Hos Mommer

2. april 2020

Man ved man keder sig, når …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:12
Tags: , ,

Screenshot_20200401-162748_WhatsAppMan ved man keder sig, når man pludselig synes det kunne være hyggeligt, ud over at være særdeles tiltrængt, at tørre den store, MANGEbladede palme og de sprøde, letafknækkelige julekaktusblade af med en opvredet klud.
Det er ikke fordi vejret indbyder til lidt ekstra rengøring – tværtimod! Det blæser ALT for meget, så jeg kan ikke komme i haven. Eller rettere: Det kan jeg i princippet godt, men jeg har ikke spor lyst. Chillfaktoren = Antarktis! Jeg har gået lidt rundt om mig selv – og stueplanterne – og engang imellem kigget ud til John og Jørgen, som går og samler drivhusrammer. Det går laaangsomt, synes jeg, men det skal jeg for guds skyld ikke have sagt højt, for jeg ved de arbejder så hurtigt de kan under de ikke særlig morsomme arbejdsbetingelser. Heldigvis har de kunnet samle rammerne i læ inde i garagen, ellers var de da sikkert døde af kulde.
Nu er de stoppet for i dag. De skulle til at sætte væggene op, men det blæser simpelthen for meget til, at de turde gå i gang med det – de var bange for, at noget kunne blive vredet pga. blæsten, hvilket ville være overmåde ærgerligt.
I morgen prøver de igen, men vejrudsigten lover desværre ikke meget mindre blæsevejr end i dag, så vi må se … jeg havde ellers kraftigt satset på at kunne indrette drivhus i weekenden, men nu tør jeg ikke helt tro på det.

I går var jeg ellers så glad, fordi arbejdet skred planmæssigt frem. Jeg har lovet at opdatere Charlotte dagligt på drivhusfronten, og i går så en del af vores korrespondance ud som på billedet oppe til højre. Det varede med skam at melde et øjeblik, inden jeg forstod hvad hun mente, men så fik jeg øje på jordboret og måtte fluks ud og referere ‘samtalen’ til mændene, som heller ikke kunne lade være med at grine.

Drivhusrammesamling

Det er jo bare mig, der er spændt på mit nye legetøj og derfor ikke kan få drivhuset færdigt hurtigt nok, for med disse temperaturer er der ikke noget der haster voldsomt mht. at få planter i det. Gartneri Toftegaard har slet ikke åbent endnu, og det har højere prioritet at få plantet alle mine bittesmå planter om, så de har hver sin potte, hvilket vil give dem plads nok til at vokse sig store og stærke.

Tomater, Zinnia, Judaspenge, Evighedsblomster, Torskemund og StorkenæbJapansk indigo og farvevajd

Forspiringen er blevet en pæn succes – jeg ved ikke, om jeg overhovedet kan få brugt alt det, der er spiret – fx får jeg ikke, selv om det bliver et større drivhus, plads til seks ens tomatplanter. Jeg vil helst have flere forskellige sorter, og der skal også være plads til både chiliplanter, agurk og basilikum.
Japansk indigo og farvevajd er ligeledes vældig spirevilligt, så der bliver trængsel i både have og i drivhus i år.
Men det gør ikke noget.
Vi skal jo ikke ud at rejse.
Selv om det var gået alligevel – vi har dejlige, gode og hjælpsomme naboer.

18 kommentarer

 1. Ja, pokker til blæsevejr.
  Så længe du bare støver bladene af og ikke bruger pudsemiddel, skal det nok gå.

  Kommentar af Eric — 2. april 2020 @ 15:36

  • Så du mener altså ikke, at der er grund til bekymring? 😉

   Kommentar af Ellen — 2. april 2020 @ 18:31

 2. Med den mængde afgrøder, du forspirer, vil jeg foreslå, at John laver en lille “stadeplads”, så du kan begynde at sælge grøntsager o.l. ved vejkanten! O.l. kunne f.eks. være lidt af dit farvede garn, hvis du altså ikke har strikket det hele op!

  Kommentar af Fru Moll — 2. april 2020 @ 16:09

  • Det er da en ide 😀
   Jeg får nok aldrig strikket alt det plantefarvede garn op, så det kunne være ret fedt, hvis noget af det kunne sælges.

   Kommentar af Ellen — 2. april 2020 @ 18:33

 3. Jeg ville aldrig kunne kede mig så meget, at jeg begyndte at tørre planter af, ALDRIG 🙂 Der er altid noget man se af serier eller surfe rundt på nettet.
  Håber at du får dit drivhus klar til påsken, vinden skulle vist ikke blive så voldsomt i næste uge.

