Hos Mommer

30. juni 2020

Vi må tænke alternativt

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:25
Tags: ,

Det bliver ikke til udlandsferie i år for Johns og mit vedkommende. Og dog … hvis UK bliver gul, så kører vi til England til jul, men ellers kommer resten af året til at foregå i lille Danmark.
Det er meget synd for alle de mange medarbejdere i SAS og Københavns lufthavn, der er blevet fyret, men når man ser billeder fra CPH, så er der jo næsten ingen rejsende, så jeg kan snildt forstå, at der ikke fortsat kan være arbejde til alle. Vi kommer heller ikke til at bidrage til beskæftigelsen i en rum tid, for alt det der med mundbind på hele tiden orker vi ikke – der er dermed ingen flyture for vores vedkommende før verden er blevet mere normal – og at corona enten er død eller der er fundet frem til en vaccine der virker.
Men ferie skal vi da på … ikke i år, men til næste år vil jeg tro, at abstinenserne vil være til at tage at føle på, så noget må vi finde på.
I mellemtiden er der dog bare opstået det lille ‘men’, at drivhuset uden for enhver tvivl har haft vældig godt af, at jeg har været hjemme hele tiden.
Fordi min have er så pæn som ikke tidligere set, og pga. drivhuset har jeg faktisk ikke specielt meget lyst til at forlade matriklen fra maj til og med september, så hvad gør man så? De lune steder, man normalt rejser hen om vinteren er pt. udelukket, idet man skal flyve dertil. Europa er fint, fordi man kan tage sin bil, men så bliver det til vinterferie i stedet, og det er ikke det vi vil.

Det var godt nok dyrt

Så fik jeg et lyst indfald: Vi har gennem et par år talt om at vi gerne vil se Sicilien, men det er blevet ved snakken. Jeg foreslog John, at vi kunne køre dertil, hvilket i første omgang fik ham til at ryste opgivende på hovedet – er du klar over hvor langt der er?
Ja, det er jeg ganske klar over – der er 2500 km til Messina, hvilket kun er 50 km længere end til Nordkap, hvor vi klarede turen frem og tilbage på 14 dage i en autocamper. Hvis vi tager højde for vores 12 år mere på bagen og lægger transporten ind som en del af ferien ved at sætte en uge af til at køre derned, en uge dernede og en uge hjem igen – vupti, så har vi en lang og lidt anderledes ferie.
Den ide skulle han ikke tænke ret længe over, men købte den med det samme: FDM har garanteret et eller andet vi kan bruge til noget.
Det havde de. Men inden jeg nåede frem til deres hjemmeside, havde jeg luret lidt rundt på booking.com, og jeg sagde til John, at vi hellere må undgå de trestjernede hoteller, for de er da godt nok dyre dernede. Næh, så hellere et firestjernet …
Det ender dog nok med, at vi efter nytår tager en snak med med FDM, for vi vil ikke afsted før i slut-oktober/start-november 2021.
Dermed bliver det ren win-win: Vi tilbringer hele sommeren herhjemme. Nede på Sicilien er der 18-20° på det valgte tidspunkt, hvilket er de perfekte ferietemperaturer for os.
Okay – vi kan sandsynligvis ikke dy os for at tage til England næste år, men den tur må vi tage i det tidlige forår, så.
Man må aldrig gå ned på planer.

22 kommentarer

 1. God idé! Selvom vi aldrig har været fan af lange bilture, kørte min mand og jeg sidste år i uge 41 til Toscana. Vi brugte 5 dage på køreturen, dvs. vi brugte turen ned som en ferie og var bl.a. en dag i Østrig og 2 dage ved Cinque Terre, inden vi nåede Gimignano. Her var vi en uge med den øvrige familie. Hjemturen foregik på samme måde med flere stop og overnatninger undervejs. På den måde fik faktisk 2 ferier og har talt om, at gentage det næste år!

