Hos Mommer

4. maj 2020

Nødhjælpspakke til England

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:56
Tags: , ,

Vi skulle lige nu have opholdt os et par dage i Brügge inden den videre færd til England og vores familie derovre. Typisk, ikke sandt? Nu har vi været flere år om at tage os sammen til det ophold, som vi blev inspireret til af Mia, men nu skulle det endelig være, og hvad sker der så? Corona. Murphy har så sandelig ikke levet forgæves. Vi havde ellers booket et værelse på en båd i en af kanalerne og havde sådan glædet os. Også til det …
Når vi tager derover i bil, har vi altid en masse med, der ikke kan købes i England, men som vi ikke kan eller vil have med i kufferterne.
For at føje spot til skade, står de netop i år og mangler flere ting end sædvanligt, fordi der er vareknaphed i England – de kan ikke få alt, som vi kan herhjemme, men mangler pasta, mel, gær, dåsemad m.m. Ikke fordi de lever af dåsemad, men fx tun og baked beans savner de.
Mel er der dog kommet en løsning på, fordi møllerne har fået et problem, idet de plejer at levere mel til bagere i store sække. Sådanne sække har deres lokale planteskole købt (planteskoler i England er meget mere end planteskoler – jeg elsker dem), så man kan komme med sin egen emballage og dermed få fat i noget mel. Charlotte havde en ny pakke tørgær, som i UK rækker til rigtig mange brød, så hun kan bage igen. Der mangler mange varer; sommetider er der nogle, andre gange nogle andre – aldrig hele udvalget, men de sulter altså ikke; det føles bare ret underligt.

Mit yndlingshus i Lockeridge

Jeg har derfor pakket en nødhjælpspakke til dem. Det er godt nok pebret at sende pakker til udlandet, men når jeg tænker på, hvad vi skulle have betalt for transporten frem og tilbage, er det jo aldeles ligegyldigt hvad det koster, og hvis jeg overhovedet kan hjælpe, gør jeg det selvfølgelig.
De får masser af pasta, som de især savner, de får den te (vi har længe eksporteret te til England) og de kammerjunkere, som vi havde aftalt for længe siden, at jeg skulle have med, og så er der naturligvis lidt godbidder til børnene, plus et William Morris-viskestykke, som jeg lige har købt hos Anglofilia og som passer perfekt til deres køkken.

Wilton House

Charlotte og jeg talte sammen i 1½ time i går – nok ikke overraskende (også) en del coronasnak; bl.a. om, hvornår vi tør flyve igen. Selv om der bliver åbnet for det, har vi så lige lyst til at sidde 40 cm fra fremmede? Det er jo ikke nok, at de lader midtersæderne være tomme, som nogle har talt om. Der er dog vist noget om, at de kan lukke for recirkulationen af luft, således at den i stedet udskiftes hele tiden, men alligevel … både C og jeg er sikre på, at vi vil tage bilen i stedet for flyet – i hvert fald til vi er vaccinerede, men nu må vi først og fremmest se, hvornår det overhovedet kan lade sig gøre.
Hvis man tager tunnellen, behøver man ikke være i kontakt med andre, fordi man bliver i sin bil, men John og jeg vil ikke længere kunne tage turen i ét stræk, så det kan ikke undgås at skulle tage en overnatning.
Næh … verden bliver helt sikkert ikke den samme efter corona. BC (Before Christ) er kommet til at betyde Before Corona på engelsk, blev C og jeg enige om – vi kunne bare ikke umiddelbart finde ud af, hvad vi så skulle lade AD (Anno Domini) betyde. After etellerandet, men hvad?

