Hos Mommer

8. februar 2020

Dér tog hun fusen på sin mor

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 11:58
Tags: , ,

Min datter kan stadig overraske sin mor.

Forhistorien er, at Tim for et par uger siden sendte et billede af sig selv siddende på en armygrøn motorcykel af ældre herkomst.
Jeg var naturligvis nødt til at spørge, om han var ved at samle ind til et veteran- eller transportmuseum, for nu har han tre wolseleyer og åbenbart også en gammel motorcykel.
Det var en gave! En gave fra en klient, der åbenbart ikke ligefrem er i pengenød, for da jeg googlede, viste det sig at være en gave i en størrelsesorden, som for os andre kun hører hjemme i drømmeland.
Det var da også fra en meget tilfreds klient, der lige havde en Norton, model 1941, stående, og som han regnede med, at Tim ville ville blive ret glad for at eje.

Norton1941

Det havde han ikke overraskende ganske ret i … de må have haft talt om andet end forretning på et eller andet tidspunkt …
Ovenstående billede forestiller ikke Tim, som nogle af jer nok har gennemskuet. Den ledsagende tekst lød:
And look how it arrived!
Kunden havde hyret en mand til at køre den ud til den lille landsby. Han havde forinden kontaktet Charlotte for at sikre sig, at Tim var hjemme den givne lørdag efter kl. 15.
Det var en stor overraskelse for Tim.

Pernille på motorcykel 2010For mig kom den største overraskelse, da Charlotte meddelte mig, at hun var ved at tage motorcykelkørekort!
Det store, oven i købet. I England skelner man anderledes end i Danmark, for ‘stort’ betyder derovre, at hun må køre med en passager bagpå.
Jeg havde nær tabt telefonen.
De forestiller sig, at hun skal køre rundt i omegnen (hun vil ikke køre langt på den), fx til en af deres gode pubber, med et af børnene bagpå, mens Tim transporterer sig selv og det andet barn i en wolseley.
Børnene vil muligvis skiftes til at sidde i bilen og på cyklen, men chaufførerne vil ikke, da Charlotte konsekvent nægter at køre de gamle wolseleyer, for bremserne er hårde som på en traktor, og servostyring var et endnu ukendt begreb, da de blev produceret. Så vil hun hellere køre på motorcykel.
Hun har formentlig endnu ikke fået kortet, når vi besøger dem i begyndelsen af marts, men mon ikke hun har, når vi tager derover igen primo maj?
Det tror jeg. Håber jeg. Det glæder jeg mig til at se, og det gør John også.
Pernille var lidt af en fartdjævel på motorcykel, men mest på bane. Charlotte bliver af naturlige årsager ikke nogen fartdjævel (Nortonen kan formentlig ikke køre vildt stærkt), men det er alligevel pudsigt, at begge vores piger skulle være indehavere af motorcykelkørekort, for der er ikke meget, der ligger John og mig fjernere.

12 kommentarer

 1. Det bliver et herligt syn, når de kommer kørende med hver sit barn. Og godt at hun stadig kan overraske sin mor 🙂

  Kommentar af Lene — 8. februar 2020 @ 22:01

  • Det bliver da sjovt, og ja, jeg nyder, at hun kan give mig den slags overraskelser 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. februar 2020 @ 22:23

 2. Frisk datter, men det er jo ikke nyt.
  Det autentiske udseende spoleres desværre af moderne styrthjelme ellers vil hun, da kunne deltage i en episode i Foyles.
  Øh🤔. Det med stort kørekort til MC for at køre med passager, forstår jeg ikke rigtigt. Det er da motorstørrelsen, der afgør, hvilket kort der er nødvendigt jf.
  https://www.gov.uk/ride-motorcycle-moped/bike-categories-ages-and-licence-requirements ,men man må ikke køre med passager, hvis man har et midlertidigt kørekort.
  Glæder du dig ikke til en tur😉?
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 9. februar 2020 @ 11:19

