Hos Mommer

15. juli 2020

Under konstant overvågning

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:11
Tags: , ,

P1050042John har nogle gange en uregelmæssig hjerterytme og noget flimmer, som han, sidst han var hos lægen, udtrykte sin bekymring over. I dag har han været på Næstved sygehus for at få sat nogle elektroder på, som han skal gå med døgnet rundt i nøjagtig en uge – han skal tage dem af på onsdag kl. 11.40 nul dut.
Han er lidt spændt på, hvordan det bliver at sove med dem på, men det skal nok gå – han plejer ikke at ligge og rotere, men ligger normalt meget roligt det meste af natten. Skulle der falde en elektrode af, lyder der en alarm, og så må han skifte den ud med en fra reservelageret, som han fik med hjem.
Ellers skal han opføre sig ganske som han plejer – hverken mere eller mindre. Hvis han selv mærker uregelmæssigheder, skal han skrive det ned i en ‘dagbog’, han fik med hjem i form af et A4-ark.
Ifølge Murphy vil der overhovedet ikke blive noget bøvl med hans hjerte i løbet af den næste uge – det vil opføre sig aldeles eksemplarisk …

Den yuccapalme, som på mystisk vis dukkede op i dahliabedet sidste sommer, har nu fået en blomst. Mange blomster … eller hvad? Betragtes dette som ‘en blomst’? Der er kun én stængel. 
Jeg har stadig ingen ide om, hvor den er kommet fra – nok næppe fra et fuglebårent frø, da den kræver et bestemt insekt til bestøvning. Man kan dog selv bestøve blomsterne med en pensel, kunne jeg læse mig til, men alligevel lyder det ikke sandsynligt, at den er kommet flyvende hertil. Eftersom heller ingen mig bekendt har plantet den, må det for evigt forblive et mysterium, hvordan den er havnet lige netop der.
Den er ganske nydelig, når den er i blomst, så den får lov at blive stående, da den tilsyneladende ingen problemer har med de milde vintre vi holder os i disse år, og skulle den alligevel gå til, har jeg ikke mistet andet end en kilde til momentvis undren.

Mine dahliaer er noget klejne. På dette tidspunkt plejer de at være store og kraftige, og jeg kan ikke regne ud, hvorfor de er mindre i år. Jeg har gødet jorden, men bør man have vekseldrift med dahliaer, fordi det er noget skidt at sætte knoldene i det samme jordstykke år efter år? Vil det hjælpe at give dem et ordentligt boost med ekstra meget gødning, eller gør det ondt værre? Det er vel mest sandsynligt jorden, der er udpint.
Jeg har tjekket hvor jeg kan købe mig til kompostjord, så det vil jeg have en bigbag af til foråret. Vi kan desværre ikke længere hente det på nogen af vores genbrugspladser, hvilket jeg finder temmelig ærgerligt, men så må jeg jo betale mig fra det, for kompost gider jeg simpelthen ikke selv gå i gang med. Jeg troede det var en mulighed og læste derfor en del om det, men det er alt for besværligt til, at jeg gider. Vi er nødt til i givet fald have det i en lukket beholder, fordi vi ved, at vi har rotter, men sikke da et arbejde man så påtager sig. Jeg ville oven i købet ikke engang kunne producere en fjerdedel af, hvad jeg har brug for – ergo er det udelukket.

14 kommentarer

 1. De elektroder vænner han sig hurtigt til. Da jeg var indlagt på kardiologisk, havde alle patienter en “edderkop” på brystet og en trådløs sender. Det blev en vane efter kort tid – i hvert fald for mig.

  Kommentar af Eric — 15. juli 2020 @ 15:28

  • John har også prøvet det under indlæggelse uden det generede ham, men han synes det er noget andet, når han går rundt i egne omgivelser og kan/skal arbejde og opføre sig normalt. Jeg påstår nu også, at om kort tid tænker han ikke længere over udstyret.

