Hos Mommer

19. april 2020

Bisserup havn

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:06
Tags:

Bisserup havn. Det lyder næsten som en gammel film, ikke sandt? Noget i stil med Bjergkøbing Grand Prix. Men Bisserup havn eksisterer, og det er et fint sted, hvis man savner et hyggeligt mål for en køretur.
Det er mange år siden, jeg var der første gang. I de, nogle gange, go’e gamle dage inviterede far flere gange hele familien med ned til Bisserup for at spise stegte ål ad libitum på Lodskroen, som ligger næsten helt nede ved havnen.
Der var engang man kunne det. Engang for mange år siden, hvor man kunne få så mange ål man orkede at spise og engang for bare et par måneder siden, hvor man kunne gå på restaurant og få sig et godt måltid mad.

Bisserup havn og omegn (8)

Man kan dog stadig tage til Bisserup havn og gå en tur.
Man kan parkere sin bil, gå forbi grillbaren, legepladsen, campingpladsen, ned til vandet og rundt, nyde de fine huse med den gode beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, mens man nærmer sig den lillebitte havn, hvor der oppe på land ligger hundredvis af nye og gamle bundgarnspæle. Her kan man dvæle mens man nyder, at livet tilsyneladende leves langsomt i Bisserup. Her er stille og her er smukt.
Når man går rundt dernede på en skøn og solrig forårslørdag er der en stemning og en atmosfære, som jeg kunne forestille mig der var dengang man transporterede sig rundt med hestevogn.

Bisserup havn og omegn (14)

En mand står lidt ude og fisker, mens han taler med to, der stadig befinder sig på land. Der er så stille, at de kan tale med normal stemmeføring og alligevel høre, hvad de siger til hinanden. Vi andre kan så også høre det, men da det er en for os relativt uinteressant samtale, går vi hurtigt lidt videre.

Bisserup havn og omegn (3)

Det var således en yderst fredelig lørdag i går, som er blevet fulgt af en lige så fredelig søndag i dag. Stille og med meget lidt trafik – bortset fra en kortege på 38 motorcykler, der larmede forbi midt på dagen. Gad vide, hvor de har tænkt sig at mødes ulovligt? Med denne som undtagelse har vi været dejligt forskånet for de lange og støjende motorcykeltræk, der i ikke-coronatider desværre lidt for ofte drøner forbi Den Stråtækte. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget …

Bisserup havn og omegnMin frisør må åbne i morgen, men jeg ved ikke, om hun når at blive parat til det. De er tre i salonen, og fordi de for nylig flyttede til et større lokale, har de ingen problemer med at holde den reglementerede afstand mellem kunderne, men der skal vist lidt mere til end det.
Jeg var der sidst d. 25. februar, og som altid aftalte jeg den næste tid, hvilket er på fredag, men jeg ved faktisk ikke, om jeg skal komme eller ej. Jeg håber aftalen stadig gælder, men de må have oparbejdet en voldsom pukkel pga. nedlukningen. For en sikkerheds skyld har jeg booket en tid om en måned (første ledige tid!), hvis de nu skulle have aflyst den på fredag, hvilket jeg dog faktisk ikke tror de har – det er mit indtryk, at de ikke har aflyst nogen kunder før det var strengt nødvendigt.
Jeg er ikke blevet lige så langhåret som denne repræsentant for bisserupsk skotsk højlandskvæg, eftersom min normalklippetid først er om fem dage, men varer det en måned endnu inden jeg kan blive klippet, vil forskellen være sværere at få øje på …

19 kommentarer

 1. Det er dejligt, at der stadig er steder som Bisserup, man kan besøge på en smuk dag som denne.
  Frisørerne m.fk. får travlt i den kommende tid! Jeg gik forbi den lokale skole i onsdags, og ungerne tumlede henrykte rundt på udearealet. Det med afstand kunne de slet ikke administrere, men det var vel også naivt at forvente. Det var livsbekræftende at se og høre på.
  Det bliver spændende at se om 2-3 uger, hvordan det udvikler sig.

  Kommentar af Eric — 19. april 2020 @ 17:21

  • Ja, det er fine små oaser at kunne besøge.
   Der er mange der får travlt nu, men mon ikke de er glade for at komme i gang igen? Selv om der nok også er nogle, der vil føle sig utrygge.
   Børnene er i hvert fald glade for at se deres kammerater igen – jeg tror det varer længe, inden de igen brokker sig over at skulle i skole 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. april 2020 @ 17:49

 2. Jeg har været på Boserup havn en enkelt gang, og vi kørte målrettet efter det lille fiskehus, der ligger helt bede ved vandet – nærmest overfor kroen.
  Jeg havde læst, at deres fiskesuppe skulle være helt speciel, så den måtte jeg prøve. Og lækker var den, så vidt jeg husker. Deres fiskefrikadeller var til gengæld alt for fiskede til mig. Jeg ved ikke, om fiskehuset (eller fiskebar, hed den måske?) stadig ligger der, men ellers er den er besøg værd, når der igen bliver åbnet for virkeligheden

  Kommentar af Fru Z — 19. april 2020 @ 18:07

  • Bisserup! Der er vist ikke meget havn, og da slet ikke noget fiskehus, ved Boserup

   Kommentar af Fru Z — 19. april 2020 @ 18:07

   • Hehe, vi holder os til Bisserup 😉
    Fiskebaren og Lodskroen ligger tilsyneladende på det samme sted, hvis man tager dem på Google Maps, men de ligger overfor hinanden, siger du … det må vi lige have undersøgt, for vi har kun spist på kroen og er da nødt til at prøve deres fiskesuppe, når de engang igen må modtage gæster.