  Kommentar af Lene — 2. april 2020 @ 16:32

  • Haha, jeg blev også lidt bekymret for mig selv. Jeg brusebader normalt stueplanter, men de to nævnte er for store til, at jeg kan bære dem ud i brusenichen 🙂
   Hvis ellers de kan komme til at arbejde, er der vel en dags tid tilbage, inden jeg kan tage det i anvendelse, så mon ikke ?

   Kommentar af Ellen — 2. april 2020 @ 18:36

 4. Jeg tilslutter mig fru Molls forslag om, at John laver en lille “stadeplads”, så du kan begynde at sælge grøntsager o.l. ved vejkanten 🙂

  Kommentar af Madame — 2. april 2020 @ 20:02

  • Sikke enige I er 😀

   Kommentar af Ellen — 2. april 2020 @ 20:43

 5. Har du set Lærke Baggers initiativ på IG: Se på @laerkebagger og du finder vejledning til en af hendes fantastiske sweatre i hendes highlights. Scroll til højre og begynd med ATS sweater og derefter den til venstre derfor osv. Prøv også se på #laerkebagger #alonetogethersweater #ATS .
  Der vil dukke megen god inspiration frem, så du glemmer at kede dig.
  Næh det er ikke din sædvanlige stil, men hvad med niecer og …? Er der ikke noget med, at du har meget skriggult/-grønt og ellers en masse små rester, så er den sweater godt på vej.
  Mvh. og ønske om, at drivhuset og oplevelserne dertil bliver opfyldt.

  Kommentar af Kristine — 2. april 2020 @ 21:07

  • Tak for dit forslag til inspiration, men lige netop strikketøjsideer er nok noget af det sidste, jeg løber tør for 🙂
   Jeg har 1000 ting, jeg gerne ville lave; det er kun tiden det kniber med, men jeg kan altså ikke sidde og strikke hele dagen og aftenen, trods alt.
   Min strikkende niece er i øvrigt begejstret for PetiteKnits, og Kit Couture har nogle gode designs indimellem 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. april 2020 @ 16:06

 6. Din blog er bagud (UTC+1) 🕰. Sommertid: UTC+2 ⌚️

  Kommentar af Kristine — 2. april 2020 @ 21:16

  • Tak. Det glemmer jeg at rette hvert år. To gange hvert år … 😉

   Kommentar af Ellen — 3. april 2020 @ 16:07

 7. Ja, man har da godt nok god tid, når man begynder at støve planterne af … ellers er det bare en af de ting, man kun gør, når ånden kommer over en.
  Held og lykke med slottet (your home is your castle).

  Kommentar af conny — 3. april 2020 @ 9:26

  • Lidt for god tid, åbenbart … og slottet er stadig under opførelse 😀

   Kommentar af Ellen — 3. april 2020 @ 16:08

 8. Nej som du siger, det kan ikke haste med at få drivhuset færdigt så længe det er koldt – men nu stiger temperaturerne jo, så jeg håber I får det færdigt i morgen, så du kan få planterne ud. Vil de ikke være bedst tjent med at stå i drivhuset, så snart det står?

  Her har vi talt om vejrudsigterne i løbet af ugen, nogle steder blev der sagt at man kunne forvente 20°C i week-enden … men det var 1.April så det var nok en aprilsnar! Men YR.no havde vejrudsigter, som passede forbløffende godt (også når der er skift i vejrtypen).

  Kommentar af Donald — 5. april 2020 @ 0:07

  • Vi får se … jeg håber! For jo, de vil have godt af at komme ud – ganske lige som mennesket 😉
   Jeg har kigget – det ser ikke ud til, at vi kommer over 14° i weekenden, men hvis der er sol, bliver det dejlig lunt 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. april 2020 @ 8:55

 9. Ja, når man keder sig … Ib er helt rystet over, hvor meget jeg har ryddet op og gjort rent. Ærgerligt, man ikke kan invitere gæster, når det hele nu lige skinner.

  Kommentar af tingats — 9. april 2020 @ 17:37

  • Der har ikke i vores levetid været så skinnende rene og ryddelige hjem, tror jeg 🙂 Jeg synes, at alle rydder op og ud!

   Kommentar af Ellen — 9. april 2020 @ 19:35


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.