Hos Mommer

22. december 2019

Vi har ikke spor travlt

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:08
Tags: , ,

P1000466Englænderne ankom i torsdags, så fredag var afslapningsdag, inden vi skulle være sammen med hele familien i går, lørdag. Det meste af formiddagen gik med at lave de to retter, vi skulle levere til Den Store Frokost. Charlotte ordnede ingredienserne til ‘Vibbers herlige sild’, som er en meget lækker ‘sildesalat’. Vi skulle være 15 voksne og 7 børn, og da opskriften var til seks personer, mente jeg, at vi hellere måtte lave dobbelt portion.
Det var ALT for meget – de andre grinede, da de så mængden af herlig silderet. Jeg fortalte hvorfor der var så meget, og de spurgte, om det mon var beregnet til at være en hovedret? Ja, tøhø, det må da være sådan … nå, men vi har i hvert fald sild nok til resten af juleugens frokoster, også selv om alle de andre fik en portion med hjem.
Julestrikkekassen blev næsten helt tømt, hvilket jeg derfor betragter som værende en succes.
Aubrey opdagede, at han fandt lun leverpostej med champignon og bacon totalt uimodståeligt – lun flæskesteg og ditto medisterpølse røg også ned i aubreydybet. Samt naturligvis frugtsalat i 20191221_185419betragtelige mængder. Han er inde i en spisemegetperiode, men det i går tangerede dog vist alligevel en rekord.
Børnene hyggede sig sammen med både hinanden og noget af alt legetøjet, som Merete har i huset til børnebørnsbesøg, men da vi nærmede os deres normale sengetid, var de blevet meget trætte hele bundtet … jeg synes det er skønt at se et lille barn sidde med sut i munden og håndtere youtubeklip som om hun var født med den smartfon i hånden.
Hvad man vel næsten også er, når man er født efter 2007.
Mellem alle ‘hovedretterne’ og desserten, der som nævnt var frugtsalat (og ost), gik vi en relativt lang tur ned til stranden.
Hvor min skøre lillesøster ikke kunne stå for, at vandet var så stille og klart – hun måtte en tur i vandet. Hun prøvede at lokke andre med, men uden succes, hvilket dog ikke afholdt hende fra det. Som jeg sagde: Hun er skør, men det vil ikke alle være enige med mig i, vil jeg tro. De fleste vil sige, at hun er sej, og det er jeg ikke uenig i. Men også lidt skør …
Jeg vil ikke isætte billeddokumentation, fordi hun ikke havde medbragt badetøj … vi må derfor hellere holde det betagende syn inden for familiens rammer.

I dag var vi på Muldiverset, hvor vi spiste frokost. Derefter ville vi ud i den friske luft, men vi syntes alle, at den var lige frisk nok, så den generelle stemning blev hurtigt mere for at runde en bager og derefter tage hjem og spise kage samtidig med indtagelse af et krus varm kakao.
I morgen formiddag skal vi en tur afsted til tølløseegnen, så englænderne kan se Malle og Anders’ hus; derefter bare hjem for at spise frokost, sætte ænderne over og få kogt risengrøden til risalamanden.
Med andre ord: Vi hverken er eller bliver på nogen måde overanstrengte, men det gør ikke spor. Man skal helst kunne slappe af i julen.

12 kommentarer

 1. Skør? Nej, hun er bindegal. Hvilket jeg ikke undlader at fortælle hende, når jeg har muligheden.
  Glædelig jul til jer alle

  Kommentar af Fru Z — 22. december 2019 @ 23:23

  • Haha – vi er enige, kan jeg se, men jeg tror bare ikke, at de udtalelser fra vores side afholder Bodil fra at koldbade – tværtimod, hvis jeg kender hende ret 😀

   Kommentar af Ellen — 23. december 2019 @ 9:32

   • Næh. Men det afholder heller ikke mig fra at kommentere det – hver eneste gang

    Kommentar af Fru Z — 23. december 2019 @ 9:36

    • Naturligvis ikke 😀

     Kommentar af Ellen — 23. december 2019 @ 16:15

 2. Gid jeg var som din søster 😉 og dig 🙂
  Glædelig jul til jer alle, I lyder til at få hygget igennem og Aubrey lærer nye retter, som han også må have næste år.

  Kommentar af Lene — 23. december 2019 @ 9:32

  • Haha, du er sød, Lene, men du kan nok ikke være som os begge to, for vi er meget forskellige 😉
   Vi hygger max, og glædelig jul også til dig og dine.

   Kommentar af Ellen — 23. december 2019 @ 9:38

 3. Jeg synes, at din søster er sund og sej. Havets temp. er 5-7 grader C., så det er da tåleligt. For nogle år siden fortsatte jeg sommerens badning langt ind i efteråret (til ca. 10 grader C.), hvilket “kun” føltes friskt.
  Drengeappetit er et kapitel for sig😋. Det ene øjeblik er køleskabet fuldt, det andet er det tomt, fordi 🤷🏼‍♂️ har været “lidt” sulten – for ikke at tænke på, når kammeraterne også lige spiser en bid eller to. Fordelen er, at det ikke er nødvendigt at overveje #stopmadspild 😂.
  Hvorfor steger du ænder i dag – skal de ikke først spises i morgen?
  Mvh. og god jul med dit bedste guld omkring dig

  Kommentar af Kristine — 23. december 2019 @ 17:29

  • Tåleligt?! Måske for hende – og dig – men bestemt ikke for os andre 🙂
   Jeg har hørt om teenagedrenges appetit, men oplever den først nu på egen hånd – og køleskab – nu. Den er voldsom!
   Jeg steger helst ænderne dagen før, og det er der flere gode årsager til, prøv at google det: Det er nemmere, man har ikke 1000 ting, der skal gøres i sidste øjeblik, og sidst, men bestemt ikke mindst, kan man partere dem, når de ikke er brændende varme. Så bare lidt af fedtet over skindet og ind i ovnen for at varme op. Ingen kan smage forskel, men værtinden har det fedt 😉
   God jul til dig også!

   Kommentar af Ellen — 23. december 2019 @ 21:18

 4. Sikke et mylder.. Og dejligt sammenhold 😊
  Nye gastronomiske landvindinger og kolde bade.
  Alsidighed må vist være nøgleordet!
  Rigtig god jul til jer alle sammen🎄❤️

  Kommentar af Anne Holtegård — 23. december 2019 @ 18:01

  • Alsidighed er altid en god ting 🙂
   Og god jul også til dig og Erik. Jeg håber virkelig for jer, at den bliver god … for jer alle sammen!

   Kommentar af Ellen — 23. december 2019 @ 21:22

 5. Jeg kan jo godt følge din søster 🙂 Har lige fået mit kolde julebad i dag.
  Jeg steger også and dagen før. Der er lutter fordel ved det. Nu er den udskåret og arrangeret på et fad og skal bare pensles med lidt fedt i morgen og under grillen. Der er kun fordele ved den metode.
  Fortsat god jul til jer.

  Kommentar af Betty — 23. december 2019 @ 23:16

  • Hehe, jeg havde jo nok ventet en kommentar i den retning fra din side, Betty 🙂
   Jeg kan heller ikke rigtig finde nogen ulemper ved at stege anden/ænderne dagen før.
   Tak, og i lige måde til dig!

   Kommentar af Ellen — 24. december 2019 @ 9:54


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.