Hos Mommer

9. december 2019

Der løb mit mål fuldt

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:01
Tags: , ,

Juletræet er i hus. Eller … det kommer det ikke før den 23. december, men det er købt og står nu udenfor og venter på at komme på fode igen og blive fint pyntet om 14 dage. Jeg formoder ikke, der er nogen grund til at vente med at købe det – de pæneste vil bare være væk, og de er jo alle sammen fældede på nuværende tidspunkt, så friskere bliver det heller ikke. Vel, Farmer?
Vi fandt et nydeligt et lige i den rigtige højde. Jeg er en glimrende juletræsmålestok, da det helst ikke må være ret meget højere end mig, hvis der skal være plads til stjernen – og det skal der jo. Det er en Georg Jensen-stjerne, som jeg arvede efter mine forældre. Sådan en er relativt dyr, synes jeg, men den kommer ikke helt op på siden af den, vi så i en udsendelse i går om, hvordan de ultrarige kæmper for at bruge flest penge på julen. Heriblandt så vi en specialdesignet julestjerne med en nærmest fingerbølstor diamant som centerpiece. Den skulle koste den nette sum af 650.000. Pund!!!
En havde købt en fødselsdagsgave til en ven: Et ur til en million. Pund!
Eller hvad med et usb-stik til små 30.000 pund? Af form som en svamp (billede).
Vi så også en ung kvinde, der havde specialiseret sig i specielle og individuelle indpakninger. En af dem var med adskillige tusind swarowskiperler og havde taget hende seks uger at lave, men hun fik den nu også pænt betalt: Mellem 25.000 og 30.000 – også pund, naturligvis. Vi taler altså bare om indpakningen her …
Vi så chokoladeæsker af almindelig Anton Berg-størrelse, men med indholdet fremstillet i Dubai. Der var en, der bestilte 80 æsker som en lille julehilsen til sine nærmeste venner [sic] – det blev så lige 8000 pund. For de penge ville han have trykt den enkelte vens navn uden på æsken, men det var sjovt nok ikke noget problem.
Der var et par, som både skulle nå at være i Frankrig, New York og London i julen. Butleren henvendte sig til Londons formentlig dyreste ‘blomsterudsmykker’ og bad ham om at pynte Belgravia-lejligheden op. Budgettet var 250.000 pund. Parret skulle tilbringe 1½ døgn i London – og butleren vidste ikke engang, om det var helt sikkert, de overhovedet ville nå at runde London, men pyntes op skulle der …
En bar havde en speciel drink med armagnac fra 1800-tallet + en dyr årgangschampagne plus ægte, spiseligt bladguld øverst, på isen. Pris pr. drink: 8000 pund.

Jeg tror ikke, mange af jer er i tvivl om, at jeg nok mest er blå – i hvert fald lyseblå eller måske oven i købet en lille smule lilla – og jeg har normalt ikke ondt af, at der er forskel på fattig og rig, fordi der ofte også er forskel på, hvad man har lyst eller formåen til at yde for samfundet. Det er dog ikke min politiske observans, der skal diskuteres her, men med den udsendelse i aftes sad jeg godt nok og fyldtes mere og mere med rødglødende forargelse. Det var ganske enkelt bare alt, alt, ALT for meget. Det var noget svineri, for at sige det rent ud. Hvis man kan bruge 5,2 millioner kroner på en julestjerne og 8 millioner på et ur, så kan man fgm også finansiere en skole et eller andet trængende sted – eller uddanne en hel landsby eller … der er rigtig meget, man ville kunne, så, hvis man ville.
Det er i orden at være rig, men det er første gang, jeg kan helhjertet kan tilslutte mig udtrykket “de rige svin”.

Hvis I har lyst til at lade den hellige juleforargelse fylde jer, så sendes den igen 14. dec. 2019: 07:35 – 08:30 på TV 2 FRI

14 kommentarer

 1. Af hensyn til mit blodtryk vil jeg klare mig med din malende beskrivelse af det svineri 🙂 Jeg er i øvrigt fuldstændig enig. For der er forskel på rig og rig. Og det gør en forskel for mig, hvor jeg som ung anså dem alle som “rige” svin 🙂

  Kommentar af Lene — 9. december 2019 @ 18:36

  • Det er sikkert fornuftigt 🙂 – ja, der er forskel på rig og rig, men du godeste, hvor havde jeg det skidt med at se det frådseri.