  Kommentar af Fru Moll — 30. juni 2020 @ 18:51

  • Åhhh, Toscana og Cinque Terre – SÅ fantastisk! Og en god måde at overkomme transporten på, selv om man skal langt, og vi er ikke de eneste, der har sådanne tanker angående 2021-ferien, kan jeg se. Skal vi ikke bare aftale, at det er en aftale at klare den på denne måde? 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. juni 2020 @ 20:51

 2. Nød lærer nøgen kvinde at spinde 😂 Hittepåsomheden fejler stadig ikke noget 👍🏻

  Kommentar af fiberfryd — 30. juni 2020 @ 19:58

  • Forhåbentlig ikke 😉

   Kommentar af Ellen — 30. juni 2020 @ 20:52

 3. Jeg forstår til fulde jeres skepsis med hensyn til flyrejser. Jeg har det næsten på samme måde, men septemberbilletterne ti Grækenland er forlængst købt, så de skal bruges, hvis det stadig er muligt og forsvarligt til den tid. Jeg er optimist og har købt mundbind!
  Sicilien kan jeg selvfølgelig kun anbefale, selvom det er en lang tur i bil, og at italienerne i de større byer anser færdselsloven som et angreb mod den personlige frihed. I store byer som Paermo og Catania er trafikken helt forfærdelig. Hvis ønskeligt kan jeg give dig et par tips til gode lejlighedsudlejere i Siracusas gamle by (som er et must) og Giardini Naxos, som ikke er et must, men rar. Cefalu er malerisk, men overrendt.
  Jeg ville dog kaste et blik på nedbørsstatistikken, før jeg valgte oktober/november – så vidt jeg husker, er det de måneder, Sicilien får det meste af sin regn, og der falder mere end i DK ved samme tid. Hvert eneste år i oktober kan man læse om syndflodsregn i Italien, bortskyllede biler osv. osv. Hvis det ikke skal være foråret, anbefaler jeg september og evt. en tidlig bid af oktober.
  Juli/august på Sicilien er selvmorderisk, medmindre man har freon i blodet.

  Kommentar af Eric — 30. juni 2020 @ 20:13

  • Når ferien er købt, er man næsten nødt til at tage afsted, medmindre det frarådes, men det bliver det vist næppe til Grækenland.
   Vi har kørt i bil til og i Rom, så intet kan skræmme os! I øvrigt er de overraskende og ualmindeligt hensynsfulde over for bilende turister. Eller var det i hvert fald dengang.
   Vi tager meget gerne imod tips, men regner med, at FDM booker overnatningssteder for os. Jeg skriver, når vi er lidt nærmere og ved om det bliver til noget. Vi satser stærkt på, at der ikke er overrendt nogen steder på det tidspunkt vi har tænkt os at være der.
   Jeg kiggede på Siciliens vejrstatistik i aftes, og nedbøren ligger i sep-okt-nov på hhv. 51, 54 og 30 mm, hvilket skulle være tæt på DK. I september er temperaturen stadig 26°, mens den i okt-nov ligger på 22-18°, så de sidste to uger i okt. og den første i nov. er velovervejet. Det kan dog sagtens være, at al nedbøren kommer på én dramatisk gang … det er ikke til at vide. Derudover kan jeg have fundet frem til ikke helt pålidelige kilder, men jeg sammenlignede et par stykker, som var ret overensstemmende 🙂
   Og enig – vi vil helst ikke syd for Alperne i juli, august og september – det er ALT for varmt til os.

   Kommentar af Ellen — 30. juni 2020 @ 21:09

 4. Nej det ser sort ud for piloter og kabine- og lufthavnspersonale lige nu.
  Du er sandelig langt fremme med ferieplanerne. Julen 2020 og så sept/okt 2021 + en lille forårsrejse til UK oveni.
  Sicilien er dejlig, men pyh, hvor er der langt. Tænk at John lod sig overtale så hurtigt. Det er vel ham, der skal køre hele vejen.
  Og ja, det var en pæn pris for det trestjernede hotel.
  Jeg har længe – siden marts – slettet alle mails med tilbud om rejser uden at åbne dem. Men så kom jeg alligevel til at åbne en fra Viktors farmor – en reklame for en vandretur i Nordspanien med udgangspunkt i og til slut nogle dage i Bilbao. Uh, lige hvor jeg gerne vil hen.
  Men jeg slår det ud af hovedet ved at overbevise mig selv om, at den nok er for hård for mig.12-15 km hver dag i bjergene i 5 dage. Når jeg nu ved, at vi ikke tager afsted med fly. Ib var ellers hooked på den – på indholdet – på vandringerne. Hvorfor går du så ikke i gang med at træne? spørger han.
  Hvis bare der ikke havde været den pokkers corona.
  Udsigten til at vende hjem til en ukrudtsfyldt have kan ikke få os til at blive hjemme. Men coronaen kan.

