Hos Mommer

12. august 2020

Næh tak – jeg har!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:21
Tags: ,

Jeg takker nej – jeg har allerede et barn og behøver på ingen måde tre mere – ikke engang selv om jeg får rabat på dem.Naj tak

I dag fik jeg min nye timer/stegetermometer. Jeg bestilte det i går og modtog det i dag, så både butik og DAO var superhurtige.
Det var de åbenbart også til at få trykt teksten til en af de timermuligheder jeg fravalgte, og sådan går det nemt, når man ikke giver sig tid til at tjekke sine oversættelser – og oven i købet ikke helt kan finde ud af, om man skal skrive tyrker eller turkey.
Prøv en anden gang at oversætte turkey med kalkun. Jeg er ikke specielt begejstret for tanken om en stegt tyrker. Det må vel egentlig være det modsatte af en kold tyrker?
I øvrigt en forholdsvis almindelig fejl, når man fristes til at bruge Google som oversættelsesmedium.
Ordet ‘og’ i sidste linje giver heller ikke meget mening.

Kalkun

Herunder hhv. forside og ryg på en bog, som de ikke ville give mig rabat på.
Det tog faktisk lidt tid, inden jeg opdagede, at der var en fejl i teksten på bogryggen. Det ligner ikke mig ikke at opdage den slags med det samme …
I England har de en boghandel inden for køreafstand fra Charlotte, hvor de får bøger med denne slags trykfejl og sælger dem videre til en langt lavere pris, end man normalt tager for samme bog uden fejl.

P1050109

P1050110

Det er agurketid. Både i drivhuset og udenfor. Bl.a. i DR hvor vi finder, at det står temmelig skralt til med seværdige udsendelser.
Nu er Søren Ryge langt om længe stoppet – det var virkelig også på tide; vi har ikke kunnet holde ud at høre på ham de sidste mange år. Uengageret, uinspirerende og gentagende sig selv i én uendelighed, men nu skal vi vel tilbydes samtlige hans udsendelser gennem alle årene en gang til, vil jeg tro.
Det er også agurketid for bloggeriet – i dag har stået i dovenskabens tegn; ikke mindst fordi jeg mistede fire timers søvn i nat, hvor jeg af en eller anden grund ikke kunne sove mellem kl. 01 og 05. Jeg kunne ikke engang gå ud og se på Perseidernes stjerneskudsvrimmel nu, hvor jeg alligevel var vågen, for hvis ikke skyerne dækkede, så forstyrrede månens lys.
Vi må finde på et eller andet godt at tage os til i morgen – det her går ikke. Det er lidt for kedeligt, selv om jeg nyder at lave ingenting en enkelt dag.

29 kommentarer

 1. Fint, at Søren Ryge selv kan finde ud af at stoppe, for de sidste par år ……… Og nu starter hans genudsendelserne, nå, men der er jo stort set heller ikke andet end genudsendelser på tv-kananlerne! God man kan strikke, og så må jeg jo indrømme, at imens bibliotekerne har været lukket, er jeg startet med at genlæse mit eget bibliotek, og det gør jeg stadig! I øjeblikket genlæser jeg Anne-marie Selinkos Desireé. Jeg er stadig vild med den!
  ,

  Kommentar af Fru Moll — 12. august 2020 @ 19:21

  • Næh, ha, Ryge har virkelig gjort sig selv overflødig, synes jeg-
   Jeg går jo mest ind for lydbøger, så lukning af biblioteker har jeg intet mærket til, men tak for anbefaling af Desireé.

   Kommentar af Ellen — 12. august 2020 @ 21:55

 2. Det var da dagens grin! Jeg skal altså heller ikke have nogen børn, hverken med eller uden rabat.
  Med hensyn til Søren Ryge, så bliver man nok træt af det meste, når man bliver overfordret. Jeg kan heller ikke holde alle boligprogrammerne ud.

  Kommentar af Kirsten — 12. august 2020 @ 19:31

  • Nej vel? Her lokker ingen verdens rabatter 🙂
   Det er da rigtigt, det med overfodringen, og der er så rigeligt af det hele – inklusive genudsendelserne!

