Hos Mommer

21. september 2020

Nu løber det da helt af sporet

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 11:04
Tags: ,

Skal planerne endnu engang gå i vasken?
Skal 2020 blive året, hvor jeg kun ser mit barn og mine børnebørn to gange?
Og hvad med 2021? Vil vi kun sjældent, eller slet ikke, kunne ses næste år?
Jeg spår nemlig, at coronapesten og dermed disse tilstande varer hele næste år med, fordi det tager lang tid at få en gennemtestet vaccine.
Nu har jeg sagt det, og jeg håber for en gangs skyld ikke, at jeg får ret, men skulle det blive tilfældet, vil det til den tid virke utroværdigt at hævde, at det har jeg hele tiden ment, hvis ikke jeg havde luftet tanken inden.

imageJeg kender stadig ingen, der har været syge af corona – de få jeg har hørt om, har været venners eller bekendtes venner eller bekendte, men ser man på den store, vide verden, må det vist regnes for at være mere eller mindre ude af kontrol. Det daglige antal af nye smittede er højt og ligger konstant på små 300.000. Tallene i tabellen er fra i forgårs, hvor UK lå som nr. 11 med 4.422 nye smittede.
Jeg vil helst heller ikke rammes, for jokeren er stadig, at man ikke ved hvor syg man bliver, men jeg vil heller ikke isolere mig; bare passe på og ønske, at alle ville gøre det samme.

I England har de igen skrappe restriktioner, men skolerne har dog ikke lukket. Børnene skal have mundbind på i skolebussen og når de færdes på gangene, men må gerne tage dem af i timerne. De begynder og slutter hver time med at spritte bord og stol af.
De tænker ikke særlig meget over det; sådan er den nye virkelighed bare for dem.
Jeg ved godt, at det er meget egoistisk tænkt, men vil ikke lægge skjul på, at jeg er ked af, at vores efterårsferie sammen lige nu ser ud til at være i fare for at blive aflyst. Der er fem uger til, men kan man nå at ændre situationen så meget på den tid, selv med nye, skrappe restriktioner? Det er nok usandsynligt.
Planen er, at vi skal derover til jul – den tror vi heller ikke specielt meget på længere – det bliver i givet fald den anden juleaften i vores mange år sammen, at vi bare skal være os to. Det er i sig selv ikke noget problem, men jeg vil da savne englænderne.

Hvad skete der lige? Var det pga. ferietiden, hvor grænserne krydsedes og måske også i overført betydning overskredet?
Var det nattelivet, hvor forstanden gik ud i takt med, at alkoholen gik ind?
Tror for mange, at “arhhh, det går nok, selv om jeg ikke gør som anbefalet”?
Er det ganske almindelig glemsomhed?
Jeg var forbavset over, at ved den bisættelse, vi deltog i i midten af august, krammede folk hinanden alt, alt for meget, og dem, der ikke krammede, gav hånd. Bare ikke John og mig; vi rørte ikke ved nogen, og vi kunne godt fornemme, at de syntes vi var mærkelige. Jeg er nødt til at pointere, at 80 % af deltagerne kom fra Jylland, og det gør jeg fordi jeg har oplevet jyder give udtryk for “luk dog den bro, for de er skideligeglade derovre på Sjælland – de overholder ikke reglerne, så sørg for at holde dem væk fra Jylland”. Den påstand synes jeg ikke helt holder vand …
Jeg har sympati for bar- og restaurationsejeres økonomiske usikkerhed, men ikke for deres påstand om, at det ikke hjælper at lukke kl. 22.
Det tror jeg på, at det gør.
Jeg har også skarpe meninger vedrørende natteliv, fester og svineri i gaderne, men dem må jeg hellere holde inden for en snæver kreds og i dette forum nøjes med at undre mig over, at så mange tilsyneladende finder det vigtigere at kunne feste end at samfundet generelt kan holdes åbent.

