Hos Mommer

6. april 2020

Øv, øv og tre gange ØV – men også stille smil

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:06
Tags: , ,

Første ØV: Coronapesten hærger. Det er sandt for dyden ikke nogen nyhed, men det gør det ikke nemmere, at nedlukningen i morgen har varet i fire uger og ikke ser ud til at blive nævneværdigt lettet sådan lige med det samme.
Det er selvfølgelig fint, at strategien ser ud til at have virket efter hensigten, men holdnuop, hvor er dette her bare ikke sjovt, og John og jeg hører oven i købet til de privilegerede, fordi vi som pensionister ikke er i fare for at blive fyret og alt i alt har vores på det tørre. Vi skal bare sørge for ikke at blive smittet. Hvis ikke det var for den store joker, at man ikke kan vide hvor syg man vil blive, ville jeg egentlig gerne smittes, så jeg kunne få det overstået og (forhåbentlig) fremover være immun. Jokeren er dog for stor til, at jeg frivilligt løber risikoen, selv om gennemsnitligt 84 % af de coronadøde har haft underliggende sygdomme. Risikoen lurer skræmmende, og der er jo også en grund til, at jeg har valgt at lade mig vaccinere mod både influenza og lungebetændelse.
(Hvorfor siger nogle medier “omkomne” om de coronarelaterede dødsfald? Man “omkommer” ved ulykke, krig, sult eller naturkatastrofer, og coronavirus hører vel trods alt ikke til i nogen af disse kategorier, selv om den kan være slem nok?)

Andet ØV: Min bil er punkteret. Hvorfor? Det ved jeg ikke, men dæktryksalarmen begyndte at lyse sidste gang jeg kørte i den, og morgenen efter var højre forhjul fladt.
John er kørt på værkstedet med det for at få det lappet. Eller udskiftet. Det kommer an på …

Tredje ØV: Jeg kan tidligst komme til at indrette mit drivhus på torsdag. Måske først fredag. Jørgen havde en aftale, som han ikke kunne skubbe, vedrørende en trykforøgerbrønd (??? I er velkomne til at google …) på et vandværk. Måske kommer han onsdag, ellers først på torsdag.
Nå. Det vidste jeg jo egentlig godt, men vejret er bare så drivhusindretningsinviterende lige nu …

Der er heldigvis også plads til de stille smil. For tiden hører jeg anden bog i De Syv Søstre-serien af Lucinda Riley. Oplæseren, som jeg ikke vil hænge ud ved navn her, men som man nemt kan finde ud af hvem er, hvis det er det, man ønsker, har sommetider nogle særdeles pudsige udtalelser af forholdsvis almindelige, eller i hvert fald i mine øjne genkendelige, danske ord.
Hun er overordnet set okay som oplæser, hvilket gør, at jeg ikke bliver irriteret, men som sagt kommer smilet frem, når jeg hører hendes udtalefejl (den trykstærke stavelse er skrevet med verSAler). Man skal nok prøve at sige det højt, før komikken rigtig skinner igennem.
..En klump RØDler (med ‘-ler’ udtalt som i ‘kugler’)´. Umiddelbart efter kom “som hun formede en krukke af”.
SmaRAþer [= smaragder] – udtalt uden et hørbart ‘g’ og endelse som i ‘gader’.
Ma-TROsa-farvede.. – jeg ville ellers tro, at en kvinde ville kende farven matrosa.
Det tyske ‘Mein Kind’ blev udtalt som om det var engelsk, på trods af, at vi befinder os i Leipzig.
KarDANophængt (‘DAN’ som i dansker).

P1030836
(Billedet er palmesøndagsmorgenstemning set fra køkkenet i Den Stråtækte).
Efter på rekordtid at have lyttet mig igennem Hvor Flodkrebsene Synger, vil enhver bog lige derefter have vanskelige vilkår, idet der skal meget til for ikke at virke mere eller mindre ordinær. De Syv Søstre er såmænd udmærket, men jeg finder handlingen lige en anelse for forudsigelig. Der er ikke nogen overraskelser, for jeg har ikke langt inde i bogen i det store og hele gættet det meste af både forløb og slutning. Alligevel bliver jeg ved, for på trods af disse negative ord er bøgerne velskrevne – dog nok ikke noget for Y-kromosomindehavere.

18 kommentarer

 1. Jeg er helt på linje med dit første øv, og for de andres vedkommende har du min dybeste medfølelse. For dælen hvor er der bare for lang tid, til de hoster op med den vaccine!
  Heldigvis er foråret over os.

  Kommentar af Eric — 6. april 2020 @ 16:27

  • Tak. Det er rart at blive (med)ynket lidt 🙂 Jeg vil også hilse vaccinen særdeles velkommen! Det kan kun gå for langsomt med at få den udviklet, men den slags tager desværre sin tid, hvis det skal gøres ordentligt.