   Kommentar af Ellen — 12. august 2020 @ 21:57

 3. Abstinenser efter en uge fyldt med oplevelser. Måske det er det, der er en varm tyrker.

  Kommentar af tingats — 12. august 2020 @ 19:54

  • Ny drejning af begrebet, men hvorfor ikke? 😉

   Kommentar af Ellen — 12. august 2020 @ 21:57

 4. Kan man miste noget man ikke har🤔 – in casu fire timers søvn.
  Hvis du mangler en ide til aktivitet og opfyldning af selvforsyningshusholdningen, er brombærplukning en mulighed, da sæsonen så småt er i gang.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 12. august 2020 @ 20:30

  • Velkommen tilbage i kritikerklubben, Kristine 😀
   Jo, man kan godt miste fire timers søvn. vil jeg vove at påstå – det er jo ikke alt her i verden, der skal tages bogstaveligt.
   Jeg har plukket de første til fryseren, men det er såmænd ikke ideer jeg mangler – lige nu er det mere energi til at føre dem ud i livet.

   Kommentar af Ellen — 12. august 2020 @ 22:01

   • Så sandt så sandt. Alt skal ikke tages bogstaveligt lige bortset fra bogstaver!😉 Vi bliver ikke enige om, at man kan miste noget, man ikke har (haft).
    Mvh.

    Kommentar af Kristine — 14. august 2020 @ 21:43

    • I princippet har du selvfølgelig ret, men hvordan ville du så have udtrykt det?

     Kommentar af Ellen — 14. august 2020 @ 21:45

 5. Man behøver ikke stegetermometer til en kold tyrker.
  Nå, så Ryge ryger. Har ikke set hans udsendelser i årevis, men jeg er jo heller ikke havemand. Hvis fjernsynet keder dig, så prøv DR’s online arkiv. Det tilgås via dr.dk, og der er masser af gode udsendelser/serier.

  Kommentar af Eric — 12. august 2020 @ 21:24

  • Nej, det gør man vel ikke – selv om jeg aldrig har prøvet sådan en 😀
   Ja Ryge ryger langt om længe. Han skulle være stoppet for mindst fem år siden, men man kan jo heldigvis vælge ham fra.
   Tak for info, men vi bruger allerede flere streamingtjenester, herunder DRTV, TV2Play og Amazon Prime, og derudover ser vi ofte BBC Earth og BBC Brit. Flow-tv bruges faktisk mest af John, når han ser sine Tv-aviser 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. august 2020 @ 22:05

   • På ARDs og ARTEs streamingtjeneste ligger tit flotte natur- og kulturudsendelser. Men måske er det nogen af de samme, som I ser på BBC

    Kommentar af tingats — 13. august 2020 @ 17:49

    • Det kunne det sagtens være – BBC sælger vist deres flotte programmer til det meste af verden.

     Kommentar af Ellen — 13. august 2020 @ 18:21

 6. Ha, her gik jeg og troede, at jeg var den eneste, der ikke gad se Ryge. Men jeg interesserer mig så heller ikke for haveprogrammer, med mindre det er på en streamingtjeneste, hvor jeg kan se starten og så slutningen. Gad nemlig godt have en have i gave 🙂 Men ikke at passe den.
  PS og så blev jeg helt lettet over at læse at Ellen også kan miste energien og tage en afslappende dag 🙂

  Kommentar af Lene — 13. august 2020 @ 7:31

  • Du er ikke alene, Lene 🙂 – jeg kan godt lide nogle få haveudsendelser, men jeg kan ikke lide Søren Ryge!
   Jeg er god til at holde afslapningsdage, men det er sjældent, at jeg er så flad som jeg var i går 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. august 2020 @ 15:06

 7. Jeg tænkte på dig i dag, da jeg læste Coop’s tekst for græs-trimmere, men så tog jeg mig i det vel vidende at vi daglig må slås med masser af den slags sprogfejl (også meningsforstyrrende) og det er ikke godt for blodtrykket.

  Som 20-22 årig så jeg vist Søren Ryge første gang, og med den erfaring og idérigdom er det da ikke underligt, at han blev ved så længe – der vil altid være lavpunkter i serier, eller altså emnebestemte udsendelser med en lille redaktion (her er jeg næsten sikker på at det var Søren Ryge, der bestemte og hans medhjælper i DR kunne komme med forslag og spørgsmål.) Det er måske lidt synd at han ikke holdt op tidligere, men jeg havde nu ikke noget imod at se et par af de sidste udsendelser, med masser af gentagelser, men også med viden, som tåler gentagelse.

  Men det bedste ved Ryge var, at han vovede sig ud i andre emner, fx. med en arkæolog i Sydgrønland, hvor der havde boet danskere, og hvor vi fik historien om Erik den Røde og Leif den Lykkelige (oh sikken et navn! Smukt!)

  Men også musikere havde ind imellem en god stund sammen med Ryge i haven.

  Og så kunne han tale i hele sætninger. Og direkte, uden klip. Jo engang imellem nogle klip, eller indskud osv. men altså, lange direkte sekvenser uden at stamme eller hakke.

