Hos Mommer

4. september 2020

Bornholm i coronatider

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:21
Tags: , ,

P1020382Puha. Vi havde ikke engang vores mundbind på under alle firs minutters overfart, for i mindst en halv time spiste vi og drak kaffe, men øv, hvor kan jeg bare ikke lide det. Det er ubehageligt og det er varmt. Det er irriterende ikke at kunne læse folks ansigtsudtryk, og det med, at man kan læse det hele i øjnene passer overhovedet ikke.
Overstået blev det dog, og vi kunne køre i land og finde frem til vores fine sommerhus i Bølshavn.
På vejen kørte vi forbi Svaneke Røgeri og købte røget fisk galore til en nem gang aftensmad.
Det viste sig at være et fint hus med en dejlig udsigt. Vi ankom til kraftig østenvind, som tiltog jævnt hen over aftenen, hvor det ved sengetid føltes som stormende kuling, men det var hyggeligt, og det aftog helt i løbet af natten, hvorfor vi kunne vågne op til en skøn torsdag med sol fra en skyfri himmel. Vi lagde ud med at sidde i husets lille knop og nyde en velkomstdrink.

P1020368

Torsdag gik vi en tur oppe i nærheden af Hammershus ruin, tværs over øen, gennem et kulturlandskab, hvor vi var nødt til at kigge mere ned end op pga. nogle kolossale kolorte, som man ikke trådte i, men snarere gik ind i, og endte med at se på nogle helleristninger.
Når vi er i begyndelsen af en uges ferie, føles det som om vi har alverdens tid til at nå hvad vi end måtte have planlagt, så både torsdag og i dag, fredag, har vi ikke haft travlt med at nå noget som helst. Når vi så når hen til at have omkring halvdelen af tiden tilbage, får vi pludselig halvtravlt med at nå det hele, for lige om lidt skal vi jo hjem igen …
Nå, men der er vi ikke nået til endnu. I aftes spiste vi på Le Port i Vang – en skøn treretters menu, hvortil vi fik valgt nogle rigtig gode vine. John som altid (aldeles frivilligt) er chauffør, fik alkoholfattig øl fra Svaneke.

P1020389

Da vi stoppede bilen for at studere en fin lille klippestrand nærmere, så vi disse pudsige geder, som på fineste og mest antiracistiske vis har løst problemet med en 100 % integration af sort og hvid.

P1020402P1020405

I dag har vi været i Rønne og set Hjorts Fabrik, som fremstiller keramik og som også er et keramikmuseum. Vi så damen her, som maler pelikaner, der bruges til gave til bloddonorer, som har givet blod 100 gange. Det havde jeg ikke hørt om før, men det er nok heller ikke så mange, som kan nå at give donere så meget blod. Jeg kan så ikke helt forstå, hvordan en pelikan kan symbolisere dette, men der kan skrives bøger om det jeg ikke kan forstå … og det er der da så sandelig også blevet …
I morgen begiver Ditte og jeg os til Strik Bornholm hele eftermiddagen, så mændene skal klare sig selv. Det gør de bl.a. ved at tage ned og se koldkrigsmuseet, som Ditte og jeg ikke har den helt store interesse i at se, men det er jo fint, at vi kan pleje hver vores interesser.

20 kommentarer

 1. Jeg fornemmer i virkelig nyder turen til solskins øen

  Tak for en dejlig beskrivelse

  Gederne er en walliserged (måske ikke helt rigtig stavet)

  Husker jeg helt rigtig stammer de fra Schweiz
  Der er ikke så mange her i landet af dem

  Men som jeg igen husker det bliver de brugt til natur pleje
  Og kødet fra dem er virkelig godt

  Og igen den hukommelse men husker jeg rigtig er der en avler der går meget op i den race og holder åben stald og lignende mener postnummer er Fuglebjerg på Sjælland

  Smiler lidt af din beskrivelse af kolort
  Her i daglig tale er der kokasser

  Tak for turen til bornholm

  Kommentar af k r — 4. september 2020 @ 19:15

  • Det gør vi – her er bare så smukt 🙂
   Tak for at gøre mig klogere på gederne – vi syntes de så meget afrikanske ud, men det var de så ikke …det kunne da være, vi kunne se dem på Sjælland engang.
   Det hedder kokasser, ja, men jeg fandet det andet ord bedre i dette tilfælde 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. september 2020 @ 10:22

 2. Hvor er det dejligt at læse, at I hygger jer og har gode oplevelser på Bornholm. Jeg vil meget gerne en dag se Hjorts Fabrik og keramikmuseet. Jeg har ikke været på Bornholm, siden jeg var 18 år, og det er da en stor fejl.