   Kommentar af Ellen — 6. april 2020 @ 18:12

 2. For en gangs skyld er jeg helt på linie med dine vaccinationsvalg! 😁
  I Tyskland anbefalede Robert Koch Instituttet allerede sidst i februar, at ALLE lod sig vaccinere mod sæsoninfluenzaen for at lette sundhedsvæsenet for de tilfælde, men også at alle risikogrupper straks lod sig vaccinere mod pneumokokker og kighoste, da man formoder at disse komplicerer covid-19. Måske er det derfor, Tyskland har færre døde pr 1 mill indbyggere, end mange andre?
  Jeg håber nu alligevel, det lykkedes jer at undgå smitte, der er ingen grund til at tage unødige chancer 🙂

  Kommentar af Henriette — 6. april 2020 @ 21:19

  • Det er da fint 🙂 Jeg har aldrig hørt til blandt de misledte, der er imod vaccinationer og har ladet mig vaccinere mod influenza så længe det har været en mulighed. Jeg har tre gange været så hunderavende syg af influenza, at jeg vil gøre meget for at undgå at få det sådan igen. Jeg har aldrig været kritisk syg af det, det er ikke derfor, men 40° i otte dage er slemt nok. Lungebetændelsesvaccinen havde jeg overvejet, men endnu ikke fået foretaget, da jeg så den kliniske afprøvning, som jeg deltog i. Jeg håber under alle omstændigheder, at Tysklands formodning er rigtig, og at det er en del af forklaringen på den lavere dødsrate.

   Kommentar af Ellen — 6. april 2020 @ 21:45

 3. Jeg føler mig også virkelig priviligeret. Vi er to voksne – ingen børn der skal aktiveres eller holdes til hjemmeskolen. Vi er begge fuldstændig raske og kan gå nogle (meget) lange ture.
  Vi kan begge arbejde hjemmefra, og efter et par dages tilvænning går det rigtig fint. Der er i øvrigt ingen transporttid. Jeg er tvunget til 6 ekstra feriedage i april, og dem, jeg har i disse dage, foregår i dejligt solskin.
  Jeg GLÆDER mig til hverdagen igen bliver genkendelig. Meget. Men jeg har også stor respekt for de foranstaltninger, der skal afholde mig fra at blive syg – eller at forårsage en andens sygdom.

  Kommentar af Fru Z — 7. april 2020 @ 16:41

  • Åh ja, I hører også til de heldige, hvis ellers man kan tillade sig at sige sådan i disse tider, men uanset graden af ‘heldighed’, er der nok ikke mange, der ikke ser frem til, at verden bliver åbnet igen.

   Kommentar af Ellen — 7. april 2020 @ 19:20

 4. Oplæseren, du lytter til, er forfærdelig. Men jeg hørte for nogle år siden, at de ikke får forberedelsestid, og derfor kan der ske mange fejl.
  Vi gør os vist alle mange tanker om coronasmitte – ind imellem bliver man virkelig skræmt, når man læser eller hører om, hvor syge mange bliver. Kunne vi nu bare hurtigt få en vaccine!

  Kommentar af Madame — 7. april 2020 @ 17:19

  • Du synes vist mindre om hende, end jeg gør, men jeg er da heller ikke ligefrem imponeret, og jeg må indrømme, at jeg undrer mig lidt over, at hun er blevet brugt så meget, som tilfældet er – hun har indtalt et hav af lydbøger.
   Den vaccine imødeses med længsel! Men det tager den tid det tager, hvis det skal gøres ordentligt, og det skal det helst 😉

   Kommentar af Ellen — 7. april 2020 @ 19:23

 5. Jeg røber lige en hemmelighed, så du ved, HVORFOR din bil er punkteret. Det er fordi, der er hul i dækket eller det ikke slutter tæt til fælgen😉. Huller skyldes gerne, at en skarp genstand er kørt op i dækket eller siden af dækket er revnet, fordi siden har ramt noget f.eks. kantsten. Hvis fælgen har fået en bule, så slutter dækket ikke tæt. Jeg håber, at hjulet allerede er repareret, så din aktionsradius ikke er formindsket.
  Jeg satser på, at lade de unge og ellers raske blive smittet først, så en vis flokimmunitet skabes uden min medvirken. Måske er jeg heldig, at virus ikke rammer mig eller at der er fundet en behandling, der gør covid19 mindre alvorlig.
  Lydbøger er ikke mig, men til gengæld er div. radioudsendelser/-podcast fra DR lige mig.
  Mvh. og heldigvis er vejret uimodståeligt.

