Hos Mommer

3. august 2020

Det er bare den bedste danske sommer!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 23:35
Tags: , , , , ,

Jamen altså! Jeg havde bestilt godt vejr til de dage, vi har besøg af englænderne, men normalt er vejrguderne overhovedet ikke til sinds at lytte til mine fromme ønsker.
Det må de så alligevel have gjort denne gang, for dette sommervejr fås ikke ret meget bedre. Alle måltider bliver indtaget udenfor, hvilket ikke er normalen for Den Stråtækte. Hvad skal vi dog med Middelhavet, når vi kan gøre det lige så godt ved Præstøfjorden?

P1020283

I dag var vi på Roneklint Kajakcenter for at hente de to kajakker jeg havde booket til drengene. De stævnede ud fra Fugletårnet ved Roneklint, ganske som de plejer, og tog hul på de 8-9 km hjem til Den Stråtækte.
På vejen så de en havørn, som fløj temmelig tæt på dem. Det var selvfølgelig en stor oplevelse – også selv om de har set havørne før, når de kajakker på fjorden. De holdt et par pauser undervejs, så da de ankom godt kl. 14, var en solid frokost ret velkommen.

20200803_201716IMG_7500

Da vi havde spist aftensmad, tog Charlotte og Tim en kort hyggetur på fjorden i den gyldne time, og da de kom tilbage igen, tændte vi op i mexicanerovnen oppe på terrassen og råhyggede os der, til det var blevet helt mørkt og på tide at få børnene i seng. De er godt nok blevet 13 og 14 år, men har stadig brug for deres skønhedssøvn – i dag måske især Aubrey, som var en smule træt, selv om han naturligvis ikke ville indrømme det.
Vi så en smuk måneopgang. Mit kamera opførte sig ikke særlig eksemplarisk (faktisk har jeg aldrig rigtig været glad for mit sidste Lumix, som lever helt sit eget liv), så dette var hvad jeg kunne præstere her til aften.

P1050072

Fem af os stod på et tidspunkt og fotograferede månen – nogle med større held end visse andre, hovedsageligt fordi nogle vist nok har et bedre kamera end visse andre … jeg viser kun billeder fra den ‘nogen’ der bandede over kameraet … jeres fantasi må klare resten, men det var en smuk, smuk måneopgang, vil jeg bare sige. Ret mørkorange mens den kravlede op over horisonten.

P1050082

Det er lunt, det er mildt, det er skønt.
Meget af vores liv leves oppe i shelteret, hvor man på samme tid kan spille kinaskak og yatzy, strikke og skrive på en kriminalroman, hvis man er mange nok, og det er vi.
Anna, som på det seneste har set en del Agatha Christie-film og er blevet så fascineret og inspireret af Miss Marple, at hun har besluttet sig for at skrive en kriminalroman. Hun har flere A4-sider med notater, som ligner mindmapping og derfor ser uhyre kringlede ud, men det skal de også være, siger hun, for det er hele plottet, som helst både skal hænge sammen og være svært at gennemskue for selv så uhyre intelligente læsere som os. Hun har foreløbig skrevet 30 sider, men der er vist lang vej endnu.
Det er så fint. Jeg kan – selv om det er maaange år siden – glimrende huske hvordan det var at være teenager og drømme om, hvad man gerne ville opnå. Ville blive til. Hvad man havde af drømme og fantasier. Hvordan man forestillede sig resten af ens liv – dvs. de næste måske 10-15 år, fordi alt på den anden side af 30 år er HÅBløst gammelt. Man kunne jo lige så godt være død der …

24 kommentarer

 1. Dejlig læsning, hvor har I været heldige med vejret, og det ser oven i købet ud til, at det fortsætter.

  Kan jeg allerede nu reservere et eksemplar af Annas krimi?