24 kommentarer

 1. Det overrasker mig, at der er vareknaphed i England. Skyldes det hamstring, eller hvad?
  Uanset hvad kan pakkeløsninger være en god ting 🙂

  Kommentar af Eric — 4. maj 2020 @ 19:34

  • Det er primært fordi der er ekstraordinær stor efterspørgsel, fordi folk bliver tvunget til at være hjemme i et samfund, hvor man normalt går virkelig meget ud og spiser i forhold til fx Danmark. Det bliver hurtigt til en ond cirkel, fordi når der så endelig kommer en forsyning, skynder folk sig at købe måske bare en lille smule mere end de plejer. Hamstring bliver forhindret, men hvis alle køber to, hvor de plejer at købe én, går det også galt.
   Hehe, pakkeløsningen er i hvert fald god for mine englændere 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. maj 2020 @ 21:07

 2. Det er da skræmmende, der er vareknaphed i England. Jeg forstår godt, det ikke er på den kritiske måde. Men alligevel. Sikke en lykke din pakke vil gøre, når den ankommer. Spændende, hvor lang tid der går?
  Hvor trist, I ikke kommer på den tur med fyldt bil og ophold undervejs. Men det værste må være usikkerheden. Hvornår og hvordan I kan komme afsted.

  Kommentar af Betty — 4. maj 2020 @ 22:28

  • Det er nok mere irriterende for dem end skræmmende, for ‘man’ bliver ved med at hævde, at bare rolig, vi har mad nok til jer.
   PostNord sagde at der går 3-5 hverdage – det er fint hurtigt, og det plejer at passe.
   De elsker mine pakker, fordi der altid er mindst én overraskelse med 🙂
   Det værste er nemlig usikkerheden. Hvis bare vi havde en specifik dato at glæde os til, ville det være så fint.

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2020 @ 9:43

 3. Jeg undrede mig lige som Eric, men dit svar giver god mening. Og sådan en pakke vil helt sikkert vække glæde.
  Jeg håber for jer og andre, at vi snart må åbne op til verden, så I kan sætte kurs mod England.

  Kommentar af Lene — 5. maj 2020 @ 5:34

  • De glæder sig til min pakke, og ja, vi glæder os især nok på det lille punkt til, at verden åbner igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2020 @ 9:44

 4. Jeg er helt blank på, hvad AD skulle stå for; men det er helt sikkert, at BC vil blive brugt ligesom de to generatiner før os taler/talte om før og efter krigen.
  Alle de mange fly på jorden kan de for vores skyld godt lade bliver holdende indtil den effektive vaccine er fundet, og måske endda lidt længere. Den sardindåsetæthed med fremmede bliver vist svær at gen-tilvænne sig.
  Forretningsrejsende bliver flyselskaberne og hotelbranchen også til at mangle. Økonomichefen har nu set, hvilke formuer der er at spare ved at fjerne/omplacere de få medarbejdere der ikke kan finde ud af at få fuldt udbytte af en videokonference.
  Jeg er også meget overrasket over, at der er varemangel i UK. Sært, at det ikke er lykkedes at forklare folk, at der er mad nok, så den slags mini-hamstring undgås. Netop de lukkede restauranter giver jo et langt mindre madspild. Dér kan man jo ikke sætte det uspiste i køleskabet til pålæg næste dag.

  Kommentar af natural2222 — 5. maj 2020 @ 6:25

  • Jeg har tænkt på damnation – det er vist ikke helt ved siden af 🙂
   De har lige talt om, at det varer mindst 2-3 år, inden flytrafikken er som før – hvis det nogensinde sker. Videokonferencer er gode, og vi ‘dyrkede’ det en hel del i mit gamle firma, men det er ikke og bliver aldrig det samme som at mødes IRL. hvilket derfor stadig er at foretrække i visse situationer – når man altså må igen. Sådan noget som inspektioner kan ikke foregå via video, men flytrafikken kan jeg sagtens forestille mig grundigt reduceret alligevel.
   De prøver at fortælle folk det, men jeg gætter på, at en del af forklaringen på knapheden er, at restauranter har et lidt andet varebehov end den almindelige forbruger – du var selv lidt inde på det i mit forrige indlæg. I England spiser (spiste …) hele 40 % af befolkningen ude stort set dagligt, så det er på alle måder en helt anden verden for alle at blive tvunget til at indtage samtlige måltider i hjemmet.