  Kommentar af Kristine — 7. april 2020 @ 17:57

  • Det er da vist lidt noget vrøvl. Et hul er ikke en årsag, men er selve punkteringen … jeg tror de fleste vil være klar over, at jeg undrede mig over, hvorfor netop det hul opstod, for tro det eller ej, så kender jeg søreme også godt de forskellige muligheder 😉 Bilen er køreklar igen.
   Det er jo sådan, jeg også har tænkt. Behandling tror jeg dog ikke på man finder – der er, med yderst få udtagelser, ingen behandling til virusangreb, men jeg tror på, de kan finde en vaccine.

   Kommentar af Ellen — 7. april 2020 @ 19:35

 6. Ja, vi øv’er i sympati. Lørdag har vi aftalt at ‘mødes’ med søn, svigerdatter og børnebørn, så vi dog kan nå at ses en enkelt gang, inden ungerne skal i skole/bhv. igen og risikoen for smitte øges.
  Min nieces mand har lige været indlagt med Covid19, men er heldigvis kommet hjem igen og har det bedre. Han blev syg efter 14 dages arbejde på Coronaafsnittet i Roskilde. Nu hedder det hjemmekarantæne for familien, samtidig med, at de prøver at holde ham så isoleret som muligt. De har en lillebitte lejlighed (gudskelov med en frimærkestor have) og to aktive børn på 5 og 8. Heldigvis har de godt styr på hygiejneregler, da begge er sygeplejersker, men hold nu op, hvor må det være klaustrofobisk! Så jo, vi er ret heldige.

  Kommentar af fiberfryd — 7. april 2020 @ 18:00

  • Det var godt! Det er jo da heldigvis heller ikke forbudt at mødes med nogle få personer, som det er i England, så hyg jer med familien 🙂
   Jeg føler med den lille familie, du nævner, for ja, deres situation er lige præcis et skrækscenarie for os – det er godt, at de har styr på sagerne.

   Kommentar af Ellen — 7. april 2020 @ 19:39

 7. Jeg holder mig også pænt på afstand. Jeg har siden oktober haft en dum hoste, som jeg endelig her i løbet af februar fik gjort nogenlunde kål på – men jeg tænker, at jeg af den grund kan være lettere Corona-modtagelig. I hvert fald orker jeg ikke mere hoste for i år, hvis jeg på nogen måde kan undgå det… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 8. april 2020 @ 22:06

  • Sådan ville jeg også tænke, hvis mit immunforsvar i forvejen var godt brugt 🙂 – vi venter forhåbentlig med at blive invaderet af corona, til en vaccine virker!

   Kommentar af Ellen — 9. april 2020 @ 8:53

 8. Jeg kan godt forstå denne afstandstagen fra andre i denne situation.
  Jeg har endnu lyttet til for få bøger til at jeg kan huske oplæsernes navne. Men lige nu lytter jeg til en, hvor hun har en stemme, som irriterer mig lidt. Det kan hun jo ikke gøre for, og udtalen er fin og tydelig, så jeg lytter videre.

  God påske til jer, forhåbentlig får du drivhuset klar så du rigtig kan være aktiv 🙂

  Kommentar af Lene — 9. april 2020 @ 10:34

  • Jeg husker heller ikke navnene på dem alle, men der er nogle få, jeg simpelthen ikke kan holde ud at høre på, så dem har jeg lært 🙂
   Tak, og i lige måde til jer – de er i fuld sving lige nu, så jeg krydser fingre for færdiggørelse i dag!

   Kommentar af Ellen — 9. april 2020 @ 11:06

 9. Ja, vi tænker præcis som dig. Skulle man ikke bare gå ud og blive smittet og få det overstået, i stedet for at gå og vente – og først blive ramt af 2. eller 3. bølge til sommer, til efteråret? Det lyder jo nærmest som om, der er for få, der nu er blevet syge. Men det tør man jo alligevel ikke gøre, for som du skriver, så ved man jo ikke, hvor hårdt man vil blive ramt. I vores lomme er der kommet to nye familier med små børn. Hvor er det dejligt at se og høre dem cykle ubekymrede rundt ude i lommen. Og mest synd er det – synes jeg næsten – for de unge, som jo normalt lever deres liv blandt andre unge – i biffen, på McDonalds, til hyggeaftener, strandfester, musikfestivaller. Nu får de en hel sommer, hvor de ikke kan komme ud og blive forelskede.

  Kommentar af tingats — 9. april 2020 @ 17:45

  • Det er desværre en noget kedelig joker, der spøger. Jeg håber virkelig, jeg klarer den, til vaccinen er her.
   Jeg har også temmelig ondt af de unge, som generelt har et meget større socialt behov end vi har. Mine børnebørn på 13 og 14 har det heller ikke godt med ikke at kunne være sammen med deres venner, og det er ikke nemmere for teenagere, der er ældre end dem.

   Kommentar af Ellen — 9. april 2020 @ 19:39


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.