  Kommentar af Uffe Jerner — 3. august 2020 @ 23:57

  • Det ser det ud til, ja – der er tilsyneladende ingen regn i vente de næste 10-12 dage.
   Du kommer på listen, Uffe 😉

   Kommentar af Ellen — 4. august 2020 @ 9:24

 2. Hvor jeg nød at læse om jeres oplevelser. Ja, hvad skal vi dog med Middelhavet, når vi har Danmark? Det er vel nok spændende, at Anna skriver på en kriminalroman. Øvelse gør jo mester. Læser hun også krimier?

  Kommentar af Madame — 4. august 2020 @ 6:45

  • Når man nu bør blive hjemme, er det fint, vi har en god sommer.
   Hun læser også krimier, men helst de gamle af Christie og Sayers. De må ikke være for blodige 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. august 2020 @ 9:25

 3. Sikke et skønt blogindlæg. Bare overskriften i sig selv signalerede mormors glæde ved kombinationen af sommer og besøg.

  Jeg er begyndt at se Miss Marple på DR, det er indimellem kedeligt men godt at slappe af til. Jeg vil også gerne skrives op til kriminovellen. Det kunne måske blive min vej tilbage til krimilitteraturen 🙂

  Og ja, dengang var alt på den anden side af 30 jo uforstilbar, hvordan kunne man have et liv der.

  Kommentar af Lene — 4. august 2020 @ 16:54

  • Jamen jeg nyder det skam også, Lene 🙂
   Christies romaner (og filmatiseringen af dem) hører ikke ligefrem til det mere actionprægede, men jeg kan godt lide denne langsomhed, der også er i fx Foyles War, og som jeg varmt kan anbefale.
   Hehe, jeg kan huske, at jeg var omkring 15 år da det gik op for mig, at jeg ville være 47 år ved årtusindskiftet. Jeg blev helt dårlig bare ved tanken 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. august 2020 @ 22:19

 4. Dansk sommervejr! så får de det ikke bedre. God fornøjelse til jer alle.

  Jeg kan ikke huske, hvilket Lumix du har, men jeg er selv på mit 3. Lumix, denne gang er det et DC-TZ90, og jeg er heller ikke blevet helt glad for denne model, mit første var egentlig det bedste, men det fik en ridse i glasset, som jeg selv ser på billederne. Jeg har stadig de to gamle i skuffen. Jeg tænker lige nu på at skifte til TZ95, men jeg ved ikke, om jeg kan forvente mere og bedre end det nuværende.

  Kommentar af frnielsen — 4. august 2020 @ 17:52

  • Tak 🙂
   Jeg har det samme – TZ-90, og jeg har snart ikke tal på, hvor mange gange jeg har måttet resette det til fabriksindstillingerne, fordi det begyndte at opføre sig fuldstændig åndssvagt. Da jeg forleden dag troede jeg tog billeder af C&T i kajakkerne, kom jeg hjem med fem lydfiler! Og jeg tog med autoindstillingerne. Grrrr. Godt jeg også havde taget et par stykker med telefonen. Rent objektivt er det vist nok kun videofunktionen der er forbedret på 95’eren, hvilket jeg er ligeglad med, men man har jo lov at håbe, at det også er forbedret mht. stabiliteten, men jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at 90-udgaven er noget hø 😦

   Kommentar af Ellen — 4. august 2020 @ 22:25

   • Jeg har ikke problemer med, at det optager video i stedet for billeder, men jeg synes, at billederne generelt er dårligere end på de gamle modeller – specielt indendørs – jeg bruger altid (stort set) auto. Jeg håber, at det bare har været en enkelt uheldig model, så den er forbedret næste gang, nu kender jeg jo denne model. De får ikke to chancer!!

    Kommentar af frnielsen — 10. august 2020 @ 11:37

    • Det er åbenbart hele 90-serien, den er gal med. Jeg overvejer en 200-model. men den er altså lige dyr nok, selv om zoomen er forbedret fra x10 til x15 i forhold til 100-serien.
     Men hvis 200-serien heller ikke er god, så er små 5000 kroner mange penge at smide efter det kamera.

