Hos Mommer

7. oktober 2020

Så er det løb kørt

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:11
Tags:

Vi var så glade, da grænserne åbnede i sommer, så vores englændere kunne komme hertil på ferie.
Det blev deres eneste ferie, da deres ellers meget imødesete tur til Namibia gik i vasken pga. coronapesten.
Det er der meget der er for mange. Gået i vasken, altså …
Nu også deres efterårsferie i Danmark. Det løb er således kørt, medmindre der sker et mirakel inden uge 43.
Der er mange steder på landkortet nu, hvorfra og til de forskellige lande fraråder rejser, og selv om det i princippet kun ‘frarådes’, så skal englænderne isolere sig i 14 dage efter hjemkomst fra Danmark, hvilket selvfølgelig ikke kan lade sig gøre pga. børnenes skole.
Som i øvrigt er i fare for at lukke, da de netop har konstateret to elever og en lærer positive for corona. De er en anelse spændt på udviklingen.

John og jeg lejede allerede i januar, dvs. før nogen vidste noget om corona, et stort sommerhus, som han og jeg kan fare vild i alene, og vi kan helt ærligt ikke finde ud af, hvor meget vi vil fylde det op – indtil nu har vi kun spurgt min søster, fordi hun for første gang i sit 63 år lange liv er blevet arbejdsløs. Det er ikke en nem alder at finde andet arbejde, men hun har løn i 11 måneder, fordi hun røg i en af de efterhånden mange fyringsrunder, så lige nu går hun vist bare og nyder, at hun ikke behøver at arbejde 24/7. Hun er systemadministrator, og jeg har ikke tal på de gange, hvor hun har stået standby nærmest døgnet rundt, uanset hvor hun har været henne i verden. Det løb er også kørt nu.

20201006_09594920201007_130734

Løbet er ligeledes snart kørt for rådhusvinen, der dækker hobbithuset. Herover ses forskellen bare fra i går til i dag … det varer ikke længe, før alle bladene er lysende røde, og ganske kort tid derefter falder de af nærmest på én gang.

Nå. Så længe løbet ikke er kørt for John eller mig, så går det jo nok alt sammen, men jeg er saftsusemig træt af alt det coronahalløj! Det er jo umuligt at planlægge noget som helst.

Jeg talte med vores forsikringsselskab i går, fordi vi sidste år oprettede en lidt ekstraordinær rejseforsikring, efter vi havde bestilt rejsen til Alaska og Canada. Det var en lidt dyr tur, så vi skulle ryste op med mere, hvis vi ville have beløbet dækket 100 %, hvilket vi naturligvis ville.
Jeg tror ikke, vi nogensinde kommer på den tur – hvis vi gør, bliver den taget i bidder – så jeg spurgte hvad det ville koste, hvis vi vil have sat dækningen ned til det halve beløb.
Det ville koste det samme! Afbestillingsforsikringerne er steget voldsomt (gæt selv hvorfor!), og at ændre en forsikring er åbenbart det samme som at sige én op og oprette en anden. Præmien på forsikringer, der allerede var oprettet inden coronapesten, stiger ikke, så vi beholder indtil videre den dyre, men alligevel relativt billige forsikring.
Jeg håber jo ikke, at rejseløbet er kørt og vil helst tro på, at vi engang kommer ud på en lang rejse igen, men tiden er desværre ikke med os.

26 kommentarer

 1. Vi var heldige, at der var et tidsvindue, hvor man kunne rejse, men som du siger, er det nu helt umuligt at planlægge noget som helst. Det får selvfølgelig en til at drømme endnu mere om alle de steder, man gerne vil hen, når og hvis …
  Surt med rejseforsikringen, men sådan går det. Der er også rigtig mange (mig inklusive), der har pænt mange penge ude at flyve, fordi der ikke blev fløjet. Vi må se, om det hjælper, at Trafikstyrelsen har skruet bissen på over for selskaberne.
  God tur i sommerhus. Sørg nu for, at mobilen er opladet, i fald I bliver væk fra hinanden eller farer vild på badeværelset 🙂

