Hos Mommer

17. maj 2020

Får på græs – og lejet arbejdskraft

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:50
Tags: ,

Vores yngste niece har været her siden fredag. Det var en gammel halv aftale, som nu blev effektueret.
Hun ville gerne have hjælp til en cardigan, hun har lyst til at strikke, men ikke helt vidste Der males gavlvinduehvordan skulle gribes an, da hun endnu ikke er en voldsomt erfaren strikker. Hun ville også gerne have hjælp til vejledning til garnalternativ, for som studerende havde hun desværre ikke råd til det i opskriften foreslåede.
Det mente jeg at have en god løsning på: Hvis hun ville male de to kvistvinduer plus et gavlvindue for os, ville jeg med glæde forære hende originalgarnet som tak for hjælpen. John og jeg vil helst ikke op på stiger mere, men for en ung kvinde er det ikke noget problem.
Hun tog da også imod tilbuddet, så efter en af de så trendy internetkonferencer om farven på garnet, bestilte jeg hvad hun besluttede sig for og gav hende som lektier til weekendopholdet at skulle lave en strikkeprøve, så vi kunne kaste os direkte over selve cardiganen, når hun kom.
Vinduerne var klaret i løbet af lørdag formiddag, så indtil hun tog afsted igen sidst på eftermiddagen i dag, var det kun strik og hygge. Og lidt god mad … John følte sig nok en anelse overflødig mellem måltiderne, men så må han jo bare lære at strikke …

Fårene kommer på marken

Mens Annemarie stod på stigen og tjente sit garn, kom der liv på marken skråt overfor os, så vi fik fårudsætningen, tøhø, fra første parket. Det blev nærmest et helt tilløbsstykke, som det ses. De kom i tre omgange, for der kunne ikke være mere end 8-9 får på hvert læs, men nu har vi en hel flok får og nogle små lam gående tæt på Den Stråtækte. Hyggeligt, hyggeligt, og de havde ikke opholdt sig i deres nye omgivelser ret længe, før de var totalt afslappede og så ud som om de aldrig havde opholdt sig andre steder end lige netop på den mark.

 Blodkløver

I dag formiddag kørte vi en tur til Strandskoven ved Vemmetofte for at gå en tur der i håb om, at der ville være en smule læ for den kraftige vestenvind, der desværre er temmelig fremherskende i disse dage. På vej dertil så vi en mark med en farve blomster, vi ikke havde set før, så vi standsede bilen og jeg løb ind for at kigge. Det var en kløver, ingen tvivl om det, men hvilken? Google kunne hurtigt fortælle mig, at det var blodkløver, som jeg indtil i dag aldrig havde hørt om. Det er en smuk farve, så det må I da gerne så meget mere af, kære landmænd.

Vemmetofte Stranskov

Det må være al den regn i marts der er årsag til, at disse bøgetræer har lagt sig ned. Det er en rigtig bøgestrand, det her.
Jeg havde engang en kollega, hvis efternavn var Bøgestrand, og som i sin grønne ungdom havde et band sammen med sine to brødre.
De kaldte sig The Beachbeechboys.

15 kommentarer

 1. Hvor er det dejligt at I på den måde kunne hjælpe hinanden og samtidig få en hyggelig weekend ud af det. Og den blodkløver har da den smukkeste farve. Mon jeg kunne lokke gemalen til at så den næste år? Det skal da prøves.

  Kommentar af Lene — 17. maj 2020 @ 19:53

  • Det var en ægte win-win-situation 🙂
   Det var en overraskende smuk blomst, og det undrer mig, at jeg ikke har set den før. Det ville glæde mig, hvis i ville bidrage til skønheden næste år.

   Kommentar af Ellen — 17. maj 2020 @ 20:53

 2. Blodkløver anvendes tit i blandinger til vildt og bier. Blodkløveren er mest til humlebier grundet blomstens lange kronrør -helt som med rødkløver.

  Kommentar af natural2222 — 17. maj 2020 @ 21:20

  • Den havde ganske rigtigt lange kroner, en del længere end rødkløverens, faktisk … er de ikke næsten runde?

   Kommentar af Ellen — 18. maj 2020 @ 9:42

   • Jo, men det er selve enkeltblomstens indgang til nektaren, som er lang hos blod- og rødkløver.
    Hvert blomsterhoved består af en mængde enkeltblomster, som hver skal bestøves for at give maksimal frøsætning.
    -Og så fik jeg lige læst lidt og lærte at nutidens bier har 3 mm længere tunger end de brune bier, som dominerede bistaderne for 80 år siden. Honningbier kan derfor nu i lidt højere grad medvirke til bestøvning af rødkløver og dermed nok også af blodkløver.
    Jeg må se at få sået noget blodkløver. Det kan nås endnu.

