Hos Mommer

28. marts 2020

Det er slået fast. Igen.

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:36
Tags: ,

Jeg har ved flere lejligheder udtrykt hvor meget det betyder for os at have rejseskuffen fyldt med rejseplaner. For en måned siden jokede jeg med at udtrykke det på den måde, at vi ikke skulle noget i juli og august. Vi har dog stadig heller ingen planer for november, men ellers var der noget i hver måned af 2020. Stort eller småt, men det var ikke det vigtigste; det var at have noget at glæde sig til. Om det er en lille måned i Alaska og Canada eller en enkelt nat på en kro i Sønderjylland, er, om ikke det samme, for det er det naturligvis ikke, men på en måde alligevel lidt.
Kodeordene er at have noget at glæde sig til. Forventningens glæde er som bekendt stor, og jeg har netop fået slået fast med syvtommersøm, hvor meget det betyder for mig.
Som det ser ud lige nu, går vi glip af Holberggårds lækre 8-retters menu i begyndelsen af april, en tur til Nordtyskland i slutningen af april, en tur til England i maj og endelig Den Store Tur i juni. De to midterste er dog ikke aflyst endnu, men jeg tror ikke på, at de bliver til noget, for jeg tror ikke, at verden ligger åben for os på de tidspunkter.
Indtil videre har vores liv med coronatrussel været stort set som livet uden coronatrussel, fordi vi alligevel ikke havde nogen aftaler. Alligevel er der forskel – jeg føler mig rastløs, men sådan er det, når man ikke selv træffer valget.
Tænk på, hvor mange børn der har sagt, at de ikke gider gå i skole. Hvor mange der har sagt, at de ville ønske de kunne tilbringe mere tid med familien, have længere ferie osv. osv. Lige pludselig er det hele gået i opfyldelse, og jeg har endnu ikke hørt om nogen, som er glade for det. Anna og Aubrey var ikke før nu bevidste om, hvor glade de rent faktisk er for at gå i skole, så set fra den lyse side har denne situation været noget af en øjenåbner for dem.

Jeg fik en mail fra rederiet, vi skulle have været på krydstogt med fra Alaska til Vancouver. De ville enten refundere os hele beløbet nu eller give os et tilgodebevis på 125 % af beløbet til den samme eller en anden tur, når det engang igen kan lade sig gøre. Det er i og for sig et fint tilbud, men eftersom det er Nyhavn Rejser, der er vores agent, er det jo dem, der får pengene. Jeg kontaktede derfor NR og spurgte hvordan vi skulle forholde os – at jeg aldrig havde haft brug for at aktivere en afbestillingsforsikring.
Det skulle jeg slet ikke bekymre mig om. Canada har lukket ned indtil 1. juli, og da kun en lille del af turen skulle foregå i USA, kan de ikke holde fast i, at vi skal rejse, selv om USA skulle åbne sine grænser igen. Og når rejsebureauret ikke kan levere varen, er det dem, som skal betale os pengene tilbage. De havde et tilbud til os a la Celebrity Cruises’: De ville betale os halvdelen tilbage nu og give os 10 % oven i den resterende halvdel, hvis vi ville lade pengene stå til en anden rejse hos dem. Det takkede vi nej til, selv om det i første omgang fristede. Nyhavn Rejser ejes af Aller-koncernen og har derved en betragtelig kapital i ryggen, så jeg satser på at vi får pengene i løbet af et par uger.
Det var en temmelig dyr tur, så der kan blive til flere små rejser i stedet for. Vi tror nemlig ikke helt på, at vi vil bestille en så stor og anstrengende tur til 2021. Vi vil i hvert fald ikke allerede nu satse på, at det kan lade sig gøre, men hvis det kan, bliver det nok i bidder, for vi vil stadig meget gerne have luksusudgaven af turen med Rocky Mountaineer og krydstogtet fra Alaska til Vancouver. Og besøge søde Lene og Finn.
På en måde føler jeg, at vi får en masse penge foræret. Aldeles fjollet …

Og jeg savner virkelig at have en stor eller lille tur at glæde mig til.
Heldigvis kan jeg i stedet glæde mig til, at drivhuset står færdigt, hvilket jeg satser på bliver sidst i næste uge.

