Hos Mommer

4. marts 2020

For lidt og for meget

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:48
Tags: , ,

Det er noget værre noget: Jeg har for meget at skrive om og for lidt tid til at gøre det i.
Vi tog til England lige præcis nu, fordi det er over tyve år siden, jeg har været sammen med min datter på min fødselsdag, og A & A havde jeg indtil nu ikke været sammen med på denne dag, så nu skulle det være.
Der ventede en temmelig stor overraskelse, fordi opholdet herovre indledtes med, at jeg fik en tur i en Bentley.

P1000860
De har gudhjælpemig købt en Bentley Bentayga. Brugt, godt nok, tre år gammel, men alligevel. Det har jeg aldrig prøvet før – det er den mest blærede bil, jeg nogensinde har siddet i. Det er en demomodel, hvis tur fra England til Schweiz kan ses på Youtube, hvis man har 25 minutter tilovers. Der er en bunke ekstraudstyr i, som koster vildt meget at anskaffe, men som sjovt nok heldigvis ikke er ret meget værd, når bilen er brugt.
Det drejer sig bl.a. om picnicudstyret, som er monteret i bagagerummet – og som i mine øjne tager for meget plads op, men det kan dog afmonteres.

P1010004P1010005P1010006

Champagneglas – af krystal, naturligvis. Et nydeligt bestik og servicet er af porcelæn – ikke noget med campingudgaver her. I midten ligger picnictæpperne. Der er en vinflaskelukkedims med Bentley-symbol.
Det er bare for meget, men det er da ret sjovt.
P1010076Knappen her til højre er (også) … anderledes. Symbolerne indikerer, at der skam er forskel på, om bilen skal køre i ørken, i skov, på stenet/ru overflade eller i sne/meget vand. Så er der custom, comfort, Bentley-mode og sportditto. Charlotte kører i Bentley-mode, men hvis hun træder speederen i bund, skifter den selv til sport, og den accelererer fra 0-60 mph på fire sekunder. Hun demonstrerede det, og det var lige før, jeg fik et piskesmæld, selv om jeg var advaret. 
Det er ikke pral, dette her. Det lyder det som, og sådan bliver det sandsynligvis også opfattet, men det er absolut fra min side glæde på deres vegne over, at de er blevet økonomisk uafhængige plus lidt til og ikke hele tiden skylder i skat og/eller ingenting har til sig selv. Det tog 10 år, hvor de stort set ingen penge havde, og nu lønner det sig endelig, at Tim har knoklet så vildt meget. Det kan jeg ikke have ondt af, selv om mange nok vil have det. Han arbejder stadig meget, men dog en smule mindre, sommetider, og han har fundet en kronprins, som han håber og tror vil kunne tage over. Det vil også tage lidt tid, men det går fint, for vedkommende er ikke blevet kronprins uden grund. Tim håber at kunne pensionere sig selv inden for 8-10 år, og jeg håber for dem, at det vil lykkes.

I går havde jeg fødselsdag – det var som sagt derfor vi tog herover lige nu. Charlotte holdt fri i dagens anledning, og vi kørte til Montacute House, der viste sig at være et spændende sted med en god historie, som får sit eget indlæg senere.
Vejret i går var flot, solrigt og lunt. Dagene inden var kolde, grå og regnfulde; i dag er det koldt, og det har regnet hele dagen.
Jeg ville bare lige nævne det …

20 kommentarer

 1. Det er da en überblæret bil og selvfølgelig er der indbygget champagnekøler til skovturen! At vejret på fødselsdagen så også er blæret, det er næsten for meget af det gode 😂 Knus herfra til jer alle 🥂✨

  Kommentar af fiberfryd — 5. marts 2020 @ 3:14

  • Jeg synes næsten, at det med vejret er det mest blærede – i dag er det nærmest stormvejr, og det høvler ned, så det var bare den ene dag, det var godt vejr. Jeg ville dog hellere have haft godt vejr hele tiden …
   Knus retur herfra 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2020 @ 10:25

 2. Nu tror jeg -ud fra tidligere blogindlæg- at bilen er havnet et sted, hvor der holdes af den slags specialiteter.
  -Og bestemt heller ingen misundelse herfra. Hver sin lyst for sine penge.
  Jeg kommer blot til at tænke på Niels Hausgaards vise om uret, som kan alverdens ting: Tåle et ophold i rumskib, vise klokken på 300 meter vand osv.
  Den slutter på rigsdansk noget i retning af: “Jamen, hvad skal du da med så´n en tingest Karl Peder, når du nu er kommis henne i Brugsen?”
  Altså hvordan får man udnyttet blot en brøkdel af bilens muligheder uden samtidig at miste retten til at køre bil?
  Så vidt jeg husker, er der også i UK ret skrappe regler for, hvordan og hvor stærkt man må køre.

