Hos Mommer

27. september 2020

Black Friday

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:04
Tags: ,

Fredag morgen skulle jeg afsted lidt i klokken ni for at samle Ditte op på samkøringspladsen ved Sorø. Vi skulle til webstrikfestival i Esbjerg og kunne lige så godt nøjes med at køre i én bil.
Det regnede. Det regnede temmelig kraftigt, så jeg kunne ikke ræse afsted, men gps’en sagde, at jeg havde 10 minutter ekstra at løbe på.
Vinduesviskerne havde ikke været brugt i laaang tid, for hvis det regner, venter jeg bare med at køre ud for at handle … hvorfor køre i regnvejr, når man selv kan bestemme? Men det betød altså, at viskerne larmede som bare … den der fræsende lyd henover ruden, som nok alle bilejere kender, og som er en yderst irriterende lyd. Den blev bare ved og ved og var ved at drive mig til vanvid, men jeg kunne ikke gøre noget ved det på det tidspunkt.
Det viste sig at være heldigt, at jeg havde den ekstra tid, for bilen var tørstig, så jeg var nødt til at tanke, inden jeg mødte Ditte. Dammit. Hvorfor så jeg ikke det i går? Fjols.
Jeg kørte ind på en tankstation – og kunne ikke få benzindækslet af! Mere dammit. Jeg er så privilegeret, at jeg normalt bare siger til John, at min bil er sulten, så tanker han den op for mig, men jeg har da for pokker selv prøvet at tanke, hvor det ikke voldte problemer. Jeg prøvede uden nøgle og jeg prøvede med nøgle, men det forbaskede dæksel kørte bare rundt, så jeg var nødt til at kapitulere og ringe til John for at klage min nød.
I samme øjeblik jeg havde fortalt om problemet, kunne jeg løfte benzindækslet af. Jeg takkede John for den telepatiske hjælp, genindlæste mit betalingskort, fordi jeg havde været for længe om at komme i gang, og fik langt om længe tanket op.
Så kunne jeg ikke få nøglen ud af dækslet! MEGET mere dammit. Det tog dog heldigvis kun 30 paniske sekunder, så fik jeg nøglen ud.
Og ankom til mødestedet præcis kl. 10:00! Kørte måske en halv anelse hurtigere end helt forsvarligt i den kraftige regn, men jeg hader at komme for sent til en aftale.
Da vi skulle køre videre, gik der noget galt, fordi gps’en ikke kendte en ny vej (og fordi jeg i indstillingerne har forbudt den at bede mig om at “make a U-turn, if possible”), så den ledte os af nogle besynderlige bittesmå og snoede veje for at få gelejdet os ud på motorvejen. En kæmpestor lastbil foran os må have haft samme fjollede gps, og derudover turde han ikke køre over 20 km/t på de smalle veje, så det gik særdeles langsommeligt. Langt om længe fik han mulighed for at køre ind til siden for at lade os komme forbi, og efter yderligere fem minutters sydsjællandsk sightseeing kunne vi fange motorvejen ved afkørsel 38 i stedet for 37.
Det bliver en meget meget lang dag, dette her, tænkte jeg.

Klokken halvotte samme fredag morgen havde jeg meldt min bil til Pay by Plate og fik den besked, at bl.a. over Storebælt ville det virke 20 minutter efter tilmelding, mens det ville tage 24 timer for fx Øresundsbroen.
 Pyt. Jeg skulle jo netop kun over Storebælt, men som jeg sagde til Ditte, at som den dag var begyndt for mig, så skulle det på ingen måde forbavse mig, hvis det ikke virkede med bare at køre igennem betalingsanlægget.
Det gjorde det dog, og som ved et mirakel holdt vinduesviskerne i samme øjeblik op med at larme som et tordenvejr.
Den sorte fredag lysnede en smule, og inden vi nåede over Fyn, var det holdt op med at regne.
Den sorte fredag var overstået.
Resten af weekenden gik med strik, snak, afstandtagningsoverholdelse i videst muligt omfang, ingen gensynsknus og, viste det sig, glæde over, at vi kun var 32, der havde valgt at melde sig til i år, fordi vi havde været nødt til at sende nogen hjem, hvis vi havde været >50.

18 kommentarer

 1. Åh nej, sikke en en start på din dag – det var som at se en film at læse, men alt endte heldigvis godt. Det med larmende vinduesviskere kender vi vist alle sammen, og det er helt ulideligt at høre på.
  Jeg er sikker på, I har haft en skøn weekend med strik.

  Kommentar af Madame — 27. september 2020 @ 19:34

  • En rigtig dårlig film, kan jeg godt sige dig 😉
   Men ja, det endte godt, og vi havde en hyggelig weekend.