  Kommentar af Donald — 14. august 2020 @ 5:59

  • Har du mon ikke været lidt ældre? Han debuterede på tv i 1977.
   Jeg kunne rigtig godt lide ham i de første mange år, og jo, han havde nogle meget interessante udsendelser om både personligheder og ting (bl.a. rebslageri), men derfor skal man stadig stoppe mens legen er god, og det gjorde han ikke, lige som der er for mange popsangere der tror de stadig kan synge. De burde også stoppe, mens man husker dem for noget godt.

   Kommentar af Ellen — 14. august 2020 @ 9:27

   • Så har det været hjemme i vores første lejlighed, da vi fik fjernsyn for første gang!!! Det var i hvert fald noget jeg så frem til og som vi var to der nød.

    Kommentar af Donald — 14. august 2020 @ 9:57

   • Når gamle musikere spiller eller synger for deres gamle publikum er det ren nostalgi, og når det lyder så tydeligt “skadet”, så er det pinagtigt, forlegenheds-skabende.
    Ja, desværre; jeg har også hørt Ella Fitzgerald synge selv om hun sagde at hun godt vidste at hun ikke kunne – og det var ikke rart; men på den anden side et tydeligt bevis på at vi bliver ældre, – allesammen, lidt ad gangen, men alligevel – og skal passe på den slags.

    Kommentar af Donald — 14. august 2020 @ 10:00

    • Det er nemlig lige præcis hvad det er, og sådan har Ryge virket på mig i 5-10 år 🙂
     Vi skal passe på at følge med vores alder, ellers kan det nemt blive pinligt. Der er nogle der tror, at de virker yngre end de er. Det gør de som regel kun i egne øjne 😉

     Kommentar af Ellen — 14. august 2020 @ 13:43

 8. Haha, skønne eksempler på fejl i oversættelser – man må bare grine, når man finder dem rundt omkring.
  Ryge har haft nogle hyggelige samtaler med gamle originaler. De udsendelser har jeg set med stor fornøjelse.
  Men det er virkelig trist, at der er så få aktive i blogland.

  Kommentar af Madame — 14. august 2020 @ 7:10

  • Man er nødt til at kunne grine – og det gør jeg også i videst muligt omfang 🙂
   Enig, han har lavet meget godt. Engang … se evt. mit svar til Donald herover.
   Ja, det er ret ærgerligt, at IG og måske også Twitter nærmest har overtaget – det er jo helt andre former for sociale medier, og efter min mening overlapper de kun i ringe grad; det ene kan ikke erstatte det andet. .

   Kommentar af Ellen — 14. august 2020 @ 9:30

 9. Du skrev engang om skvalderkål – og jeg kom til at tænke på, om du vidste, at den kunne bruges til plantefarvning? Jeg læste tilfældigvis, at den gav en grågrøn farve… 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 14. august 2020 @ 10:34

  • Tak,Mia – jeg ved godt, at den kan bruges som farveplante, men hvis jeg skulle bruge alt vores skvalderkål til det, så skulle jeg farve garn i industriel skala 😀

   Kommentar af Ellen — 14. august 2020 @ 13:40

 10. Tænk at sådan en bogryk har fået lov til at komme ud i verden. Jeg er usikker på, om der skal , før at og efter tænk? Jeg var skarp engang, men det er forsvundet i tågerne.
  De der maskinoversættelser ser jeg ofte på streamingtjenestern, hvor meningen så er helt hen i vejret.

  Kommentar af frnielsen — 14. august 2020 @ 16:27

  • Den er måske aldrig blevet opdaget? Korrekturlæsere er jo et uddøende folk.
   Der skal altid komma foran ‘at’, medmindre det efterfølges af inifinitivformen. Det er der vist rigtig mange der ikke har lært.
   Eksempel med og uden komma: Jeg er sikker på, at han har lyst til at komme i aften.
   Maskinoversættelser har laaaang vej endnu, men de er billige!

   Kommentar af Ellen — 14. august 2020 @ 16:32

 11. Tak, du er det rene leksikon 🙂
  Du har ret, de har selvfølgelig ikke opdaget fejlen.
  Ja, maskinoversættelser er vist ikke pengene værd, selv om de er billige.

  Kommentar af frnielsen — 14. august 2020 @ 19:50

  • Velbekomme – jeg elsker at lege leksikon, især når jeg bliver bedt om det 😉
   Maskinoversættelser er sjældent meget værd, men kan bruges i nødsituationer, som fx da jeg havde brug for at kunne skrive noget på polsk. Aldrig til noget seriøst.

   Kommentar af Ellen — 14. august 2020 @ 20:13


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.