Hos Mommer

7. august 2020

Vi har næsten nået det hele …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 12:58
Tags: , , , ,

Ferien er ved at være slut; de tager allerede hjem i morgen. Som sædvanlig er tiden bare fløjet afsted fuldstændig uden at tage hensyn til, at vi egentlig godt kunne tænke os lidt slowmotion her.
Vejret har ikke kunnet forlanges bedre – det skulle da lige være et par grader køligere, men sådan må man nok ikke tænke. Englænderne har da også nydt godt af, at der kun er 10 minutter i bil til en god badestrand og ikke 1½ time, som de er vant til hjemmefra. I skrivende stund er de afsted igen med en af kusinerne, hendes mand og to børn, så de nåede også at hilse på hinanden.
I går kørte der et underligt monstrum forbi, mens vi sad og spiste morgenmad. Vi nåede ikke engang at se det ordentligt, så vi diskuterede lidt, om der havde siddet to eller tre personer på cyklen. John og Tim tog resolut bilen og kørte efter dem, og de gutter var tydeligvis vant til at blive lagt mærke til, for de vinkede og smilede til fotograferne.
Det var et hjemmebygget køretøj, ingen tvivl om det, og vi talte om, hvordan de mon egentlig sætter i gang … hvordan kommer han op?

En pudseløjerlig cykelEn pudseløjerlig cykel

I tirsdags var vi i København for at møde Annemarie og Rune. Vi så Runes lejlighed og gik derefter igennem Assistenskirkegården for at komme over til Oyster & Grill, hvor han havde bestilt bord til os alle otte.
De kendtes kirkegård er en dejlig stille oase midt i storbyen – vi havde ikke været der før, men skal derind igen engang og se mere af den. Vi var der helt tilfældigt på HC Andersens dødsdag, så om det var derfor hans gravsted var pyntet med skrivereskaber (inklusive en pennefjer), eller der altid står plantet mange af slagsen, skal jeg ikke kunne sige.
Vi så også et noget alternativt gravsted – han dør nemlig først om 44 år …

HC Andersens gravEn tidsrejsendes grav

I går blev John 75 år. Som vistnok tidligere skrevet, havde han ikke spor lyst til at holde noget, der ligner en fest, så lige præcis hvad denne fødselsdag angår, var han glad for coronanedlukningen, for så regnede han med, at det festløb var kørt helt gratis, så at sige. Han var dog ked af, hvis englænderne ikke kunne være her på dagen, men også det løste sig som bekendt, så han fik den ‘runde’ fødselsdag 100 % som han helst ville have den.

Aubie folder servietterJohn 75 år

I stedet for festen, som ikke var der, havde vi bestilt bord på den nye restaurant Det Gamle Toldhuus på Præstø havn, hvor vi havde været en enkelt gang før og derfor vidste, at vi nok ikke ville blive skuffede over maden, hvilket ingen af os da heller ikke blev. Mens vi ventede, demonstrerede Aubie nogle af sine evner og lavede sejlskibe ud af servietterne. Han blev tilbudt et job som servietfolder, men han takkede sjovt nok nej.

P1020324

Da vi kørte hjem, så vi en meget smuk, men lidt anderledes solnedgang: Der var nogle flotte ‘fjerformationer’, som gik opad fra en bræmme af skyer. De var åbenbart lidt svære for kameraet at indfange, men kan vist godt fornemmes på billederne her.

P1020319
Dagen blev afsluttet på terrassen med ild i mexicaneren, mørkningshygge og måneopgang, så John var glad for sin hele vejen igennem gode dag.

29 kommentarer

 1. Tillykke med John! Hvor har I været gode til at hygge jer og finde på spændende oplevelser. Og sikke heldige I har været med vejret.
  De kendtes kirkegård vil jeg gerne opleve en dag.

  Kommentar af Madame — 7. august 2020 @ 13:33

  • Tak, for hilsen til John, og ja, vi har været meget heldige 🙂
   Jeg troede du havde været stort set overalt i København! Assistenskirkegården kan jeg varmt anbefale.

