Hos Mommer

19. januar 2020

Lynvisit i Hamburg

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:27
Tags: ,

Det var flot, flot vejr, både da vi kørte hjemmefra og da vi ankom til Alsterkrug Hotel midt på fredag eftermiddag. Det var et glimrende hotel med spa og mulighed for massage og andet i den dur, men det nåede vi ikke. Jeg havde ellers for en gangs skyld taget badedragt med, for sæt nu John ikke kunne holde ud at gå. Det kunne han dog i mindre grad, så vi købte en samlet billet til tre ting, som viste sig at tage hele lørdagen: havnerundfart, hop on – hop off-bus og endnu en bådtur på Aussenalster. Denne sidste kunne have været ligemeget, men vi så da nogle millionærvillaer, som nok ville kunne gøre husejerne på Strandvejen en anelse misundelige.
Den første havnerundfart var mest i containerhavnen. Vi tog den af to mulige, fordi vi fik at vide, at vi så mere på denne tur, men bortset fra, at han lige rundede Elbphilharmonie, så vi kun containerhavnen. Det var på sin vis spændende, for det var interessant at se, hvor heeeelt vild stor den er, men vi ville da gerne have haft set noget mere end den. Vi summede lidt over, hvad billetsælgeren mon havde ment med, at vi “så mere” på denne udgave.

Elbphilharmonie, Hamburg

Elbphilharmonie var en imponerende bygning, selv om Eric kom til at tænke ‘skrummel’. Johns umiddelbare reaktion var, at det forstod han da fint …
Den navnkundige Reeberbahn var sjov at se, selv om vi kun så den fra bussen. Vi undrede os en del over skiltet ved ‘indgangen’ til gaden: Den var våbenfri zone; skiltet havde overstregede piktogrammer for pistoler, knive og andre håndvåben. Hvorfor skulle det kun gælde for Reeberbahn? Det gælder vel overalt, at man ikke må bære våben? Eller hvad?

Hamburg

Noget var helt venedigsk at se på.

Og hvordan var det så med maden på hotellet? Vi var blevet lovet en fin femretters-menu, og den var da også glimrende: Først kom de med to slags godt brød, hvortil de ikke serverede smør, men en lækker olivenolie. Kort efter kom de med appelsinmarineret laks med syltet fennikel og sennepsdressing. Derefter en cremet trøffel-kartoffelsuppe med pesto og nødder; så en citronsorbet til at rense ganen, efterfulgt af hovedretten, som var grillet aborre med diverse (godt) tilbehør. Til sidst en crème brûlée med moccais og bær.
Alt i alt en dejlig menu – der var hverken for meget eller for lidt mad, men lige tilpas, så vi gik mætte, men ikke ubehageligt overmætte, fra bordet.

Appelsinmarineret laks

Vi spiste også på hotellet fredag aften. Her kunne vi vælge a la carte eller en tre- eller fireretters menu. Vi valgte en treretters, som, med de valg mellem for- og hovedretter vi havde, viste sig at være præcis den samme som de fem retter dagen efter. Det kunne de da godt have sagt! Jeg valgte den marinerede laks og John kartoffelsuppen. Dagen efter fik vi begge dele … fredag valgte vi begge and, hvorfor vi tog fisken om lørdagen – så var der da en smule variation i det. Desserten var også den samme. Forskellen var altså i virkeligheden bare citronsorbeten og det glas mousserende vin vi fik inden maden.
Det var søreme heldigt, at det smagte godt – og at de valgte vine var virkelig gode – her valgte jeg også forskelligt fredag og lørdag.
Nå. Vi fik set det centrale Hamburg og en del af den kæmpestore havn; vi havde et rigtig godt værelse og vi fik glimrende mad – alt i alt et par gode dage, hvor vi som sagt var heldige med vejret – det regnede lidt i går eftermiddags, men ellers har vi haft sol fra en nærmest skyfri himmel hele tiden, hvilket bestemt ikke har hørt til standarden her i januar 2020.

16 kommentarer

 1. Det lyder som en rigtig god tur, især Johns ben taget i betragtning.
  Den er så utrolig stor, havnen i Hamburg. Vi tog også en sejltur (nok den samme som I) og jeg følte mig nærmest som en lilleput i en valnøddeskal i forhold til de kolossale skibe. Musikhuset er … imponerende. Pænere ord kan jeg ikke lige komme på 😉

  Kommentar af fiberfryd — 20. januar 2020 @ 1:01

  • Ja, man bliver virkelig lille, når man befinder sig lige ved siden af de enorme containerskibe!
   Hvis de dog bare havde ladet være med at bygge de rødbrune murstenting nede under, så ville det have været en flot bygning, tror jeg.

   Kommentar af Ellen — 20. januar 2020 @ 7:44

 2. Godt, at I havde en god tur, selvom kosten var tæt på at blive ensformig.
  Vi har i tidens løb været på bytur i Hamburg oftere end vi har været i København; men Hamburg er jo også noget større.
  Til jeres næste besøg i Hamburg:
  Nede bag Reeperbahn ligger Fischmarkt, hvor der – ud over en masse handel og markedsgøgl- er øl, dans og levende rockmusik fra kl 7 søndag morgen.
  Man behøver slet ikke at handle, danse eller drikke med, blot opleve den noget anderledes morgenstemning.

  Kommentar af natural2222 — 20. januar 2020 @ 4:33

  • Hehe, vi talte netop om, at det var godt, vi ikke havde tre aftener på hotellet 🙂
   Turistbussen kørte forbi Fischmarkt, men det var jo om lørdagen, så vi oplevede ikke alt gøglet, men jeg er enig i, at det nok ikke lige er det man forventer at opleve en tidlig søndag morgen!