31 kommentarer »

 1. Man har jo hele tiden talt om en “anden bølge”. Mon ikke, det “bare” er den, der er kommet.

  I modsætning til jer, har vi faktisk isoleret os, så godt det nu kan lade sig gøre. Vi har iagttaget, hvor idiotisk folk bærer sig ad. Hvordan de ikke respekterer ønsket om afstand fx. Hvis de ikke respekterer det, kan man så tro på, at nogle af de andre anbefalinger bliver fulgt? Næh, det kan man ikke!

  Mit p*s kommer i nogen grad i kog, når vi skal have ondt af de “stakkels” unge mennesker, der ikke kan komme ud og feste. Hvad bilder de sig ind? Det er kun det sidste par generationer, der har kunnet tillade sig den slags forlystelsessyge. I de – dårlige – gamle dage, satte økonomien og de samfundsmæssige normer en naturlig bremse på den slags. Jeg synes helt ærligt, at det ville klæde de unge mennesker at være lidt taknemmelige over, at de trods alt får lov til at fortsætte deres gratis uddannelse. De burde se at tage næsen ud af navlen – eller er det snarere bagdelen? – og tage sig lidt sammen. Med lidt held og fornuft går det her over, og der kommer lysere tider igen!

  Kald mig bare en mavesur gamling. Jeg er nærmest ligeglad.

  Kommentar af Henny Stewart — 21. september 2020 @ 14:24 | Svar

  • Der er vist lidt uenighed om det er den anden bølge, eller det bliver værre endnu …
   Hvor vi bor, bliver reglerne stort set overholdt, og det oplever jeg heldigvis de fleste andre steder også, men jeg holder mig væk fra steder, hvor der er mange mennesker og jeg køber ind tidligt på dagen. Hvis jeg endelig er nødt til at sige fra overfor nogen, har jeg ingen skrupler over at være en møgkælling 🙂
   Vi er meget enige mht. de unge/yngre, alt for ofte og for meget festende mennesker. Det kan ydermere bekymre mig, at deres alkoholforbrug er så voldsomt, som det er.
   Selvfølgelig går det her over, men det kan tage tid, og det synes jeg ikke, vi har mest af i vores alder. Vi har den korte ende tilbage, og jeg ville så gerne nyde den fuldt ud!

   Kommentar af Ellen — 21. september 2020 @ 15:58 | Svar

   • Selvfølgelig har vi den mere eller mindre korte ende tilbage af livet, og tag da endelig ikke fejl af, at jeg selvfølgelig forstår, at mere velfungerende slægter end min egen har et behov for at være sammen, et højst forståeligt behov, som til tider kan være svært at dække i disse tider. Det behov kan på _ingen måde_ sammenlignes med behovet for hytteture og rusfester og hvad har vi i begyndelsen af et studium. Som jeg husker det var disse fester bestemt ikke udtryk for nogen concensus. Jeg og adskillige andre ønskede disse bræk og støjfester hen hvor peberet groede, men man var under et umådeligt pres for at tage med, hvilket man så gjorde og dermed fik bevist, at det vitterligt ikke var noget, der var værd at bruge penge på.

    Men tilbage til jeres situation: Måske bliver der ikke så hermetisk lukket, som der var i foråret, måske bliver der mulighed for at mødes på neutral grund, evt. sådan at englænderne ikke bliver tvunget i isolation efterfølgende. Du og John vil vel kunne fylde sådanne 14 dage med diverse sysler, der bevares nok ikke bliver det mest spændende, I har oplevet, men dog vil være til at bære derhjemme i den stråtækte, hvis jeg ikke tager meget fejl. (Dette er selvfølgelig inden for mulighedernes grænse, men alligevel …) Måske bliver det hele ikke helt så slemt, som man kunne frygte.

