Hos Mommer

13. juni 2020

Det var svært at få hænderne ned

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:51
Tags: , , ,

I onsdags kaldte John på mig – jeg skulle lige høre en god nyhed:
Jeg sidder lige og læser, at Danmark åbner sine grænser for udlandsdanskere, som dermed får lov til at tage disses ægtefæller og børn med til DK for bl.a. familie- og bedsteforældrebesøg.
Annas navnedag juli 2006YESSS!!!
Det var årets bedste nyhed indtil videre – jeg blev så glad, at jeg var lige ved at begynde at tude og måtte fluks ringe til England for fortælle den gode nyhed.
Det var Anna, der tog telefonen, og hun nærmest skreg af glæde, ganske som hun gjorde for 14 år siden. YEEEAAAHHHH ….
Jeg blev helt rørt over, at en 14-årig spontant udtrykte en så stor glæde over udsigten til at se sine gamle bedsteforældre igen.
Naturligvis er Charlotte i denne sammenhæng udlandsdansker i og med, at hun stadig har dansk statsborgerskab, og snart skal hun ‘hjem’ til Danmark, så de kan besøge forældre og bedsteforældre.
De vil ikke flyve, men tage turen i deres bil. Både Frankrig og Tyskland tillader englændere at rejse i transit, så hurdlerne skulle således være overstået. Detaljerne kommer senere: Kan de få lov at tage en overnatning, eller vil de blive nødt til at tage turen i ét stræk?
Det er småting. Hvis de skal, så gør de det; der er kun små 1600 km, og de er cirka på samme alder som John og jeg havde, da vi i 1999 tog 1900 km fra Condom (det hed byen altså!) i det sydligste Frankrig i ét stræk med kun de nødvendige småpauser undervejs.

Gedekid 2

Gedekid 4Ferien hos os bliver deres sommerferie i år, som de ellers havde regnet med skulle tilbringes i England sammen med de fleste andre englændere.
I stedet kommer de, så det passer med, at de er her når John fylder 75. Det var, ifølge ham selv, den bedste fødselsdagsgave han kunne få. Jeg havde prøvet at lokke ham til at holde en fest, men det har han på intet tidspunkt haft lyst til, og da coronapesten kom og blandede sig i alt, ville jeg ikke gøre mere ved det, så vi havde sådan set indstillet os på, at den skulle ‘fejres’ bare med selskab af os selv.
Nu bliver vi da seks, hvoraf de fem er dem, han helst vil være sammen med, så han er akkurat lige så glad som jeg er.
Så behøver jeg ikke længere at nøjes med at nusle gedekid.
Dette er Marjatta-kid. På institutionens gård, som ligger ikke så langt fra os, har de to gedemødre med hhv. et og to kid gående, og de er overmåde kælne, de små. Den ene hoppede op ad mit ben, mens den logrede med halen som en anden hundehvalp. Den ville bæres. I samme øjeblik den lå i min favn, lagde den sit lille hoved på min skulder og faldt omgående i søvn.
Det var da ikke til at stå for! Den snorksov i fem minutter – lige indtil Ditte begyndte at fotografere, men da nøjedes den med at åbne øjnene en smule; den ville stadig ikke ned igen, det lille pus.
Hos mig ville de helst sove. Hos Peter ville de bare lege.

36 kommentarer

 1. Glæden er til at forstå, men (det trælse men) skal de så ikke i to ugers karantæne, når de rejser hjem igen?
  Nuttede gedekid 🙂

  Kommentar af Eric — 13. juni 2020 @ 15:45

  • Det har vi da slet ikke tænkt på endnu 😀
   Men jo, det skal de nok, som det er lige nu, men det kan heldigvis nå at blive ændret – der sker hele tiden noget nyt.

