Hos Mommer

28. juni 2020

Endelig kom jeg i reden – og Murphy fik ret igen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:01
Tags: , ,

Hver morgen står vi op til et bed fyldt med små, røde valmuer. De står i det ene dahliabed, og disse er stærkt på vej, men indtil valmuerne er helt afblomstret, må de meget gerne levere deres daglige pynt.
Om morgenen ser det således ud (her er de faktisk allerede begyndt at smide de røde skørter):

Morgenvalmuer

Klokken senest 9:30 ser bedet ud som på billedet herunder. Alle kronbladene er blæst af, men jeg ved, at næste morgen er bedet rødt igen.
Sådan har det været nu i fem dage, og på et tidspunkt er der selvfølgelig ikke flere knopper tilbage, men der er da til et par dage endnu.
Det burde være valmuer, der hed morgenfruer …

Formiddagsvalmuer

Når det er lummert i vejret, er det bedste sted at opholde sig oftest ude foran, fordi det lufter mest der – hvis der er nogen vind til at lufte …
Det var der i dag, og endelig fik jeg taget mig sammen til at hive min lille rede ned fra loftet. Min rede, som er mit yndlingssted at siddeligge og strikke, når jeg ikke rigtig orker andet.
Tidligt på formiddagen var vi ude for at få bundet de sidste roser op. Nogle af dem havde glemt, at det var 120 cm i højden, de skulle blive – ikke 120 cm lange – de skulle lige styres lidt på rette vej, for vi kan jo ikke have, at de slås indbyrdes om pladsen, når der er så rigeligt af den i højden. Da det var gjort, lagde John sig, fordi det helt bogstaveligt var et meget trykkende vejr for ham.
Jeg byggede rede og tog formiddagskaffen og strikketøjet med ud for at hygge mig der.
Jeg tænkte, at når jeg nu endelig har fået taget mig sammen til at rigge det hele til, så skulle det ifølge Murphy begynde at regne.
Ham kan man altid regne med … da jeg havde siddet der en halv time, trak det sammen og blev mørkt, mens det begyndte at lufte en hel del mere.
Da jeg havde siddet der en time, hvor John havde gjort mig selskab i den sidste halve for at nyde den nye, relative kølighed, begyndte det at regne.
Vi fik hurtigt hynderne ind. Bygen var kraftig, men desværre kort – og ganske uden dramatik i form af lyn og torden.
To millimeter blev det til. Ikke nok. Langt fra nok, men lidt har også ret, som jeg skrev forleden dag, og der kommer forhåbentlig mere.
Især hvis jeg slæber reden og alle hynderne ud igen, så det må jeg hellere gøre … eller bør jeg mon, for at være på den sikre side, gå linen helt ud og også hænge vasketøj til tørre? Invitere naboerne til havefest?

Reden

16 kommentarer »

 1. Her nyder vi også temperaturfaldet, der sågar giver energi til huslige sysler. Ellers nyder vi terrasselivet i hynder, der trods småbyger forbliver tørre under halvtaget. Valmuen er en smuk blomst, vi har også nogle stykker, som uopfordret har slået rod.

  Kommentar af Eric — 28. juni 2020 @ 14:30 | Svar

  • Og nu bliver temperaturfaldet de næste par dage da vist også rigeligt pænt hos jer oppe nordpå – men haverne er i det mindste glade for regnen.
   Én gang valmuer i haven, altid valmuer, hvis frøkapslerne får lov at blive siddende.

   Kommentar af Ellen — 28. juni 2020 @ 19:30 | Svar

 2. Og jeg gik en tur og blev sjaskvåd 😊

  Kommentar af Lene — 28. juni 2020 @ 15:49 | Svar

  • Øv – jeg er ikke misundelig 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. juni 2020 @ 19:31 | Svar

 3. Hvor ser det hyggeligt ud! Her har vi også fået lidt regn, men det kan næsten ikke ses i regnmåleren – bare 2 millimeter som hos jer. Men inden regnen var jeg ude og kigge på åbne haver 🙂

  Kommentar af Madame — 28. juni 2020 @ 16:21 | Svar

  • Inspirerende – vil jeg tro. Jeg elsker at kigge på andres haver.
   Vi nåede at få 4½ mm i alt, men får forhåbentlig mere i morgen.