  Kommentar af Madame — 4. september 2020 @ 19:32

  • Den fejl er da heldigvis til at få rettet op på, og her er virkelig både smukt og anderledes i forhold til resten af Danmark.

   Kommentar af Ellen — 5. september 2020 @ 10:22

 3. “I Danmark og i en lang række andre lande er pelikanen valgt som den fugl, der symboliserer bloddonorgerningen. Baggrunden for dette valg skal findes i en gammel overlevering, der siger, at pelikanen plukker fjerene af sit eget bryst, indtil blodet fylder, så skrantende unger kan drikke af det og komme til kræfterne igen”
  Jeg returnerede Eriks pelikan til donor foreningen, da jeg ikke brød mig om den! Har gemt en smuk glasskål i stedet…
  Det er da en afvekslende ferieoplevelse. 😀 Frisk luft med forhindringsbane, god mad, god bolig… Og plads til at dyrke sine interesser. Fortsat god ferie.. Håber da, I når det meste!

  Kommentar af Anne Holtegård — 4. september 2020 @ 23:30

  • Og så blev vi igen klogere – tak for det. Pelikanen giver jo god mening, så – og jeg forstår godt, at du afleverede den, for jeg kan faktisk heller ikke lide den 🙂
   Her er plads til det hele, og Bornholm er en dejlig ø!

   Kommentar af Ellen — 5. september 2020 @ 10:29

 4. Godt I har noget vejrheld, og at huset er fint. Jeg har aldrig været på Bornholm, men det er der jo råd for – om ikke andet så for at se de flotte geder. Man kan faktisk flyve fra Aalborg, medmindre ruten er røget i Coronasvinget.

  Kommentar af Eric — 5. september 2020 @ 13:37

  • Det er et godt sted til en cykelferie, for den er ikke større, end man kan nå det hele fra en elcykel … hvordan man så får den med flyveren, ved jeg ikke helt … 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. september 2020 @ 12:20

 5. Det blev en flot varm farve, af tomatbladene, men meget lidt blå. Le port er en rigtig god restaurant og har en utrolig flot udsigt. Hvis I mangler et sted at gå ud at spise er Havfruen i Snogebæk og nordbornholms røgeri gode steder at besøge. Jeg elsker Bornholm og er der ovre mindst 1 gang om året, så jeg er lidt misundelig, nyd opholdet. Lone

  Kommentar af Lone — 5. september 2020 @ 14:11

  • Tak for anbefalinger, men vi mangler kun én gang aftenudespisning, og til det har vi booket på Stammershalle 🙂
   Jeg forstår godt, at du elsker Bornholm; det er en dejlig ø.

   Kommentar af Ellen — 6. september 2020 @ 12:22

 6. Jeg kan ikke lade være med at tænke på alt det, John går glip af i sin egenskab af chauffør … 🙂

  Kommentar af Uffe Jerner — 6. september 2020 @ 0:09

  • Det synes vi, men det synes han heldigvis ikke selv 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. september 2020 @ 12:22

 7. Hvor er de heldige, jeres mænd, at I skulle til strikkedag. Så fik de (og I) en tur til Bornholm.

  Kommentar af tingats — 6. september 2020 @ 9:08

  • Ja, det er vi også alle sammen enige om 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. september 2020 @ 12:22

 8. I er gode til at finde på oplevelser sammen. Og jeres mænd har da fået gode ture/oplevelser ud af jeres blogvenskab.

  Kommentar af Lene — 6. september 2020 @ 10:27

  • Ja – blogland er skyld i meget godt, men Ditte og jeg er ikke helt sikre på, om det var bloggen eller webstrikkerne, der ‘kom først’. Det er jo sådan set også ganske ligegyldigt 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. september 2020 @ 12:24

 9. 4 minutters overfart? Det er da til at holde ud skulle man tro.

  Dejlige billeder, sikken en oplevelse!

  Kommentar af Donald — 7. september 2020 @ 11:00

  • Der står nu firs, Donald … 80 😄
   Men Bornholm er det værd, for det er en skøn ø.

   Kommentar af Ellen — 7. september 2020 @ 13:48

   • Det er det jeg siger, jeg læser dårligere og dårligere. Næste uge vil jeg se om optikeren kan hjælpe med nogle andre læse-, computer- og skærmbriller.

    Kommentar af Donald — 7. september 2020 @ 20:08

    • Det kunne måske være en god ide … eller også kunne du sætte størrelsen på 150 %. Eller noget … 😉

     Kommentar af Ellen — 7. september 2020 @ 21:22


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.