   Kommentar af Ellen — 15. juli 2020 @ 16:43

 2. Nu er jeg ikke udlært gartner
  Men jeg tro ikke det er en yuccapalme. Men en palme lilje.

  Den ligner meget den gamle jeg har til og stå i havnen

  Der kan gå en del år i mellem den blomster

  Nu spørger jeg dumt
  Men kunne det tænkes den var groet efter i andre planter og som du /i kom igennem haven og så på den måde fik luft så den fik plads og være på

  Håber der en nogle meget bedre have folk der er bedre med en forklaring

  Kommentar af k r — 15. juli 2020 @ 15:46

  • Er det ikke det samme? En palmelilje hedder Yucca til fornavn 🙂
   Øv, jeg troede den blomstrede hvert år … men den får lov at stå til den dør af sig selv.
   Du spørger ikke dumt, men det er ikke en mulighed, da det bed bliver tømt fuldstændig hvert år, fordi der normalt kun står dahliaer.

   Kommentar af Ellen — 15. juli 2020 @ 16:46

 3. Jeg er med i en dahlia-FB-gruppe. Der er rigtig mange, som har problemer med væksten i dahliaerne i år. Jeg tilskriver det tildels for tidlige forventninger. “Den første dahlia skal blomstre på den første dag for vårbyghøst.”, og vårbyggen bliver også sent moden. Vi kommer hen i starten af august inden byggen er klar, så mon ikke det gamle ord kommer til at passe igen i år.
  Generelt er problemet nok også at der udplantes allerede i maj, og dér er jordtemperaturen tit for lav til dahliaer.

  Kommentar af natural2222 — 16. juli 2020 @ 6:22

  • Jeg har sat knoldene i jorden lige så tidligt, som jeg altid gør, men maj var nok koldere end den plejer at være, så måske derfor – også for vårbyggens vedkommende, uden jeg skal gøre mig landmandsklog 🙂
   Når jeg ser på mine billeder fra tidligere år, så har de været længere fremme på samme tidspunkt, men de fejler jo intet, så jeg må bare væbne mig med tålmodighed. En svær kunst for mit vedkommende 😉

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2020 @ 9:27

 4. Imponerende blomstring. Hvis ikke den laver ballade i bedet, så står den jo fint. Mystisk med dine georginer, jeg kender haver, hvor de står samme sted i mange, mange år. Da jeg er ikke spor (blomster)havekyndig, så kommer der ingen kloge råd fra mig, men måske har du ret i at de mangler ‘krudt’.

  Kommentar af fiberfryd — 16. juli 2020 @ 8:58

  • Den laver ingen ballade, så den får lov at blive.
   Jeg mente jo nok, at de sagtens kunne være samme sted år efter år, men muligvis skyldes det, at maj har været koldere end normalt.
   De får lidt mere mad nu, hvor jorden er fint våd 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2020 @ 9:29

 5. Så blev det min tur til at melde pas – blomster er desværre et fremmedelement i mit univers 🙂 Men jeg krydser gerne fingre for John. God bedring til ham.

  Kommentar af Uffe Jerner — 16. juli 2020 @ 10:06

  • Vi kan jo ikke være gode til alt 😉 – jeg takker på Johns vegne.

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2020 @ 10:43

 6. Den er så flot, den palmelilje. Jeg har selv et par stykker (som vist stod her, da vi flyttede ind for 27 år siden – så vidt jeg husker). De blomstrer netop med ujævne mellemrum, selvom vi de seneste år har været heldige. I år er der 3 stængler på den ene. Den anden kunne vist ikke så godt lide, at jeg var lidt vild i varmen, da jeg rev de visne stængler af i foråret 😲

  Kommentar af conny — 16. juli 2020 @ 11:45

  • De er åbenbart ret holdbare, for vi har da haft kolde vintre i de seneste 27 år!
   Tak for advarslen – jeg vil være forsigtig, når jeg fjerner den visne stængel 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2020 @ 18:05

 7. Jeg håber, John snart er frisk igen – god bedring med ham.
  Hvor det sjovt med din palmelilje, som Conny kalder den.
  Jeg vil tro, at dine dahliaer ikke er færdige med at vokse. Men juli har været meget koldere end normalt – måske er det forklaringen?

  Kommentar af Madame — 17. juli 2020 @ 6:54

  • Tak. Det skal nok gå – han er ikke decideret dårlig, men atrieflimren er ikke så rart.
   Ja, det er sjovt – og mystisk 🙂
   De vokser heldigvis stadig, så der er håb … og jo, juli var koldere, men var juni til gengæld ikke varmere end normalt? Det er ikke alt, man skal forstå!

   Kommentar af Ellen — 17. juli 2020 @ 9:53


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.