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2020 @ 10:13

 5. Jeg slutter mig til koret af overraskede over den britiske vareknaphed. Hvorfor hører man ikke sådan noget i den danske presse? Mere interessant end for 127. gang at høre en efterskoleelev udtale, at lige præcis de bør have normale tilstande.
  Jeg har et noget morbidt forslag til AD – gæt selv. Ellers kan vi krydsmatche med dansk og kalde det EK “efter Krist” – eller helt oplagt “efter krisen”.
  Det er altid dejligt med pakker, og din familie i det udenlandske må blive rigtig glade. Jeg har for resten venner, der importerer te fra England. Der er altid noget ekstra fristende over det, man ikke lige kan få i det lokale supermarked.

  Kommentar af Kirsten — 5. maj 2020 @ 8:40

  • Af en eller anden grund er England ikke interessant for medierne, på trods af, at de nu ligger på 4.pladsen både for antal tilfælde og for antal døde/million indbyggere – altså et af de hårdest ramte lande i Europa.
   Jeg har gættet det … men det er vist lige drastisk nok 🙂 Corona staves i virkeligheden korona på dansk, så et ændringsforslag kunne være samme ‘krydsmatch’ og hedde ‘before corona’ og ‘efter korona’.
   Naboens græs er ofte grønnere – vi har også altid nogle bestemte varer med hjem derovrefra, men lige præcis te har de ikke til vores smag, som jo heldigvis er forskellig. Det største problem er dog, at det kun er meget få steder, de har andet end tebreve. Løsbladsystemet er der næsten ingen der bruger mere derovre.

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2020 @ 10:20

 6. Doomsday.
  Meget trist for jer, at I ikke kan være fysisk sammen.
  Charlotte må give sig i kast med surdej👩🏻‍🍳.
  Hvis der bliver behov for yderligere kammerjunkere, så kræver de jo ikke gær …
  Hjemmelavede baked beans er nemt, hvis/når de kan købe tørrede bønner og dåsetomater.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 5. maj 2020 @ 8:41

  • Doomsday kan bruges, men er det ikke også et lidt drastisk ord? Jeg foretrækker damnation, men der er såmænd nok ingen af vores glimrende forslag, der vil blive anvendt 🙂
   Kammerjunkere er så besværlige at lave selv, så der vil jeg nok vedblive at være deres danske leverandør. Hun har nemlig fundet en måde at lave koldskål på, så den dessert vil de helst ikke undvære.
   De kan heller ikke få dåsetomater, hvilket de faktisk savner mere end baked beans, og tørrede ting er det næsten umuligt at købe.
   Charlotte håber på at få så mange tomater i år, at hun kan lave passata af dem eller henkoge dem, lige som jeg gør, men det varer lige lidt endnu …

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2020 @ 10:31

   • For mig er dommedag er mest rammende – måske fordi jeg samtænker konsekvenser af pandemier og klimaforandringer.
    Kammerjunkere er da så nemme, synes jeg. Dejen køres i røremaskinen, rulles i pølser, bages, skæres i skiver og bages/tørres færdige – som med biscotti. Dejen kan fryses (i pølser), så hokus pokus trylle rylle kan man lave kammerjunkere, når det er koldskålsvejr.
    Opmærksomhed fra mor/mormor skal bestemt ikke undervurderes og modsat heller ikke at føle sig nødvendig.
    De første dage efter nedlukningen af DK oplevede jeg, at dåsetomater manglede på supermarkedets hylder, men tørrede bælgfrugter har jeg ikke oplevet mangel på. Kan det være, at de i 🇬🇧, der er hårdest ramt økonomisk, er dem, der i forvejen har mindst, så dåsetomater og tørrede bælgfrugter er en meget stor del af deres basiskost og dermed efterspurgt.
    Mvh.