   Kommentar af Ellen — 7. august 2020 @ 15:04

 2. Jeg glemte at skrive, at vores blogven Kisser ikke er her mere. Det skriver Zette på Kissers Facebookvæg.

  Kommentar af Madame — 7. august 2020 @ 13:34

  • Tak for info. Jeg har lige været inde på FB og kigge – hvor trist. Jeg vidste godt, at hun havde fået ALS, men det er da godt nok gået meget, meget hurtigt og vel nok også længe før forventet.

   Kommentar af Ellen — 7. august 2020 @ 15:05

   • Det er jeg ked af at høre. Tak for beskeden, Madame.

    Kommentar af fiberfryd — 9. august 2020 @ 9:32

 3. Formidabel solnedgang! Det gode vejr var jo som bestilt til lejligheden. Jeg forstår udmærket, at John ikke ønskede hurlumhej på fødselsdagen – jeg havde det på samme måde, da jeg blev 60, og vi flygtede i stedet til København.

  Kommentar af Eric — 7. august 2020 @ 15:49

  • Han praler med, at han altid har godt vejr på sin fødselsdag, og i de snart 34 år jeg har kendt ham, har det kun regnet én gang!
   I er mange, der har det sådan mht. store fejringer; jeg ved det godt – og det er jo fødselsdagsbarnet, der bestemmer …

   Kommentar af Ellen — 7. august 2020 @ 15:58

 4. Tillykke med John og sikken dejlig ferie med familien 🙂

  Kommentar af Henriette — 7. august 2020 @ 17:04

  • Tak, og ja, den blev noget bedre end vi frygtede, da verden lukkede ned.

   Kommentar af Ellen — 7. august 2020 @ 17:59

 5. Tillykke til John, dejligt at han fik den dag han ønskede. Sikke dejlige dage I har haft sammen, hvor er det rart at følge. Nyd de sidste stunder for denne gang

  Kommentar af Marianne — 7. august 2020 @ 20:33

  • Tak, Marianne – og ja, vi har haft nogle skønne dage, og det er svært for dem at finde ud af at vende næsen mod sydvest igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. august 2020 @ 22:40

 6. Er tiden allerede gået? I har hygget igennem og oplevet meget, og vejret har været med jer. Men gode stunder og godt selskab må gerne vare længere og længere.
  Tillykke med John. Hvor dejligt han fik den fejring han gerne ville .

  Kommentar af Betty — 7. august 2020 @ 23:18

  • Ja, den er så – alt for hurtigt, men den følelse kender du garanteret udmærket 🙂
   Tak – det er han også ret glad for.

   Kommentar af Ellen — 7. august 2020 @ 23:44

 7. Højst interessant tohjulet transportmiddel, I dér stødte på. Jeg forestiller mig, at når det først er lykkedes at bestige det og komme af sted, vil man tøve med at holde for mange pauser for at slippe for besværet med at komme op på jernhesten igen.

  Utrolig flot solnedgang. Jeg har det i øvrigt fuldstændig som John hvad fødselsdagsfejring angår. Hils og ønsk ham tillykke 🙂

  Kommentar af Uffe Jerner — 7. august 2020 @ 23:36

  • Din forestilling er sikkert helt korrekt, for selv om de to unge mænd var ivrige nok efter at blive foreviget, så gjorde de overhovedet ikke mine til at stige ned fra højderne!
   Den solnedgang var flot, og jeg må konstatere, at I er mange, der deler Johns ønsker vedr. fødselsdagsfejring.
   Tak, jeg har hilst og skal hilse igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. august 2020 @ 23:47

 8. Tillykke til John med dagen. Jeg synes, det er dejligt at have en “lidelsesfælle” – jeg er heller ikke fan af de store familiefester. Alle andre synes at elske dem.

  Kommentar af Kirsten — 8. august 2020 @ 10:13

  • Tak, Kirsten 🙂
   Jeg tror nu, at I er mange, der ikke rigtig har lyst til at blive fejret. Det er nok også mere fordi jeg synes jeg gerne ville gøre noget ekstra ud af hans runde fødselsdag, men sådan skulle det ikke være.