  Kommentar af Eric — 7. oktober 2020 @ 16:47

  • Det er godt med rejsedrømme, men det kunne nu være rart at vide lidt om, hvornår de kan realiseres.
   Jeg håber, at du og mange andre får jeres penge retur, men det er svært at plukke hårene af en skaldet, uanset hvad Trafikstyrelsen siger, og pengene er der sikkert ikke til at betale tilbage.
   Tak – vi skal nok huske at lade telefonerne op 😀

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2020 @ 19:10

 2. Det er svært at holde snuden i sporet og bevare optimismen i disse tider. Uvisheden er det værste, vi så også vores kære fra udlandet i sommer og ved ikke, hvornår vi ser dem igen. Det er godt med FaceTime men det kan slet ikke erstatte samværet med vores kære. Jeg håber I får nogle gode dage i sommerhuset, selv om det ikke kan erstatte børnebørn og tur til Alaska.

  Kommentar af Marianne — 7. oktober 2020 @ 18:22

  • Ganske enig: Det kan aldrig blive det samme over nettet som at være sammen i virkeligheden, men når nu verden er som den er, er det trods bedre end ingenting.
   Vi er mange i samme båd, men det er ikke rigtig nogen trøst, vel? 🙂
   Pyt med alaskaturen – det er meget værre, at vi ikke ser barn og børnebørn 😦

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2020 @ 19:13

 3. Fruen og jeg har resigneret. Alle rejsedrømme er lagt på hylden. Rejser og indendørs gæster må vente til vaccine af en passende kvalitet og sikkerhed kan skaffes.
  -Og Herregud. Min mormor og morfar levede et rigt liv med masser af kulturelle og sociale oplevelser. Så Vesterhavet én gang i livet og nåede aldrig øst for Storebælt.
  Vi ferierer ved at tage ture ud i det blå eller til seværdige steder udendørs efter forudgående planlægning.
  Madpakkerne med og kaffen på kanden. Spise et smukt sted i det fri. Hjem igen samme dag. Egentlig herligt og overordentlig budgetvenligt. Så slipper vi også for at skulle tage stilling til hoteller og restaurationers niveau af påpasselighed.
  -Og for at finde en grimasse der kan passe, hvis vi ikke finder forholdene sikre nok og vælger at skride.
  Det oplevede vi på et museum, hvor der pludselig var langt flere besøgende end godt var, så museer og udstillinger har vi også valgt fra for en tid.

  Vores ældste svigerdatter har hele sin gren af familien i Brasilien. Billetter var bestilt og betalt til efterårsferien for alle tre -heldigvis med fuld dækning ved afbestilling. Dernede har svigerdatterens familie indtil videre klaret sig udenom sygdom; men de har også langt bedre muligheder end gennemsnitsborgeren. I de områder hvor coronaen raser går det virkelig for sig. Dér er det med at holde sig væk fra en rum tid endnu.

  Kommentar af natural2222 — 7. oktober 2020 @ 18:54

  • Nu er I nok også lidt mere sårbare i år end I normalt er, så jeg forstår så fint beslutningen. Det er dejligt at tage ud i det blå med madpakke og kaffe; det gør vi også, men vi har bevidst valgt ikke at isolere os helt … passer bare godt på og vælger selvfølgelig steder fra, hvor der er mange mennesker.
   Jeg synes generelt, at folk er er gode og ansvarsbevidste, selv om der selvfølgelig er nogle fjolser indimellem, men restauranterne håndterer det rigtig godt, er vores fornemmelse. Det er de også nødt til, hvis de vil overleve, tror jeg.
   Det er godt at høre, at svigerdatterens gren er godt stillet, for det er da løbet godt og grundigt løbsk i Brasilien, desværre. Men hun må savne familien, lige som vi gør det.

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2020 @ 19:20

   • Bestemt savnes familien i Brasilien og omvendt. Vores barnebarn er eneste barnebarn på svigerdatterens side, så der savnes alvorligt. Man er, lidt som i f.eks. Italien, gået fra rigtig store børneflokke til 0-1 barn på en enkelt eller to generationer.
    Vores svigerdatter har en bror og en søster. De karriere-ræser som hhv. jurist og psykolog uden børn på ønskelisten. Bedsteforældregenerationen og den katolske kirke dernede er generelt målløse over ungdommen. Sodoma og Gomorra!

