Hos Mommer

20. maj 2020

Jamen det var jo hele tre ting …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:38
Tags: , , , , ,

Det kan godt betale sig at brokke sig – især hvis man gør det på en sober måde, garneret med lidt humor.
Vi har nu fået to måltidskasser fra Den Grønne Asparges, og indtil videre er vi meget tilfredse. Både med kassernes indhold og med firmaets service.
Man siger, at dårlig omtale kommer ud til mindst ti personer, mens god kun når én. Det vil jeg hermed råde bod på, for jeg er virkelig positivt overrasket.
På kasserne står der, at de skal sættes ved hoveddøren, men begge kasser blev sat i en åben garageport i fuld sol. Det er svært at fange chaufføren når han kommer, for garageporten er ikke synlig inde fra huset.
Jeg skrev til Aspargesen, forklarede dette og spurgte, om det var dem eller mig, der skulle brokke sig til fragtfirmaet, og inden der var gået en time, indløb følgende svar:
“Hej Ellen, 
Det er helt klart en fejl fra chaufførens side. Jeg har meddelt fragtfirmaet at den skal sættes foran hoveddøren. 
Vi vedlægger en flaske vin ved næste levering som en undskyldning. Tak for at I tager jer tid til at skrive.”

DU GOdeste for en service. Jeg var både glad og imponeret, hvilket jeg da også fluks skrev til dem.
Og så kan manden stave, plus at han har helt styr på, at ‘I’ skrives med stort og ‘jer’ med lille. Miraklernes tid er ikke forbi!

Vandseng

Emneskift.
Er den ikke ret fed, denne ‘vandseng’? Sådan en kunne få selv mig, som ellers er voldsomt hydrofob, til at opholde mig i en swimmingpool – jeg bliver næsten helt misundelig – måske især fordi videoen, hvor billedet er klipset fra, er taget i den periode, hvor vi skulle have opholdt os derovre.

Emneskift.
I over 30 år har jeg som svar på mine små hint, når vi nærmer os mors dag, måttet høre John erklære, at “jeg er ikke din mor!”
Han har heller aldrig taget initiativ til, at der kunne komme en lille blomst fra Charlotte (da hun var mindre).
Jeg opgiver aldrig, men bemærkningen kom selvfølgelig igen i år, hvor jeg denne gang for første gang sagde, at “Nej, men jeg er en mor – og det er bare meget din far, denne bemærkning! Sådan har du hørt din far sige, vil jeg godt vædde på. Men gjorde I børn så selv noget for jeres mor?”
John vil på ingen måder sammenlignes med sin far, som han faktisk ikke brød sig specielt meget om, og mine ord ramte, kunne jeg se.
Jeg fortalte nu for første gang om, hvordan min far hvert år denne dag, så længe jeg kan huske tilbage, kørte til bageren (hvad han ellers aldrig gjorde søndag morgen) og derefter til blomsterhandleren. Hjemme igen purrede han os piger og vi fik i fællesskab frembragt en morgenbakke til mor, så hun kunne få morgenmad på sengen, eftersom mors dag er den dag, hun skal friholdes fra huslige pligter, så vi kæmpede efter bedste evne med at lave alle dagens måltider. Det gik ikke altid lige godt, så mor forbarmede sig oftest over os, men var jo glad for tanken. Da vi var flyttet hjemmefra, fortsatte han traditionen uden assistance fra sine børn.
Vi talte ikke om emnet mere den dag, men i går kom John hjem fra en gåtur og sagde, at han godt ville have lov til at invitere mig på middag ovre på Fjordkroen i aften.
Jeg var åbenlyst forbavset – og glad, naturligvis, men det er normalt mig, der inviterer os ud at spise. Glemt var naturligvis alt om mors dag-snakken for et par uger sigen, så jeg smilede skævt da han sagde, at “det er da i anledning af mors dag – hvad ellers? Men de havde jo ikke åbent på dagen.”
Jeg var længe om at finde nøglen, men bedre sent end aldrig.
I øvrigt har jeg inviteret John på kroophold ved Silkeborg på fars dag …

12 kommentarer

 1. Super aspargesservice! Lad gå med mors og fars dag, men de importerede, som (også) blot skal lokke folk til at forbruge, kan jeg godt være foruden. Hvis jeg havde en pool, ville jeg have sådan en vandseng!

