis.

33 kommentarer

 1. Syntes det er en fin ide med huer dem kan man ikke få for mange af nu det bliver koldt. De bliver da glade for julekalender så dejligt du kan forkæle dem lidt der. Må sommetider være svært når de ikke kan komme på besøg for er jo dejligt at se dem vi holder af. Lad os håbe den dumme virus snart er på retur.

  Kommentar af Jonna — 27. oktober 2020 @ 16:30

  • Jeg håber de bliver glade for både kalender og huer – og ja, det er virkelig svært ikke at måtte se dem, men jeg tror desværre, at vi skal slås med den forbaskede virus et godt stykke tid endnu.

   Kommentar af Ellen — 27. oktober 2020 @ 20:35

 2. Jeg synes, den blå guitarhue er pænest. Også fordi de har lykkedes med at få guitarens facon mere rigtig end på den anden, synes jeg. Hvorfor egentlig ikke strikke den _med_ øreklapper? Øreklapper er gode, nyttige ting, efter min mening …

  Kommentar af Henny Stewart — 27. oktober 2020 @ 16:42

  • Den blå er nok den pæneste, men jeg frygter, at Anna vil synes, at øreklapper er for barnligt, men jeg ved det ikke – måske er det bare sejt, men jeg kender ingen teenagere jeg kan spørge.

   Kommentar af Ellen — 27. oktober 2020 @ 20:37

 3. Selvfølgelig kan en guitar være blå – og så er det vel en bluesguitar 🙂

  Kommentar af Eric — 27. oktober 2020 @ 17:48

  • 🙂

   Kommentar af Fru Z — 27. oktober 2020 @ 18:56

   • Haha, selvfølgelig … og Anna er slet ikke til blues 😀

    Kommentar af Ellen — 27. oktober 2020 @ 20:38

 4. Det skal da være den blå

  Kommentar af Anni — 27. oktober 2020 @ 18:03

  • Det er der vist generel enighed om 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. oktober 2020 @ 20:38

 5. Det er nogle skønne huer 🙂 Jeg kan godt forstå du har lyst til at strikke dem til Aubrey og Anna. Øreklapmodellen er da bare så fin.
  Julekalendere med Summerbirdchokolade lyder vanvittig lækkert!

  Kommentar af Madame — 27. oktober 2020 @ 18:03

  • Jeg er allerede i gang, og har vist også besluttet at lytte til jer og strikke den blå hue 🙂
   De summerbirdkalendere er uforskammet gode – vi har fået en én gang før.

   Kommentar af Ellen — 27. oktober 2020 @ 20:40

 6. Sjovt nok er jeg også gået amok med hyggekalendere i år. Jeg har købt til både Per, Ole og til en 17 års fødselsdag, vi skal til. Den sidste har jeg lige hentet, og – iiihhhh – den gad jeg også godt selv have. Så nu er jeg i et dilemma – er formentlig for jysk til at betale levering endnu en gang

  Kommentar af Fru Z — 27. oktober 2020 @ 18:55

  • Hvis du bestiller gennem Summerbird, skal du ikke betale porto 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. oktober 2020 @ 20:42

   • Joh. Men det var ikke lige en chokoladekalender jeg var ude efter

    Kommentar af Fru Z — 27. oktober 2020 @ 20:52

    • De er ellers go’e 😉

     Kommentar af Ellen — 27. oktober 2020 @ 20:53

 7. Den blå guitarhue er da bestemt den pæneste – også med øreklapperne.
  Julekalendere for voksne er der rigtig gang i allerede. Portvinskalendere, lakridskalendere – som lige netop du jo ville elske.
  Og så så jeg en, der blev kaldt Sinful og tænkte, at det var nok en sød, romantisk en – i stil med de naive julefilm, der også allerede nu er på tapetet.
  Men det var det ikke!

  Kommentar af tingats — 27. oktober 2020 @ 19:25

  • Det er I alle enige om, og det bliver også den – jeg kan bare ikke finde ud af, om den skal være med eller uden øreklapper. Jeg synes det ser sødt ud, men hvad vil Anna mene?
   Der er mange julekalendere at vælge imellem, men den fra Bülow står ikke højt på min liste!
   Nu blev jeg jo nødt til at google sinful-kalenderen … den tror jeg så også jeg springer over. Men havde jeg været lidt yngre … jeg grinede godt nok, da jeg så, at den også indholdt “guides til dagens frække overraskelse” – kan man ikke engang finde ud af det, er man måske ikke helt gammel nok til sådan en kalender 😀

   Kommentar af Ellen — 27. oktober 2020 @ 20:47

 8. Tror du ikke at man ændrer politikkerne for pandemi-kontrol inden jul? Nej, det gør man nok ikke, men det ville vel nok være rart. Nej, så er det jo ikke noget at ærgre sig over, at chokolade-kalenderne kostede lidt mere 🙂 Jeg håber de gør lykke ved at tankerne krydser Nordsøen.