    Kommentar af natural2222 — 9. oktober 2020 @ 20:22

    • Åh ja, det må virkelig være svært for en katolsk bedsteforældregeneration at forstå disse for dem meget anderledes tider – og så ikke engang at have mulighed for at se det eneste barnebarn. Jeg føler med dem.

     Kommentar af Ellen — 9. oktober 2020 @ 21:24

 4. Den corona er f… noget forbandet p…

  Kommentar af frnielsen — 7. oktober 2020 @ 19:37

  • Og du har så f…… ret. Her må gerne bandes.

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2020 @ 20:58

 5. Jeg er også træt af alt det coronahalløj! Det tror jeg, vi alle sammen er. Der er så mange begrænsninger i vores liv – jeg har fx måttet aflyse en hyggelig klassefest og udflugter med oplevelsesgruppen.
  Men heldigvis har vi jo Skype og Facetime til at holde liv i vores kontakter.
  God tur i sommerhus.

  Kommentar af Madame — 7. oktober 2020 @ 20:04

  • Jeg kan ikke forestille mig, at der kan være ret mange, der synes dette her er sjovt!
   Disse aflysninger, som du også er ramt af, er pokkers irriterende, men nødvendige, desværre, og vi bliver nok alle ramt på den ene eller den anden måde.
   Godt med alle cyber-mødestederne – det havde været endnu tristere uden dem.
   Tak – men det er først i uge 43. Resten af Danmark skal lige have holdt efterårsferie først 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. oktober 2020 @ 21:02

 6. Hvor må det være svært for jer at blive forhindret i at se englænderne i uge 43. Og så uvisheden om, hvornår I kan ses.
  Det griber meget ind i hele familiers liv, når et par børn i skolen bliver covid-syge. I Mattias’ klasse er to børn syge og hele klassen og parallelklassen sendt hjem + en lærer. Mattias første test fra i mandags var negativ. Det er den fra i dag sikkert også. Hvornår de så begynder i skolen igen, ved jeg ikke. På fredag begynder efterårsferien.
  Hvordan mon det går med smittespredningen i dine børnebørns skole? Mon børnene bliver sendt hjem klassevis, hvis der er en smittet elev? Eller er de ikke så skarpt delt op i den samme klasse hele tiden?

  Kommentar af Betty — 7. oktober 2020 @ 22:00

  • Det er ikke lige det sjoveste vi har oplevet, selvom mange har det værre, fx må det være svært at få det til at hænge sammen med arbejde og børn, der ikke må komme i skole.
   A & A er ikke bedt om at blive testet, men jeg ved endnu ikke, hvordan det går – ejheller helt hvordan det kører rent klassemæssigt. Jeg ved dog, at de ikke alle har de samme fag hele vejen igennem, så de må blive delt i løbet af dagen.

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2020 @ 9:18

 7. Det er så smukt når vinen bliver rød. Der var en sådan vin på facaden af min barnsoms-lejlighed, men den nye ejer af ejendommen pillede den ned fordi den har disse små fødder, som gror ind i murstenene og dermed fremmer en forringelse af murværket.

  Det må da efterhånden komme på tale at man finder måder at efterspore, begrænse, og sikre sig mod smitte fra rejsende uden at det tager 14 dage? Jeg håber.

  Men det er nok mere vaccinen, man skal håbe på. Og den er på vej.

  Kommentar af Donald — 8. oktober 2020 @ 1:34

  • Det er ikke godt, hvis den skader, men det gør den heldigvis ikke hos os 🙂
   Jeg tror jo stadig på, at hvis alle overholdt alle retningslinjerne, så var det ikke nødvendigt at ‘straffe’, men sådan er det bare ikke, og når nogle ikke vil høre, så må alle føle.
   Vaccinen skal nok komme, og vi venter med længsel.

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2020 @ 9:21

   • Ja hurra! den skal nok komme. Jeg ville bare ønske, at der var mere fokus på forskning i vacciner, så folk ikke virkede som totalt uvidende i deres kommentarer om Corona.