   Kommentar af Ellen — 27. september 2020 @ 21:07

 2. Fejl har det med at komme i bundter. Det er nok fordi man stresses lidt over første fejl, og så kører det skævt i forhold til rutinen.
  Godt, at I drog med vest i fredags. Vi fik kun et par mm spredt over hele dagen medens signaturen for kraftig regn stort set forblev øst for Storebælt.

  Kommentar af natural2222 — 27. september 2020 @ 19:36

  • Det er nok en del af forklaringen.
   Der faldt 29 mm regn ved Den Stråtækte, så vi fik dejligt meget, men jeg var glad for, at det stoppede hvor det gjorde 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. september 2020 @ 21:09

 3. Sådan en start på dagen er frygtelig. Godt at dagen blev bedre end starten. Og PaybyPlate er smart.

  Kommentar af Lene — 27. september 2020 @ 20:39

  • Det er nemlig smart, og den dårlige del af dagen var heldigvis ikke så lang 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. september 2020 @ 21:10

 4. Tak for den gribende beretning! Jeg synes nu egentlig, du var heldig med, at du ikke punkterede 🙂

  Kommentar af Uffe Jerner — 27. september 2020 @ 22:24

  • Det må du nok sige! Det kunne faktisk have været meget værre, end det var 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. september 2020 @ 9:38

 5. Ihdumilde for en fredag🙈
  Godt resten af turen var indholdsrig og hyggelig.
  Inkl Strand tur i blæsevejr 😉

  Kommentar af Anne Holtegård — 28. september 2020 @ 21:10

  • Starten kunne jeg godt have undværet, men ja, resten af turen var helt okay – inklusive blæsevejrsstranden 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. september 2020 @ 9:53

 6. Det hjalp åbenbart gevaldigt, at slippe væk fra djævleøen 😉
  Men bortset fra den noget skumle start, så havde vi da en fin tur, med indlagt luksusfrokost i Middelfart.

  Kommentar af fiberfryd — 30. september 2020 @ 1:43

  • Åbenbart, men jeg er ikke så glad for det øgenavn 😉
   Vi havde en særdeles fin tur – du er altid dejligt selskab 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. september 2020 @ 8:17

 7. Sikke en flot strikbeklædt bygning. Hvor har du set den? Og hvem er mesteren?
  Hvad med at få ventetiden – til du igen kan besøge dine englændere – til at gå med at være “i selskab med dem” ved strikke en kopi af deres hus. Dets arkitektur og materialer og din velassorterede palet af garn er da som skabt for hinanden. 😉
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 30. september 2020 @ 20:18

  • Jeg ved ikke, hvem der har kreeret bygningen, og jeg har ikke set den i virkeligheden 🙂
   Og tak for forslag, men jeg er bange for, at et sådant projekt ville overstige mine evner i voldsom grad 😀

   Kommentar af Ellen — 30. september 2020 @ 20:23

 8. Det var da godt at du ikke fik ridser i forruden. Da jeg lige havde fået min bil, tørrede jeg forruden indvendig med en klud, – som viste sig ikke at være helt ren, der var et eller andet, der ridsede forruden, heldigvis opdagede jeg det ved 4. eller 5. bevægelse. Det ses i modlys, ellers ikke. Og den har passeret syn 2 gange nu.

  Men … hvor er det heldigt at det virkede “by-plate”, det må jeg finde ud af hvad er. Jeg tror dog ikke at jeg de næste mange måneder kører så langt. Det var rart at resten af dagen var lutter gode oplevelser.

  Kommentar af Donald — 30. september 2020 @ 21:49

  • Surt med ridsende klude 😦
   Du skal bare google PayByPlate, så kommer du ind på en side, hvor du tilmelder dig med din bils nummerplade. Det er gratis, så man kan lige så godt gøre det, synes jeg. John har Brobizz i sin bil, men nu skulle jeg køre i min egen bil. Det var dejligt nemt at komme igennem betalingsanlægget, og det virker mange steder i Danmark – men ikke i resten af Skandinavien, som Brobizzen gør.

   Kommentar af Ellen — 1. oktober 2020 @ 8:55

   • Jeg har en brobizz, men firmaet har flere gange truet med at inaktivere den, fordi jeg ikke bruger den ret meget.
    Men jeg prøver Plate.

    Kommentar af Donald — 1. oktober 2020 @ 17:22

    • Skrot du bizzen – den er jo ikke engang gratis, så det vil være bedre for dig med PayByPlate, vil jeg tro, for når du kun er en sjælden gæst, ædes rabatten vel op af afgiften på bizzen 🙂

     Kommentar af Ellen — 1. oktober 2020 @ 17:44


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.