P1020282

The answer, my friend, is blowing in the wind …

21 kommentarer

 1. Der er nok en del, der bedre forstår, at afsoning med fodlænke i eget hjem ikke er den rene badeferie, når de selv har prøvet light-udgaven.
  Trist for jer at jeres små og store rejser aflyses. Heldigvis kan I se frem til et snarligt driverliv og mon ikke det kan holde dig beskæftiget i et stykke tid! 👩🏻‍🌾🍅🥒🌶🍇
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 28. marts 2020 @ 17:26

  • Det forstår jeg såmænd godt, men synes ikke helt det kan sammenlignes, for en afsoning er nu engang en form for straf. Det synes jeg ikke, coronasituationen er 😉
   Vi ser frem til drivhuslivet, men jeg kunne sagtens have haft klaret både det og rejserne 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. marts 2020 @ 17:49

 2. Det er bare med at få pengene i hånden. HVIS der åbnes op for turisme i løbet af sommer/efterår vil man kunne få det hele for det halve.
  Der vil være så få rejsende, at turistbranchen vil slås til sidste blodsdråbe for hver eneste kunde. Menigmand har lært, at Den Spanske Syge krævede de fleste ofre, da den vendte tilbage i efterårsudgaven 1918. Den frygt vil sidde i rigtig mange.
  Særligt krydstogtskibene vil få det svært efter de mange rædselsberetninger om ugers tvangsopbevaring i sardindåsestore kabiner.
  Der er gode handler forude!

  Kommentar af natural2222 — 28. marts 2020 @ 19:20

  • Vi var inde på den samme tankegang, og under alle omstændigheder er det bedre at have pengene i hånden og selv kunne vælge, frem for på forhånd at have bundet sig til et bestemt bureau.

   Kommentar af Ellen — 28. marts 2020 @ 20:02

 3. Hvor ærgerligt, jeres rejser bliver aflyst. Men det er trods alt bedre ikke at komme afsted, end at sidde i en fjern egn og ikke kunne komme hjem. Hvis det var mig, tror jeg slet ikke, jeg ville have mod på krydstogtsskibe, efter det vi har set den seneste tid. Men det er en god ide, at få pengene igen, så I står mere frit, når det bliver muligt at rejse igen.

  Kommentar af Betty — 28. marts 2020 @ 22:25

  • Det er ærgerligt, men vi er jo alle i samme båd, og ja, hellere være hjemme end strande ude.
   Det hele skal nok vende tilbage til normalen igen, også krydstogtlivet – det har jeg valgt at tro på 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2020 @ 9:52

 4. Hvor er det ærgerligt, at I ikke kan rejse som I vil. Det er virkelig en barsk tid med alt det, vi ikke må eller ikke kan. Men vi må få det bedste ud det. Her hos os har der fx aldrig været ryddet så meget op og været så fin orden i alle skabe.

  Kommentar af Madame — 29. marts 2020 @ 7:25

  • Ja, men det gælder jo os alle, så vi må bare væbne os med tålmodighed – og rydde ud og op, som du skriver 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2020 @ 9:53

 5. Jeg forstår dig udmærket. De ting, jeg plejer at glæde mig til, er ganske vist af noget mindre format end dine rejser – frokost i byen med vennerne, foredrag, koncerter o.s.v. – men det er naturligvis altsammen på standby, og jeg føler mig også lidt rastløs.
  Det er altså ikke helt det samme at gå i haven 😦

  Kommentar af Kirsten Kaae — 29. marts 2020 @ 7:47

  • ‘Formatet’ er ganske ligegyldigt – det er i princippet det samme, vi hver især mister, når vi ikke har noget at se frem til.
   Det er bestemt ikke det samme at gå i haven, men noget skal vi jo tage os til 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2020 @ 9:56

 6. Forventningens glæde – nemlig! Vi har også måttet aflyse en tur, og det bliver ikke den eneste. Rejsen til Sicilien i slutningen af april er helt urealistisk nu, og jeg bekymrer mig om en rejse i september, men håber. Vi må se, hvad vi kan finde på af selvforkælelse lokalt og (senere) indenlands. I det mindste kan vi stadig bevæge os i det offentlige rum uden at skulle medbringe attester på det ene og andet.

  Når epidemien er drevet over, bliver det meget interessant at høre analyserne af, hvilken strategi, der var den bedste. Sverige følger som bekendt sin egen kurs, og bomben er ikke eksploderet endnu. USA har i realiteten intet gjort (før nu), og lige nu ser vi den eksponentielle vækst med en (cirka) fordobling hver 3. dag. Herhjemme ser det ud til, at væksten er under kontrol, men det har sin pris. Der er nogle kloge hoveder, der får travlt.