  Kommentar af tingats — 30. juni 2020 @ 20:24

  • Ja, de stakkels mennesker.
   Vi elsker at have noget at glæde os til 🙂
   Og John elsker at køre bil. Hvis det kunne lade sig gøre, kørte han såmænd gerne til Sydafrika, hvis jeg bad ham om det. Bare det kunne, i øvrigt … så kunne vi tage afsted om vinteren.
   Hehe, jeg har faktisk læst flere rejsemails end normalt – og været en anelse imponeret over, hvor hurtigt de forskellige forstod at omstille sig efter omstændighederne.
   Det er altså modigt, hvis du tager på så anstrengende en vandretur! Jeg turde ikke, men du er jo selvfølgelig noget yngre end mig … hvis du giver dig selv et helt år til at træne i, så er det da bare med at komme i gang 😀
   Den pokkers corona, ja – den kunne vi vist alle så glimrende have været foruden!
   Det er såmænd ikke så meget ukrudtet, der holder mig hjemme, pyt med det, men jeg har virkelig nydt drivhuset i år og fryder mig over hvor frodigt det er, fordi det på intet tidspunkt er blevet forsømt.

   Kommentar af Ellen — 30. juni 2020 @ 21:24

 5. God idé med en efterårsferie.
  Vi har, grundet også markarbejdet, (stort set) altid lagt vore ferier i vinterhalvåret.
  Det har i alle årene undret mig, at nogle udholder Danmarks udgave af november, januar og februar for så at forlade bixen i en stor del af sommerhalvåret, hvor naturens belønning for vinterudholdenheden udbetales i lys og skønhed.
  Haven denne morgen lidt i 5 efter en lille byge og med det første solstrejf gennem de våde roser. Duerne leger i luften. Solsorten på rygningen. Min sjæl, hvad vil du me´r?

  Kommentar af natural2222 — 1. juli 2020 @ 5:23

  • Vi er i enige mht. sommer i DK, men med de ‘forbehold’, jeg har nævnt – plus, at så længe man har skolesøgende børn, er der jo ikke så meget at gøre, og deres vinter- og efterårsferie er for kort til at rejse langt i. Da vi inviterede familien med til Sydafrika, havde vi skolesøgende børnebørn, men med mindre vi er på privat besøg, undgår vi i videst muligt omfang skolernes sommerferie.

   Kommentar af Ellen — 1. juli 2020 @ 9:34

 6. Det er nemlig godt med planer, og Sicilien lyder virkelig spændende. Her i sommer må vi trøste os med, at Danmark er dejlig på denne årstid.

  Kommentar af Madame — 1. juli 2020 @ 7:02

  • Det er fint nok at skulle blive herhjemme, for dejligt er her, men vores rejser vil vi nødigt undvære, selv om vi er nødt til at tænke nye tanker 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. juli 2020 @ 9:36

 7. Sicilien i bil – tænk, at det ikke er meget længere end Nordkap. Og netop det med at betragte transporten som en del af ferien gør den noget mere udholdelig, og man får set rigtig meget. Min søde mand går nok snart på pension, og han er ved at bearbejde mig hen mod campingvognsindkøb eller autocamperleje; nu får vi se – og dine rejsebeskrivelser kunne da godt være med til at bevæge mig i den retning.
  God fornøjelse med jeres ferielangtidsplanlægning – jeg ville nok også gå efter de firestjernede hoteller, når jeg ser på dit skærmklip 🙂

