Hos Mommer

29. juli 2020

Fordrivelse af ventetiden

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 12:39
Tags: , , , ,

P1050043

Englænderne ankommer et eller andet sted mellem kl. 17 og kl. 18, afhængigt af trafikmængden, men der er formentlig ikke lange køer ved grænsen i dag.
Det vil sige, at jeg skal have en hel dag til at gå, præcis som når børn venter på juleaften. Tiden føles alt for lang. Det er næsten fem måneder siden jeg så dem, og de har ikke været i Danmark siden jul. Helt uhørt lang tid i forhold til hvordan det plejer at være.
Huset er rengjort, gæsteværelserne står parat, lammekødet ligger og hygger sig i sous viden, tzatzikien og agurkesalaten er lavet, der er friske blomster i vaserne, og der er købt ind til i hvert fald 3-4 dage, så jeg ikke skal tænke på den slags irriterende trivialiteter. Med andre ord: Jeg er totalt klar, og der er stadig lææænge til de er fremme ved målet.
Drivhuset har undergået dagens nuslen og puslen.
Bøftomaterne har griffelråd (åbenbart et tegn på kalkmangel – jeg skal ikke bruge regnvand til tomaterne, kan jeg konkludere ud fra litteraturen om det) på de to første tomater der kom, men resten af de i alt kun 23 ser fine ud. 23 frugter er bare alt for sølle præsteret for den store plantes vedkommende, så det var nok både første og sidste gang der står bøftomater i Ellens drivhus.

Til Stribe

Sweateren til Søren er strikket færdig, men jeg mangler alt sy-, klippe- og monteringsarbejde, plus at strikke halskanten, og da alt dette vil tage mere end en dag, får den lov at ligge til familien er taget retur til England.
I går brugte jeg et par timer på at lave garnnøgler til en Stribe fra Conraddesign. Opskriften siger 12 farver, men hvorfor nøjes med det?
Den slags opskrifter er perfekte til, når man, som jeg, stort set aldrig har mere end to nøgler i præcis samme farve. Det er i øvrigt meget sjovere at strikke større ting, når man hele tiden skal skifte farve.

Det blæser som var det en efterårsdag, så det er ikke særlig interessant at opholde sig udendørs – jeg håber sandelig, at det aftager, for jeg har booket to kajakker, som Tim og Aubrey skal hente hertil, så de kan hygge sig i nogle dage med at udforske Præstø Fjord. Hvis det blæser som i dag, vil det være for svært og også direkte farligt for dem at få dem padlet hjem til Den Stråtækte helt ude fra Roneklint.

P1050050

P1050051

Jeg holder så meget af farven på min ægte mandstro. Humlebierne holder så meget af mandstro. Ren win-win.
Jeg har både ægte mandstro og russisk mandstro. Jeg burde være blevet mistænksom, da jeg så navnet på den sidste i planteskolen, men jeg tænkte ikke hurtigt nok og opdagede derfor først for sent, at jeg skulle have ladet den blive på planteskolen. Russisk esdragon er nemlig ikke en pind værd som krydderurt, og det viste sig, at russisk mandstro er en lidt kedelig og bleg efterligning af ægte mandstro, så jeg skal huske at gå uden om planter, der hedder noget med ‘russisk’ til fornavn.

16 kommentarer

 1. Ung eller gammel – hvis man glæder sig vildt, er ventetiden ulidelig. Måske du næste gang skal sørge for ikke at være total klar?
  Russisk esdragon er nemlig intet værd, men hvis man drak tilstrækkelig vodka til, blev den måske sjovtsmagende. Bare en tanke – jeg har ikke prøvet.

  Kommentar af Eric — 29. juli 2020 @ 14:27

  • Jeg har prøvet at strække aktiviteterne, men det er svært – de har dog lige skrevet, at de er her allerede 16:15, så det er fint.
   Det kunne da være, det hjalp, men jeg har heller ikke lyst til at gøre forsøget 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. juli 2020 @ 15:25

 2. Så er du bare klar. – SÅ klar.
  Det må kræve et stort køleskab at have mad til 6 personer i 4 dage.
  Og nu forventer vi så “radio silence” den næste tid, hvor I har besøg.
  God ferie.
  PS. Ja, hvor er den blå mandstro flot – og så særlig med biens orange komplementærfarve. Men hvad er det øverste mærkelige billede? Er det den syge tomat?