  Kommentar af natural2222 — 5. marts 2020 @ 5:25

  • Du husker rigtigt … jeg ville selv have prioriteret noget anderledes, men hver sin smag, og de har så ærligt fortjent det.
   Tim kan godt lide at køre stærkt, og det er rigtigt, at reglerne er skrappe også herovre, men for Charlottes vedkommende er det vigtigste også den fabelagtige komfort, der er i sådan en bil, og det er der uomtvisteligt. Det er mest hender, der kører i den, for Tim har en lillebitte bil, han bruger til at køre til stationen i.
   Den kan også fungere som off-roader, hvilket er betryggende med alt det mudder og vand, de har alle vegne her.

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2020 @ 10:30

   • Off-road!
    Jeg ser mig selv i den kongeblå ud over stubmarken med værktøjskasse og mejetærskerreservede i stedet for picnickurv.
    Det ville sq trække publikum!

    Kommentar af natural2222 — 6. marts 2020 @ 4:41

    • Det ville det – du ville blive det lokale samtaleemne for en rum tid, tror jeg …

     Kommentar af Ellen — 6. marts 2020 @ 7:51

 3. Fed dyt! Men hvor er champagnen?

  Kommentar af Eric — 5. marts 2020 @ 7:50

  • Den glemte hun! 😀

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2020 @ 10:30

 4. Tillykke med din fødselsdag og det er da klart at man bliver glad når det går godt for ens børn. At de køber en fed bil kan jeg ikke se at nogen bliver forarget over, de penge man har tjent må man da bruge som man vil. Så kan i da komme standsmæssig på skovtur med alt det udstyr.

  Kommentar af Jonna — 5. marts 2020 @ 8:40

  • Det er nemlig sådan det er, Jonna, og ja, så længe det ikke går ud over andre, må man heldigvis bruge egne penge som man lyster.

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2020 @ 10:32

 5. Endnu en gang tillykke med fødselsdagen og herligt at du fik en lækker tur i en lækker bil. Hver sine lyster, det kan jeg ikke have ondt af, når man har tjent sine penge på ærlig og knoklende vis.
  Og selvfølgelig var der solskin på din fødselsdag, det er der også her i dag, jeg har døren åben ud til gårdspladsen og nyder lyden af traktorsummen og fuglesang 🙂

  Kommentar af Lene — 5. marts 2020 @ 10:13

  • Tak, og du er på linje med de andre her: At man må gøre, hvad man har lyst til, når man har knoklet så meget for det. Jeg ville også snildt have kunne finde på andet at bruge så mange penge på, men jeg er selvfølgelig meget glad på deres vegne.
   Herligt for jer endelig at få lidt solskin … det har I hårdt brug for, men det er da først om et par dage, at du har fødselsdag, ikke sandt?

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2020 @ 10:37

 6. Tillykke med fødselsdagen!
  Det er en pæn bil, ingen misundelse herfra og slet ikke overfor Tim, som arbejder hårdt og er meget væk fra familien.
  Min britiske stedfar havde også en – efter danske forhold – meget, meget dyr bil og var ikke rig, men velhavende, og kunne også lade sig tidligt pensionere. Men det havde både han og hans børn så også lidt en del afsavn for, så ingen misundelse herfra, folk må indrette sig, som de vil 🙂

  Kommentar af Henriette — 5. marts 2020 @ 13:56

  • Tak skal du have 🙂
   Så du har også en slags britiske rødder, så at sige, omend de ikke er biologiske …
   Der har nemlig været afsavn. Tim så tit kun sine børn i weekenderne, så det var gensidigt. Det sker stadig, at han kommer hjem efter at børnene er lagt i seng, eller er nødt til at overnatte i London, men dog sjældnere end før.

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2020 @ 14:23

 7. Den bil kræver chauffør! 😉

  Kommentar af Kristine — 5. marts 2020 @ 20:09

  • Det tænkte jeg også, men de vil vist hellere køre den selv 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2020 @ 22:59

 8. Der er ingenting, der glæder et moderhjerte mere, end når det går godt for ens børn. Tillykke med både fødselsdag, køretur i den fede bil, og at det i det hele taget går godt for familien

  Kommentar af Betty — 5. marts 2020 @ 22:53

  • Sådan er det nemlig – tak for de søde ord, Betty 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2020 @ 23:00

 9. Hvor er den flot, den bil. Sådan én har jeg godt nok heller aldrig kørt i 😉 Selvfølgelig er det kun flot, at de to har klaret sig godt. Jeg vil da håbe, at Tim kan gå på pension i en tidlig alder – det fortjener han 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 7. marts 2020 @ 8:38

  • Uh ja, det fortjener han altså, efter alt det arbejde i maaange år. Jeg tror nemlig ikke, han kommer til at kede sig alligevel 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2020 @ 13:26


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.