    Kommentar af Henny Stewart — 23. september 2020 @ 14:45 | Svar

    • Vi havde ikke den slags ‘indslusningsfester’, da jeg kom i gymnasiet i 1969. Vi kunne såmænd sagtens lære hinanden at kende uden at skulle drikke os i hegnet den første uge. Eller mere …
     Selvfølgelig festede vi og blev også fulde, men det var måske 3-4 gange om året, vi virkelig gik til den; resten af tiden var vi sammen i større eller mindre grupper uden at det behøvede at involvere en masse alkohol.
     Måske … jeg har endnu ikke mistet håbet, men vi får se … det lyder nærigt, men jeg har faktisk brugt ret mange penge på at leje et stort og dejligt sommerhus til os, og jeg må indrømme, at det piner mig, hvis jeg lige så godt kunne have brændt dem. Jeg vil ofre meget på mine englændere – rigtig meget endda, men ligefrem fyre penge af til ingenting – plus ekstra for at leje noget andet i fx. Sverige, det er noget andet.
     John og jeg skulle nok klare 14 dages selvisolation; det er værre med skolebørn og arbejdende forældre.
     Det er også bare fordi vi/de ikke vil flyve, for de skal ikke i selvisolation efter et besøg i DK, fordi vi er på deres “Travel corridor”-liste, men det er Frankrig, Belgien og Holland ikke. De skal dog ikke ud af bilen, hvis de tager tunnellen, og er deres sidste benzinstop i Tyskland, så går den.
     Som det ser ud lige nu …

     Kommentar af Ellen — 23. september 2020 @ 15:42 | Svar

 2. Jeg er med dig all the way. Det er stjerneklart, at smitten vil brede sig mere, når man lemper på restriktionerne, men i mine øjne var det tudetosset at åbne for (især) nattelivet og større forsamlinger. Alle steder i den store vide verden, hvor man har åbnet for nattelivet, er det gået galt. At disciplinen generelt også eroderer er menneskeligt, men dumt og langt hen ad vejen egoistisk.
  Nu er vi snart alle eksperter, for man skal sgu ikke være professor for at gennemskue, hvad der er fornuftigt, og hvad der er dumt. Det sværeste spørgsmål er nok det, du stiller, nemlig hvornår det er overstået. Vi håber selvfølgelig, at der sker noget snart, men jeg belaver mig på, at der ikke er nogen løsning i 2021. Rejseplaner bliver noget, vi lægger i sidste øjeblik (pokkers!).

  Kommentar af Eric — 21. september 2020 @ 15:23 | Svar

  • Det var nemlig rigtig dumt, og der blev sikkert især åbnet, fordi man havde uh så ondt af barejere og den slags. Det er da også synd for deres økonomi, men der er altså et helt samfund med rigtig mange hjul, der kører så ganske glimrende – faktisk meget bedre – uden nattefester og fulde fodboldfans!
   Vi er stadig for få eksperter, vil jeg påstå, for der er stadig for mange der ikke ved, hvad der er fornuftigt – ellers var smittetrykket jo ikke steget igen.
   Vi kan lige så godt frygte det værste mht. 2021 og kun lægge planer, hvor vi kan melde fra i sidste øjeblik, uden det er spildte penge … for os.

   Kommentar af Ellen — 21. september 2020 @ 16:05 | Svar

 3. Suk ja, jeg øver mig i ikke at ærgre mig over det jeg ikke kan pga noget, jeg ikke kan ændre og så se på det, jeg kan gøre noget ved. Min datter fik ondt i halsen og utilpashed, men tænkte det er nok bare lidt forkølelse. Men hendes mor bad hende tage af sted til covidtestning og heldigvis er hun her tre dage efter erklæret negativ, så hun kan få besøg af sin veninde.
  Med alle dem, der er positiv på trods af ingen symptomer, så vil jeg gerne testes igen. Lige nu afventer jeg dog sygehusets udspil med test hver 6. uger. Håber at kunne komme hurtigere til der.

  Kommentar af Lene — 21. september 2020 @ 18:46 | Svar

  • Det øver jeg mig også i, men det kan godt være en svær øvelse.
   Godt, at din datter ikke var smittet, men jeg forstår godt, at du syntes hun skulle testes.
   På sin vis er det jo rigtig godt, at mange bliver smittet uden at blive syge; det viser vel, at det måske ikke er så farligt som først antaget – hvilket vi også kan se af den nyeste undersøgelse, som viser en dødelighed på 37 % i stedet for de først antagede 80 %.
   Derfor vil jeg alligevel helst ikke have covid-19, og det vil du selvfølgelig heller ikke med det job du har.

