Hos Mommer

24. august 2020

Nu er jeg næsten lige så pæn som alle andre

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:14
Tags: ,

Hvem skulle nu have troet det? Jeg ville ikke selv have troet det for bare kort tid siden.
Charlotte kunne da heller ikke gætte det, da jeg i dag erklærede, at du gætter aldrig hvad jeg er i gang med!
En ny beklædningJeg forbarmede mig efter andet forkerte gæt og afslørede, at jeg var i færd med at sy mundbind.
Jeg er stadig fast besluttet på i videst muligt omfang at undgå situationer, hvor mundbind er påkrævet, såsom at tage offentlige transportmidler eller komme på steder, hvor det kan være svært at overholde afstandsanbefalingerne, men helt muligt er det ikke, og så må jeg jo være beredt.
Vi skal til Bornholm i næste uge, og for at komme dertil er man nødt til at tage en færge. Eller flyve, selvfølgelig, men det ville vi ikke engang have gjort før coronapesten. Og ikke kun skal vi til Bornholm, vi skal også en tur til Christiansø, hvilket involverer endnu en færge. Der skal ikke den store kædestrammereksamen til at regne ud, at det kræver mindst otte mundbind, og da de i mine øjne er vildt grimme, besluttede jeg mig for at sy nogle selv, hvilket foreløbig er blevet til seks – tre til hver af os. De er forskellige, ikke kun i stoffet, men også i størrelsen, og jeg vil gerne understrege, at det var John selv, der valgte det rødternede! Patchworkstoffer er gode at sy af, fordi de er så tætvævede; desuden er det bomuld, så de kan tåle at blive vasket ved 60°, som de skal. Jeg har så meget stof, at jeg i teorien sandsynligvis ville kunne forsyne det meste af Region Sjælland med mundbind. I teorien, blev der sagt. Ikke i praksis, for så sjove er de altså heller ikke at sy, selv om ét kun tager en halv times tid.
Da John tog sit på, duggede hans briller omgående til, fordi der var et hul ved siden af næsen, lige under øjnene. For at lukke det, indsatte jeg en halv piberenser til at forme bindet til tæt på huden på hver side af næsen. Det virker fint.
Ved lejlighed skal jeg have fundet andre farver elastikker, for i dag kunne casa Ellen kun klare den hvide af slagsen, og det ville have set lidt mere elegant ud, hvis jeg også havde kunnet klare fx sort eller blå.

Mundbind

Der kan findes flere forskellige mønstre på nettet. Det nærmest flyder over med forskellige mønstre alle vegne derude i mange varianter, så det er lige med at forsøge at lure af, hvilke der vil være gode. Den jeg har syet efter her, har jeg fundet på SeeKateSew. Den er nem at gå til, også for begyndere, og den viste sig at være behagelig at bære (alt er relativt; jeg kommer nok ikke aldrig til at holde af at gå med mundbind, og jeg er stadig skeptisk mht. effekten, hvis alle de andre forholdsregler bliver overholdt. Jeg er dog med på, at det giver mening i myldretidstrafik med offentlige transportmidler), men jeg har fundet flere, som sikkert snart bliver afprøvet. Vi må bare se i øjnene, at alt det her coronahalløj vil blive en langvarig affære, så det med at skulle bære mundbind er desværre nok kun lige begyndt. 
Det var der nødt til at komme en selfie ud af – noget jeg ellers ikke praktiserer, for jeg nærer ingen illusioner om mit udseende – bare spørg mine venner, hvor lidt lyst jeg har til at blive fotograferet, men her kunne gøres en undtagelse, for med mundbind på bliver jeg næsten lige så pæn som andre.
Næsten. Men det er okay, og jeg skriver altså ikke dette, fordi jeg fisker efter trøst og en eller anden positiv udtalelse om mit udseende, så lad venligst være med det, tak.

43 kommentarer

 1. Dit mundbind på billedet er så flot! Sikke en god idé at sy dem selv.
  De kirurgiske mundbind jeg så i dag på færgen til Helsingborg er bare så utroligt grimme. Det var langt fra alle, der brugte mundbind. Måske fordi mange var svenskere?

