Hos Mommer

22. april 2020

PostNord, altså …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:35
Tags:

I onsdags indløb der både en mail og en sms fra PostNord om, at jeg kunne afhente en pakke i Meny, hvilket jeg gjorde torsdag morgen.
Så langt, så godt. Det er normal procedure, at jeg får dobbeltbesked. Hvis den bliver afleveret på hjemmeadressen, sender de ligeledes begge slags beskeder for at fortælle mig, at de kommer en eller anden given dag med min pakke. Når de har afleveret den, får jeg så en sms om, at de har afleveret den, og endelig får jeg en mail, hvor jeg skal fortælle hvad jeg mener om PostNords service – hvilket jeg aldrig gør. Og tænk, de vil sågar have min vurdering af min købsoplevelse, når jeg køber online porto … fjollehoveder!
I dag fik jeg et gammeldags papirbrev fra PostNord om, at de havde en pakke til mig, som jeg kunne hente i Meny. Der stod ikke noget om, hvem pakken var fra, og jeg undrede mig, for så vidt jeg vidste havde jeg kun én ikke-modtaget pakke, men den skulle komme med GLS. Det kunne dog være fra en, der ville sende mig en gave – hvem ved?
Jeg lagde vejen omkring Meny. Da jeg, mens jeg ventede på, at det blev min tur, stod med sedlen og kiggede på trackingnummeret, af hvilket man skal oplyse de sidste fire cifre som ens pakke-ID, genkendte jeg nummeret. 8162 … det var jeg næsten helt sikker på var det samme nummer som det fra forleden dag. Jeg ville ikke udsætte den stakkels ansatte for at stå og lede forgæves efter en pakke, de allerede havde udleveret, så jeg forlod butikken igen. Jeg har altid haft en særlig god hukommelse for tal (ikke bevidst indøvet, men af en eller anden grund sidder mange tal bare fast i lang tid), men helt sikker kunne jeg naturligvis ikke være, og jeg havde lige så naturligvis ikke gemt beskederne fra PostNord, men vi havde indpakningspappet endnu, hvilket afslørede, at jeg havde husket de fire cifre rigtigt, og at det just modtagne brev dermed handlede om den pakke, jeg havde hentet for næsten en uge siden.
PostNord, for pokker! De må da selv vide, at deres breve er mindst fem dage om at nå frem, mens deres pakker har dag til dag-levering, stensikkert på grund af den stærke konkurrence på det felt, mens de har monopol på brevomdeling, så her kan de opføre sig som det passer dem – hvilket de også gør.
Det er temmelig hjernedødt at sende et brev med oplysninger om en pakke, de burde vide for længst er modtaget. Det plejer de nu heller ikke at gøre, men vores eneste forsøg på en forklaring på papirbrevet var, at det var fordi det var en pakke fra IKEA, og at pakken var sendt fra Sverige, men det er alligevel noget tosseri.

Havde jeg ikke været i besiddelse af en på visse punkter lettere overdreven hukommelse for tal, kunne jeg i god tro måske have igangsat en større eftersøgning for at finde en pakke, der ikke længere eksisterer. Jeg kender ikke systemet fra den anden side, så jeg ved ikke hvor længe man som pakkeudleverer kan se nummeret og dermed fortælle mig, at den allerede er udleveret.

Sangsvaner

14 kommentarer

 1. Suk!

  Kommentar af Eric — 22. april 2020 @ 18:53

  • Ja!

   Kommentar af Ellen — 22. april 2020 @ 20:42

 2. Overalls med livrem og seler! Tjah, hvis ikke vi er hurtige med brevene, så er vi i det mindste grundige med pakkerne ;-D

  Kommentar af fiberfryd — 23. april 2020 @ 0:29

  • Hehe, ja – det må være sådan man tænker 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. april 2020 @ 13:09

 3. Postnord har ikke monopol på breve, da da den del styres af postloven som Folketinget vedtager. Det er Folketinget, der fastsætter vilkår for hvor mange dage leveringen må tage og pris…
  Og I større byer er der også flere spillere på markedet. Dao har fx afleveret naboens breve her i nat og FK kom med et til mig og 4 til en anden gade i sidste uge. På landet er der ofte kun postnord for derude giver det underskud og de gider de andre ikke døje med…

  At du får både SMS og email er alt efter, hvad afsender har sat kryds i da de købte portoen.

  Og nej, jeg er ikke ansat i postnord, men følger bare med i det samfund jeg er borger i…

  Kommentar af Sofie — 23. april 2020 @ 7:33

  • Bær venligst over med en gammel, uvidende ignorant 😀
   Jeg tog fejl i, at PN har monopol, men i og med, at de omdeler tæt på 100 % af det totale antal breve, er det et de facto-monopol, og uanset hvad, er det fjollet at sende et papirbrev ud om, at der er en pakke på vej. Det kan næppe være afsender, der har bedt om det.

   Kommentar af Ellen — 23. april 2020 @ 13:17

 4. Post Nord er de sidste, sørgelige rester af et ellers glimrende postvæsen, vi havde en gang. Det er så sørgeligt, at det er lige til at tude over. Jeg indrømmer gerne, at jeg vælger udenom dem, hver gang der er valgmuligheder, når jeg har bestilt noget online. Jeg kan genkende nogle af postbudene fra før, ergo er det ikke de ansatte i det niveau, der er noget galt med. Det er systemet. Enten har de en fuldstændig uduelig ledelse eller også er hensigten, at det offentlige postvæsen gerne vil have lov til at nedlægge sig selv.

  Kommentar af Henny Stewart — 23. april 2020 @ 9:13

  • Hvis portoen er den samme, vælger jeg PostNord, men det er den nu sjældent. Jeg tror, at noget af det PN’s økonomi lider meget under, er den ufravigelige pligt til at udbringe breve, uanset hvor i Danmark de skal bringes til. Det er jo et stort privilegium at kunne vælge det fra, man ikke tjener på.
   Men derfor er det stadig fjollet med det papirbrev.

   Kommentar af Ellen — 23. april 2020 @ 13:22

 5. Er det sangsvaner på fotoet? Jeg synes, jeg kan se gule næb.
  Måske synger de svanesang for PostNord .)

  Kommentar af Kirsten — 23. april 2020 @ 12:20

  • Ja, det er sangsvaner – og du skulle næsten have en præmie for at have gættet mine tanker om svanesang 😀

   Kommentar af Ellen — 23. april 2020 @ 13:23

 6. Svanesang. Ja for dette års vinterophold. Om kort tid smutter sangsvaner og bramgæs mod nord. De venter ikke på posten.

  Kommentar af natural2222 — 24. april 2020 @ 6:57

  • Så kunne de også komme til at vente længe … 😉

   Kommentar af Ellen — 24. april 2020 @ 9:09

 7. PostNord er et kapitel for sig, og breve i sig selv er også et kapitel for sig. Så der er formentlig ingen penge i at omdele breve. Det ændrer ikke på, at man undre sig over, at de sender både mail og breve til jer om pakken.
  Jeg får også både mail og sms om at GLS har en pakke klar. Og jeg mindes ikke at jeg har krydset af at jeg vil have begge dele.

  Kommentar af Lene — 24. april 2020 @ 7:11

  • Det er der ikke penge i mere; pakkeporto/-omdeling giver bedre.
   Jeg mener nu også, at det er bestilleren og ikke afsenderen af pakker, der angiver, om man vil have besked pr. mail eller sms om pakken, og jeg mindes heller ikke at have givet den besked, når jeg sender en pakke.

   Kommentar af Ellen — 24. april 2020 @ 9:13


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.