   Kommentar af Ellen — 21. september 2020 @ 19:22 | Svar

 4. Det var en sjælden pessimisme fra Mommer.
  Der er jo ikke tale om lukkede grænser, og det tror jeg heller ikke kommer. Så mon ikke englænderne kan komme kørende igen lige så fint som de gjorde i august? Det tror jeg.
  Men måske I skulle ændre juleplanerne, hvis I kan overtale dem til, at det igen er dem, der kommer til jer, så I ikke behøver at begive jer ud på langfart.
  Så må svigerfamilien slå sig til tåls med, at de har dem alle de andre dage.

  Kommentar af tingats — 21. september 2020 @ 19:22 | Svar

  • Ja, men jeg er bange for, at den er velbegrundet.
   England forbyder ikke rejser, men som det er lige nu med smittetrykket i det meste af Europa, er der tvungne 14 dages selvisolation efter hjemkomst, hvilket gør det umuligt for dem at komme. Der er voldsomme bøder for ikke at overholde den isolation, så det vil være dumt ikke at gøre det.
   Det med julen kan vi godt tale om, men det er jo ikke kun svigermor og -far, det går ud over, fordi det hele med den øvrige familie også er tilpasset til, at de er hjemme hvert andet år, så det er ikke lige sådan at lave om på.

   Kommentar af Ellen — 21. september 2020 @ 19:30 | Svar

 5. Gitte og jeg har længe været enige om at næste års ferie bliver i DK!
  Corona forsvinder ikke i år.. Eller næste år..
  Vaccine skal have sin tid for at være sikker og testet..
  Det er TRÆLS.. TRÆLS.. TRÆLS!
  Heldigvis er vores London drømme ren ego fornøjelse og ikke et længe ventet familie gensyn.
  Godt Skype mm er opfundet, men det erstatter nu ikke ægte nærvær.
  Ja, jeg er også blevet mavesur og sær.. De festaber der mener, det er en menneskeret at bimle rundt, kan jeg altså ikke have ondt af.
  Samfundsfunktioner skal opretholdes bedst muligt.. Alt andet er kun Nice to HAVE!
  Og så må støtten gå til de trængte brancher…
  Jeg vil gerne kunne nyde både kultur og god mad under kontrollerede forhold… Det skal helst ikke lukkes ned. 🤞
  Det er sandelig et interessant efterår vi går ind i!

  Kommentar af Anne Holtegård — 21. september 2020 @ 21:02 | Svar

  • Vi får se … vi kan tage vores bil rundt i Europa (hvis det er tilrådeligt), men vi skal ikke ud at flyve før vi har en vaccine, der virker.
   Vi er glade for, at vi kan sende små videoopdateringer til hinanden, men ja, det er bedst at være sammen.
   Hehe: “en menneskeret at bimle rundt” – godt sagt, det er ramt spot on, og vi er ikke uenige 😀
   Der er ikke meget, der ville behøve at blive lukket ned, hvis alle kunne opføre sig ordentligt, men store forsamlinger er bare ikke nogen god ide, så sportsarrangementer må vente, hvis du spørger mig. Det var da også helt underligt at se TdF på Champs Élysées uden andre mennesker at se end dem på cykler.

   Kommentar af Ellen — 21. september 2020 @ 21:18 | Svar

 6. Jeg er fuldstændig enig med dig – det er næsten ikke til at bære, hvis coronapesten og alt, hvad den fører med sig, varer næste år også. Jeg har venner, der er blevet testet flere gange, men ingen har dog haft corona. Vi skulle se vores engelsk/svenske familie om kort tid og ud at spise, men nu bliver jeg i tvivl, om det er forsvareligt, at de kommer til Danmark 😦

  Kommentar af Madame — 21. september 2020 @ 23:36 | Svar

  • Det vil blive en anelse hårdt, vil jeg også mene, men der er desværre nok ikke så meget at gøre ved det.
   Jeg tror det er forsvarligt nok, hvis I alle passer på og lader være med at røre ved hinanden – og finder et sted at spise, hvor der ikke er overrendt af mennesker.