   Kommentar af Ellen — 8. august 2020 @ 14:53

 9. Håber savnet ikke har været for stort i dag. Der bliver så tomt.
  Som jeg husker det, lå der ikke skriveredskaber ved HC Andersens grav, da vi besøgte den. Datteren bor tæt på Assistens kirkegården.
  Dejligt at John fik den fødselsdag, han ønskede sig. Jeg elsker at blive fejret, det må man ikke suge, men det gør jeg 🙂

  Kommentar af Lene — 8. august 2020 @ 22:07

  • Meget tomt, men fordi vi skulle have huset fuldt af gæster i dag, søndag, var det okay.
   Det med pennene må så næsten have været en markering af hans dødsdag.
   Jo, det må man meget gerne sige, Lene – vi er jo ikke ens, og det er da fedt at blive fejret 😀

   Kommentar af Ellen — 9. august 2020 @ 22:09

 10. Du fik da oplevet noget! Skønne billeder af cykelopfinderne! Og fra Assistens.

  Med mobilkamera kan jeg ikke fange farverne i solnedgangen særlig godt, men jeg nyder dine billeder.

  Kommentar af Donald — 8. august 2020 @ 23:53

  • Vi har nok mest slappet af, men har da også oplevet noget, ja 🙂
   Det er lidt pudsigt, for min mobiltelefon er ret god til det med solned- og opgange, men vi har vel heller ikke nødvendigvis samme mærke 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. august 2020 @ 22:11

 11. Uha, som tiden flyver. Men nu er der tanket lidt op på familiekontoen og så krydser vi fingre for, at I kan ses igen inden alt for længe.

  Kommentar af fiberfryd — 9. august 2020 @ 9:59

  • Ja, den gør, og ja igen: Nu kan vi godt klare os til vi forhåbentlig ses igen sidst i oktober 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. august 2020 @ 22:12

 12. Nu er der nok stille på matriklen. Håber englænderne er kommet godt hjem.
  Assistens kirkegården er også på turlisten.. Der må være en historie bag alt det skrivegrej.
  Det blev en ferie med oplevelser og samvær af den bedste slags. Især når fødselaren får en fødselsdag efter eget ønske! Jeg kan følge John. Jeg tog ud på tur i stedet for store fester. Kun min 50 års blev holdt i stor stil!
  Spøjs cykel.. Kræver da noget af balanceapparatet 🙈

  Kommentar af Anne — 9. august 2020 @ 10:53

  • Der er meget stille, men lige nu nyder vi den faktisk, for det er en lille smule trættende at være hustru, mor, mormor, svigermor og værtinde i 11 dage 😀
   Jeg tror bare, at historien er, at en af verdens kendeste eventyrfortællere ‘fejrede’ sin dødsdag den dag.
   Vi har bare stornydt at være sammen, og ja, John nød, at jeg ikke har presset ham for at holde en fest 😉
   Det var en ret underlig cykel, men de styrede den i fin stil!

   Kommentar af Ellen — 9. august 2020 @ 22:16

 13. Hjertelig forsinket tillykke til og med John, Dejligt, at han fik det lige som han havde ønsket sig.
  Det lyder som en fødselsdag lige efter mit hovede, jeg er ikke til fester, hvor man sidder bænket i timevis om bordet, mens man hører på den ene og den anden tale. Jeg synes det er SÅ kedeligt, og hvis jeg skulle gøre mit bryllup om, så var det en af de ting, som skulle være anderledes 🙂

  Kommentar af frnielsen — 10. august 2020 @ 11:46

  • Tak Helle! Han er også helt tilfreds 🙂
   Sådanne fester kan virkelig også være ret så kedelige, medmindre det er en hammergod taler; dem er der bare ikke så mange af, men heldigvis bruger vi ikke rigtig det med de mange og lange taler mere hos os.

   Kommentar af Ellen — 10. august 2020 @ 11:51

 14. Hvor var det dejligt, at John fik den dag, han allerhelst ville have. Og sikke en smuk solnedgang – I bor da virkelig et dejligt sted 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 14. august 2020 @ 9:21

  • Det var han helt tilfreds med – og ja, vi bor så skønt 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. august 2020 @ 9:23


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.