    Kommentar af Ellen — 19. april 2020 @ 21:07

 3. Dejligt med små oaser, man kan køre til og få ny energi/luft/udsyn 🙂
  Mit hår er så tungt, så jeg længes inderligt efter en tid, den er booket, men jeg har ikke fået bekræftelse som vanligt, det håber jeg dog snart sker. Faktisk føler jeg mig lidt som dit billede omend pandehåret ikke når helt ned i øjnene endnu.

  Kommentar af Lene — 19. april 2020 @ 18:40

  • Ja, det er dejligt – vi nyder at kunne køre lidt rundt og se os omkring.
   Alle de ting, vi bare har taget som en selvfølge, bliver lidt mere værd for os nu – hvilket selvfølgelig er godt … man må se på de lyse sider. Hvis ellers man kan se ud af øjnene 😉

   Kommentar af Ellen — 19. april 2020 @ 21:11

 4. Det ser ud til at være et herligt sted. Er det mon store bundgarnspæle der ses i baggrunden på det ene billede? I så fald er der stadig noget kystfiskeri.
  Skam for den der tænker ilde derom; men er det ikke gået lidt hårdt ud over B i bådnavnet? Af slette mennesker med billig fantasi kunne det læses det som et P.

  Kommentar af natural2222 — 20. april 2020 @ 13:00

  • Ja, det er bundgarnspæle. Jeg har aldrig set så mange på ét sted, både nye og gamle, så der er nogen, der snart får travlt, tror jeg.
   Haha, for den rene er alting rent – jeg så det godt og har ventet spændt på, hvem der ville være den første til at kommentere det, og det blev så dig 😀

   Kommentar af Ellen — 20. april 2020 @ 14:37

 5. Sikke en dejlig beskrivelse af Bisserup Havn med dertil knyttede minder. De lave strandenge må ligne jeres hjemlige udsigt.

  Kommentar af tingats — 20. april 2020 @ 18:36

  • De lettere nostalgiske minder er så hyggelige, og ja, det kan såmænd godt ligne lidt vores hjemlige område 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. april 2020 @ 19:40

 6. De små steder lige ud til vandet, er næsten altid en stor succes at besøge både i Corona-tider og ellers 😉
  Jeg skal heldigvis allerede have flyttet ørerne her på torsdag 🙂

  Kommentar af perteilmann — 20. april 2020 @ 18:38

  • Det er nemlig rigtigt; der er næsten altid en god stemning sådanne steder.
   Det bliver dejligt at få sænket ørerne lidt 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. april 2020 @ 19:41

 7. Bisserup er meget dejlig. Vi ferierede der for en del år siden (sådan knap 20 år, nu jeg regner efter 😂) og det lyder som om det ikke har ændret sig synderligt. Er det ikke rigtigt, at der er udsigt til Glænø? Den ø husker jeg, fordi jeg havde læst slægtsromanen Den glitrende ø af Rigmor Christiansen Holdt kort inden.

  Kommentar af fiberfryd — 20. april 2020 @ 21:52

  • Jeg tror ikke, det har ændret sig i flere hundrede år – bortset fra motorer på bådene 🙂
   Jo, man må kunne se Glænø derfra – og nu har du lige givet mig inspiration til hvilken bog jeg skal have fat i!

   Kommentar af Ellen — 21. april 2020 @ 10:30

 8. Sikke et smukt sted at gå tur! Og som du skriver, så er det bare et par måneder siden, man kunne gå på restaurant og få sig et godt måltid mad. Det savner jeg virkelig. Men jeg glæder mig over, at frisørerne må arbejde igen.

  Kommentar af Madame — 22. april 2020 @ 7:12

  • Det tror jeg vi er rigtig mange der savner, men ja, det bliver rart at kunne blive klippet igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. april 2020 @ 12:59

 9. Flot beskrivelse af Bisserup, hvor tiden næsten står stille. Tilsyneladende er der ingen, der bisser i Bisserup, hverken turister, fiskere eller hornet højlandskvæg.

  Kommentar af Ib Hansen — 24. april 2020 @ 5:56

  • Haha, nej, der er ikke nogen der bisser, og jer tror heller ikke der er nogen bisser på det sted 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. april 2020 @ 9:07


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.