   Kommentar af Ellen — 20. januar 2020 @ 7:47

 3. Hamburg er da vist en tur værd. Vi har af og til talt om det – Søren har haft sin arbejdsgang der i en periode og boede på et lille hotel hos “Oma und Opa”; det var i hvert fald hvad han og kollegaen kaldte kromutter og krofatter. Den stemning ville jeg gerne opleve. Sådan en havnerundfart er (næsten) altid spændende. Efter din omtale tror jeg nu, jeg vælger den, du ikke valgte. Containerhavne er ikke min yndlingsudsigt 😉 I øvrigt troede jeg først, at den røde bygning nederst på den flotte Elbharmonie var en gammel bygning, man havde bygget noget nyt ovenpå, men det hele er altså nybyg?

  Kommentar af conny — 20. januar 2020 @ 8:39

  • Det lyder hyggeligt og en del anderledes med sådan et lille familiehotel. Det er man da også næsten nødt til, hvis det drejer sig om længere ophold.
   Jeg ville også vælge den anden tur, men det var stadig interessant at se containerhavnen. Der må være ture, hvor man får det hele med, for der er virkelig mange, der tilbyder havnerundfarter af forskellig art, så undersøg det inden – så bliver du forhåbentlig ikke skuffet.
   Du har ret i din antagelse – Kristines svar herunder bekræfter det 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. januar 2020 @ 11:46

 4. Fundamentet af Elbphilharmonie er et pakhus, der med den stigende brug af containerskibe blev overflødigt.

  Kommentar af Kristine — 20. januar 2020 @ 10:29

  • Okay, tak for opklaring. De skulle nu hellere have revet det pakhus ned, så, for det pynter ikke. Pakhuse kan ellers være flotte, men ikke dette 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. januar 2020 @ 11:47

 5. Det er lidt mærkeligt, at dit flotte billede af Elb-Philharmonien ser så anderledes ud end hvad jeg ellers har set og forestillet mig. Jeg ville gerne besøge stedet og musikken, men kan regne ud at det vil være for kostbart og at der er mange andre ting indenfor budgettet – men tilbage til Elb-Philharmonien, så har jeg set på billeder, og der er mange, på Google og alle mulige andre steder, og ingen steder har den virket så høj som på dit smukke billede her. – Det er det, som jeg synes er lidt mærkeligt.

  Nuvel, jeg er heller ikke meget for højhuse, så det er jo nok forklaringen: På dit billede er det tydeligt at huset er *meget* (virkelig *meget*) højere end de omliggende. Alene “stueetagen”, det røde murværk nederst, er seks etager højt, og det er høje etager når man sammenligner med nabohusene, der har 7 beboelsesagtige etager til samme højde eller endda lidt lavere. Og så kommer den høje overbygning.

  Hvis der er øvelokaler og boliger til kunstnere og orkestermusikere og administration osv. oppe på de høje etager, så er det sikkert meget praktisk. Jeg vil dog anbefale at man anbringer faldskærme ved hvert vindue.

  Kommentar af Donald — 20. januar 2020 @ 12:24

  • Hehe, nej, du kan virkelig ikke lide høje huse 🙂
   Og det er virkelig højt, dette koncerthus – se blot, hvor små menneskene er, der står lige over de røde mure.
   Det er pudsigt, at du har opfattet det som mindre højt end virkeligheden er, for det kan ses langvejs fra. Måske er forskellen, at jeg har taget billedet nede fra en lille båd, mens du har set nogle, der er taget fra andre vinkler.
   Jeg tror ikke en faldskærm ville kunne nå at folde sig ud 😉
   Jeg håber du kan finde penge til en tur, så du kan opleve musikhuset – det må være fantastisk, når man som dig er meget interesseret i musik.
   Det kan godt gøres for en overkommelig pris – se blot her: https://www.risskov-bilferie.dk/tyskland/hamborg/

   Kommentar af Ellen — 20. januar 2020 @ 12:32

   • Tak for det link! Det skal da prøves! 🙂 Uden faldskærm! 🙄

    Kommentar af Donald — 20. januar 2020 @ 18:00

    • Den behøver du ikke, nej 🙂

     Kommentar af Ellen — 20. januar 2020 @ 18:02

 6. Var den ikke lige kort nok, den lyntur? Hamborg har SÅ meget at byde på!
  Og tænk, jeg synes, at Elbphilharmoniens arkitektur korresponderer meget fint med det øvrige havnemiljø, og referencen til det maritime er ikke til at tage fejl af. Synes jeg altså, men jeg er også temmelig vild med det musikhus. Det var synd, I ikke nåede at komme ind i det, man har en fantastisk udsigt over hele byen fra den såkaldte Plaza på vistnok 7. etage. Og det er i parentes bemærket også let at komme dertil, selv om man ikke springer rundt som en 17årig.

  Kommentar af Kirsten — 20. januar 2020 @ 12:58

  • Jo, den var nok lidt for kort, men vi syntes det var en god måde at få snuset til byen på for at se, om den var værd at bruge længere tid på en anden gang. Det er den, kunne vi så konstatere, og det er jo en stor fordel, at der ikke er længere dertil end tilfældet er.
   Du har ret i, at dets maritime reference er umiskendelig, og det kunne være interessant at se den indefra, er jeg sikker på.

   Kommentar af Ellen — 20. januar 2020 @ 18:00

 7. I må til Hamburg igen og opleve den, når I er bedre gående 🙂 Sikke dog en menu, som blot gentages i det uendelige?

  Kommentar af Lene — 20. januar 2020 @ 17:02

  • Det må vi … og jeg tror, at de har denne menu i hele januar, men de havde jo også a la carte-retter; dem kiggede vi bare ikke på i denne omgang.

   Kommentar af Ellen — 20. januar 2020 @ 18:01


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.