Hos Mommer

24. oktober 2020

Udsigten var god nok …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:11
Tags: , ,

Hjemme igen efter en uge, der var lidt anderledes, end vi først havde regnet med, men den var okay, og vi har hygget os med Merete og Søren i stedet for. Torsdag til frokost kom Meretes to yngste børn. De blev der til fredag aften, hvor de skulle videre til Aarhus for at besøge deres kusine, så det var kort, men dejligt. Selv om John og jeg var enige om ikke at foretage os noget indendørs, lod vi os overtale til Kattegatcentret, som kun vi to havde set. Vi huskede det som havende masser af plads, så det gik nok. Det gjorde det også, men vi var alligevel glade for, at vi stod der, da de åbnede.

Rør en rokkeKlø en krabbe

Det var rart at have ‘børn’ med – både Rune og Annemarie skulle både røre en rokke og klø en krabbe.
Stenfisken, som befandt sig nede blandt “Farlige Fisk”, skulle vi derimod ikke have rørt ved, men det kunne vi da heller ikke komme til. Den er slem: “Føler den sig truet, løfter den sin rygfinne, der består af 12-14 giftpigge. Giften er forfærdelig smertefuld for mennesker – faktisk den værste fysiske smerte et menneske kan føle, og den kan være dødelig. Der er historier om folk, der simpelthen har bedt om at få amputeret deres arme eller ben, efter at de er blevet ramt af stenfiskens pigge!”
Godt, så. Der findes heldigvis en modgift. Stenfisken lever på koralrev, så vi risikerer ikke noget her i lille Danmark … den er virkelig svær at få øje på.

P1020642P1020646

Hvorfor overskriften?
Jo, vi havde en dejlig udsigt over strand og vand fra huset, men hvis vi gik ned på ‘udsigtsbænken’ ikke så langt fra huset, kunne man ikke se en pind …

Kom og nyd udsigten

En herlig udsigt havde vi det meste af turen hjem. Det var fint solskin og efterårsfarverne stod i al sin pragt og må være på deres højdepunkt lige nu.
Skovene var aldeles vidunderlige at se på, og der er som bonus flere helt røde træer i Jylland, end der er på både Fyn og Sjælland. Det var i hvert fald det indtryk jeg fik, og vi var alle dybt betagede.
Frokosten indtog vi ved Åhuse, som er en strand syd for Stouby ved Vejle Fjord. Nydeligt, må jeg sige. Men vi blev i bilen, da der ikke var nogen bænke, vi kunne sidde på, og vi havde ikke lyst til at sætte os i det fugtige græs.

P1020661

Endnu en af de danske bøgestrande. Englænderne ville have nydt synet, lige som de, hver gang de besøger os, nyder Vemmetofte Strand og Sibirien. I England har de masser af strande og også nogle bøgeskove, men så vidt de ved, er der ikke et eneste sted derovre, hvor en bøgeskov går helt ned til stranden, som vi ser det så mange steder i Danmark.
Apropos bøgestrande: Jeg havde engang en kollega, som hed Bøgestrand til efternavn. Sammen med sine to brødre havde han et lille band, da de var unge. De kaldte sig The Beechbeach Boys.

12 kommentarer

 1. Sikke en dejlig ferie I har haft, og en tur i Kattegatcentret lyder virkelig spændende! For nylig var vi i Øresundakvariet med vores tre engelsk/svenske børn – børn er gode er med den slags steder.
  Ja, træernes farver er virkelig flotte nu. Vi er kørt gennem flere skove i dag og har nydt synet.
  Herligt navn The Beechbeach Boys 🙂

  Kommentar af Madame — 24. oktober 2020 @ 19:12

  • Tænk, jeg troede, at Øresundsakvariet lukkede, da Den Blå Planet åbnede, men det er åbenbart i stedet blevet til et saltvandsakvarium.
   Efterårsfarver på en solskinsdag – så fås de ikke smukkere!
   Han var en lun fætter, min kollega 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. oktober 2020 @ 10:01

 2. En dejlig årstid. Flot billede, hvor træernes forskellige farver er med til at understrege udtrykket kuplede bøgeskove. De kuplede bøgeskove er lettere at se om efteråret end om foråret og sommeren, hvor alt er grønt.

