Hos Mommer

15. maj 2020

Intet er så galt, at det ikke er godt for noget

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 11:37
Tags:

Nu kan vi se lys forude, og det går forhåbentlig godt med både fase 2, 2½, 3 osv, så vi ikke skal til at gå et eller flere skridt tilbage.
Coronapesten og dens følger har været noget skidt på så mange måder, som jeg ikke vil remse op her – der er ingen grund til at skrive det indlysende. Det er dog heldigvis ikke altsammen dårligt, for mange af os har lært noget, både om os selv og om andre.
Jeg har fx lært, at jeg vældig godt kan lide Mette Frederiksen som person. Hun har en skøn humor, og selv om det naturligvis ikke er den vigtigste egenskab for en statsminister, er det altså heller ingen skade til. Første gang jeg oplevede det, var hendes orientering om elefanterne til Folketinget, hvor hun grinede temmelig meget, og i aftes ‘på trappen’ inden partilederdebatten hørte vi det igen i en ordveksling med Qvortrup (som jeg synes er en temmelig ubehagelig person):
Men nu er det jo dig, der er statsminister, og mig der er journalist, lød det fra Henrik Qvortrup.
Det er nok måske meget godt for danskerne, hvis jeg må være så fri, afbrød Mette Frederiksen.
Den slags bør hun måske ikke sige, men jeg synes det er ret befriende. Og til jer, der ikke synes det er humor: Det ændrer ikke, at jeg synes det.

Mange anser det for godt, at man er blevet tvunget til at afholde videomøder, og det er det måske også. Måske. På visse punkter. Det er godt for miljøet, at mange flyrejser kan spares, også fremover, men meget er man nødt til at mødes face to face om – for eksempel inspektioner af enhver art, ligeledes visse forhandlinger, og som en klog kvinde her udtrykte det: “Videomøderne har ikke kun gjort deres indtog på de almindelige arbejdspladser og i skolerne. Også storpolitiske forhandlinger om coronakrisen i EU foregår pr. video. Og det har store konsekvenser. Det fortæller vores EU-redaktør Rikke Albrechtsen. At man kun kan tale på skift og ikke aflæse kropssprog og stemninger, har gjort forhandlingsklimaet stift på et tidspunkt, hvor fleksibilitet og evnen til at bøje sig mod hinanden er altafgørende.”
Jeg oplevede både video-, telefon- og IRL-møder, og ingen var i tvivl om, at sidstnævnte var bedst for mennesket, mens det for økonomien naturligvis var en anden sag, så det var og er en opvejning og spørgsmål om prioritet.
Skoleundervisningen har for de større børns vedkommende været én lang videokonference siden midt i marts. Hvor mange børn kender I, der synes, at det har været en forandring til det bedre? Jeg har kun hørt om hvor meget de glæder sig til at komme i skole igen, og for bare tre måneder siden ville jeg have forsvoret, at jeg skulle komme til at høre børn og unge sige lige netop det, så her har situationen også ført noget positivt med sig.
Jeg er dog lidt spændt på, hvornår efter normalitetens indførelse poderne igen bliver svære at få hevet ud af sengen om morgenen …

Håbet er lysegrønt

Endelig synes jeg generelt godt om folks opførsel og venlighed.
Det er markant, så mange flere smil man både får og giver, og så mange flere små ordudvekslinger der finder sted på vej og sti. De vanlige lidt reserverede skel mellem unge, yngre, ældre og gamle er mindre skarpe; vi står sammen som et folk i en krisesituation, og jeg er på ingen måde enig med den gnavne sprogrevser der mente, at det nye udtryk at stå sammen hver for sig er noget vrøvl, for det er jo lige præcis det, vi har gjort så flot, og det er derfor, vi nu er nået til at kunne åbne landet igen lidt hurtigere end først forventet.
Bagklogskab kan vi ikke bruge til noget.

22 kommentarer »

 1. Jeg vil kun sige: “Du har så evig ret”. Og så god weekend, hvor I forhåbentlig kan nyde jeres nye ‘tilbygning’!

  Kommentar af Fru Moll — 15. maj 2020 @ 14:18 | Svar

  • Altid dejligt at få ret 🙂 – og tak, i lige måde; tilbygningen nydes hver eneste dag, kan du tro!

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2020 @ 14:37 | Svar

 2. Åh Ellen hvor er det dejligt at du skriver åbne landet igen…og ikke åbne op. Det er åbenbart blevet “god latin” men jeg græmmes hver gang jeg hører det.

  Kommentar af Hanne — 15. maj 2020 @ 15:46 | Svar

  • ‘Åbne’ kan sagtens stå alene, men jeg har nu ikke så meget imod udtrykket ‘åbne op’ som så mange andre. Sidstnævnte er mere abstrakt og derfor okay i visse sammenhænge – synes jeg. Man kan åbne op for bedre forhold, fx, men man åbner en dør.

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2020 @ 15:50 | Svar

 3. Jeg er helt enig i dine betragtninger.
  Vi lo også højt, da Mette F gav HQ svar på tiltale og da EtteF fik et grineflip i elefantsagen i Folketinget.
  Venlig hilsen
  K-V

  Kommentar af Karen-Vibeke Olsen — 15. maj 2020 @ 16:02 | Svar

  • Det er så rart, når man er enig med mig 😉
   Jamen det er da så skønt og befriende, når man kan opføre sig så uformelt.