  • Hun ville nyde at være med i en Foyle 🙂 Og selv få lov at sy kostumerne …
   Det er størrelsen, det kommer an på, men i UK er det også alderen. De må ikke køre med passagerer uden at være fyldt 24 år og have erhvervet sig A-kørekortet – altså den ‘største’ af kategorierne. Det står måske ikke direkte i dit link, men vi går ud fra, at deres kørelærer har styr på det, og det var hvad han sagde. De har strammet op på reglerne, fordi der skete for mange ulykker, hvor motorcykler var den direkte årsag, men skrivelser fra ‘gov’ burde være fuldt opdateret.
   Jeg ved ikke helt, om jeg glæder mig til en tur – jeg har én gang i min grønne ungdom siddet bag på en motorcykel, og lige så meget som jeg elsker at køre stærkt i en bil, lige så utryg følte jeg mig på en tohjulet – og det var ikke førerens skyld!

   Kommentar af Ellen — 9. februar 2020 @ 12:46

 3. Uha. Motorcykler bryder jeg mig ikke om! De er simpelthen for farlige. Jeg håber inderligt, at hun undgår at få “asfalteksem” af det. Det er til en vis grad afhængigt af, hvor ansvarlig føreren er, og jeg går da stærkt ud fra, at den del er i orden for din datters vedkommende, men afhængigheden er altså kun til en vis grad! At holde balancen på sådan et dyr er ikke så enkel en sag.

  Kommentar af Henny Stewart — 9. februar 2020 @ 18:59

  • Jeg har det som dig – jeg skulle ikke nyde noget, men jeg går også ud fra, at hun ikke har en indbygget fartdjævel, og hun føler naturligvis en dyb ansvarlighed, fordi hun regner med at have sine børn bagpå.
   Hun har haft de første timer, men det varer en rum tid, inden hun får lov til at køre uden for banen … hun har fundet ud af, at det er en hel del anderledes end at sætte sig ind bag et bilrat.

   Kommentar af Ellen — 9. februar 2020 @ 20:04

 4. Det var godt nok en overraskelse – og så finpudset og så skinnende flot, hvis man nu er glad for den slags køretøjer.

  Se lige den forlygte! mørkelægningslygte, tror jeg. Og en ægte krigshjælm! Godt at der ikke er krig.

  Kommentar af Donald — 9. februar 2020 @ 19:44

  • Ja, det var en stor overraskelse!
   Du er observant – jeg havde ikke tænkt over lygten, men jeg er sikker på, at du har ret 🙂 – og ja, gudskelov har vi ikke krig. Her i landet, i hvert fald …

   Kommentar af Ellen — 9. februar 2020 @ 20:06

 5. Herligt med en motorcykel af den gode gamle slags.
  Om en måneds tid kommer der rigtig forårsluft og -lys.
  Når det sker, savner jeg virkelig min motorcykel.
  Hvert år ved den tid er trangen næsten uimodståelig; men når det er henved 40 år siden jeg har gjort aktivt brug af min motorcykel-kørekort ville det nok være temmelig farligt at gøre drømmen til virkelighed.

  Kommentar af natural2222 — 10. februar 2020 @ 5:48

  • Så du er også motorcykelfan?
   Du har nok ret i, at de ville være lidt voveligt efter så mange års pause. C siger, at det er en del sværere, end hun havde forestillet sig.

   Kommentar af Ellen — 10. februar 2020 @ 7:16

 6. Imponerende maskinpark i det engelske. Og imponerende at Charlotte på den måde tager konsekvensen med at tage motorcykelkørekort, så de kan ankomme standsmæssigt 🙂
  Det får mig til at mindes min salig faster og onkel, der gjorde lidt af det samme (ikke det standsmæssige, men den delte transport) – dog af økonomiske årsager mere end fornøjelse, tror jeg. Mens min faster og min kusine tog bussen fra Vejle til Ribe (hvor mine forældre boede), kørte min onkel og min fætter på motorcykel med sidevogn. Det fungerede vist i mange år for dem.

  Kommentar af conny — 12. februar 2020 @ 10:06

  • Hun er (næsten) altid med på Tims mere eller mindre skøre ideer – og dette var jo så ikke engang Tims.
   Din faster og onkel satte tæring efter næring, og hvis en bil var for dyr, så var dette da en fin løsning 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. februar 2020 @ 11:03


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.