  Kommentar af Ib Hansen — 25. oktober 2020 @ 5:21

  • Jeg havde ikke før hørt udtrykket ‘kuplede bøgeskove’, og da jeg googlede det, var din blog et af de fire hit, jeg fik 🙂
   Men det giver god mening og det er et fint og poetisk udtryk.

   Kommentar af Ellen — 25. oktober 2020 @ 10:04

 3. Hov hov så har I jo lige besøgt noget af mit nye “hood”. Åhuse/Rosenvold er et af de steder, der ofte bliver besøgt bl.a. for at se lidt efter fugle. Der er mange dejlige steder der i området ud mod Vejle Fjord 😉

  Kommentar af Per Teilmann — 25. oktober 2020 @ 11:24

  • Sikke nogle skønne omgivelser I har valgt at slå jer ned i – for ja, der er virkelig smukt i det område 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. oktober 2020 @ 13:32

 4. Bøgestrande kendte jeg ikke. Jeg er vant til strande og klitter.
  Trids de ændrede omstændigheder lyder det alligevel til at I har haft en dejlig ferie 🙂

  Kommentar af Lene — 25. oktober 2020 @ 13:11

  • Ja, det er I vant til hvor du bor, men hvis I nogensinde kommer til at besøge os, skal vi vise jer en smuk bøgestrand 🙂
   Der skal virkelig meget til, før en ferie bliver betegnet som dårlig, og ja, den var god, selv om vi bestemt savnede fire personer meget.

   Kommentar af Ellen — 25. oktober 2020 @ 13:34

 5. Så fik jeg læst færdigt (bedre sent end aldrig) – og fik et lille grin ad “BeechBeach-Boys”. Ja, de danske bøgestrande er noget særligt noget, det havde jeg ikke tænkt over indtil en kollega for 40 år siden gjorde opmærksom på at vores lille land ikke ligner noget andet i verden (hvis man ikke er så nøjeregnende, så er der vistnok nogle fjorde på den anden side af kloden, som ligner lidt … meget lidt).

  Ja det er dejligt at se et museum sammen med nogen, der har ungdommelig nysgerrighed. Er der ligheder mellem Øresundsakvariet og Kattegatcenteret?

  Kommentar af Donald — 27. oktober 2020 @ 23:06

  • Næh, selv den skandinaviske ‘enhed’ har stor forskellighed – og er det ikke også de norske og ikke de danske fjorde, der ligner New Zealands (eller omvendt)?
   “Ungdommelig nysgerrighed” er spændende at opleve, men ingen burde nogensinde miste nysgerrigheden 🙂
   Nogle ligheder er der måske, men jeg ville nu mene, at der er en hel del flere ligheder med Den Blå Planet, for Øresundsakvariet har mig bekendt kun meget små bassiner.

   Kommentar af Ellen — 28. oktober 2020 @ 10:10

   • Ja, New Zealand og Norges vestkyst – begge steder med fjorde ud mod stort hav og fremherskende vind, men det var faktisk noget andet, jeg troede ligner DK bøgefjorde og den slags kyster, nemlig nogle områder ved Thailand (men det er forkert – det der ligner dér er kun et stabilt lunt klima) eller vandene omkring Seattle (også forkert, ikke noget indhav og ikke mange bøge) — måske Saint Lawrence floden nogle steder ligner danske farvande en lille smule med svingende salt-koncentration. Men takket være Østersøen er der ikke rigtig nogen steder på Jorden, som ligner de danske flade sunde, brakvandsfjorde uden stærke storme fordi Jylland trods sin fladhed alligevel tager lidt af for de stormene (undtagen de helt store som 1999 og Bodil i … hvornår var det nu det var).

    Nej, man skal strække fantasien meget for at finde noget, der ligner Danmark bare lidt.

    Kommentar af Donald — 28. oktober 2020 @ 12:06

    • Det er da også en rar tanke, at vores lille land er så enestående – på flere områder, oven i købet 🙂

     Kommentar af Ellen — 28. oktober 2020 @ 16:24


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.