  Kommentar af Eric — 29. marts 2020 @ 8:46

  • Ja, det er surt, men det er jo det samme for os alle. Jeg vil helst tro på, at det er okay til september, men jeg tror faktisk heller ikke, at det bliver ret meget før.
   Jeg er glad for, at vi ikke har så strenge regler som fx englænderne, som absolut ikke synes det her er rart, men jeg tror til gengæld heller ikke, at svenskerne gør det rigtige, selv om deres befolkningstæthed kun er en femtedel af Danmarks. I storbyerne er der jo ingen forskel på tætheden.
   Det bliver nemlig meget interessant, hvad man ender med at have lært af denne situation. Det er så nemt at være bagklog, og man er nødt til at træffe nogle beslutninger, som senere kan vise sig at være forkerte, men det synes jeg altså ikke, man rigtig kan bebrejde nogen.

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2020 @ 10:03

 7. Som Kirsten k skriver så er forventningens glæde også gældende i det små. Det at jeg slet ikke kan planlægge besøg og hyggelige stunder sammen med andre gør også, at jeg føler mig rastløs lige nu.
  Til Erics kommentar vil jeg sige, at dødstallet dog er hastigt stigende i Sverige og at de har et lavere befolkningstæthed end her i Danmark. Vi ser det jo tydeligt, hvilken betydning det har i vores eget lille land, hvor Nordjylland er bagefter alle andre med antal smittede og indlagte (og for en gangs skyld har vi ikke noget mod at være nederst i statistikken)
  Jeg er så træt af avisernes dækning og jagt på Søren Brostrøm, det er det eneste de er interesseret i: at fange ham i fejl, men han vil have begået fejl og han indrømmer det i bagklogskabens lys.
  Her hos os har vi tankerne andetsteds, en person tæt på vores ene barn er alvorligt syg, og grænselukninger gør at det er svært at agere, som man normalt ville gøre.

  Som min ene søster siger, tak fordi vi er sunde og raske, så må vi agere på alt det, vi ikke kan gøre noget ved lige nu: frygten for at være arbejdsløs i lang tid, frygten for økonomien etc.

  Kommentar af Lene — 29. marts 2020 @ 9:10

  • Det er nemlig ligemeget, om det er stort eller småt, man glæder sig til. Hvis den glæde er fjernet, føler man den samme tomhed og/eller rastløshed, uanset hvad man så frem til at skulle.
   Jeg har også tænkt på, at befolkningstætheden er en faktor, man nok ikke skal sidde overhørig. England er dobbelt så tæt som Danmark (du ved hvad jeg mener 😉 ) og Sverige kun en femtedel. Problemet er bare storbyerne, og de er stort set lige tæt befolkede – men har selvfølgelig forskellige indbyggerantal. Det er et kæmpeproblem i England med deres mange storbyer.
   Jeg er i det hele taget træt af aviser. Og journalister generelt, men det har jeg været i mange, mange år!
   Det er meget synd, hvis ikke dem tæt på jer kan komme til at besøge nære slægtninge.
   Jeg er også bekymret for økonomien, men jeg har valgt at gå med skyklapper lige nu – jeg kan intet gøre for at ændre situationen – andet end fortsat passe på, at vi ikke bliver syge.

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2020 @ 10:13

 8. Jeg kan levende forestille mig, hvordan lige præcis du har det. Jeg har det jo lidt anderledes; jeg behøver ikke at have noget vinkende forude, selv om vores udsatte aftaler er ærgerlige. Det er hårde tider for rejsebranchen (og mange andre), men dejligt for jer, at I ikke bliver ramt økonomisk.

  Kommentar af fiberfryd — 29. marts 2020 @ 11:04

  • Det er da rigtig ærgerligt, men ja, de er udsat, ikke aflyst – så må vi se hvornår det kan lade sig gøre.
   Jeg er ret lettet over, at det tilsyneladende ikke rammer os på pengepungen, men jeg vil gerne se pengene på kontoen inden jeg ånder 100 % lettet op 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2020 @ 11:24

 9. Du har ret i, at nussede ferier ikke er det største problem ifm coronavirus, men for Søren, hvor er det dog ærgerligt. Godt du nåede at få en ekstra englandstur ind i programmet på din fødselsdag, så afsavnet ikke skal vare helt så længe. Jeg bliver virkelig ked af det på jeres vegne, hvis I må/vil opgive at gennemføre den store rejse på et senere tidspunkt. Jeg er ikke helt klar over, hvor den skille gå hen, men det lyder som en meget stor oplevelse

  Kommentar af Fru Z — 29. marts 2020 @ 12:15

  • Okay. Der skulle så ikke stå nussede ferier – men missede ferier …

   Kommentar af Fru Z — 29. marts 2020 @ 12:16

   • Hehe, man bliver godt nok ofte nusset på en ferie, men det er noget andet 😀 – damn autocorrect!
    Vi er SÅ glade for, at vi var i UK i allerallersidste øjeblik.
    Det er da smadderærgerligt, men lad os se, hvad der sker. Jeg sender dig lige en mail 🙂

