Hos Mommer

12. december 2019

En nydeligt klippet Jesus

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:04
Tags: ,

Vi var i Næstved i går, fordi vi havde et ærinde i Biltema. Det er meget farligt for os – ellere nok snarere for bankkontoen – at frekventere en sådan butik, fordi der alt for let opstår andre behov udover det, der bragte os dertil.
I går var det en powerbank med solceller. Jeg fik en åbenbaring, for det er da bare SÅ smart til min kajakkende søster, som hvert år befinder sig en uges tid uden for, nok ikke pædagogisk, men snarere elektrisk, rækkevidde. Det har været steder som Vancouver Island, i Grønland, dybt inde i de svenske skove eller, som i år, på Lofoten. Spændende steder, og hun har nogle fantastiske ture, men det har været svært for hende og hendes rejsekammerater at holde liv i telefonerne, som de naturligt nok betragter som deres livliner. Powerbanken er på 8000 mWh, hvilket jeg håber er nok til en uge, hvis man stort set kun har telefonen på standby.
Det blev så til lidt mere end den symbolske gave, det skulle have været, men det betyder mindre, fordi jeg synes, det er en rigtig god ide, og så er det lidt ligemeget med prisen.
Det eneste er, at den jo ikke ligefrem kan ligge foran på kajakken for at lade op, men eventuelle problemer med bølgeskvulp og dermed fugtighed er nok noget, hun på en eller anden måde vil kunne løse.
Jeg tør godt skrive det her, for jeg er 99,9 % sikker på, at Merete ikke læser min blog, og skulle hendes børn eller andre, der har noget med Merete at gøre, så bare hold bøtte, ikke? Det er jo snart jul, så der er alligevel så mange andre små hemmeligheder, I skal holde på.

P1000393P1000394

På vej hjem lagde vi vejen forbi Toksværd Planteskole, fordi jeg manglede lidt pyntegrønt til de juledekorationer, jeg har lavet i dag.
De havde den største julepyntudstilling, jeg har set i Danmark. Det var voldsomt. Det var fascinerende og ganske overvældende. Det var også lidt for meget, men pyt med det – det trækker sikkert kunder til, kunne jeg forestille mig. Jeg købte dog ikke andet end det pyntegrønt, jeg kom for.
Bl.a. havde de den nydeligst klippede Jesus, jeg til dato har set. Det fik mig til at tænke på de gamle malerier og/eller ikoner af Josef, Jesus, Maria, de hellige tre konger eller andre bibelske personer, hvor kunstneren malede tøjet efter sin egen tids mode og ikke efter, hvordan klædedragten formodes at have set ud på den tid, man gjorde sig så megen umage med at afbilde.
Men den altfavnende gestus havde han åbenbart allerede som nyfødt …

Live_AutoCollage_10_Images

6 kommentarer

 1. Af en nyfødt at være har han godt nok meget hår, ham Jesus 🙂
  Det er en genial opfindelse med powerbank, når nu vi altid skal kunne komme i kontakt og altid være på, og det skal vi. Landmanden spørger mig af og til, når jeg kommer tilbage, fordi jeg ikke har fået mobilen med, hvordan jeg klarede mig i alle de år uden mobilen 🙂 Men han er lige så afhængig af den.

  Kommentar af Lene — 13. december 2019 @ 5:37

  • Hehe, ja, ikke sandt? 🙂
   Det skal vi nemlig, være på altid, altså, og det skal der ikke grines ad – det er en ny tidsalder nu og hurra for det. Jeg tror mobilen har reddet flere liv. Jeg kender hele to, som styrtede på deres mountainbikes i skoven, og som derfor havde glæde af deres telefon. Selvfølgelig var de blevet fundet alligevel, men måske ikke lige så hurtigt.
   Vi spørger også os selv, hvordan vi dog kunne leve dengang uden opvaskemaskine, selv om det måske ikke helt kan sammenlignes 😉

   Kommentar af Ellen — 13. december 2019 @ 9:55

 2. Hold da op, en juleudstilling – den er næsten til at få julemareridt af!
  Det er en rigtig god ide, med den powerbank. Den skal hun nok få glæde af 😊

  Kommentar af fiberfryd — 13. december 2019 @ 13:35

  • Retfærdigvis ser det altså mere rodet ud på collagen, for der var fint med udenomsplads 😏
   Det håber jeg, at hun gør!

   Kommentar af Ellen — 13. december 2019 @ 17:45

 3. Julepynt. For lidt og for meget. I København er der SLET ingen ting. Jo, de obligatirske guirlander i gaderne, men ellers ikke. Så hellere for meget. Blomsterbutikker og gartnerier er skønne at komme ind i i denne tid.

  Kommentar af tingats — 13. december 2019 @ 16:23

  • Ganske enig – så vil jeg også hellere have for meget!
   Beklager, at du skulle godkendes igen – du havde identificeret dig anderledes denne gang, og så tror WP, at du er her for første gang.

   Kommentar af Ellen — 13. december 2019 @ 18:15


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.