  Ja selvfølgelig kan en guitar være blå 🙂

  Kommentar af Donald — 27. oktober 2020 @ 23:12

  • Nej, jeg tror heller ikke meget på, at der vil blive ændret noget videre til jul – og nok heller ikke åbnet landegrænser. Det er da også forbundet med en vis risiko at tage til et land med så voldsomt et smittetryk som UK, og børnene har jo været i skole lige op til vores besøg, så i princippet løber vi en pænt stor risiko.
   De elektriske guitarer har jeg i hvert fald set i blå udgave 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. oktober 2020 @ 10:14

   • Ja nemlig, blå el-guitarer (selv om de nok er lidt sjældnere end røde)
    Sukhhh for lukkede grænser.

    Kommentar af Donald — 28. oktober 2020 @ 12:12

    • Ja, dybt suk …

     Kommentar af Ellen — 28. oktober 2020 @ 16:24

 9. Skeler Anna til tidens tendenser, når hun køber tøj? Hvis ja, så tror jeg ikke, at en guitarhue – og slet ikke med øreklapper – vil falde i god jord, medmindre hun bliver glad, fordi du viser, at du elsker/savner/tænker på hende med den hue.
  Huemoden i år: Ribstrikket (1×1 eller 2×2) tætsiddende i mellemtykt garn eller en i patent/halvpatent i flere tråde silkmohairgarn på store pinde. Den skal være så lang, at den hverken sidder tæt eller poser, men lige midt i mellem. Alle med opslag.
  Jeg ville strikke en a la Susie Haumanns “Boston” hue og finde sådan et broderet mærke med en guitar at sy på eller med et glatstrikket felt, hvor du med maskesting broderer en guitar.
  Hvis hans cykelhue skal bruges under en cykelhjelm, så tænk på, at den skal sidde helt til og endelig ikke være for lang, da den ellers vil hindre, at cykelhjelmen sidder korrekt eller at huen bliver skubbet ned over øjnene af hjelmen.
  God fornøjelse med kalenderne og den glæde de må sprede (selvom jeg til hver en tid vil foretrække By Bülows lakrids).
  Mvh. og god strikkelyst

  Kommentar af Kristine — 27. oktober 2020 @ 23:27

  • Jeg tror, hun er ganske klar over, at det er tanken, der tæller, og faktisk ligner hun sin mor, hvad mode angår: Hun kan følge den, hvis den ‘passer’ hende, og hvis ikke, må hun jo selv forsøge at skabe en ny trend.
   Du kan se baggrundshistorien, hvis du klikker på linket. Det var en lære, C har forsøgt at give videre til sine børn. https://mommer.wordpress.com/2011/04/27/mrkevarer-tjstil-og-trendsttere/
   Aubies hue skal ikke under cykelhjelmen. Dertil har han en bedre egnet.
   Så du er lakridselsker? Hver sin smag, og jeg tager ikke den kalender fra dig 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. oktober 2020 @ 10:28

   • Jeg har udtrykt mig uklart.
    Jeg mente ikke, at hun er i tvivl om din kærlighed til hende og heller ikke konkret i form af huen, men derfra og så til at bære den offentligt, fordi huen er fra DIG og derfor også varmer hjertet, er der et stykke og det var det, jeg prøvede at beskrive.
    Jeg skrev “skele til …..”, netop pga. af, at hun sandsynligvis ikke er slave af “det sidste nye”, men derfra og til en hue, der er så speciel og personlig, er der dog et stykke, især når det ikke er hendes egen ide/behov.
    Da jeg var i hendes alder, hvor jeg bestemt havde mine egne meninger, strikkede min farmor gerne til mig, men kun efter mit præcise ønske, fordi det netop ikke skulle havne i en mørk krog, og nogle gange slugte hun et par “design- og strikkekameler” for at opfylde mine ønsker, f.eks. et par hønsestrikkede bukser med svaj i bulgarsk bomuldsgarnet, som blev designet undervejs.
    Min mormor, der var virkelig dygtig til at sy og valgte kvalitetsmaterialer, syede kjoler til mig på trods af, at jeg IKKE gik med kjole, så de var som nye, når mine yngre kusiner fik dem og måtte trækkes med dem.
    God fornøjelse med 🎸-🎩

    Kommentar af Kristine — 28. oktober 2020 @ 21:54

    • Du udtrykte dig ikke uklart, og jeg synes også selv, at jeg forstod hvad du mente, men svarede tilsyneladende ikke helt derefter.
     Om hun vil gå med den på gader og stræder, ved jeg ikke, og jeg kan heldigvis ikke se, hvorvidt det bliver tilfældet, men hvis hun bare vil have den på, når hun er ude i mere private formål, så er jeg tilfreds.
     Det er rigtig godt at have sin egen smag og dermed vide præcis hvad man ønsker, som du også gjorde, og hvad jeg kun kan respektere, men sommetider kan det måske være meget godt at blive overrasket. Det er Anna blevet et par gange med noget jeg har lavet til hende. Nogle lidt … anderledes, kan vi vel kalde dem … bluser, som hun ikke havde set nogle steder, men som hun brugte meget.
     Jeg vil ikke lave noget til hende, som jeg med sikkerhed ved, hun ikke vil gå med – som med din mormors kjoler 🙂

