Hos Mommer

3. april 2020

For lidt og for meget …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:17
Tags: , ,

Den 30. marts stod vandet en del højere end normalt.
I dag er det blæst ud af fjorden igen. Man føler sig helt hensat til sydengelske/cornwallske kyster med deres kraftige tidevand – bortset fra tidsintervallet mellem flod og ebbe, som ikke helt overholder den internationale standard her hos os.

Flod i Præstø FjordEbbe i Præstø Fjord

Drivhuset skrider langsomt frem. Vi var alle tre med i morges for at holde, så ikke den desværre stadigt kraftige vind vred for meget i rammerne. Heldigvis havde den aftaget en lille smule, men ikke nok til, at Jørgen følte sig helt tryg. Det gik dog uden uheld, og da rammen først var solidt forankret, kunne der ikke ske noget – og så tog vinden naturligvis yderligere en smule af …
Det har ikke regnet, så mændene har været flittige hele dagen, men det har drillet dem temmelig meget, så det bliver ikke færdigt til at lege med til denne weekend. Jeg tror, Jørgen bander lidt, men han er så venlig at holde det for sig selv, selv om jeg er ret sikker på, at han havde satset på at være færdig i dag, men det kommer til at stå som vist her til på mandag, hvor han vil prøve at finde tid til at komme – han er en travl mand, så han har andre aftaler, men i værste fald ville han gøre det færdigt i påsken – han har fuld forståelse for, at jeg er utålmodig, og han havde jo lovet mig det til 1. april.

P1010229

Kristine troede vist, at grunden til min kedsomhed var fordi jeg var løbet tør for strikkeideer, men det tror jeg aldrig vil ske. Ideer og kommende projekter har jeg så mange af, at jeg aldrig får tid nok til at føre dem alle ud i livet, men, som jeg skrev til hende, hverken kan eller vil jeg sidde og strikke hele dagen og aftenen. Variation i livet dagene må der til – også i disse triste coronatider.
Seneste påhit er en plantefarvningsafart af en kendt sweater – faktisk Johns yndlingssweater, som han har to af. Ikke to helt ens, men de ligner hinanden meget. Jeg fik en ide om, at det kunne være sjovt at strikke en til ham i en koksgrå bundfarve og med masser af forskellige plantefarver til mønstret. Min søde mand er ikke bange for farver, i hvert fald ikke, når der er en neutral bundfarve, så han var fluks med på ideen.

Islænder P1010203

imageIde til venstre – projekt til højre. Der er bevidst kun to pinde mellem mønsterfarverne. Skal der være fire som på originalen, har jeg ikke mørkt garn nok, men John er meget tilfreds og glæder sig til sin one of a kind-sweater. Det er med 100 % stats- og Ellengaranti, at der aldrig nogensinde vil blive strikket en sweater helt mage til – hverken af mig eller andre. Der vil kunne forekomme efterligninger, men ikke en eksakt kopi.
Jeg er også i gang med min egen farveversion af Søster Elise, mit fjerde Kaleidoskopsjal, og endelig Røde Kors-nørkleriet, så på strikkefronten keder jeg mig skam på ingen måde.

18 kommentarer

 1. Det drivhus ser både stort og spændende ud. Godt, de to kom så langt, men selvfølgelig vil du gerne have gang i indretning og plantning. Den bliver flot, den mangefarvede sweater, og så oven i købet med hjemmefarvet garn.
  Jeg kom til at tænke på, om Røde Kors nørklerne kunne lave ansigtsmasker nu, da der mangler værnemidler? Jeg ved godt, mit forslag er langt ude. Strikkede ansigtsmasker går jo ikke 🙂 Tror jeg ikke …

  Kommentar af Betty — 3. april 2020 @ 22:57

  • Det kan kun gå for langsomt nu!
   Strikkede ansigtsmasker? Det er vist en falsk tryghed – de må jo ikke vaskes ved temperaturer, der slår noget ihjel. Hvis man endelig skal lave noget selv, skal man nok sy dem, men det tror jeg heller ikke helt på er en god ide 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. april 2020 @ 9:35

 2. Kun en tåbe frygter ikke opsætning af hobbydrivhuse. Jeg har deltaget i et sådant projekt 1 (skriver: Én) gang!
  -Og vandet. Ja, det kommer og går også her ved de nordvendte kyster. Der har været meget forskel på flod og ebbe de senere dage. Tænk, hvis man i højere grad kunne udnytte tidevandets energi.

  Kommentar af natural2222 — 4. april 2020 @ 5:22

  • Jeg ville aldrig kunne finde ud af det, men John samlede selv det, vi havde i Havdrup, og Jørgen har samlet flere. Problemet var snarere, at delene passede så godt sammen, at vinden gjorde det vanskeligt at ramme hullerne inden for en tiendedel millimeter, da rammen skulle skrues sammen.
   Der er vist nogle, der arbejder på at udnytte tidevandet, dog ikke her i DK, selvfølgelig, og det kræver enorme anlæg, men på et tidspunkt skal de såmænd nok finde ud af noget, der virker.