  Kommentar af Eric — 20. maj 2020 @ 14:55

  • Jeg er lidt ambivalent her … mors og fars dag er jo sådan set også importerede, og Halloween er den udenlandske udgave af Allehelgensaften … men ja, en hel del mere kommerciel. Den eneste, jeg med sikkerhed aldrig vil tage til mig, er Valentine’s Day!
   Det er en meget indbydende vandseng 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2020 @ 15:49

 2. Det var ualmindelig fin service!
  Den vandseng ville kræve et strikketøj; jeg kan i al fald ikke ‘drive om’ ret mange minutter, uden noget at tage mig til, så hellere en svømmetur. Det ville jeg til gengæld nyde i fulde drag.
  Vi har aldrig rigtigt brugt mors og fars dag hos os, men i svigersønnens familie er mors dag vigtigere end mors fødselsdag, så nu får jeg pludselig blomster og det klager jeg ikke over 💐

  Kommentar af fiberfryd — 21. maj 2020 @ 1:01

  • Det kan jeg heller ikke, som du ved – altså drive formålsløst rundt, men nogle puder og et strikketøj eller en god bog, og jeg vil føle jeg er på ferie 🙂
   Det er der da heller ingen grund til at blive knotten over … det er altid dejligt at få blomster!

   Kommentar af Ellen — 21. maj 2020 @ 9:13

 3. Det var en meget fin service du fik fra Den Grønne Asparges. Vandsengen er bare så lækker.
  Mors dag har vi aldrig rigtig brugt, men det var sødt af John at invitere dig ud at spise 🙂

  Kommentar af Madame — 21. maj 2020 @ 7:38

  • Det var nemlig sødt af ham – og dejligt, at han sommetider lytter til mig 😉

   Kommentar af Ellen — 21. maj 2020 @ 9:14

 4. Det er dog det stiveste, at Grundlovsdag ikke kun fejrer grundloven og dermed demokratiet – du kan nok regne ud, hvad jeg mener om mors-, fars- og andres dage. Jeg undtager 5. sept., der er officiel flagdag, fordi det er for at mindes og ære dem, der har forsvaret DK. Det går over min forstand, at der er behov for det, men det er Folketingets beslutning, så ….
  Skal I så have fars retter eller farsretter? 🤔 😉😉
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 21. maj 2020 @ 18:30

  • Det er ikke så svært at gætte 😉
   Man kan jo gøre så lidt eller så meget ud af dem, som man ønsker … jeg må sige, at jeg er lidt ligeglad og bare forbigår dem i stilhed, hvis jeg ikke gider dem.
   Tja, enten eller – eller hverken eller – jeg ved det ikke endnu 😀

   Kommentar af Ellen — 21. maj 2020 @ 18:57

 5. Ja det er da et mirakel, når man ser nogen, der kan stave, og hører nogen, som ved hvordan man udtaler ord som hverve, færge og ærgrelse.

  Kommentar af Donald — 22. maj 2020 @ 1:26

  • Ja, efterhånden hører det vist til sjældenhederne … og jeg er også enig i det sidste; her skal lærer/læger så også inkluderes 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2020 @ 9:26

 6. Jeg er kun en eneste gang blevet sur på min elskelige svigermor. Det var et år, hvor vi kom med den obligatoriske morsdagsblomst, og hun så flere gange spurgte, om jeg ikke havde fået blomster. Det var, før vi fik Tanja, så til sidst snerrede jeg meget surt, at jeg ikke var mor til nogen. Og jeg har været flov over det lige siden. Godt, at John ikke snerrede, da han sagde, at du ikke var hans mor 🙂
  God tur til Søhøjlandet på fredag. Der er bare så dejligt. Overvej om ikke I skulle vælge Sukkertoppen (ved Klostermølle) at kravle op ad frem for Himmelbjerget. Jeg er i gang med en lang epistel om området, men den bliver jeg vist aldrig færdig med. Nu har jeg tre blogindlæg hængende, som jeg er gået i stå med. Det er bedre at komme ud i solen.

  Kommentar af tingats — 3. juni 2020 @ 15:34

  • Det med solen er vist lige blevet et overstået kapitel for de næste dage – John har lige set, at det er begyndt at regne i Jylland og at det har tænkt sig at være mere eller mindre dårligt vejr under vores ophold 😦
   Vi skal under ingen omstændigheder til Himmelbjerget, men vi har sådan noget som området ved Bølling sø og Clausholm slotspark i tankerne. Tak for tip med Sukkertoppen. Jeg har kigget på billeder, men jeg tror desværre, at turen op vil være for hård ved Johns gigtplagede knæ.
   John snerrer stort set aldrig, men jeg kan egentlig godt forstå, at du vrissede af svigermor, selv om du senere fortrød det 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. juni 2020 @ 16:42


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.