   Kommentar af Ellen — 9. december 2019 @ 19:26

 2. Det er trist, at der findes mennesker – der har så lidt selvværd, at de finder det nødvendigt at stive sig af ved at bruge af sine penge på både så smagløs og hensynsløs måde – og miljøer, hvor det er almindelig adfærd.
  I min optik er det umoralsk, at nogle mennesker kan skrabe så mange penge sammen, da de formuer stammer fra udbytning af andre mennesker.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 9. december 2019 @ 18:59

  • Jeg tror godt nok ikke på, at det er deres selvværd, der fejler noget – tværtimod, så stillede de aldeles ublu verdens største egoer til skue. Men deres moral kan ligge på et meget lille sted. Hvordan de har skaffet pengene, skal jeg ikke kommentere, for jeg ved det ikke, men er man så styrtende rig, er man forpligtet til at hjælpe andre, synes jeg – som fx Bill Gates, som i 2017 gav 50 milliarder dollars væk til velgørenhed. Det rækker immervæk til en del …

   Kommentar af Ellen — 9. december 2019 @ 19:32

 3. Tjahh, Om et øjeblik lysner det, og så går jeg ud for at fælde 35 træer til en kunde. Ordren kom i aftes, så det må være gået helt godt på deres stadeplads.
  Men jeg er undtagelsen. Langt de fleste træer er fældet på nuværende tidspunkt, nogle endda så tidligt, at glansen vil gå af det inden jul; men det er vilkårene, når træerne er så billige i engrosleddet, at det knapt kan betale planteprisen for 8-10 år siden. Der er på ingen måde råd til overtidsbetaling.
  Der er afsluttet handler i år, hvor træer fra 1,75 m og op er handlet på roden til 8,- (skriverOTTE) kr. pr. træ. Det koster ca 20,- at fælde og klargøre, så der handles til ca. 35,- frit på vogn.

  Kommentar af natural2222 — 10. december 2019 @ 8:05

  • Okay,tak 🙂 Det var nok også sådan, jeg regnede med, at det var.
   Det var da helt vildt, så lidt I får for dem! Men der er altså nogen, der må have en gevaldig fortjeneste på de træer, for mit i går hos Land og Fritid kostede 150 kroner, hvilket jeg oven i købet fandt meget billigt, og det var kun 1.60 meter.

   Kommentar af Ellen — 10. december 2019 @ 9:16

   • Der ER en stor fortjeneste på juletræer; men der er også stor risiko og store omkostninger ved juletræshandel. Dygtige stadeholdere tjener en årsløn på 6 uger, udygtige sætter tilsvarende til ved svind og for høj pladsleje.
    Træer på 1,60 er i øvrigt usælgelige i engrosleddet. De står ufældede i millionvis rundt om i plantagerne.

    Kommentar af natural2222 — 11. december 2019 @ 7:51

    • En årsløn på seks uger – det tiltaler mit dovne hjerte 😀
     Tænk, er de virkelig usælgelige? Jeg ville tro, der ville være masser, der ønsker sig et træ i den størrelse, men det var måske derfor, det var billigt.

     Kommentar af Ellen — 11. december 2019 @ 9:11

 4. Man kan sagtens være blå eller lilla og så alligevel have samfundssind. Men heldigvis er vi også i stand til at grine lidt ad de mennesker, som bruger formuer på tåbelige gaver, jeg tænker så at de hjælper i det mindste leverandøren til en god handel.

  Mine første år med computer-arbejde var præget af at det var luksus, så man skulle gå efter de mennesker, der havde penge. Det havde jeg aldrig tænkt over førhen!

  Men nok om det – dejligt at I har juletræet udenfor hus og det skal nok blive godt!

  Kommentar af Donald — 10. december 2019 @ 13:22

  • Ja, det kan man da heldigvis, Donald 🙂
   Der er nogle, der tjener gode penge på, at andre har rigtig mange midler, men det har jeg heller ikke så ondt af. De benytter sig bare af den mulighed, som er der.
   De var dæleme også dyre, de første computere, så det kan jeg sådan set godt forstå.
   Det bliver godt alt sammen. Det er godt alt sammen … jeg klager ikke!

   Kommentar af Ellen — 10. december 2019 @ 17:54

 5. Jeg kan heller ikke fordrage den slags forbrug! Der er vi ganske enige. Hvis man har råd til den slags, har man også råd til at financiere noget fornuftigt, som fx skoler eller hospitaler. Eller, hvis det ikke kan lade sig gøre, lade sig beskatte!

  Jeg tror ikke, jeg vil se udsendelsen. Det er skidt for blodtrykket.

  Kommentar af Henny Stewart — 10. december 2019 @ 19:36

  • Ja, her er vi 100 % enige! Også i, at udsendelsen ikke er så god for blodtrykket 😉

   Kommentar af Ellen — 10. december 2019 @ 20:56

 6. ‘Når skidt kommer til ære og stodder til mønt, så begynder hønsene at gå med laksko‘ er et efterhånden sjældent brugt ordsprog, men det lader til stadig at holde vand. Hverken sunde fornuft eller intelligens trykker åbenbart hos den type rigmænd/kvinder.
  Jeg udholder nok ikke at se den udsendelse 🤬

  Kommentar af fiberfryd — 11. december 2019 @ 1:27

  • Ha – tak – jeg kendte kun de første fem ord, men det var jo lige netop sådan det var i den udsendelse 😀 – og ganske enig, jeg tror også, at din jul vil blive ødelagt, hvis du du ser udsendelsen!

   Kommentar af Ellen — 11. december 2019 @ 9:07


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.