     Kommentar af Ellen — 10. august 2020 @ 11:48

 5. Hvor dejligt at læse om jeres sommerhygge. Det findes ikke bedre andre steder, når vejret er så fint, og I bor perfekt til vandaktiviteter og måneromantik. Det er spændende med Annas krimi-interesse. Der kommer sikkert en god historie. Får du lov at læse med undervejs?

  Kommentar af Betty — 4. august 2020 @ 20:28

  • Vi bor helt perfekt – på alle måder 🙂
   Jeg vil ikke spørge, om jeg må læse det nu, for jeg kan mærke, at hun glæder sig meget til at præsentere den som et færdigt værk, og jeg har sådan på fornemmelsen, at hun ikke skriver kapitlerne i den rækkefølge, som den skal læses 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. august 2020 @ 22:28

 6. Vejret er også lige efter mit hoved. Ikke for varmt til at røre sig, men lunt nok til udeliv. Vi har hygget med alle tre børnebørn i dag; drengene er på den sidste uges ferie, som tilbringes hos bedsterne. Først mormor og morfar og fra i dag hos os. De har råhygget i haven hele dagen og Linnea og Sara kom i eftermiddag og spiste med, da Claus skulle på kursus. Ungerne har ikke set hinanden siden før coronaen, så det var da på tide med lidt fætter/kusinesjov.
  Spændende med en krimi – er det helt slut med filmproduktionen?

  Kommentar af fiberfryd — 4. august 2020 @ 22:47

  • Det er nemlig helt perfekt og dejligt, at man ikke er ved at dø af hedeslag, når både jer og os gerne skulle kunne være noget for børnebørnene.
   Lige for tiden har filmproduceren i hvert fald givet sig selv andet at tænke på, men om hun tager det op igen er ikke til at vide – det kan jo være hun filmatiserer sin egen krimi 😉

   Kommentar af Ellen — 5. august 2020 @ 11:21

 7. For en gangs skyld er mine og de fleste ferierendes vejrønsker ens.
  Der ferieres og der høstes.
  Hvor jeg dog også husker de unge år, hvor det var umuligt at fatte, at nogen over 30 kunne have et liv.
  Mit senest købte Lumix ligger i en skuffe og samler støv. Det er aldrig lykkedes mig at justere det, så farver ved f.eks. solopgange blot tilnærmelsesvis havde en lighed med virkelighed. Jeg har trukket mig tilbage til snapshots med telefonen, som er med mig alligevel og faktisk klarer dette med farver langt bedre end det ordinære kamera.

  Kommentar af natural2222 — 5. august 2020 @ 6:14

  • Ja, vi er dejligt enige i år.
   Det er da godt, at vi i det mindste husker hvordan det var – det fremmer forståelsen for den yngre generation …
   Det er altså underligt med det Lumix. Det var så godt et mærke for nogle år tilbage, men især 90’eren har været dårlig. Jeg overvejer, selv om mit ikke er særlig gammelt, at undersøge markedet for andre mærker, men der er desværre ikke ret mange, der har en god zoom, hvilket er et ultimativt krav fra min side. Det kan telefonerne ikke, selv om de er blevet meget bedre end de var, da jeg fik mine første Lumixer.

   Kommentar af Ellen — 5. august 2020 @ 11:27

   • Også her er savnes zoom; men netop zoom-funktionen har – så vidt jeg kan se- været med til at ødelægge mine kameraer. Al den køren frem og tilbage har, sammen med den støvede verden jeg tit befinder mig i, slidt. De to seneste Lumix har mere eller mindre mistet evnen til at stille skarpt for så til sidst helt at kapitulere i forhold til at køre linsen frem og tilbage.
    Det kunne have været morsomt, om jeg havde gemt nogle at de tåbeligheder inden for fotos, som de til sidst frembragte.
    Nå, det fylder for meget til en kommentar. Jeg må skrive lidt om problemet i stedet for.