  Kommentar af Madame — 24. august 2020 @ 19:22

  • Det lå lige som lige for, når jeg har så meget stof 🙂
   Vi er enige ang. de kirurgiske bind, og du har nok ret i, at det må have været svenskere, men derfor er det vel alligevel et krav på danske færger, går jeg ud fra. Vi skal jo også bære mundbind i tyske supermarkeder, selvom det ikke er et krav i Danmark.

   Kommentar af Ellen — 24. august 2020 @ 19:50

 2. Jeg syr også selv – jeg bruger et mønster på “the Olson mask” som der har været link til hos forskellige tyske myndigheder og hos cdc. Jeg bruger tætvævet bomuld og laver en lomme til filtermateriale og løbegang til udskiftelig piberenser ved næsen.
  Jeg går ikke så meget op i udseendet, men miljømæssigt er jeg en kende bekymret, for de brugte bind bliver smidt både her og der og ender også i verdenshavene.

  Kommentar af Henriette — 24. august 2020 @ 19:37

  • Tak, jeg vil også prøve Olson-masken – som jeg skrev, vil jeg prøve med forskellige for at finde ud af, hvad vi synes bedst om.
   Det så jeg godt – sådan noget forbasket svineri! Sådan noget bliver jeg vred over.

   Kommentar af Ellen — 24. august 2020 @ 19:54

 3. Egentlig er her kun brug for et enkelt ord, nemlig elegant. Det blå mundbind må blive dit yndlings. Det fremhæver så flot de blå øjne, og når så også kjolen/blusen matcher, ja så kan det ikke blive bedre 🙂

  Kommentar af tingats — 24. august 2020 @ 19:37

  • Jeg kan jo kun sige tak for de pæne ord, Anne Marie!

   Kommentar af Ellen — 24. august 2020 @ 19:55

 4. Du ser nydelig ud, men jeg lader naturligvis være med at nævne det. Det bliver også lidt trivielt, hvis jeg nu igen må rose dit håndarbejde, så jeg behersker mig, selv om jeg næsten ikke kan lade være 🙂

  Jeg havde selv premiere som mundbindsbærer i dag, da vi skulle til Sverige via Helsingør – eller snarere gallapremiere, eftersom jeg havde anskaffet mig et sort mundbind af stof for at undgå de hæslige, lyseblå kirurgiske mundbind, som jeg har liggende i handskerummet til nødsituationer. Heldigvis blev det en kort forestilling, for jeg havde det kun på, mens vi passerede trafikdirigenten ved færgelejet på vej ind på færgedækket. Herefter afførte vi os straks mundbindene og blev siddende i bilen under hele overfarten. I øvrigt var der ingen, der interesserede sig for, om vi havde mundbind på eller ej.

  Kommentar af Uffe Jerner — 24. august 2020 @ 19:37

  • Jamen så siger jeg tak fordi du undlader at nævne det 🙂
   Hehe, ja ‘hæslige’ er et ord, der dækker udmærket.
   På den korte overfart ville jeg bestemt også blive siddende i bilen, men det kan godt undre mig lidt, at det åbenbart er lige ligemeget, om folk overholder kravet.

   Kommentar af Ellen — 24. august 2020 @ 19:57

 5. Piberensere er gode at have ved hånden 🙂 For år tilbage brugte jeg ofte støvmaske i forbindelse med arbejdet, og medmindre man anstrenger sig fysisk, er de ikke så slemmer, og man vænner sig til dem. Hjemmesyede har været overvejet. men jeg vil indtil videre bruge engangsmaske, da den ikke er så varm som en stofmaske (og så kan jeg bruge mine piberensere til piben!),

  Kommentar af Eric — 24. august 2020 @ 19:41

  • Piberensere er nok specielt praktiske, når man er piberyger, men de er faktisk anvendelige til mange ting.
   Man kan vænne sig til meget, men kan jeg slippe for engangsmaskerne, vil jeg helst det … jeg har ikke engang tænkt over, at de måske er køligere at have på.

   Kommentar af Ellen — 24. august 2020 @ 20:00

 6. Jeg har også taget symaskinen frem 😉 Jeg fandt et mønster der hedder Jenny mask, som jeg vil afprøve. Det findes i mange størrelser og da både Vilfred og Sylvester også har bedt om masker i stoffer de selv har valgt, var det smart. Men dit ser også godt ud, så det tror jeg, at jeg vil prøve.