   Kommentar af Ellen — 28. juni 2020 @ 19:32 | Svar

 4. Jeg håber da, at I fik mere regn i løbet af eftermiddagen – radaren viste i al fald masser af vand ved jer, hvilket jeg var en anelse misundelig over. Kan I ikke køre en tur herop? Det plejer at borge for både regn og blæst 😂

  Kommentar af fiberfryd — 28. juni 2020 @ 17:50 | Svar

  • Hahaha – Everywhere you go, always take the weather with you 😀
   Vi fik lidt mere, i alt 4½ mm, så ligefrem masser vil jeg ikke sige, men vi får vist mere i morgen.

   Kommentar af Ellen — 28. juni 2020 @ 19:34 | Svar

 5. Kronbladsfaldet er pudsigt med denne dyrkede sort. Vi havde engang nogle dobbelte. De stod faktisk længe med de samme blomsterhoveder og tålte en del. Helt som den vilde stammoder (desværre) gør.
  Det eneste sted her på matriklen, hvor der i år ikke er valmuer er: I haven.
  Det er rigtigt år for den almindelige kornvalmue. De vælter frem overalt.

  Kommentar af natural2222 — 29. juni 2020 @ 5:05 | Svar

  • Dyrket er den sikkert nok, men ikke af mig … der var ingen med disse små kronblade da vi flyttede ind, men nu er her mange i forhaven.
   Jeg har også nogle støvetpink (ses lidt til venstre for midten på øverste billede), som står nogle dage, inden de smider de meget store kronblade, så der er forskel. Jeg har lagt mærke til de mange valmuer i markerne i år – har du nogen ide om hvorfor der er flere end der plejer? Jeg troede det havde noget med (mindre) sprøjtning at gøre.

   Kommentar af Ellen — 29. juni 2020 @ 9:47 | Svar

   • Ganske rigtigt. De mange valmuer i markerne skyldes bl.a. det våde efterår, hvor det var umuligt at sprøjte mod ukrudt i vintersæden.
    Valmue er vanskelig at bekæmpe i foråret, og det ses med al tydelighed nu.
    Samtidig var hveden sen til at komme i vækst i foråret, og det udnyttede valmuerne til at snuppe det ekstra lys til øget vækst. Valmuer er oftest værst i kanten af marken, hvor lysindstråling fra siden sætter ekstra gang i væksten.

    Kommentar af natural2222 — 29. juni 2020 @ 14:31 | Svar

    • Aha, og tak – så havde jeg på én gang lidt ret og blev klogere, fordi jeg troede at de mange i kanterne af markerne skyldes, at man ikke kan/må sprøjte helt ud, så det rammer rabatten.

     Kommentar af Ellen — 29. juni 2020 @ 17:30 | Svar

 6. Dejligt med den lidt lavere temperatur. Vi kunne bare have brugt lidt mere vand.
  Sammen med nogle frugtbuske (som nu er døde og borte) fik vi også (helt ufrivilligt) nogle gule valmuer, som nu har spredt sig. Jeg synes nu ikke, at de smider kronbladene, som du viser det med dine røde. Tværtimod står de og pynter dagen lang et sted, hvor de virkelig gør nytte.
  God strikkelyst i reden.

  Kommentar af conny — 29. juni 2020 @ 9:17 | Svar

  • Ja. 40 mm ville hjælpe en hel del, men der kommer forhåbentlig mere.
   Se evt. mit svar til Farmer herover. Jeg oplever også forskel på de tre slags jeg har i haven – og de er alle kommet uden min medvirken 🙂
   Tak!

   Kommentar af Ellen — 29. juni 2020 @ 9:49 | Svar

  • De gule er sikkert sibirisk valmue.
   http://www.luontoportti.com/suomi/da/kukkakasvit/sibirisk-valmue

   Kommentar af natural2222 — 29. juni 2020 @ 14:27 | Svar

   • Det kunne sagtens være den sibiriske valmue, efter billederne at dømme. Jeg er superglad for dem, da de fylder et bed rigtig godt ud.

    Kommentar af conny — 30. juni 2020 @ 9:57 | Svar


RSS feed for comments on this post.

Fyr løs! Din kommentar er meget værdsat

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.