     Kommentar af Ellen — 28. oktober 2020 @ 22:09

 10. Dette med at købe lidt ekstra ind i f.eks. chokoladejulekalendere bliver nok typisk for denne jul.
  Jeg havde i går en længere snak med en kollega fra dengang jeg lavede mange juletræer (Vi kaldte det et telefonmøde. Så lyder det langt mere seriøst) om forventningerne til kommende salg.
  Konklusionen var, at salget vil øges. Godt nok sparer handelsstandsforeninger og lignende meget udsmykning væk; men der vil blive holdt jul i langt flere hjem og der vil blive gjort noget ud af det.
  “Når ungerne nu ikke kan se deres moster fra Langbortistan. Der er ikke børnejuletræsfest i hallen. Far her kan ikke få sin godnat-bajer i bodegaen: Så skal der fandengalemig ikke mangle noget herhjemme, mutter. Køb det bedste og køb nok af det!”

  Kommentar af natural2222 — 28. oktober 2020 @ 6:45

  • Det tror jeg er rigtigt – de penge, vi er tvunget til at spare, kan så bruges på anden vis, hvilket vel også er meningen, så ikke alle går konkurs.
   Hehe – din svigerdatter holder vel så også videokonferencer med sin brasilianske familie? Dem føler jeg med … de er da endnu længere væk end mine er. Ikke fordi det gør den store forskel. Resultatet af coronapesten er, at man ikke kan mødes, og så er afstanden til et ikke-møde ret underordnet..
   Pudsig vinkel med juletræerne, men også her lyder jeres telefonmødekonklusion plausibel.

   Kommentar af Ellen — 28. oktober 2020 @ 10:33

   • Der bliver heldigvis holdt god kontakt til det brasilianske. Hver gang jeg overvejer om den ene eller anden regulering og restriktion er for meget af det gode, falder tankerne på brasilianernes situation: Ingen ledelse, ingen opbakning, ingen opfølgning, ingen kontrol. Sygdommen raser, der er end ikke et officielt organ, som holder mandtal på døde og indlagte. Alt andet er bedre end det kaos.
    Heldigvis er svigerfamilien gået fri indtil videre.

    Kommentar af natural2222 — 28. oktober 2020 @ 22:10

    • Jeg håber for jer alle, at brasilianerne fortsat kan gå fri. Jeg ville sådan ønske, at coronaskeptikerne ville erkende, hvordan det kan gå i lande, der ikke har så meget kontrol som i Danmark. Jeg ved da godt, at det er hårdt for mange her i landet, men er det belgiske eller sydamerikanske tilstande, de ønsker i stedet for? Det tror jeg ikke.

     Kommentar af Ellen — 28. oktober 2020 @ 22:13

 11. Hvor er det en god ide med en hue, der fortæller om interesser. Jeg synes, det må være sjovt for børnene at bære dem. Og især når mommer har stikket dem. Med eller uden øreklap? Den er svær. Måske kan du rådføre dig med deres mor, eller skal hun overraskes?
  Herligt med julekalendere. Vi går nok mere eller mindre amok, når der nu er så meget, vi ikke må/kan 🙂

  Kommentar af Betty — 28. oktober 2020 @ 15:02

  • Tak, det synes jeg jo også, og jeg tror, tanken tæller for børnene – jeg kan heldigvis ikke se, om de også bruger huerne …
   Moderen skulle helst også overraskes – og jeg er, efter kommentarerne at dømme, ikke den eneste, der går julekalenderamok 😀

   Kommentar af Ellen — 28. oktober 2020 @ 16:28

 12. Jeg tror jeg vil hoppe med på kalenderamok 🙂 Sender de direkte til modtageren?
  Og jeg ville også stemme på den blå guitar, fordi jeg synes den guitar er mere vellignende. Men det har du jo så også besluttet dig for.
  Og jeg satser på farmer har ret. Min leder siger det samme og mener at det gør, at min datter kan sælge sit grafiske julepynt 🙂

  Kommentar af Lene — 29. oktober 2020 @ 16:55

  • God ide – og hvis du mener om de sender til England, så nej. Jeg må selv sende videre, men det gør ikke noget, for jeg har andet, der skal derover – bl.a. den blå guitar, som jeg er i gang med 🙂
   Lad os håbe Farmer har ret. Pøjpøj med din datters julesalg!

   Kommentar af Ellen — 29. oktober 2020 @ 17:18


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.