  Kommentar af fiberfryd — 25. august 2020 @ 0:08

  • Hvis du nu skulle finde på at lede efter ‘Jenny mask’, så er navnet altså ‘Jesse mask‘ 🙄

   Kommentar af fiberfryd — 25. august 2020 @ 0:36

   • Jeg har set på Jesse, men synes det ser ret besværligt ud i forhold til det jeg syr – som findes i fire størrelser og er nemt at tilpasse. Sætter du alle de wirer i, som der vises?
    Vi skal da rigtig flashe vores mundbind på onsdag 😀

    Kommentar af Ellen — 25. august 2020 @ 9:20

    • Jeg har ikke syet Jesse endnu, men er i gang med dit – og det fungerer jo helt fint 😀

     Kommentar af fiberfryd — 25. august 2020 @ 22:19

     • Det gør det nemlig – der er ingen grund til at gøre det mere besværligt end nødvendigt 🙂

      Kommentar af Ellen — 26. august 2020 @ 10:06

   • De er smarte, dine mundbind. Piberensere er nærmest uundværlige. Jeg bruger dem bla til at rense hullet, der leder kondensvandet væk i køleskabet. Af en eller anden grund stopper det altid til og vandet løber ned i grøntsagsskuffen. Ganske upraktisk iøvrigt.
    Kan de tages ud før vask? Vil tro de ruster ellers. Og ellers kan jeg kun tilslutte mig Anne Maries ord. Også selv om jeg ikke må 😄

    Kommentar af Lone Nielsen — 26. august 2020 @ 11:59

    • De er yderst anvendelige, sådan nogle piberensere! Også til ikke helt gennemtænkte køleskabe …
     Jeg har holdt kanalen åben i den ene ende, så ja, de kan tages ud.
     Tak for de pæne ord, selv om du ikke måtte skrive dem 😀

     Kommentar af Ellen — 26. august 2020 @ 15:02

 7. Fine mundbind, du har syet. Stof og Sy har et gratis mønster, som er let at sy. Det passer udmærket!

  Kommentar af Fru Moll — 25. august 2020 @ 0:39

  • Mener du Stof & Stil, mon? For det har jeg set på – det uden læg er et af dem jeg regner med at ville afprøve, så tak for anbefaling.
   Henriette nævnte også et, der hedder Olson mask, som skal prøves. Vi skal have mange bind 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. august 2020 @ 9:25

 8. Her i huset har Fruen også syet mundbind i alverdens farver og mønstre, så vi kan undgå bøder, hvis vi skal med off. transport. foreløbig har vi dog ingen planer i den retning.
  Mit største problem med bindene er min hørelse eller mangel på samme. Jeg mundaflæser langt mere end jeg reelt hører og det bliver dokumenteret nu. Ved mundbind er min “hørelse” mere end halveret.

  Kommentar af natural2222 — 25. august 2020 @ 5:23

  • Ingen planer, nej, men man kan ikke vide, og så er det rart at være beredt.
   Vi har talt om, hvad folk som dig gør, der er temmelig afhængige af at kunne aflæse mundbevægelser. Selv om det er et lille problem ved siden af dit, synes jeg det er frustrerende ikke at kunne læse folks ansigter. Det er lige som med et armbåndsur: Det er først, når det ikke er der, det går op for os, hvor meget vi bruger det.

   Kommentar af Ellen — 25. august 2020 @ 9:28

   • Forleden, hvor vi var på sygehuset, måtte jeg meddele, at jeg er så tunghør at jeg ikke kan deltage i samtalen. Vedkommende havde fra naturens hånd et højt stemmeleje, og dér er jeg stået helt af på min hørelse.
    Da jeg i sin tid fik høreapparat, og der blev spurgt ind til det, var et af mine svar: “Det er rigtig godt; men havde jeg vidst at kvindfolk sagde sådan, havde jeg nok holdt mig fra dem i rette tid.”
    Nu er roen vendt tilbage selv med høreapparat. 🙂

    Kommentar af natural2222 — 25. august 2020 @ 12:42

    • Haha, hvor er du flabet 😀 Du ville såmænd nok ikke have undværet os, når det kom til stykket, vil jeg gætte på …
     Spøg til side – det må virkelig være generende pludselig at blive så handicappet.

     Kommentar af Ellen — 25. august 2020 @ 12:52

 9. Flot arbejde. God tur til Bornholm

  Kommentar af Ib Hansen — 25. august 2020 @ 11:59

  • Tak og tak, Ib!