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2020 @ 22:09 | Svar

 4. Ikke etteF, men Mette F😊

  Kommentar af Karen-Vibeke Olsen — 15. maj 2020 @ 16:03 | Svar

  • Selvfølgelig 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2020 @ 22:10 | Svar

 5. Og jeg kan godt se at ved at melde mig ud af nyhedsverden på tv, så går jeg glip af nogle få skønne øjeblikke 🙂

  Kommentar af Lene — 16. maj 2020 @ 7:21 | Svar

  • Der er heldigvis opløftende elementer også i disse tider 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. maj 2020 @ 9:33 | Svar

 6. Jeg nød også, da Mette Frederiksen satte Henrik Qvortrup på plads – hvor er hun hurtig! Hun har klaret denne coronakrise flot.
  Og det er så dejligt, at børnene har glædet sig til at komme i skole igen.
  Venligheden blandt mennesker har jeg også lagt mærke til. Der er kommet gode ting ud af denne coronakrise.

  Kommentar af huskebloggen — 16. maj 2020 @ 7:46 | Svar

  • Hun er nemlig rap i replikken 🙂
   Man må se på de lyse sider, og selv om det kan være svært indimellem, så er de der.

   Kommentar af Ellen — 16. maj 2020 @ 9:34 | Svar

 7. Helt enig med dig 😉

  Kommentar af Kisser — 16. maj 2020 @ 16:17 | Svar

  • Dejligt, Kisser 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. maj 2020 @ 16:42 | Svar

 8. Den gadedreng til Qvortrup blev klaret på eleganteste vis. Mette Frederiksen var lynhurtig i replikken. Vi plejer ellers at sige, at det er træls, at vi nordjyder ikke er så hurtige i replikken som københavnerne; når vi kommer hjem – eller dagen efter – ved vi lige, hvad vi skulle have svaret. Hun er jo fra Aalborg, men hvor er hun dog blevet københavnervaks i replikken. Der er stil over hende, og hvor har hun klaret det flot på en vanskelig post i en svær tid – og uden at hidse sig op (Hørte du det, Lars Løkke Rasmussen!?). Hun kan virkelig begå sig alle vegne, selv blandt flabene her – og udenlands.

  Kommentar af Elsebeth — 16. maj 2020 @ 18:26 | Svar

  • Hun er så absolut vaks nok i replikken, og jeg godtede mig over bemærkningen til Qvortrup, men det er pudsigt at høre fordomme luftet i den forbindelse – hvorfor skal det dog hedde ‘københavnervaks’?
   Mon ikke vi alle kender til det at finde det helt rigtige svar … alt for sent? Uanset ens oprindelse. Jeg havde mange jyske kolleger som var hurtige i replikken og lige så mange fra København og Sjælland (de to er nemlig ikke synonyme!), som ikke var specielt kvikke … for mig at se har det mere med individet at gøre end med hvor i landet man er født. Jeg er sjællænder og nogle gange kvik i replikken, men andre gange ‘jydelangsom’, som du måske vil kalde det 😀
   Bortset fra det, så ja, vi er ganske enige: MF har gjort det godt under coronapesten – hun er vokset med opgaven.

   Kommentar af Ellen — 16. maj 2020 @ 21:20 | Svar

 9. Ja, hvor var den sjov, den ordveksling på trappen. Hun er rap i replikken, vores statsminister. Jeg hørte Henrik Qvortrup i Shitstorm på P1 i dag. Han syntes selv, det havde været sådan en god oplevelse. Som han sagde, så går han selv lige til kanten, når det handler om spørgsmål eller kommentarer til sine interview-ofre, så han vil være den sidste til at klage. Jeg fik iøvrigt lidt respekt for HQ der. Det har jeg ellers overhovedet ikke haft før!

  Kommentar af Betty — 16. maj 2020 @ 23:33 | Svar

  • Den er vi åbenbart mange, der har smilet over 🙂
   Men ja, enig: det fremkalder trods alt en lille smule respekt, at han sagde som han gjorde, men jeg synes manden er for grov.

   Kommentar af Ellen — 17. maj 2020 @ 9:28 | Svar

 10. Ellen, det er ganske vist længe siden, jeg flyttede til den anden ende af landet – men vi mente nu, at københavnere kunne være ret vakse ved havelågen. Vi var mere sindige, så der lå ikke andet i det, end at det havde været rart at kunne give svar på tiltale – sådan lige med det samme. Det var hverken kritik eller fordom – snarere ‘imponerethed’.

  Kommentar af Elsebeth — 17. maj 2020 @ 11:55 | Svar

  • Helt i orden, og jeg beklager, hvis jeg lød lettere fornærmet, og det var måske i virkeligheden snarere et udtryk for min egen frustration over, at rigtig mange jyder om- og tiltaler alle øst for Storebælt ‘københavnere’ 🙂 Det har både generet og irriteret mig mange gange, og når jeg bevidst og for at tydeliggøre det, har kaldt fx en nordjyde for århusianer, blev min pointe overhovedet ikke forstået …

   Kommentar af Ellen — 17. maj 2020 @ 17:41 | Svar

 11. Jeg har lige nydt ordvekslingen på YouTube.
  Jeg hører til dem som tror på, at det, med ganske få undtagelser, er et spørgsmål om tilvænning og yderligere forfinelse af hard- og software, så kan konferencehoteller og andet tilsvarende se i vejviseren efter kunderne.

  Kommentar af natural2222 — 17. maj 2020 @ 14:21 | Svar

  • Det går nok i noget højere omfang den vej efter coronapesten, men i hvor høj grad vil vise sig – det bliver spændende om du får ret 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. maj 2020 @ 17:42 | Svar


RSS feed for comments on this post.

Fyr løs! Din kommentar er meget værdsat

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.