    Kommentar af Ellen — 29. marts 2020 @ 13:50

 10. Det må du nok sige -. at det betyder vildt meget, at man har en tur at glæde sig til. Jeg har aldrig tænkt så meget over det, men hold da op, det gør jeg nu. Jeg savner ALT ved at rejse. Selv at sidde i en lufthavn og vente på flyet og bare sidde og kigge på folk, der myldrer rundt. Jeg sidder og kigger på alle vore feriebilleder og drømmer mig tilbage.Jeg har lige genset en udsendelse, hvor Fred Sirieix (vist en berømt englænder) besøger San Sebastian – byen med flest Michelinrestauranter pr. km2 og med de bedste pintxosbarer, og forleden så jeg en udsendelse med en togrejse langs Nordspanien. Lige hvad jeg drømmer om: Købe en interrailbillet og så suse ned til Biarritz, videre til San Sebastian, Bilbao, Katedralstranden længere ude mod vest. Et hjørne vi aldrig har været i. Og herefter rundt til de byer, vi tidligere har besøgt – finde præcis de samme hoteller, som vi tidligere boede på, mærke den historiske atmosfære, sidde på de samme pladser – bare daske rundt – i Lissabon, Sevilla, (Cadiz, – kender vi ikke, men den er interessant for geografisk med et stort fugleeldorado i nærheden), Malaga, Granada og så tilbage over Cordoba, Madrid og Barcelona. I mange år rynkede vi på næsen ad kollegaer, der tog til Spanien under Franco, men efter han forsvandt, er vi blevet rigtig glade for de spanske byer med referencer til historiske begivenheder, film vi har set, bøger vi har læst. Men så tænker jeg, gad vide om vi når det. Jeg tror, der går rigtig lang tid, før vi har lyst til at gå rundt og ind på små tilfældige steder og stole på, at hygiejnen er i orden, og hvem har siddet på sædet lige før os osv.
  Jeg ser mange film. Så du Nattog til Lissabon for et par dage siden? Fantastisk film af Bille August.Jeg så den for anden gang. Vidste lige, hvad der ville ske. det er ikke ret tit, jeg ser den samme film igen, men den her kunne jeg se mange gange. Ligesom Mine aftener i Paradis. Kender du den? (Den er fra vores ungdom :-))
  Min bror fik mig lokket til et abonnement på HBO, fordi han anbefalede en serie, der hedder Killing Eve. En blanding af krimi og MI6. Uh – den er grum, voldsom, nervepirrende og blodig – med et farligt psykologisk spil – hovedpersonen er en ren psykopat, men den er superspændende og med dygtige skuespillere. Og et lækkert sprog, synes jeg. Det er godt, jeg streamer den, for så stopper jeg op og spoler tilbage nogen gange, når jeg skal høre nogle bestemte udtryk bedre. Hvis du kan tåle at se så voldelig en film, så skulle du tage og se den, hvis du ikke allerede kender den. Den har vundet eller har været nomineret til et hav af priser.
  Jeg tænkte, jeg kunne tage det 2-ugers gratis abonnement, men nu hænger jeg vist på den. Jeg har ikke været vild med de streaming-tjenester, fordi jeg synes, de fleste film der er meget voldelige, men på HBO er der nu også andet.
  Hvordan har du det med film? Du ner vist mere til bøger?

  Kommentar af tingats — 9. april 2020 @ 17:31

  • Ja, det betyder virkelig meget at have noget at se frem til – det tror jeg mange har tænkt en del over i denne tid. Jeg har så været klar over det længe 😉
   Du tænker i stedet en del på både for- og fremtidige ferier, kan jeg se, men man må heller aldrig gå ned på planer, selv om de sandelig ikke er nemme at lægge lige nu.
   Du har gættet rigtigt i, at jeg/vi ikke ser særlig mange film. Vi er ikke engang i biografen en gang om året.
   Jeg er nok mest til enten krimier eller feel-good-serier/film. Ikke pladderromantiske, men noget som fx Badehotellet og de mange gode engelske serier.
   Men tak for anbefalinger – jeg ved så ikke (endnu), om jeg kan se nogen af dem, for vi abonnerer hverken på Netflix eller HBO. Vi benytter os gerne af Blockbuster, hvis vi endelig skal se en film. Det er billigt at leje en, og når vi kun gør det 2-3 gange om året, er det langt billigere end streamingtjenester.

   Kommentar af Ellen — 9. april 2020 @ 19:31


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.