   Kommentar af Ellen — 25. august 2020 @ 12:11

 10. Jeg vil alligevel kommentere dit udseende, for du ser rigtig pæn ud med det blå mundbind! Jeg er ikke selv nogen ørn med en symaskine, så jeg har købt stofmundbind, som der kan lægges indlæg i. Jeg har ikke fået dem endnu, men jeg er spændt på, hvordan det er at have dem på. Hvis de er varme, vil jeg nok foretrække engangserne. Jeg har også tænkt på, om det i virkeligheden ikke er rarere med et visir.
  Det med, at stofmundbindene skal vaskes ved 60 grader, er et af de punkter, hvor jeg ikke synes, anbefalingerne hænger sammen. Vi skal jo også vaske hænder hele tiden, og jeg formoder ikke, man mener, at vi skal gøre det ved 60 grader. I begyndelsen af epidemien læste jeg, at det er sæben, der ødelægger bakteriernes overflade – mon det ikke er god latin mere?
  God tur til Bornholm. Der er altså dejligt! Og det er der også på Ertholmene.

  Kommentar af Kirsten — 25. august 2020 @ 13:41

  • Jamen så vil jeg da sige tak, Kirsten 🙂
   Mundbind er ikke rare at have på under nogen omstændigheder, men der er flere grader af slemt.
   Vi kan rent fysisk ikke vaske hænder ved 60°; kunne vi, ville det være det bedste, men sæben i sig selv har selvfølgelig også en effekt.
   Proteiner udfælder først ved knap 60°, så derfor skal tøj vaskes ved denne temperatur for at blive rent nok. 90° ville være endnu bedre, men det er der ikke så meget, der kan tåle. Jeg vasker også altid mit undertøj ved 60°, så den er god nok: Det virker bedst ved den temperatur.
   Tak – vi glæder os til turen (der er Strik Bornholm i den weekend vi er der, men det ved du nok godt).

   Kommentar af Ellen — 25. august 2020 @ 18:21

 11. Du er pæn både med og uden 🙂
  Jeg har købt medicinske mundbind, jeg tror, at vi ender med mundbind i butikker og offentlige rum til vinter, hvis coronaen tager fat igen, og det gør den desværre nok. Jeg har også købt et enkelt, men jeg har endnu ikke brugt dem. Jeg holder mig fra store forsamlinger. I familiesammenhænge har vi holdt afstand og sprittet.

  Kommentar af frnielsen — 25. august 2020 @ 15:21

  • Hehe, hvor er I dog ulydige, men tak alligevel 🙂
   Jeg tror desværre sagtens, at du kan gå hen og få ret, selv om jeg bestemt ikke håber det.
   Vi gør som du – vi vil bare ikke have Covid-19, hvis vi på nogen måde kan undgå det.

   Kommentar af Ellen — 25. august 2020 @ 18:23

 12. Hvis du googler mundbind og briller er der fifs til hvordan man sikrer de aldrig dugger 😊

  Kommentar af Malle — 25. august 2020 @ 21:04

  • Det har jeg så lige gjort – og hvad var det første råd? Præcis det jeg gjorde ved masken:
   “1. Det er vigtigt at vælge den rigtige maske!
   Sørg for, at du har en ansigtsmaske, der passer tæt rundt om din næse. Hvis masken sidder for løst, kan der opstå mellemrum mellem næsen, og masken. Prøv at skaffe dig en maske med en metalstrip eller tråd, som kan klemmes sammen om næsen. Dette vil forhindre luften i at slippe gennem mellemrum i næseområdet og dine briller dugger ikke.”
   Heldigt 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. august 2020 @ 21:20

 13. Hvor er de fine (af mundbind at være… ti hi). Helt ærligt, så må de være uendeligt mere behagelige end de kirurgiske. Jeg har købt en pakke af sidstnævnte, fordi vi tager på rundtur i DK i næste uge, og jeg regner med en færge eller to i den kommende tid, men jeg har ikke prøvet dem af endnu. Ikke noget jeg ser frem til… men sådan er det… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 26. august 2020 @ 12:05

  • Ja, når nu det skal være, og det skal det jo desværre, så er de okay.
   Jeg vil ønske jer en rigtig god tur rundt i Danmark – både med og uden mundbind 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. august 2020 @ 14:59

 14. Min datter i USA bruger også stofansigtsbind! Så jeg skyndte at maile til hende, da jeg læste om en professors smarte vejledning til at desinficere dem:

  “En simpel løsning er at gøre det i en mikroovn. Sæt 50 ml vand ind i bunden og læg ansigtsbindet oven på en rist og giv det tre minutter ved fuld styrke. Husk, at hvis der sidder et stykke metal til at bukke omkring næseroden, bliver det varmt.