   Kommentar af Ellen — 4. april 2020 @ 9:39

 3. Sikke fine mønstre – det skal nok blive godt!

  Kommentar af VenterPaaVinBlog — 4. april 2020 @ 11:12

  • Tak – det håber jeg sandelig også 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. april 2020 @ 11:40

 4. Jeg forstår til fulde din længsel efter drivhusets færdiggørelse, men den “villa” er værd at vente på. John må have det på samme måde med sweateren. Sjovt at det færøske forsvinder, når den hvide bundfarve og gråsorte mønster erstattes med mørk bundfarve og mange mønsterfarver. Godt set og dejligt, at det ikke var strikkekedsomhed, der havde ramt dig.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 4. april 2020 @ 12:49

  • Den er bestemt værd at vente på, men det er svært!
   Det forsvinder nemlig sjovt nok helt, så man vil måske ikke umiddelbart kunne gennemskue, hvor jeg har ideen fra. Ønsketænkning …
   Hvis jeg kommer til at lide at strikkekedsomhed, kan jeg da heldigvis gå i systuen – rent håndarbejdsmæssigt tror jeg aldrig jeg kommer til at kede mig, men savne socialt samvær gør jeg søreme! 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. april 2020 @ 13:24

 5. Det bliver vildt, det drivhus. Når man igen må mødes, så kan du holde fest derinde 😁
  Flot trøje til John og (endnu) en god ide til garnresterne. Hestehoven er klar til brug – jeg siger det bare … 😂 Selv om du ikke strikker i døgndrift, er jeg imponeret over din effektivitet; det er utroligt, hvad du når. Her er strikkeriet gået helt i stå, efter en kort opblomstring en uge inde i nedlukningen.

  Kommentar af fiberfryd — 5. april 2020 @ 7:40

  • Haha, ja, det kunne vi, men når vi må det, skulle det gerne være fyldt med afgrøder 😀
   Jeg har farvet med rød hestehov – dog ikke i år – men jeg fik den samme gulgrønne farve, som der er så meget, der giver. Du må ud og finde farvemateriale, så kan det være du kan få strikkelysten igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. april 2020 @ 8:53

 6. Jeres drivhus bliver helt utrolig flot! Jeg har i mange år ønsket mig et drivhus, men har været lidt usikker på, om det giver en masse arbejde. Jeg er spændt på at læse om dine erfaringer.
  Johns sweater bliver så fin!

  Kommentar af Madame — 5. april 2020 @ 9:35

  • Nu er det niende drivhussæson for mit vedkommende, og jeg synes ikke, det kræver så meget arbejde, men det kommer jo helt klart an på, hvor stor ens interesse for det er 🙂 Men med mit kendskab til, hvor meget du interesserer dig for sund mad, kunne jeg snildt forestille mig, at du ville elske hjemmedyrkede tomater, agurker; evt. chili og hvad du ellers kan forestille dig. Især på agurkerne er der en verden til forskel på smagen.
   Man får udnyttet regnvandet, hvis man som vi samler det op – what’s not to like?
   Og okay: Jeg har en sød mand, der gider vaske det ned om foråret – det er det mindst sjove ved et drivhus – alt det andet elsker jeg: indrette, plante, høste 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. april 2020 @ 9:43

 7. Jeg gad godt et lysthus/drivhus, men ikke til planter, men til at jeg kunne få endnu mere sol på næsen forår og efterår. Det bliver skønt for dig med dine grønne fingre og store foretagsomhed.

  Kommentar af Lene — 5. april 2020 @ 9:42

  • Nu bliver man jo ikke solbrændt gennem glas, men du mente nok også bare det at kunne sidde og nyde solen før og efter den normale sæson?
   Jeg har set virkelig mange drivhuse, som er indrettet superhyggeligt, og absolut ikke med plantedyrkning som formål, så det er bare at google eller pintereste og lade sig inspirere – jeg er sikker på, at du ville elske sådan et driverhus 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. april 2020 @ 9:46

 8. Jeg kan virkelig godt lide farvekombinationer på Johns sweater. Det er godt, at have strikkeplaner og projekter at tage af – jeg er selv gået helt i stå på den front.

  Kommentar af Henriette — 6. april 2020 @ 0:59

  • Tak – plantefarver er generelt smukke, synes jeg, men det er da dejligt, når også andre synes det 🙂
   Mon ikke din strikkelyst kommer igen? Du skal nok bare falde over et eller andet uimodståeligt.

   Kommentar af Ellen — 6. april 2020 @ 9:09

 9. Det bliver da et helt slot, det drivhus. Eller i hvert fald et orangerie.

  Kommentar af tingats — 9. april 2020 @ 17:34

  • Er et orangeri ikke noget, der forholdsvis nemt kan holdes frostfrit? Og med muret sokkel? Men pyt, det bliver under alle omstændigheder mit nye drivslot, og jeg glæder mig meget til at tage det i brug 😀

   Kommentar af Ellen — 9. april 2020 @ 19:33


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.