   Kommentar af Ellen — 13. juni 2020 @ 16:28

 2. Hvor er det bare dejligt, jeg blev ligeså glad som du, vidste slet ikke, hvordan jeg skulle udtrykke det. Nu kommer vores ældste søn, svigerdatter og to børnebørn på sommerferie i Danmark. Vores søn og børnebørnene har dansk statsborgerskab, vores svigerdatter er østriger. Vi har ikke set dem siden november. Sjovt nok har min mand fødselsdag, ikke rundt, medens de er her og yngste sønnen med familie kommer fra København, så vi allesammen kan fejre gensynet og fødselsdagen. Uha hvor bliver det godt, det praktiske tager vi senere. Fortsat god og glad weekend

  Kommentar af Marianne — 13. juni 2020 @ 17:20

  • Åhh, og jeg havde ondt af mig selv, fordi jeg ikke har set dem siden marts! Du er jo yderligere 3-4 måneder bagud – men ja, vi er bare superglade over, at det nu kan lade sig gøre at ses igen. Så skal vi nok finde ud af de praktiske detaljer, når tiden er inde.
   Tak, og i lige måde til dig 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. juni 2020 @ 18:57

 3. Tillykke med det. Jeg kan forstå, at det bragte glæde i det lille hjem.

  Ang. det kælne gedekid: Den slags tillid kunne næsten få en til at blive veganer.

  Kommentar af Henny Stewart — 13. juni 2020 @ 18:15

  • Tak – ja vi er meget glade alle sammen!
   Hehe – også kun næsten – der skal godt nok mere til for mit vedkommende, men kært var det lille pus.

   Kommentar af Ellen — 13. juni 2020 @ 18:58

 4. Til lykke til lykke til lykke med sommerferie- og fødselsdagsgæsterne.
  Undskyld men “Condom i et stræk kun med de nødvendige små pauser”🍆🍑, ti hi.
  Mon ikke dine englændere skal påregne karantæne, når de returnerer til UK (engelske kostskoler er ved at lægge planer, for hvor skal kosteleverne fra udlandet være i karantæne!)? Men det er måske kun et presserende problem for Tim, hvis Charlotte kan være fleksibel med sit arbejde og skolen starter jo først primo Sept.

  Mvh.
  PS: Husk at få armene ned inden de sidder fast – det er så svært at kysseknusekramme, med armene er over hovedet.

  Kommentar af Kristine — 13. juni 2020 @ 19:17

  • Tak, tak 🙂
   Ja, fnis – jeg var godt klar over den med Condom – vi morede os en del med at ‘koge suppe’ på navnet på den lille by, da vi var afsted 🙂
   Eric var også inde på karantæne, men det er jeg sikker på, at de tager med, hvis ikke det kan være anderledes, og hvis Tim ved det på forhånd, kan han nok godt planlægge efter det.
   Jeg skal nok få de arme ned på et tidspunkt!

   Kommentar af Ellen — 13. juni 2020 @ 19:52

 5. Hvor det dog glæder mig på alles vegne. Og karantæne er vel værd at tage med,!

  Kommentar af Marianne Bentzen — 13. juni 2020 @ 19:43

  • Tak, Marianne, og ja, det går jo nok med den karantæne.

   Kommentar af Ellen — 13. juni 2020 @ 19:53

 6. Ja, alt lykkes i en gasovn!
  80 procent af alle problemer løser sig selv og 20 procent er uløselige. Det med englandsbesøg var der vel ikke mange, som turde håbe på for blot få uger siden.
  Storbritanien har ellers de seneste 7 dage haft 1101 dødsfald blandt Corona-smittede mod vores 10. De er ca. 11 gange så mange mennesker, så det er ca. 10 gange så mange døde pr. mill. som i DK over de seneste 7 dage. Det svarer faktisk til dødsraten i DK, da det gik voldsomst for sig her.
  Nå. I holder dem i kort snor (Det kan de helt sikkert selv finde ud af.) så går det nok alt sammen; men Storbritaniens antal døde siger noget om, hvad blot få manglende tiltag og få dages laden stå til kan føre med sig.
  Vores svigerdatter fra staten Sao Paulo følger udviklingen hvor hun kommer fra med nogen ængstelse for familien. Dér går det helt grassat i disse dage.