  Det er ulige nemmere end at skulle vaske – og sikkert også skulle stryge – det. Hun blev glad for rådet – og det gør du og læsere af din blog sikkert også …
  Du er velkommen til at brokke dig; men dine smukke blå øjne og flotte øjenbryn ville være synd at skjule!

  Kommentar af Elsebeth — 26. august 2020 @ 18:26

  • Det er rigtigt, at det er en langt nemmere løsning end at vaske dem, men jeg har meget dårlige erfaringer med at komme metal i en mikroovn. Den eneste gang jeg har gjort det (fordi det endnu var nyt, og jeg vidste ikke bedre), slog det skræmmende store gnister! Jeg ville derfor være en anelse nervøs for antændelse af mundbindet.
   Tak for de søde ord. Øjenbrynene er dog ren snyd. Jeg tegner dem op hver dag, fordi jeg hverken fik øjenbryn eller -vipper tilbage efter kemoterapien, men det har jeg naturligvis lært at leve med 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. august 2020 @ 11:39

 15. Hvor er de smarte, dine mundbind. Det blå passer rigtig godt til dine øjne og dit hår. Jeg har brugt det medicinske mundbind de få gange, jeg har købt ind, mens anbefalingen om mundbind stadig gjaldt her. Nu er anbefalingen ophævet og smittetrykke er på vej ned.
  God tur til Bornholm. Og Christiansø. Det bliver uden tvivl skønt.

  Kommentar af Betty — 26. august 2020 @ 22:20

  • Tak. De er okay, når det nu skal være.
   Det var godt, man fik styr på smittetrykket ovre hos jer, men der kommer åbenbart hele tiden små enklaver med ‘højtryk’ rundtomkring.
   Tak – det bliver dejligt, og det bliver årets sommerferie 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. august 2020 @ 8:13

 16. Ja jeg savner også at man kan læse ansigter.

  Man burde vist egentlig taget maske på når man drager ind på Herlev Hospital, men der var ingen der sagde noget til at jeg havde glemt det.

  Kommentar af Donald — 27. august 2020 @ 0:45

  • Det betyder åbenbart mere, end man tænker over, når man bare kan, men sådan er det tit: Man opdager det først, når det ikke længere er der.
   Hvis det ikke er et krav, synes jeg ikke nogen bør påtale, at man ikke bærer mundbind.

   Kommentar af Ellen — 27. august 2020 @ 8:15

 17. Jeg kan sagtens genkende Farmers beskrivelse med problmer for os, der har hørenedsættelse og skal bruge mundbind.
  De ser flotte ud, dine mundbind, men jeg vælger de kirurgiske/medicinske mundbind, dem er jeg vant til og trygge ved. Og det er så lidt jeg skal bruge dem. I hvert fald lige nu.
  God tur 🙂

  Kommentar af Lene — 27. august 2020 @ 12:43

  • Det må virkelig være generende for jer!
   Sådan skal du vel også gøre/sige som professionel sundhedsmedarbejder, men når selv lægerne siger, at mundbind har ringe effekt, hvis de andre regler overholdes, så har jeg ingen skrupler over at anvende disse af stof 🙂
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. august 2020 @ 14:23

 18. Inspirerende indslag. Jeg har samlet links og mønstre og købt stof på vores tur rundt i uge 35.
  Planen er da at få syet nogle mundbind, for jeg tror det varer længe med det påbud.
  Kan se piberensere er et punkt til indkøgøbssedlen!
  Og god tur til Bornholm. Det vil jeg glæde mig til at læse om😊

  Kommentar af Anne — 1. september 2020 @ 16:00

  • Jeg tror desværre, at du har ret. Jeg hader de mundbind, men det er der jo ikke rigtig noget at gøre ved …
   Tak – vi glæder os; det er så længe siden jeg har været derovre 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. september 2020 @ 17:03


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.