Hos Mommer

18. oktober 2020

Strandfund – sømus og andre lækkerier

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:31
Tags: , , ,

Huset er dejligt og beliggenheden okay. Der stod, at der var 10 meter til vandet, men jeg gad godt vide hvordan de har lavet den beregning, for der er 50 meter til Fjellerup Strandvej; så er der selve vejen, derefter et (heldigvis godt) vaffelbageri, inden stranden begynder. Skal vi sige 200 meter? Men det er også i orden; det er ikke vildt langt, men dog falsk reklame, synes jeg – pudsigt nok kunne man hverken se vejen eller vaffelbageriet på nogle af billederne af huset eller haven … det har så lært mig at tjekke Google Satellite Map som et led i en sommerhusresearch.

Vejret er flot, men jeg skal da lige love for, at der blæste en kraftig nordenvind i nat, så vi regnede med, at der var masser af ‘guf’ at finde nede på stranden. Det var, i modsætning til ovenstående, rigtigt regnet ud.

P1020583P1020585

Først så vi en … ja, hvad så vi? En and? Eller en svane med meget små fødder … dernæst en hund.

Så fandt vi sømus – vi fandt rigtig mange sømus, som er en søstjerneart, og som ingen af os havde set før, men de findes vist heller ikke i de sjællandske farvande.
Jeg fandt også en blå søstjerne. Den ER blå, selv om den ser sort ud, men den var også meget død.

P1020586P1020591

Vi fandt noget tang, som voksede op fra nogle små huller i den gummiagtige gullige masse, som Google Lens ikke kunne fortælle mig hvad var.
Jeg lagde den på min taske for at fotografere den, hvilket fik Google Lens til at foreslå “lignende produkter”. Det var sko … GL er altså bedre til planter, hvilket jeg efterhånden har konstateret nogle gange.
Vi fandt en meget nydød krabbe. Det er ellers næsten altid kun skallen, vi finder, men her var der kød indeni, og den lugtede endnu ikke dårligt.

P1020588P1020590

Det har blæst så meget i nat, at der er blevet revet tang op med rod – se herunder – det lyse ‘garnnøgle’ til højre er rodnettet … går jeg ud fra, for det sad meget fast sammen med det flade, grove, brune tang, som jeg tror er sukkertang, men er ikke sikker, og jeg havde ikke lyst til at smage på det.

P1020592

En stor del af oplevelsen ved denne form for gåtur er at finde ud af hvad det er, vi finder. Det lykkes ikke hver gang, men vi prøver altid.
Det er heller ikke altid vi kan huske det til næste gang vi finder det samme, men på et eller andet tidspunkt sidder det fast. Nogle navne sætter sig af en eller anden grund straks fast, mens andre skal slås op igen og igen. Hvorfor mon det er sådan? Jeg har forsøgt at finde et mønster i de ting jeg husker med det samme, men uden held – det er tilsyneladende helt tilfældigt.
Måske har det bare noget at gøre med hvor frisk man er lige den dag.

14 kommentarer

 1. Der er dejligt ved Fjellerup. I er jo tæt på Bønnerup strand, hvor der er en supergod fiskeforretning! Fortsat god ferie! Håber at vejret fortsat er godt.

  Kommentar af Fru Moll — 18. oktober 2020 @ 19:24

  • Nå, for søren – vi har en rigtig god fiskeforretning to minutters gang fra huset – bare lige skråt over vejen 🙂
   Tak, og vejret holder sig foreløbig fint.

   Kommentar af Ellen — 19. oktober 2020 @ 17:50

 2. Vi har holdt ferie i en ferielejlighed ved Bønnerup Strand for mange år siden, da Tanja var ganske lille. Det blæste hele ugen og var koldt. En uge i sommerhus på Læsø har vi været – det sted i Danmark, hvor der ALTID er godt vejr. Det regnede hele ugen. Og i en uge i sommerhus ved Limjorden i nærheden af Trend var det også så koldt og blæsende , at vi aldrig kom i vandet.
  Så var det også slut med sommerferie i Danmark.
  Men efterårsferie i Danmark plejer at være godt. Det lyder det også til, det bliver for jer.

  Kommentar af tingats — 18. oktober 2020 @ 20:07

  • I har sandelig ikke været heldige med jeres sommerferier.
   Vi har siden 1990 holdt efterårsferie (med ganske få undtagelser) enten et eller andet sted langs den jyske vestkyst eller på Djursland. Når det er efterårsferie, forventer man ikke, at vejret er godt. Faktisk må det gerne blæse meget, især hvis vi er ved Vesterhavet.

   Kommentar af Ellen — 19. oktober 2020 @ 17:53

 3. Tænk at I fandt sømus! Sådan en tur på stranden er bare så dejlig! Der er så meget at opleve. Det minder mig om barndomsoplevelser, hvor vi slog smut og ledte efter rav, men aldrig fandt noget – kun et enkelt vættelys.

  Kommentar af Madame — 18. oktober 2020 @ 20:31

  • Hvis du kan lide at slå smut, så er Fjellerup strand et godt bud, for her er vildt mange flade smutsten. Der var bare for store bølger, da vi gik turen.

   Kommentar af Ellen — 19. oktober 2020 @ 17:54

 4. Fine fund; og som sædvanligt er opklaringsarbejdet næsten det bedste: Man bliver så klog – et kort øjeblik i al fald 😉
  Heldigvis har man mulighed for at blive klog igen næste gang!

  Kommentar af fiberfryd — 18. oktober 2020 @ 21:14

  • Hehe, ja, man bliver så klog … midlertidigt … men opklaringsarbejdet, som du kalder det, nyder vi jo begge 😉

   Kommentar af Ellen — 19. oktober 2020 @ 17:55

 5. Undskyld men jeg kan slet ikke lade være: Det er tydeligt, at du ikke husker dine funds betegnelser særligt godt. En sømus er IKKE en søstjerne, men et søpindsvin – bedre held næste gang.😉
  Mvh. og fortsat god tingfinderlyst

  Kommentar af Kristine — 18. oktober 2020 @ 21:31

  • JA, dammit! Og tak, men det er ikke engang hukommelsen, den er gal med, for jeg ved da godt, at sømusen er en slags søpindsvin. Søstjernen må have sneget sig ind i min hjerne, da jeg satte de to billeder ind – og kunne en søstjerne i begge billeder 😦

   Kommentar af Ellen — 19. oktober 2020 @ 17:59

 6. Herligt med sådan en strandtur. Hvorfor det er sådan, det med at huske altså, er der måske en fin psykologisk forklaring på. Jeg oplever, at der kan være stor forskel på, hvad folk er gode til at huske. Har du tjekket, om der er et fuglebad inden for 10 meters afstand?

  Kommentar af Eric — 19. oktober 2020 @ 7:50

  • Der er sikkert nogle kloge mennesker, der ved hvorfor det er sådan, og hvorfor vi husker forskelligt. Det har naturligvis også noget med ens interesse at gøre, men det er ikke hele forklaringen.
   Der er heller ikke noget fuglebad 😉

   Kommentar af Ellen — 19. oktober 2020 @ 18:01

 7. Nå så det var i Fjellerup, I skulle i sommerhus. Der er skønt i det område. Lasse gider ikke gå, så jeg kom ikke meget længere end til bilen i søndags.

  Kommentar af frnielsen — 20. oktober 2020 @ 19:34

  • Ja, det var det, Helle. Vi har været i området før, men det er selvfølgelig fordi det er skønt, at vi vælger at vende tilbage.
   Lasse får sikkert motion nok via sit arbejde?

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2020 @ 21:15


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.