   Kommentar af Ellen — 22. september 2020 @ 11:27 | Svar

 7. Dyrlæger lærer sjældent til læger; men læger lærer aldrig til dyrlæger.
  Havde læger gjort det, havde de vidst, at denne type virus kun -med mindre man som i Sverige accepterer et ubehageligt stort antal døde- bremses effektivt ved at isolere sig.

  Manden i denne artikel
  https://www.dr.dk/nyheder/indland/overraskende-gode-corona-odds-i-danmark-finn-overlevede-26-dage-i-respirator
  har jeg faktisk besøgt engang og været til fest med nogle gange i tidens løb (Ikke for nylig!). Han er et eksempel på, at en rask og rørig med dagligt fysisk arbejde kan blive hårdt ramt også.

  Kommentar af natural2222 — 22. september 2020 @ 6:35 | Svar

  • Det tror jeg nu godt, at lægerne ved, men man kan ikke lukke et helt samfund ned i så lang en periode, som det nok ville dreje sig om, og man har jo virkelig forsøgt at isolere de syge – mennesker kan man bare ikke slå ned eller holde i bur, så det er lidt nemmere at håndtere dyr … mon ikke det er en del af forklaringen?
   Lidt pudsigt, at du kender ham fra Tv-avisen i går. Han har været hårdt ramt – tænk også at tabe 15 kilo muskler på en lille måned!

   Kommentar af Ellen — 22. september 2020 @ 11:32 | Svar

 8. Jag vil ønske for jer, at du tager grueligt fejl.
  Så vidt jeg er orienteret, så er det muligt for jer, at mødes i 🇸🇪 uden efterfølgende 14 dages selvisolation i 🇬🇧 som situationen er pt., da Sverige ikke er på Englands liste over destinationer, der kræver selvisolation, hvis du og John opholder jer 14 dage i 🇸🇪 og rejser direkte derfra til 🇬🇧. Bosiddende i 🇬🇧 kan rejse til og fra 🇸🇪 uden efterfølgende selvisolation. Der er vel ikke en kat, der opdager, om de har opholdt sig under samme tag som jer og I kunne være så hensynsfulde og forsigtige, at I selvisolerer jer i 14 dage lige op til, at I futter over broen.
  Jeg ved godt at situationen kan ændre sig mange gange, men måske er det alligevel værd at overveje evt. at forlænge turen til FalsterBo. kan godt nå det til uge 43.
  Mvh. og pøj pøj

  Kommentar af Kristine — 22. september 2020 @ 16:57 | Svar

  • Jeg har nok ikke tidligere i mit liv i højere grad ønsket, at jeg tager fejl 🙂
   Du har ret i det hele, men der er flere ting i det: For det første har de det lige som os: De vil ikke flyve, før de er vaccinerede og/eller ikke uafbrudt skal bære mundbind fra start i lufthavn til slut i anden lufthavn. Dernæst er jeg nok ikke så interesseret i både at brænde inde med ét sommerhus og leje et andet.
   Det er dog en mulig løsningsmodel, som situationen er lige nu, men jeg tror vi alle seks skal være lidt mere desperate efter at ses IRL end vi er nået at blive endnu.

   Kommentar af Ellen — 22. september 2020 @ 18:00 | Svar

   • Jeg indrømmer😉, at jeg tog fejl, for jeg opfattede, at desperationen lå lige under overfladen og det var de 14 dage i selvisolation, der var forhindringen.
    Et lejet sommerhus må være nok. Jeg håber, at I får udnyttet det på en eller anden tilfredsstillende måde.
    Mvh.
    PS: Jeg har en gang haft engangsmundbind på i lidt over fire timer på udflugt med kollektiv transport. Det var OK og jeg gør det gerne igen uden tøven, men også godt at få af igen.