  Kommentar af conny — 1. juli 2020 @ 9:07

  • Jeg kan kun anbefale at lade dig overbevise, Conny. Et godt bilstrikketøj, og så ellers bare stornyde at lade sig transportere – det er SKØNT 😀
   Campingvogn er rigtig godt, for man kan smutte i kort eller lang tid og så ofte man har lyst, men jeg synes I skal prøve en autocampertur i hvert fald én gang, for det er en helt speciel og dejlig oplevelse. Jeg synes, at det ideelle er at tage nordpå og måske netop til fx Nordkap i sådan en. Tage op gennem Norge og hjem gennem Sverige/Finland, hvilket vi gjorde. Den vej rundt, fordi Norge er smukkest med solen i ryggen 🙂 Vi har lejet autocamper to gange, og jeg kunne sagtens tage en campertur igen, men John kan bedst lide at køre i sin egen bil, og da han er chauffør stort set hele tiden, får han lov at bestemme.
   Hehe, ja, ikke? De femstjernede hoteller må være enormt billige 😉

   Kommentar af Ellen — 1. juli 2020 @ 9:49

   • Tak for tip om kørselsretning 🙂

    Kommentar af conny — 1. juli 2020 @ 10:42

    • Velbekomme. Vi fik rådet af et par erfarne rejsende og har selv givet det videre til flere … det er et af de bedste ferieråd vi har fået. Tager man til Nordkap, er det i øvrigt en god ide at sætte mindst dobbelt så lang tid af til opturen som til nedturen – brug fx mindst 3-4 dage alene på Kystriksveien (google, google …), som er enestående smuk 🙂

     Kommentar af Ellen — 1. juli 2020 @ 10:48

 8. Jeg synes, det lyder spændende. Og så er det jo sådan en tur, hvor man kan nå at ombestemme sig undervejs, hvis det skulle vise sig at blive for træls med al den kørsel. Tyrol er jo også et feriemål. Har selv været der et par gange, og ganske vist er det ikke Sicilien, men det kan også noget. Når man kører selv, bestemmer man jo også selv, hvor lange pauserne skal være.

  Kommentar af Henny Stewart — 1. juli 2020 @ 9:55

  • Tyrol kan nemlig noget – vi har også været der og kunne sagtens feriere der igen, men nok ikke i oktober-november, vil jeg tro … men det vil vise sig, for vi skal jo igennem området.
   Enig: Man bestemmer selv, og vi har altid elsket friheden ved at feriere med egen bil som transportmiddel. Mine forældre gjorde det, og John har jeg har praktiseret det både mens vi havde hjemmeboende børn og senere, hvor vi kun har været os to. Charlotte taler stadig med glæde og varme om sin barndoms ferier, hvor der var plads til både afslapning og oplevelser.

   Kommentar af Ellen — 1. juli 2020 @ 10:42

 9. Har I prøvet at give mundbind en chance i praksis eller afviser I at bruge dem ud fra en forestilling om besværet/ubehaget (og at brug af mundbind i det offentlige rum ikke er en del af vores kultur – endnu!)?
  Hvad med østkysten af Adriaterhavet den ene vej? Jeg har ikke selv været der, men hørt meget pænt om den.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 1. juli 2020 @ 12:12

  • Jeg har en del gange været nødt til at bruge mundbind da jeg arbejdede. Jeg kunne ikke fordrage det, så jeg håber aldrig, jeg bliver tvunget til at gå med sådan et i større omfang, og da slet ikke i mange timer i først en lufthavn, derefter under hele flyveturen plus i den anden ende af rejsen også. Jeg synes det er et fint signal fra folk i risikogrupper for på den måde at signalere deres større sårbarhed, men vi har tænkt os at undgå det i videst muligt omfang.
   Vi er ikke nået til detaljerne endnu, men at tage østkystturen den ene vej er bestemt ikke nogen tosset ide 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. juli 2020 @ 12:23

 10. Hold da op, I er godt nok langt ude i tiden i planlægning 🙂 Men nu er jeg jo også gift med en mand, som synes at det er irriterende, hvis jeg vil planlægge 14 dage ud i tiden 😉
  Lyder som en god tur og god ide at se det hele som ferie med tid til at stoppe op og nyde.

  Kommentar af Lene — 1. juli 2020 @ 14:06

  • Vi kan sagtens være impulsive, men længere ferier er vi næsten altid i god tid med at planlægge 🙂
   Vi synes også det lyder som en god ide, men nu må vi se, hvordan verden ser ud, når vi kommer lidt tættere på 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. juli 2020 @ 14:54


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.