    Kommentar af Donald — 8. oktober 2020 @ 13:23

    • Der er da enormt meget fokus fra dem der skal have fokus, men det er jo ikke et emne, som alle og enhver ved noget om 🙂

     Kommentar af Ellen — 8. oktober 2020 @ 14:29

 8. Hvor er det bare træls at I ikke kan ses. Rejseplaner er i den grad noget man ikke kan have i disse tider, drømme kan man altid. lad os håbe at vaccinen snart kommer, for der er mange, der lider, både af sygdommens følger og fordi de har mister deres job og levevej.

  Kommentar af Lene — 8. oktober 2020 @ 6:37

  • Ja, der er mange, der mærker coronapesten meget mere end os, og jeg føler med dem alle, men jeg kan ikke frasige mig den egoistiske del af alt dette … den er der, og den fylder en del, desværre.

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2020 @ 9:23

 9. Jeg har hele tiden i tankerne, at der faktisk er nogen, der mister livet af Covid-19. De og deres familier må være de allerhårdest ramte.
  Det er heller ikke sjovt for dem, der får senfølger. De har svært ved at leve et normalt liv.
  De, der mister deres arbejde, er meget hårdt ramt. Og jeg føler med dem, der (som jer) har familie og nære venner i udlandet, som det er umuligt at være sammen med.
  Men før eller siden kommer vaccinen altså. Meget gerne før!!!

  Kommentar af Kirsten — 8. oktober 2020 @ 8:10

  • Jeg ved godt, at mange har det meget værre end os, og jeg føler med dem alle, som jeg skrev til Lene herover, men jeg synes jo selvfølgelig også, at det er møgirriterende ikke at kunne bestemme selv.
   Ja tak! jo før, jo bedre, men jeg vil på den anden side også hellere have en gennemtestet vaccine end en, der er hastet igennem.

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2020 @ 9:26

 10. Jeg har fået overtalt mig selv til ikke længere at ærgre mig over det, vi ikke kan, men i stedet glæde mig over alle de mange gode rejser, vi nåede før corona. Især glæder jeg mig over, at vi tog en rask beslutning forrige sommer og tog til Borneo så få måneder efter, vi havde været på vores livs dyreste rejse.
  Men alligevel kan man jo stadig drømme om mere.
  I disse dage følger jeg Giro d’Italia og kigger på alle de skønne landskaber – først på Sicilien, nu i det mere ukendte Syditalien. Der må vi da for pokker selv kunne køre ned – næste år. Tiden har vi jo.
  I dag har de besøg af en ung – lidt mærkværdig fyr – i cykelstudiet. Musiker og forfatter, som interesserer sig for cykelsporten. Han taler henført om Italien og italiensk kultur. Tager arven op fra Jørgen Leth. Det skulle du tage og se.
  Men at måtte undvære familien er jo en anden og mere trist sag.

  Kommentar af tingats — 8. oktober 2020 @ 13:52

  • Jeg prøver også. Virkelig. Men det er svært, er det. Vi må indtil videre bare drømme … og lade være med at ærgre os over, at vi ikke var lige så hurtige med alaskaturen, som I var med borneoturen 🙂
   Vi kan ikke tage det program, hvor de viser Giro d’Italia, for vi har bevidst valgt den allermindste tv-pakke, men pudsigt nok har vi planer om at tage bilen og køre en lille treugers smuttur til netop Sicilien – om et års tid …
   Det er bare ikke sjovt. Vi plejer at se hinanden seks gange om året – i ‘dårlige’ år kun fem, så dette her giver alt, alt for lidt både på mor- og på mormorkontoen 😦

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2020 @ 14:34

 11. Ja, meget er gået i vasken, og der er travlhed ved håndvaskene. Verden er blevet indsnævret med den konsekvens, at den daglige underholdning også snævrer sig mere og mere ind til tragikomiske tragedier og dramaer. Stort bliver småt. Småt bliver stort. Verden er af lave. Vi troede vi var frie. Det var vi slet ikke.

  Kommentar af Ib Hansen — 9. oktober 2020 @ 6:26

  • Det var en god og meget diplomatisk måde at udtrykke det på, Ib, men jeg tror jeg ved hvad du mener med dine ord, og vi er ganske enige 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2020 @ 13:28


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.