    Kommentar af Kristine — 22. september 2020 @ 18:30 | Svar

    • Det ER de 14 dage i selvisolation, der er forhindringen, men desperationen kan godt blive større end den er … endnu 😉
     Vi skal nok få huset brugt – Johns bror står standby, men det ved han ikke endnu 😉
     Selvfølgelig kan det lade sig gøre med det forbaskede mundbind, men jeg synes godt nok, at det bliver ubehageligt efter en times tid.
     OPDATERING: Danmark er på listen over lande, hvor UK ikke kræver efterfølgende selvisolation, så problemet ligger i transporten til og fra.. Se evt. mit sidste svar til Henny.

     Kommentar af Ellen — 22. september 2020 @ 18:40 | Svar

 9. Jeg holder mig stort set for mig selv. Lasse går på arbejde. Børnene kommer med lange mellemrum, når de får lov. Jeg handler tidligt, hvor der er tomt i butikkerne. Jeg hørte lige om en test, man selv kan lave, den skal være klar om ikke så lang tid, hvis den holder vand, vil det måske give lidt frihed.

  Kommentar af Helle Klitgaard — 22. september 2020 @ 20:34 | Svar

  • Jeg forstår så glimrende, at du med kronisk astma er bange for at blive smittet med corona, så selvfølgelig skal du passe på.
   Jeg forstår så nok ikke helt hvorfor du synes, at en test man selv kan foretage, kan give frihed? Du skal da stadig passe lige så meget på ikke at blive smittet, og hvis en test er positiv, er det for sent at passe på … uanset hvem der har foretaget den. Du er nok nødt til at forklare mig hvad du mener 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. september 2020 @ 21:33 | Svar

 10. Tegnell var i Politiken et par gange, og har været i TV i et eller andet interview, men jeg har ikke fået læst det. Lone Simonsen siger lidt det samme som Tegnell: Vi har udskudt smittespredningen, vi har ikke kureret for virus. Som du skriver må vi håbe at der kommer en vaccine SNART.

  Hørte du så også det indslag (vistnok i P1-Morgen) om at SSI vaccinen, som virker på chimpanser, ikke bliver støttet økonomisk og ikke er blevet sat i afprøvning på mennesker?

  Jeg må da indrømme, at jeg gerne ville være forsøgskaning for den vaccine! Frygten for vacciner er aldeles overdrevet, men hænger formentlig sammen med sjusk i dosering og afprøvning, som gode videnskabsmænd og læger ville kunne reparere på (ændre på) hvis man støttede op om forskning og udvikling.

  Lamslået er ikke stærkt nok – jeg er harm over at vi har en vaccine, og så stopper man videre-test.

  Kommentar af Donald — 23. september 2020 @ 2:33 | Svar

  • Jeg læste artiklen fra DR om SSI’s vaccine, og historien er mere kompliceret end som så. Jeg tror du skal gemme din harme til noget andet, for – også uden at have læst hvad det drejede sig om – ville jeg have påstået, at med de samfundsøkonomiske konsekvenser, der kommer af at ‘sylte’ en vaccine, vil det overhovedet ikke være i spil, hvorfor der må være vægtige grunde til at stoppe testen.
   Jeg er bestemt heller ikke vaccinefornægter, men den ene, meget fornærmede, forsker i USA fik godt nok ødelagt meget for de næste mange år, fordi han med vilje udførte sine forsøg under falske og/eller forkerte forudsætninger.
   Du skal heller ikke ønske dig at være forsøgskanin. Der er en grund til, at fase 1 er på unge, raske mennesker, fase 2 er en lille gruppe i risikogruppen og fase 3 er en stor gruppe i risikogruppen. Man er nødt til at bruge den tid for at fange så mange bivirkninger som muligt, for ingen kan være interesseret i at få en vaccine, man bliver mere syg af end det, man blev vaccineret imod. Jeg kan anbefale at læse hele artiklen 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. september 2020 @ 11:27 | Svar

   • Heldigvis er det nemt at finde artikler på DR.dk (i modsætning til Politiken med betalingsmur osv) – så jeg vil læse den strax.