  Kommentar af natural2222 — 13. juni 2020 @ 19:45

  • Det kom min søster (ansat i en bank) til at sige til en klient, der var jøde og havde overlevet en koncentrationslejr. Det vidste hun selvfølgelig ikke, og hun har aldrig i sit liv været så flov, da han høfligt gjorde hende opmærksom på, hvorfor det måske ikke var verdens heldigste kommentar fra hendes side 🙂
   Jeg troede heller ikke på det, men Charlotte har godt nok hele tiden været optimistisk, og jeg er glad for, at det var hende der fik ret!
   Jeg har fulgt nøje med i Englands tal, men der er stor forskel på regionerne, og ude ved C & T er der ikke ret mange tilfælde, men ja, det er nogle slemme tal, de holder sig i UK, selv om Brasilien lige har overhalet dem, så jeg forstår så glimrende din svigerdatters bekymringer.

   Kommentar af Ellen — 13. juni 2020 @ 19:58

   • Ups ja. Man skal vare sin mund. Det er nu også et spøjst udtryk. Det må stamme fra en reklametekst eller lignende.

    Kommentar af natural2222 — 13. juni 2020 @ 20:27

    • Ja, det er et underligt udtryk, og nu var jeg jo nødt til at google. Jeg kom frem til følgende fra flere kilder, så skal vi ikke bare tro på det? Du havde i øvrigt ret med reklameteksten:
     “Udtrykket ‘alt lykkes i en gasovn’ er nemlig oprindeligt et reklameslogan. Det blev brugt i perioden fra 1932 til 1942 af Københavns Belysningsvæsen, som distribuerede den såkaldte bygas. Sloganet skulle inspirere husmødrene for det var jo dengang, der fandtes husmødre til at leje eller købe en gasovn. Ovne, i hvert fald gasovne, var nemlig ikke særlig udbredte, og man brugte oftest udelukkende gasblus til madlavning.”

     Kommentar af Ellen — 13. juni 2020 @ 20:55

     • Måske ophørte brugen af reklamen i1942 pga. rygter/viden om at holocaust ved gasning blev taget i anvendelse i Auschwitz samme år. 🤔
      Mvh.

      Kommentar af Kristine — 14. juni 2020 @ 21:17

      • En ikke helt umulig tanke, at det kunne forholde sig sådan.

       Kommentar af Ellen — 14. juni 2020 @ 22:07

 7. Sikke da dejlige nyheder. Så er sommeren reddet 🙂
  Vi tager på sommerferie til Tyskland i næste uge – så får vi også prøvet det …

  Kommentar af Fru Z — 13. juni 2020 @ 20:12

  • Jahhh 🙂
   Tyskland har en del særdeles smukke områder. Moseldalen kan varmt anbefales. Og Schwartzwald. God tur til jer.

   Kommentar af Ellen — 13. juni 2020 @ 20:57

 8. Jubiiii, jeg bliver glad på jeres vegne. Hvor er det godt!!!

  Kommentar af Betty — 13. juni 2020 @ 21:39

  • Tak, Betty – det er SÅ dejligt 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. juni 2020 @ 21:51

 9. Hvor blev jeg bare glad af at læse det 🙂 Så kan forventningsglæde få lov til at bygge sig op og fylde kroppen

  Kommentar af Lene — 13. juni 2020 @ 23:49

  • Nemlig, Lene 🙂 Det var ikke sjovt ikke at have noget at se frem til.

