Hos Mommer

29. august 2020

En brat opvågnen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 13:48
Tags: ,

Jeg blev vækket lidt i halvsyv af et ordentligt brag. Jeg må have sovet godt, for jeg havde ikke hørt uvejret nærme sig, men det der specielle, trommehindesprængende smæld, der kommer, når lynet slår ned et eller andet sted, kan da vække selv de døde … det vækkede i hvert fald mig.
Og så kom skybruddet! Vi er åbenbart altid bagefter; nu har folk skrevet om skybrud her, der og alle vegne i flere dage, men vi fik først et i morges.
Det var til gengæld effektivt: 15 mm vand på 10 minutter (hvilket er tredobbelt skybrud), hvorefter det stilnede en smule af, men gav dog 26 mm på en halv time (hvilket næsten er dobbelt skybrud).

Skybrud

Skybrud (2)Typisk ikke? Alle mine regnvandstønder blev fyldt til randen, og nu kommer jeg ikke til at behøve alt det vand, for drivhusets plantekasser synger på sidste vers. Hvis regnen her var faldet for 3-4 uger siden, havde jeg været noget mere tilfreds, men det hjælper nok ikke at brokke sig over vejret – og da slet ikke over hvordan det har været.
Tønden i hjørnet, som John har boret hul i for at undgå sprøjt på væggene, blev fuld på rekordtid, og hullet, som normalt er stort nok til at klare opgaven, kunne slet ikke følge med, selv om tønden tissede mere som en ung mand end som en ældre herre med forstørret prostata.

P1050174

Fronterne er trukket op, og der er både sol og regn … fra gæsteværelset kan jeg se, at strandengen ikke kan komme af med vandet lige så hurtigt, som det kommer ned. I dag ville landroverne virkelig kunne komme på en opgave, hvis der altså var en, der var dum nok til at køre maskiner ud til dette søle.

Dramatisk vejr

Flot er det … jeg har sagt det før, men jeg siger det gerne igen: Jeg elsker tordenvejr, og jeg er ikke spor utryg ved det, selv om vi bor i et stråtækt hus. Det er et fascinerende skue med den dramatiske himmel, lynene og voldsomme regn.

Nu var jeg kommet tidligt op, så lige så snart det værste var overstået og vi havde spist morgenmad, kørte jeg til Præstø for at købe ind, inden handlemyldretiden begyndte – og som sædvanlig nød jeg turen langs fjorden. Det gør jeg også hver eneste gang – bliver aldrig træt af det, tror jeg.
Over for Marjatta er der en del sten ude i vandet, som nogle gange er synlige, men som ikke var det i dag, hvilket måske kunne få ikke-stedkendte til at tro, at skarverne her på egnen kan gå på vandet.

P1020348

P1020351

Der var på én gang tordenvejrshalvmørkt, sol og modlys, så det blev til silhouetbilleder, men det gør ikke så meget i dette tilfælde.

Stilhed efter stormen

Stilhed efter stormen

Fjorden skifter konstant udtryk. Det meste af formiddagen gik vi bare fra rum til rum for at følge vandets og himlens forskellige fremtoninger. Vi har haft stedet her i seks år nu, men stadig kan vi blive bjergtagede af, hvordan det skifter – sommetider fra minut til minut. Fjorden bliver aldrig kedelig at se på; det har vi sagt i alle seks år, og vi kan stadig både sige og mene det.
Man siger stilhed før stormen, men i dag blev det til stilhed efter stormen. Vinden lagde sig fuldstændig, da uvejret var stoppet, men der gik lidt tid, inden fjorden faldt helt til ro oven på den oppiskede stemning.

18 kommentarer

 1. Nå, men så blev I da ikke snydt, om end det næsten var for meget af det gode. Det er flotte himmel-hav-udsigter, du har fotograferet.

  Kommentar af Eric — 29. august 2020 @ 15:50

  • Næh, vi fik lige det hele med – og lidt til, men dramatisk vejr er altid smukt at skue.

   Kommentar af Ellen — 30. august 2020 @ 10:10

 2. Herligt, men ofte ubelejligt, når naturkræfterne slipper løs. Her har vi kun fået brostenene plettet lidt et par gange i løbet af dagen og eftermiddagen har budt på tændt grill og sensommersolnydelse. I skrivende stund ser det dog ud til, at vi får en ordentlig vasker om et øjeblik.

  Kommentar af natural2222 — 29. august 2020 @ 17:51

  • Nu var det så vores tur, åbenbart … og i går eftermiddags blev det også det flotteste vejr igen hos os, så det er okay.

   Kommentar af Ellen — 30. august 2020 @ 10:15

 3. Sikke nogle dejlige billeder – herligt at se skarverne gå på vandet.
  Der fik I sandelig vand nok til haven. Ja, tordenvejr er fascinerende – jeg tænker dog altid på, om jeg skal slukke min computer.