    Jeg er enig med de fleste af betragtnngerne, men ikke i vurdering af om at politikerne er velinformerede og ville have støttet Fomsgaard-vaccinens videreudvikling hvis det var “fornuftigt”, altså hvis økonomien ved at udvikle og gennemgå godkendelse ville være en bedre forretning end “lockdown” (nedlukning) af virksomheder.

    Selv om jeg er imponeret over enighed og dygtighed i reduktion af smitten af Corona (SARS-CoV-2 er det ikke den rigtigste betegnelse?) så er der så mange beviser på problemer med forståelse blandt både politikere og departementer, så dette kunne være endnu et eksempel på en perspektivløs “besparelse”.

    Kommentar af Donald — 24. september 2020 @ 11:10 | Svar

   • Jeg kan ikke finde DR’s artikel om SSI vaccinen, muligvis fordi jeg leder efter en ny, som er fra torsdag d.17. hvor jeg hørte P1-Orientering om standsning af videreudvikling af denne vaccine fra SSI, som altså nu i test har vist sig at gøre chimpanser immune.

    Orientering havde mange forklaringer på at man standsede videre arbejde, men det, som man kan læse på DR.dk nu er fra juli i år og handler om at det vil være en god ting at have flere heste at spille på og at netop vaccine udvikling nu er vigtigt, – alle slags! – da flere af de første forsøg var mislykkedes.

    En forsker mener at børn dør på trods af at vi allerede har (andre) vacciner klar. Det er vist det, man kalder “en stråmand” eller bortforklaring.

    Citat:

    Professor i global sundhed, Flemming Konradsen:

    Der er i forvejen børn, som dør, fordi de ikke har adgang til vacciner, vi allerede har udviklet.

    Kommentar af Donald — 24. september 2020 @ 12:44 | Svar

    • Jo, du skriver det rigtige, men lange, navn. Det er bare nemmere at nøjes med at skrive corona 🙂
     Jeg ved i sagens natur ikke, hvad regeringen ved og ikke ved, og jeg synes heller ikke, at alle dens beslutninger virker lige gennemskuelige og/eller konsekvente.
     Jeg har bare så svært ved at forestille mig, at de vil gøre noget, der kan forhindre eller bare forsinke en vaccine mod corona.
     Selv om chimpanser bliver immune, er det altså ikke ensbetydende med, at vi mennesker bliver det – vi ligner hinanden, ja, men der er mange eksempler på, at forskellene også kan være markante.
     Jeg kan ikke gennemskue, hvad Konradsen mener med den bemærkning. Vacciner mod hvad?

     Kommentar af Ellen — 24. september 2020 @ 14:01 | Svar

     • Nej, den er dårlig, den bemærkning fra Konradsen, mere vildledende end vejledende.

      Jamen selvfølgelig er det usandsynligt, at nogen politiker har stillet sig på bagbenene, men de overvejelser, som blev citeret i P1-Orientering, drejede sig “om det kunne betale sig”, for der var jo mere end 200 på vej, og det kostede mange penge osv.osv. Selvfølgelig vidste SSI/Fomsgaard at chimpanse-test kun er en begyndelse.

      Kommentar af Donald — 24. september 2020 @ 17:28 | Svar

      • Mere end 200? Så kan jeg også godt forstå, at de er nødt til at prioritere, og de kan nok ikke nå at læse alle rapporter grundigt nok igennem med så mange.
       Jeg tror ikke det er nemt …

       Kommentar af Ellen — 24. september 2020 @ 18:34 | Svar

       • Nej det er ikke nemt, men det er død-vigtigt.

        Kommentar af Donald — 24. september 2020 @ 19:42 | Svar

        • Det kan vi på ingen måde være uenige om 🙂

         Kommentar af Ellen — 24. september 2020 @ 19:58 | Svar


RSS feed for comments on this post.

Fyr løs! Din kommentar er meget værdsat

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.