  Kommentar af tingats — 29. juli 2020 @ 15:44

  • SÅ klar!
   Vi har et reservekøleskab i garagen – det er en god ting, både ved denne invasion og når vi skal have mange gæster 🙂
   Der bliver nok ikke helt radiotavshed – jeg kan blogge, når de andre sover – eller ser en film, jeg ikke gider se. Vi har nemlig også bare-være-sammen-uden-at-snakke-tid. Vi kan trods alt ikke tale 24/7, selv om vi har savnet hinanden.
   Den er så smuk, og ja, det er den syge tomat.

   Kommentar af Ellen — 29. juli 2020 @ 15:53

 3. Nu er de kommet og der skal stornydes og hygges. Må I få nogle skønne dage sammen 🙂

  Kommentar af Lene — 29. juli 2020 @ 18:37

  • Ja, ja, ja og tak – det er jeg sikker på vi får 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. juli 2020 @ 20:10

 4. Russisk mandstro lyder ærlig talt heller ikke særlig troværdigt. Men det er en meget smuk, blålilla farve, din ægte mandstro har. Har du mon også ægte kvindelist i haven?

  Kommentar af Uffe Jerner — 29. juli 2020 @ 18:45

  • Uffe, hele min have er skabt på én stor kvindelist 😉

   Kommentar af Ellen — 29. juli 2020 @ 20:12

 5. Den her kommentar får du slet ikke tid til at læse 😄 Håber I får en skøn tid sammen.
  Godt du nævnte det med regnvandet – forøvrigt er den største tomatplante endelig begyndt at sætte blomster, så hvis det bliver en lun sensommer, så er der håb om, slet ikke 23, men bare et par tomater i år!
  Mandstroen skal jeg have fat i, den har jeg altid elsket og den passer jo perfekt til det blå/lilla/gyldne staudebed jeg vil etablere til foråret.

  Kommentar af fiberfryd — 29. juli 2020 @ 21:24

  • Jojo, det gør jeg skam, for lige nu sidder de og ser en QI, som jeg har set, men som de ikke har, og som de morer sig meget over 🙂
   Du må nok lidt tidligere i gang med tomatplanterne til næste år – men det har du sikkert også tænkt dig.
   Mandstro formerer oven i købet sig selv, så det er en god staude at få ind.

   Kommentar af Ellen — 29. juli 2020 @ 21:33

 6. Hvor er det dejligt, at I endelig skal være sammen med englænderne igen. Sikke en god idé at du har booket to kajakker – de skal nok vække glæde.
  Dine mandstro er flotte – dem må jeg huske at så til foråret.

  Kommentar af Madame — 30. juli 2020 @ 7:06

  • Det er da bare så skønt 🙂
   God ide – bare husk, at de ikke skal være russiske!

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2020 @ 12:28

 7. Må I få nogle dage med stille vand, for det er da sådan en god ide, du har lejet kajakker, der kan bruges udenfor i ‘jeres’ vand. Nu har vi da virkelig snart fortjent nogle sommerdage! Men ellers tror jeg, I finder på ting at gøre og steder at opleve – det plejer I 🙂

  Kommentar af Betty — 30. juli 2020 @ 15:46

  • Jeg krydser fingre for stille vand, så de kan få nogle gode oplevelser på fjorden.
   Vi skal nok finde på noget, og vejret har åbenbart tænkt sig at blive bedre 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2020 @ 22:20

 8. Fint med et familietræf.
  Angående det lave reaktionstal ved tomaterne kan du blot drysse lidt kalk, så kan du fortsætte med at vande med regnvand.
  Bor du ikke så tæt på kalkforekomster, at du blot kan tage et par håndfulde små kalksten med hjem og lægge dem ved tomaterne?

  Kommentar af natural2222 — 31. juli 2020 @ 5:37

  • Ja, det er dejligt at se dem igen.
   Det var måske en meget god ide at køre en tur til klinten og stjæle lidt kalk med hjem til fremmelse af tomatproduktionen.😊

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2020 @ 16:38


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.