   Kommentar af Ellen — 14. juni 2020 @ 9:49

 10. Tak for situationen med kid på arm — nej det er ikke til at stå for!

  Og tillykke med at Datteren må komme på besøg. Det mangede egentlig også bare, den lukning har været skæv, men forståeligt i starten med overforsigtighed, nu bagefter burde man tænke anderledes (finde smittekilder – internationalt samarbejde).

  Kommentar af Donald — 14. juni 2020 @ 0:39

  • Det var et nuser lille gedekid 🙂
   Tak – og jeg har såmænd forstået lukningen og også, at vi ikke bare skal åbne det hele på en gang, men det har ikke været sjovt ikke at vide, hvornår vi ville kunne ses igen.
   Jeg vil også gerne tro på, at landene kan arbejde sammen om dette her – de fleste i hvert fald …

   Kommentar af Ellen — 14. juni 2020 @ 9:51

 11. Det er så dejligt for jer allesammen og den bedste fødselsdagsgave; jeg er jo helt på linje med John, hvad angår festivitas. Jeg har altid ment, at Peter burde have været være dyrepasser. Han og dyr er ligesom magneter og vores høns ville også helst sidde på skødet af ham.

  Kommentar af fiberfryd — 14. juni 2020 @ 7:36

  • Det var det, og ja, det er du jo 🙂
   Det har jeg set nogle gange efterhånden – det er tankevækkende – og godt – at dyr instinktivt ved, hvem der kun vil dem det godt.

   Kommentar af Ellen — 14. juni 2020 @ 9:53

 12. Det var da en fantastisk god nyhed – hvor det dog glæder mig, at I snart kan få familien at se igen, og at de kan være med til at fejre John.

  Kommentar af Madame — 14. juni 2020 @ 12:35

  • Det var virkelig, som jeg skrev, årets hidtil bedste nyhed 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. juni 2020 @ 19:12

 13. Åh hvor jeg glæder mig sammen med jer – skønne nyheder 😉

  Kommentar af Kisser — 15. juni 2020 @ 9:58

  • Det var sødt sagt, Kisser – tak for det 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. juni 2020 @ 17:55

 14. Det bliver da skønt, at I kan få besøg af den engelske familie! Og så ovenikøbet til Johns fødselsdag. Hip Hip!

  Kommentar af conny — 15. juni 2020 @ 10:46

  • Det er bare så godt, Conny 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. juni 2020 @ 17:56

 15. Det var da den bedste nyhed I kunne få😀

  Kommentar af Karin — 16. juni 2020 @ 20:25

  • Det var det, Karin. Det var lidt slemt ikke at vide hvornår vi kunne ses igen.

   Kommentar af Ellen — 16. juni 2020 @ 21:34

 16. – og godt, jeg ikke fik mine hænder op – det var næsten for godt til, at det skulle gå i opfyldelse. Mit ældste barnebarn skulle på udveksling på Odense Universitet her sidst på sommeren (og vi skulle fejre jul sammen). Du kan bare komme!, havde han fået at vide. I går fik vi så at vide, at det ikke bliver til noget. Sikkert fordi Justins universitet ikke må modtage danske studerende – på grund af ‘du ved nok hvad’. Han havde stoppet og sagt et job op på sit universitet. Så nu må han indmelde sig igen. Hvor ville det ellers have været vidunderligt for ham, at få nogle måneder i Danmark – og for min søn og mig. Desværre opfylder han ikke kriterierne næste år, for så er han færdig på universitetet. ‘Man skal ikke græde over spildt mælk’, men det her må man vist godt fælde en tåre eller to over …

  Kommentar af Elsebeth — 17. juni 2020 @ 17:18

  • Det her er ikke spildt mælk, og du må gerne græde. Jeg forstår kun alt for godt, hvor skuffende det må være – især når det var noget, du havde set meget frem til.
   Det gør mig virkelig ondt for dig! Og for dit barnebarn og din søn, selvfølgelig. De er nok lige så skuffede.

   Kommentar af Ellen — 17. juni 2020 @ 19:52


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.