Hos Mommer

23. august 2020

Endnu en tur i Mallings Kløft

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 12:00
Tags: , , , ,

Efter en stressfremkaldende myldretidstur ankom Sus og Jan sent fredag eftermiddag. Den slags trafik er de slet ikke vant til og især Jan var ved at besvime bare ved tanken, da jeg sagde, at det havde jeg kørt i i 35 år. Hvordan kunne du dog holde det UD???
Dansk ingefærSvaret var, at det kunne jeg sådan set heller ikke, men at det hjalp gevaldigt, da jeg fik hjemmearbejdsdag fast hver onsdag – så var det som at have to weekender på en uge, selv om den ene var en arbejdsweekend på kun en dag.
Det er nok også lidt værre lige nu, fordi man fraråder folk at tage offentlig trafik, men tage bilen i stedet – stik modsat af, hvad man har prædiket de sidste 30-40 år, men coronapesten har forandret mangt og meget.

De kom dog frem uden øvrige problemer end irritationen over kofanger mod kofanger-trafikken, og herefter skulle der bare hygges og snakkes og spises og drikkes gode vine, hvilket der skete/blev i rigelige mængder for alle fire elementers vedkommende …
Lørdag formiddag trængte vi derfor alle fire til luft, så vi tog dem med til Mallings Kløft, som har vist sig at være et hit, fordi den er så speciel. I går fandt vi, hele vejen langs ‘floden’ i kløften, arum eller dansk ingefær, hvilket jeg ikke synes vi gør ret mange steder i skovene på Sjælland.

P1020338P1020339

Som sædvanlig skulle den farlige flod krydses flere gange med livet som indsats. Vi bliver som børn igen hver gang.
Man kan ikke komme igennem kløften uden at skulle over vadesteder tre gange. Det kan godt være en smule bekymrende, når man har dårlige knæ, men det gik. Turen tilbage tager vi altid oppe på markstien, fordi Johns knæ, og i går også Sus’, har det ikke helt godt med de skrå stier. Det kan gå den ene vej, men ikke begge.

Vi gik forbi en fold med en snes af fårene, som ses herunder, og da jeg googlede fåreracer for at finde ud af racen, fandt jeg en engelsk side, hvor man beskrev 240 racer! Jeg anede ikke, at der var så mange, så det blev ikke en nem opgave. Jeg opgav. Enten er det oxfordfår eller også er det gotlandsfår.
Tror jeg. Det kan sagtens være noget helt tredje, og jeg ville blive glad for et kvalificeret bud på racen med det sorte hoved og den buttede snude.
Jeg så også egetræer med tusindvis af grønne agern og fik den tanke, at de måske kan farve lige så flot brunt som grønne valnødder kan?
Det skal undersøges og/eller afprøves.

P1020345

I aftes var vi igen på Mejerigården nede ved Gedser. Igen tog vi seksrettersmenuen og igen blev vi ikke skuffede. Det gjorde Sus og Jan heller ikke, heldigvis. Det er altid farligt at have anbefalet et sted og rost det i høje toner, for vi har jo ikke alle samme smag, men det var en succes. Seks retter med vinmenu – undtagen for John, som i stedet drak et par Erdinger 0,5 %, så vi havde en god og ædru chauffør til hjemturen, hvor Sus og jeg sov sødt næsten hele vejen.
Det er et skønt sted, og vi har en god undskyldning for at komme derned igen, for vi har også aftalt med Ditte og Peter, at vi skal på Mejerigården engang. John vil så gerne derned en torsdag, så han kan få afprøvet den wienerschnitzel, han kastede lange blikke efter første gang vi var der.
I aftes blev vi på fornemmeste vis betjent af den lille svenske dame, som optræder på reklamefilmene fra Mejerigården. Hun havde let til smil, kvikke, men ikke overkvikke, bemærkninger på læberne og et glimt i øjnene, som vi ikke kunne stå for, så hun reddede sig lidt gode drikkepenge.

17 kommentarer

 1. Gode steder er værd at besøge mere end én gang, og det gælder såvel kløfter som restauranter.

  Kommentar af Eric — 23. august 2020 @ 15:38

  • En sandhed uden modifikationer 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. august 2020 @ 20:59

 2. Tak for turen, som jeg klarede fint her i stolen uden at overanstrenge mig!

  Når man tænker tilbage på, hvad man har bedrevet, kan man godt selv somme tider undre sig over, hvad man har holdt ud som pendler Men konceptet med at blive hjemme om onsdagen praktiserede jeg selv i flere år, og det var intet mindre end genialt.

  Kommentar af Uffe Jerner — 23. august 2020 @ 18:14

  • Jamen lad du bare os andre klare strabadserne 😉
   Myldretid var slemt, men jeg var villig til at udholde meget, fordi jeg var meget glad for mit arbejde. Sådan har du nok også haft det, og ja: onsdagshjemmearbejdsdage var den perfekte løsning for sådan nogle som os med langt til arbejdet.

   Kommentar af Ellen — 23. august 2020 @ 21:03

 3. Gotland er det ikke. Jeg tror racen er shropshire ud fra størrelse og kropsform. Hovedet er normalt lidt mere uldet hos shropshire; men der kan sagtens være individuelle forskelle og endelig kan det være krydsningsdyr.
  Oxford down er større og mere grove i det.