    Kommentar af natural2222 — 6. august 2020 @ 5:27

    • Det er logisk nok, at du har støvproblemer med det liv du lever, men kameramodellen kan ikke bruge den undskyldning for mit (eller de fleste andres) vedkommende. 90’eren er dårlig, er den; af en eller anden grund var de første modeller meget bedre og mere stabile, men når man som os prioriterer zoom, så er der desværre ikke rigtig andre mærker at vælge imellem.

     Kommentar af Ellen — 7. august 2020 @ 11:53

 8. Hvordan man forestillede sig resten af sit liv … dvs 10 – 15 år …

  Hah hah haaah … det er nemlig rigtigt, men jeg har stadig problemer med at overskue “livsforløb”, selv om jeg godt ved, hvad det er det drejer sig om og efterhånden også kan opsummere nogle af de komplicerede forløb i en enkelt sætning.

  Angående kriminal-plot og romanskrivning, jeg er jo ikke expert, men jeg kan se af egne og andres erfaringer, at det ikke er plottet, som er afgørende. Ser man efter, er der “plothuller” i selv de bedste romaner, måske med undtagelse af Agatha Christies romaner?

  Men de gode romaner lever af menneskeskildringer. Iøvrigt også vigtigt at forstå essensen af de forskellige “krimi-genrer”, politi-romaner, privat-detektiver, amatør-, forgiftningsmord, fingerede, planlagte ulykker, …

  Kommentar af Donald — 5. august 2020 @ 12:30

  • Hehe, ja, det var jo sådan det var engang – for os. Samtidig med, at man, indtil man er 30, tror man, at man er udødelig 😀
   Plottet er måske ikke det afgørende – det hele hænger selvfølgelig sammen, og et godt plot er ikke noget værd, hvis romanen er dårligt skrevet og vice versa.
   Jeg læser næsten alle genrerne inden for emnet, men psykologiske thrillere går jeg helst udenom.

   Kommentar af Ellen — 5. august 2020 @ 15:19

   • Det kan jeg godt forstå!
    Psykologiske thrillere NEJ! det er ubehagelig irriterende læsning, “så gør dog noget mand” (“kvind!”) tænker man.

    Kommentar af Donald — 5. august 2020 @ 15:59

    • Ja, og hvis der oven i købet er børn involveret, så kan jeg slet ikke klare det!

     Kommentar af Ellen — 5. august 2020 @ 16:49

 9. Sjovt at du ikke er helt tilfreds med kameraet. Eller, det er det jo ikke, men så alligevel, for jeg skyndte mig at købe et magen til, da du købte sidst, sp jeg selv slap for at sætte mig ind i alle mulige detaljer, der ikke interesserer mig en døjt.
  Jeg er MEGET tilfreds med kameraets størrelse og jeg er MEGET tilfreds med zoomens ydeevne, men jeg er ikke tilfreds med farverne. Jeg synes, at jeg har indstillet alt som fra fabrikken, men farverne er altså lidt fesne. Da vi var i Tanzania valgte jeg faktisk ofte iPhonen i stedet, hvis dyrene vare rimeligt tæt på

  Kommentar af Fru Z — 5. august 2020 @ 14:33

  • Du rammer præcis også mine prioriteter ved at lægge størst vægt på netop zoom og kamerastørrelse, men det andet skal jo også være i orden, og der synes jeg godt nok, at 90-serien har svigtet.
   Det irriterer mig virkelig, især fordi det har været et supergodt kamera lige siden 20’eren, som var mit første. Jeg har haft TZ-20, 40, 60, 80 og nu 90. TZ-100 og 200 har kun hhv. 10 og 20 x zoom, hvilket ikke er nok.

   Kommentar af Ellen — 5. august 2020 @ 15:26


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.