  Kommentar af Madame — 30. august 2020 @ 6:45

  • Ja, vi fik mere end rigeligt nu!
   Jeg tror det er noget der sidder i os fra gamle dage, hvor vi ikke måtte have fjernsynet tændt. Jeg slukker ikke for noget mere, men tænker da på det, hvis uvejret er lige oppe over os.

   Kommentar af Ellen — 30. august 2020 @ 10:17

 4. Vores regntønde kastede også op i usigelige mængder midt i ugen – det var lige meget nok 😂.

  Kommentar af venterpaavin — 30. august 2020 @ 12:08

  • Nå … dine kaster ligefrem op? Det lyder voldsomt, men det var det åbenbart også 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. august 2020 @ 17:05

 5. Smukke billeder.
  Evt. kommende regn må I gerne beholde. Vi har for længst fået nok.
  Så meget, at vores hårde lerjord er blevet så blød, at vi for første gang i alle de år, vi har boet her, har fået besøg af en rumsterende muldvarp eller mosegris.

  Kommentar af tingats — 30. august 2020 @ 13:02

  • Tak 🙂
   Vi har også fået så rigeligt, men jeg ved ikke rigtig hvor jeg så skal sende det hen … jeg kan godt se, at I virkelig må have fået meget, og mosegrise og lignende tunnelborende dyr har vi sandelig heller ikke brug for!

   Kommentar af Ellen — 30. august 2020 @ 17:06

 6. Regngardiner på det første billede – hold nu op. Lørdag gik vi heldigvis fri for vand (2 x 5 dråber tæller vist ikke), og regnvejret var vist meget ulige fordelt hen over landet.

  Kommentar af conny — 31. august 2020 @ 10:28

  • Ja, der kom vand!
   Det var meget ulige fordelt, men efterhånden tror jeg, at alle har fået nok vand.

   Kommentar af Ellen — 31. august 2020 @ 16:46

 7. Vi har slet ikke fået så meget vand, slet ikke skybrud og kun en lille smule torden i det fjerne.
  Vi har en meget stor beholder til at opsamle regnvand, samt en alm. beholder. Lasse har sat slange og vandværk på, så vi kan bruse med den, så vi bruger også vandet til vinduesvask. Vi havde nok til hele den meget varme periode, så det er meget lidt vandværksvand, vi har vandet med, vi har endda vandet i drivhuset samt alle krukker, blomster og buske i haven.

  Kommentar af frnielsen — 1. september 2020 @ 9:41

  • Holddaop – der kan jeg ikke være med, selv om jeg gerne ville, men vi har ingen steder, hvor en beholder på bare 1 kubikmeter ikke ville være enormt synlig, men jeg ville ønske, at jeg havde haft vand nok til at vande mine staudebede.
   Mine beholdere kunne klare drivhuset og alle krukkerne næsten 100 %, så det må jeg være tilfreds med. At tage brusebad i det fri savner jeg så heller ikke 😉

   Kommentar af Ellen — 1. september 2020 @ 10:22

 8. Holddaop for en vandgang! Riiigeligt!
  Den gode side ved alt det vejr er de fantastisk flotte skyer og farver.
  Det er fascinerende at se, hvor hurtigt de skifter.
  De skarver minder mig om historien med bundgarnspælene!

  Kommentar af Anne — 1. september 2020 @ 16:03

  • Absolut rigeligt, men ja, det er altså fascinerende at se på uvejr – så længe det ikke er værre end dem, vi oplever i lille Danmark.
   Hmmm. Jeg er ikke helt med her, hvad de bundgarnspæle angår, må jeg indrømme …

   Kommentar af Ellen — 1. september 2020 @ 17:05

   • En gammel vits!
    To fiskere og en præst var ude at fiske. Pludselig siger den ene fisker:
    – Jeg kunne godt drikke en bajer. Hvad med jer?
    De andre svarer bekræfende, så fiskeren siger: – Ok, jeg henter dem. Hvorefter han springer ud over siden på båden, og går over vandet ind til bredden. Præsten er ved at tabe både næse og mund.
    Fem minutter efter er fiskeren tilbage. Han går på vandet ud til båden og springer ind igen. Præsten sidder helt mundlam. Lidt efter er øllene drukket, og den anden fisker siger:
    – Jeg kunne godt drikke en til, hvad med jer?
    Jo, det kunne de da godt. Og så sprang den anden fisker ud over kanten af båden og løb på vandet ind til bredden. Fem minutter efter kom han tilbage, løb på vandet ud til båden og hoppede ombord igen. Præsten var nu helt hylet ud af den. Da øllene var drukket, tænkte han, at når de andre to kunne gå på vandet, så kunne han vel også, han var jo trods alt Guds forlængede arm. Så præsten spurgte om de kunne drikke en til? Jo, det kunne de såmænd godt. Så præsten springer ud over kanten på båden… og ryger i baljen med et plask. Fiskerne hiver ham ombord og den ene siger: – Han ved ikke engang hvor bundgarnspælene står

    Kommentar af Anne — 1. september 2020 @ 18:08

    • Haha – den havde jeg ikke hørt før 😀

     Kommentar af Ellen — 1. september 2020 @ 18:37


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.