    Kommentar af Kristine — 5. maj 2020 @ 19:39

    • Klimaet nyder da godt af det så længe coronakrisen varer 😉
     C har ingen røremaskine, men selv om hun havde, tror jeg ikke hun nogensinde vil kaste sig ud i den slags.
     Det kan være en del af forklaringen, men C handler mest i Waitrose, som nok bedst kan sammenlignes med Irma uden dog at være lige så dyr, og der manglede der de samme ting som i discountkædernes butikker. Jeg tror det er nogle helt andre mekanismer der træder i kraft i krisetider – lidt apropos en tidligere diskussion vi havde. Hvis man oplever mangel, har man pludselig et behov for netop den vare.

     Kommentar af Ellen — 5. maj 2020 @ 21:25

 7. 1 1/2 time i telefon??! Jeg har aldrig været god til at sludre i telefonen, og det fik jeg da lige bekræftet her. Det kan så desværre ikke sidestilles med, at jeg ikke siger en masse sludder …
  Jeg har aldrig prøvet at bruge tørgær. Det er jo ikke fordi jeg er den store bager, og netop derfor kunne tørgær være en god ide, da det er nemmere at have på lager “hvis nu”… Ved du, hvordan man bruger det i opskrifter, der tager udgangspunkt i alm. gær?

  Kommentar af Fru Z — 5. maj 2020 @ 14:40

  • Charlotte og jeg har øvet os i over 20 år efterhånden … vi taler i snit sammen en gang om ugen, så der er altid en del, vi lige skal opdatere hinanden på. Normalt taler vi dog ‘kun’ en times tid.
   Min erfaring med det danske tørgær er virkelig dårlig. I teorien skulle 1 pk. tørgær svare til 1 pk. alm. gær, men det virker altså ikke nær så godt. Ikke for mig i hvert fald, selv om jeg lader det hæve i længere tid, som man skal. Vi havde det liggende i Sverige, men brødet med det blev aldrig rigtig godt. Det kan sagtens være, at du er bedre til det end mig 🙂
   Det engelske tørgær, derimod, er rigtig godt. Du må ikke spørge mig hvorfor, for jeg har ingen anelse om hvori forskellen består, men den er der, og alle i UK bruger tørgær; det er stort set kun bagerne, som bruger det gær vi kender, og man kan da heller ikke købe det nogen steder. Skal man have fat i ‘våd’ gær, skal man kende en bager.

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2020 @ 15:29

 8. Det må jeg da nok sige. Tænk at englænderne mangler baked beans, det er jo langtidsvarer i Rema her som de har masser af.

  Kommentar af Donald — 6. maj 2020 @ 2:10

  • Vi har masser af alt i Danmark, men det ser noget anderledes ud i England 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2020 @ 11:51

   • Åh, det er da tankevækkende.

    Kommentar af Donald — 6. maj 2020 @ 16:55

    • Ja. Og synd for dem, at de er så hårdt ramt. Jeg spåede for flere uger siden, at de ville overhale både Spanien og Italien, og det ser desværre ud til, at jeg får ret 😦

     Kommentar af Ellen — 6. maj 2020 @ 16:56

 9. Sjovt at læse om de engelske planteskoler og deres udvidede sortiment og sjovt at høre England omtalt som et land med vareknaphed/fødevaremangel – men det er der jo givet gode forklaringer på her i tråden.

  Mon du stadig må sende madvarer med posten, når UK kommer helt ud af EU? Hvad med told?

  En eneste gang har jeg budt på noget på nettet – og budt alt for højt – men den taske – en blå Michael Kors – den måtte jeg have. Desværre havde jeg ikke lagt mærke til, at den skulle afsendes fra USA, så der kom told på, så den blev dyrere, end jeg kunne have købt den herhjemme.
  Heldigvis er jeg stadig rigtig glad for den – men endnu gladere er jeg for den pink Michael Kors-taske. jeg købte på vores fælles krydstogt. Jeg tror ikke lige, I var med i de samtaler, men den taske blev meget omdiskuteret i dele af vores rejseselskab på skibet, for Ib, der ellers altid bare siger køb det, køb det, syntes lige pludselig, at køb af lige netop den taske var tåbelig. Så jeg kikkede på den mange gange og købte den først den allersidste dag lige før vi forlod toldfrit farvand.

