Hos Mommer

24. december 2019

Årets længste dag – igen!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 12:42
Tags: ,

Godt nok er én af os teenager om tre uger, men man er stadig ikke ældre, end at dagen i dag er nærmest uendelig og uudholdelig lang. 
Anna er allerede teenager … og i øvrigt 14 år om to uger … hun kan langt bedre klare dagens længde, men det skyldes måske delvist, at hun er så meget teenager, at det tager det meste af den at gå i bad …

Tiden går ... langsomt ...

Det er godt, at kinaskak er opfundet. Det kan på én gang forkorte dagen og underholde hele familien – også vi to gamle, som ikke spiller med. Vi nøjes med at lytte til de verbale udgydelser, hvilket er ret morsomt.
Der kan også bare sofahygges.

Far- og sønhygge

Havørnen sad i formiddags nede ved vandkanten og fortærede et bytte vi ikke kunne se hvad var, men kragerne var så interesserede i det, at de gik til angreb på havørnen, som dog ikke lod sig afficere af det, før den var mæt og fortrak frivilligt – om ikke andet var det, hvad vi konkluderede.
Det var som sædvanlig John, der fik øje på den, men jeg skal da lige love for, at det hurtigt kunne få især Aubrey og Tim i skoene og ud for at slås om kikkerten. Charlotte og Anna tog det mere afslappet og lod drengene om at studere havørn.

Ænderne er varmeklar, mandlerne er smuttet, saucefonden er kogt ind og skal bare jævnes og smages til, brunkartoflerne er kogt, de hvide kartofler skrællet og risengrøden bliver færdig helt af sig selv i ‘høkassen’, som er lig med min seng.
Om et par timer kommer Merete, Annemarie og Rune, så vi skal være så færdige som muligt inden da. Jeg bryder mig ikke specielt om det julemiddagsstress, der nemt kan opstå, når det hele skal laves færdig på én gang til sidst lige inden serveringen.
God jul derude – jeg håber I alle får lige netop den jul, I helst vil have.

10 kommentarer

 1. Du ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår med tak for alle dine dejlige beretninger om stort og småt i 2019. 🎄
  Her hos os fejrede vi juleaften den 23., da min søde svigerdatter er læge og har vagten den 24., og det blev en rigtig dejlig aften med 3 børnebørn på 5, 9 og 12. Nu har vi så en rolig dag foran os, hvor vi også har tid til at gå i kirke og nyde en rolig juleaften med andebryststeg og risalamande. 🤶🎅🏼

  Kommentar af Fru Moll — 24. december 2019 @ 13:04

  • Tak, og i lige måde til dig, fru Moll!
   Det er da skønt med en så fredelig topersoners juleaften, når man har klaret den med familien på bedste vis den 23. december. Jeg håber ikke, din svigerdatter får travlt – men det gør hun jo nok, desværre. Jeg husker min elevtid på sygehuset, hvor der altid var travlt jule- og nytårsaften.

   Kommentar af Ellen — 24. december 2019 @ 13:36

 2. Hvem husker ikke den pinefulde ventetid! Og forløsningen!
  Her er det hele også finaleklart, så vi kan slappe af i stille tosomhed.

  Kommentar af Eric — 24. december 2019 @ 14:28

  • Vi husker det tydeligt, Eric! Det var ikke sjovt …
   Tosomhed er godt – for vores vedkommende må den dog vente til juleaften.

   Kommentar af Ellen — 24. december 2019 @ 15:18

 3. Det lyder som en hyggelig 24.December, ja, jeg kan godt huske barne-spændingen frem til Juleaften, pinefuld. Men der er for mange andre erindringer, som kommer indover, og nu nyder jeg bare dagen som en blandt andre dage, hvor man (forhåbentlig) kan gøre hinanden glade.

  Kommentar af Donald — 25. december 2019 @ 2:15

  • Det er da heldigvis ikke sådan, at vi har fået livslange traumer over barndommens uudholdelige gaveventetid. Nu handler det ganske rigtigt om andre ting for os 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. december 2019 @ 13:23

 4. Åh ja, der var en gang hvor tiden gik meget langsomt den dag. Nu stryger den af sted. Håber I havde en dejlig aften og jeg ved at I hygger jer 🙂

  Kommentar af Lene — 25. december 2019 @ 12:33

  • Åh ja, tiden flyver altid alt for hurtigt afsted. Og tak, ja, vi havde en hyggelig aften 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. december 2019 @ 13:24

 5. Glædelig jul til jer, Ellen. I er gode til at hygge jer.
  Tænk at opleve at se en havørn – det var da helt fantastisk.

  Kommentar af Madame — 25. december 2019 @ 17:04

  • Tak, og i lige måde til jer 🙂
   Jeg tror du har ret i, at vi er gode til at hygge.
   Vi ser havørnen(e) med jævne mellemrum, men ja, det er da fantastisk at kunne få øje på dem fra sit køkken.

   Kommentar af Ellen — 25. december 2019 @ 17:25


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.