  Kommentar af natural2222 — 23. august 2020 @ 18:24

  • Jeg var nok lidt hurtigt ude med de shropshirefår, og jeg tilslutter mig nu tid valg af oxford down. Der ER for lidt hoveduld til at være shropshire.

   Kommentar af natural2222 — 23. august 2020 @ 18:41

   • Vi vedtager dermed bare, at det er oxford down 🙂

    Kommentar af Ellen — 23. august 2020 @ 21:04

    • Helt enig. Gotlændere har den smukkeste grå farve …

     Kommentar af fiberfryd — 24. august 2020 @ 0:01

     • 🙂

      Kommentar af Ellen — 24. august 2020 @ 8:51

 4. Jeg stemmer også på Oxford. For et par år siden blev jeg pludselig interesseret i fåreracer, fordi vi på vore ture var stødt på nogle meget forskellige får. Jeg kom i tanke om, at jeg dengang gik så vidt, at jeg udprintede et lille hæfte udgivet af Landsforeningen for dansk fåreavl – et temahæfte om netop fåreracer. Og jeg KUNNE HUSKE, hvor jeg havde lagt det! Så det har jeg netop hygget mig med at bladre i igen Det er udgivet i 2005 og har kostet den formidable sum af 20 kr.
  Det er noget af en køretur, I tager jer for at få “en bid mad”. Stakkels John, der skal holde sig både ædru og vågen til hjemturen. Han har bestemt fortjent, at det næste gang bliver en torsdagstur, så han kan få sin wienerschnitzel.
  God service – helt nede på jorden – og tid til at snakke med jyder, der er kommet helt il Sjælland – har vi også oplevet på ydmyge steder både i Ringsted og Køge for nylig.
  Før tog vi altid toget, men i disse tider kører vi til København, når vi skal besøge Ibs bror på plejehjem. Men 3 timer frem og 3 timer tilbage er lige langt nok for blot en times besøg – det er stort set, hvad han kan klare – så er han helt udmattet – men så sørger vi for at gøre en tur ud af hjemturen.

  Kommentar af tingats — 23. august 2020 @ 22:16

  • Så var det jo dig, jeg skulle have spurgt 😉 – men jeg er glad for, at jeg åbenbart ramte rigtigt med oxfordracen.
   ‘Stakkels John’ gør det aldeles frivilligt – der er ikke noget med at trække lod eller noget. Han drikker næsten aldrig vin, men kun øl til al mad, og kan han få en god alkoholfri, hvad man efterhånden kan de fleste steder, så vil han lige så gerne have det. Men han skal nok få sin wienerschnitzel alligevel …
   God service er heldigvis stadig normalen, uanset hvor man er i landet – og uanset hvordan ens dialekt lyder 😀
   Jeg ville helt sikkert også tage bilen i jeres situation. I kan heldigvis lave det om til en oplevelse, hvad I jo så også har gjort. Jeg kan anbefale Sydsjælland, hvor der er flere gode naturoplevelser og smukke områder, der venter på jer – plus nogle gode madsteder, selvfølgelig 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. august 2020 @ 8:59

 5. Mallings Kløft lyder som noget for mig. Hvor er dog mange skønne steder i Danmark, jeg godt gad besøge. Godt at jeg kan komme med på tur via blogge 🙂

  Kommentar af Lene — 24. august 2020 @ 10:25

  • Det er der, Lene, og på et tidspunkt får I meget mere tid til at besøge mange flere steder – og du ved jo godt, hvem du kan få til at vise jer, hvor Mallings Kløft ligger 😉

   Kommentar af Ellen — 24. august 2020 @ 13:01

 6. Hej Ellen, har lige været i drivhuset og plukke tomater. Man bliver jo fuldstændig grøn på hænder og arme, Så jeg tænkte om man kan farve med tomatblade?

  Kommentar af Lone — 24. august 2020 @ 10:43

  • Det havde jeg ikke tænkt på, Lone, men jeg er dig en stor tak skyldig, for svaret på det (som jeg måtte google mig til), var lidt af en overraskelse, for tomatblade og -stængler skulle give blåt!
   Der er så lidt, der giver blå farver, så det skal jeg helt sikkert prøve af, når tomatplanterne skal nedlægges 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. august 2020 @ 13:04

   • Glæder mig til at høre om, hvordan det bliver. I kan få lov at sidde i bilen på færgen til Bornholm, I skal bare ringe til Færgen og give besked, om at I ønsker det. Har lige været der ovre sammen med vores børn. På vej derover gik vi op, fordi vi fulgtes med børnene, men der fyldt helt op og man kunne ikke komme til at holde de 2 meters afstand. På hjemturen kørte vi på forskellige tidspunkter, så der blev vi nede i bilen.

    Kommentar af Lone — 24. august 2020 @ 19:45

    • Jeg er selv spændt, for jeg kunne ikke få det bekræftet nogen steder …
     Jeg har set, at vi kan blive i bilen, men vi skal følges med et vennepar, så vi går også op – går jeg ud fra, men det kommer nok lidt an på, hvor mange der er med færgen.

     Kommentar af Ellen — 24. august 2020 @ 21:23


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.