    Kommentar af natural2222 — 20. maj 2020 @ 5:57

    • Ahh, du skrev jo netop også kronrør … sorry.
     Tre mm er da ellers ikke så lidt, dyrets størrelse taget i betragtning.
     Hvis du gør alvor af det, kan du så ikke sende mig 50 frø? Jeg har et par ‘naturhjørner’, hvor det ville pynte svært med de smukke røde blomster, og jeg kan ikke se, at man kan købe frø andet end i kilovis.

     Kommentar af Ellen — 20. maj 2020 @ 9:05

 3. Det var da et forbilledligt generationssamarbejde. Vi var knap ude for en dør i går, for bygerne lå konstant på lur. Haverne er sikkert glade for vandet, men jeg vil nu nyde det gode vejr velkomment, når det kommer.

  Kommentar af Eric — 18. maj 2020 @ 7:59

  • Vi syntes også det fungerede fint 🙂
   Vejret er lidt trist, også i dag, og vi har oven i købet ikke engang fået noget regn af betydning.

   Kommentar af Ellen — 18. maj 2020 @ 9:44

 4. Hvor lyder det hyggeligt. Det har været en god weekend. – Og et godt bytte for begge parter.
  eg fik skrevet det blogindlæg om lækre engelsksprogede fagbøger, der længe har svirret rundt i mit hoved. Desværre kunne jeg ikke genfinde siderne med de rigtig gode engelske/britiske forlag, jeg før har været inde på. Dem der udgiver de fine undervisningsmaterialer og fagbøger for børn. (Måske Charlotte kender dem.)
  Men jeg fik da – uden at nævne hans navn – slået et slag for min yndlingsprofessor i pædagogik, den tyske Thomas Ziehe, der skriver om, at skolen skal være den gode anderledeshed for børn og unge. Tilbyde noget andet og mere end det hverdagsliv, der omgiver dem. Og som Ib siger, fik jeg luftet nogle bastante syndpunkter 🙂

  Kommentar af tingats — 18. maj 2020 @ 11:25

  • Det var så godt, at vi vil praktisere konceptet igen på et tidspunkt 🙂
   Jeg kigger over og læser dit indlæg. Jeg havde set, at du er kommet med et nyt, men man skal jo altid sætte god tid af til dine indlæg 😀
   Hvorfor ville du ikke nævne hans navn? Det kunne da ikke gøre noget?
   Det er – bl.a. – det, blogge er gode til; At lufte ens synspunkter – også de mere bastante 😉

   Kommentar af Ellen — 18. maj 2020 @ 12:05

 5. Sikke en fin idé at bytte malerarbejde med lækkert garn.
  Blodkløver har jeg aldrig set – hvor er den dog smuk! Den kunne man jo bruge til at pynte i sin have og til havens bier.

  Kommentar af Madame — 18. maj 2020 @ 11:59

  • Det var nemlig en rigtig god ‘handel’ for begge parter.
   Det er så smuk en farve; den ville være fin i enhver have, og bivenlige vil vi jo gerne være 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. maj 2020 @ 12:07

 6. Dejligt at I kan bruge hinandens kompetencer i familien.
  En betaler med maling af vinduer på stige for at få mulighed for at strikke i lækkert garn. Andre betaler for at få strikket: Jeg strikkede som trøst en Stockholmslipover til den lockdown-hjemsendte-“sixth former”, der meget gerne ville have en og straks blev den færdige vist frem på IG. To kinesiske klassekammerater blev ovenud begejstrede og blandt (nogle) rige kinesere er håndstrikket moderigtigt i nordisk minimalistisk design i høj kurs, så de betaler glædeligt hver 200 £ til Save the Children + materialer og forsendelse til Kina. Så efter lidt konference via Skype er størrelser (juhuu for små kinesere: XS) og farvevalg bestemt, garn indkøbt og pindene spidsede.
  God fornøjelse med udsigten til får og lam. Med opholdsvejr, en god stol og hænderne beskæftigede med pinde og garn, er det min erfaring fra for mange år siden, at det er meget rofremkaldende at se på dem, for der sker ingenting og så alligevel.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 18. maj 2020 @ 16:13

  • Det er altid godt at kunne hjælpe hinanden.
   Petiteknits designs er altså vældig populære hos de unge mennesker. Annemarie (niecen fra dette indlæg) ville strikke deres Balloncardigan og den anden niece, jeg har lært at strikke, har strikket nogle stykker fra Petiteknit.
   200 pund for en slipover! Du godeste! Så er de altså både rige og begejstrede, men det er da rigtig godt, og heldigvis er sådan en hurtigt strikket, så du kan nå at gøre Red Barnet meget rigere på relativt kort tid 🙂
   Både får og køer er dejlige at have i nærheden, så nu venter jeg bare på opholdsvejret …

   Kommentar af Ellen — 18. maj 2020 @ 17:14

   • De rige er RIGE. Jeg nøjes med tre stk. ialt. Børnene må vente indtil efteråret på yderligere bidrag, hvor det bliver hue og halstørklædetid.

    Kommentar af Kristine — 18. maj 2020 @ 19:43


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.