  Apropos te – for en tid siden så jeg en spændende halvdokumentar – sandsynligvis på ARTE – om Robert Fortune – en skotsk botanist, der rejste rundt i Kina i midten af 1800-tallet og hemmeligt smuglede teplanter ud fra Kina til Indien, hvilket blev starten på den indiske/engelske te-produktion.
  Men du ser jo ikke så meget tv, så du kunne nøjes med at læse om ham – og om te i det hele taget – her:

  https://www.britannica.com/biography/Robert-Fortune
  og
  https://www.scmp.com/magazines/post-magazine/long-reads/article/2095707/great-tea-robbery-how-british-stole-chinas

  Eller du kan vente på, at jeg får skrevet noget derom på min blog, der ellers ligger noget stille for tiden.

  Jeg tror, jeg bruger Facebook til det, de fleste andre bruger bloggen til – til at skrive jævnligt om løst og fast – næsten en slags dagbog eller i al fald dokumentation af aktiviteter – og bloggen bruger jeg så, når jeg selv vil sætte mig ind i og fastholde et emne – og måske pådutte andre interesse for noget, jeg tilfældigvis er blevet interesseret i 🙂

  Kommentar af tingats — 6. maj 2020 @ 10:32

  • Sorry – du røg i spamfilteret, fordi du har to links – mange links er gerne tegn på spam.
   Prøv at kigge på et Garden centre som fx Whitehall – https://www.whitehallgardencentre.co.uk/ – det er bare så fint og et must, når vi er derovre. Nogle få i DK har taget ideen lidt op, men ikke i nær samme grad.
   Når 2020 er slut, er det slut med moms- og toldfrihed for pakker sendt fra virksomheder/forretninger i England (så jeg kan ikke længere bruge Amazon.co.uk til at få sendt til DK), men jeg læser det som om, de ikke vil (eller har kapacitet til?) at tjekke private post, så jeg satser på, at jeg kan blive ved med at sende pakker til dem. Og når vi kan kommer derover igen i bil, kan jeg bare få varerne sendt til C – det har jeg allerede gjort mange gange.

   Det er godt, at du er glad for din taske, og nej, vi deltog ikke i nogen taskesamtaler 🙂

   Jeg synes da ellers, at jeg ser rigeligt med tv, men jeg ser nogle andre kanaler end du gør – og jeg venter gerne på et indlæg fra din side om Robert Fortune 🙂
   Pudsigt nok tænkte jeg så sent som i morges, at du bruger FB som vi andre bruger bloggen. Hvis du gjorde det samme, ville du måske erhverve dig flere læsere – du kan sagtens kombinere dine fine faglige indlæg med de dagligdags oplevelser, synes jeg. Det gør det da kun lidt mere spændende, hvis en blog er alsidig 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2020 @ 12:10

 10. Sikke noget. Vareknaphed mærker de nok også i Frankrig og Italien, hvor der også er tradition for at spise ude de fleste aftener. Til gengæld er udbuddet sikkert meget større, hvis de, lige som danskerne, kan benytte sig af take away fra de lukkede spisesteder. Der er I sørgeligt underforsynede ☹️

  Kommentar af fiberfryd — 7. maj 2020 @ 12:06

  • Ja, det kunne man sagtens forestille sig, men jeg forstår egentlig nok godt, at det ikke rigtig kommer ud i pressen. Der er ingen grund til at skabe unødig bekymring.
   Vi er virkelig underforsynede nede hos os, desværre.

   Kommentar af Ellen — 7. maj 2020 @ 14:14


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.