Hos Mommer

5. december 2019

Knuste drivhusdrømme?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:32
Tags: , ,

I formiddags gik John ud i bådehuset for at afmontere de nederste loftsbrædder for at gøre det nemmere i morgen, når der kommer en fra drivhusfirmaet for at måle op; dvs. afvise eller godkende, at det kan lade sig gøre.
John kaldte mig ud: “Prøv lige at se her …”
Jeg prøvede lige at se der.
Det eksisterende fundament viste sig at være pilhamrende skævt – både den ene og den anden vej. Der er 14 cm højdeforskel på højre og venstre side og ikke nok med det: Hele den støbte langside bugter sig op og ned, og endelig er fundamentet også skævt den anden vej, således at gavlene ikke er lige høje.
Vi kontaktede en, der kan skære i beton og fik den besked, at det ville koste os 10.000 kroner at få det skåret lige.
Glem det, sagde vi til hinanden. Nu kan han få lov at se det ved selvsyn i morgen, fordi det ikke skal hedde sig, at vi bare er nogen, der springer fra, fordi vi lige havde fået en fiks ide.

Lige med det samme blev jeg ret ærgerlig over det, men der er jo ikke noget at gøre. Vi havde allerede nået og rent faktisk også overskredet det økonomiske smertepunkt, og 10.000 ekstra er udelukket; det vil vi simpelthen ikke ofre på drivhussagen.
John havde jo nået at flytte brændeopbevaringen, så nu er er frit udsyn til verdens grimmeste drivhus.
Men … hvad nu hvis det ikke var verdens grimmeste drivhus?
Tænke, tænke, tænke igen …
Jeg surfede lidt rundt og fandt en løsning.

IMG_8587P1000359P1000380P1000359
Tror jeg da … John har kigget på det og regner med, at det kan lade sig gøre, men der skal lige måles og regnes lidt mere.
John bygger ny gavl på bådehuset og maler den sort.
imageVi river det gamle drivhus ned, køber et T-hus på 13 m2 og sætter det op, hvor det gamle stod – en fordel ved det er, at John slipper for at bygge et nyt skur.
Det skal nok blive godt. Jeg har forliget mig med realiteterne og tror egentlig ikke, det bliver så tosset endda med den alternative løsning, vi (nok) har fundet frem til. Der skal lægges nogle fliser, så der kan komme et ordentligt gulv i det nye og ca. 3 m2 større hus, og jordvolden midt i det hele, bag pigstenene på 3. billede, skal dæmmes op eller beplantes eller noget … et eller andet i hvert fald, så det kan blive pænt at se på.
Man skal aldrig gå ned på projekter, og planer er til for at ændres, har jeg efterhånden konstateret nogle gange.
T-huset her er da heller ikke helt tosset, vel?

21 kommentarer

  1. Det var da noget værre øv, men det er jo så moderne at være omstillingsparat. Og det får man i den grad brug for når man piller i gamle huse. Men det lyder som en god løsning I har fundet. Det var da også en grov pris, de kom ud med. Rigtig god arbejdslyst med projektet. Knus til jer. 🙂

    Kommentar af Kirsten Jensen — 5. december 2019 @ 16:08

    • Vi er meget omstillingsparate 🙂
      Det var godt nok dyrt, ja, men vi er fulde af fortrøstning om, at plan B er okay!
      Knus retur 🙂

      Kommentar af Ellen — 5. december 2019 @ 17:57

  2. Jeg tænkte på, om man ikke kunne hælde noget beton på det eksisterende fundament, så det kom i vater? Det kræver lidt forskalling, og det skal nok være lidt højere end de +14, så der bliver lidt “lag”, men det er langt billigere end 10.000 bob. Måske skal der lidt jern i for at binde det godt sammen med det gamle fundament.
    Whatever så pøj-pøj med projektet – T-huset ser også fint ud. 🙂

    Kommentar af Eric — 5. december 2019 @ 17:12

    • Det var godt tænkt, men du er jo også cementmand 😉 – og du har ret i, at det kunne være en mulighed. Vi var faktisk igennem den model, men i forvejen synes vi, at fundamentet er lidt for højt til at være optimalt, så vi skrottede den løsning og holder os foreløbig til T-løsningen.

      Kommentar af Ellen — 5. december 2019 @ 18:00

  3. I er begge gode til at hitte på og regne den ud, gode egenskaber, når man gerne vil nå sine drømme 🙂

    Kommentar af Lene — 5. december 2019 @ 18:50

    • Man er jo nødt til at gøre noget, når noget andet crasher 🙂

      Kommentar af Ellen — 5. december 2019 @ 20:37

  4. Lidt øv, men du nåede at nyde drømmen lidt.
    Smag og behag er forskellig, men jeg forstår ikke, hvorfor det nuværende er det grimmeste! Har du overvejet at male det sort (eller “racing green”)?
    Hvorfor et T, skal det også bruges til ophold? Er 13 kvm. ikke en del større, end det eksisterende og dermed tiltrække sig yderligere opmærksomhed/genere udsyn? Har I overvejet en mockup (altså bare en facades højde og bredde)?
    Mvh. og god fornøjelse med projektet.

    Kommentar af Kristine — 5. december 2019 @ 19:54

    • Fordi det nuværende er af plastic og ikke glas; fordi taget er ugennemsigtigt og grimt, fordi T’et er en pænere facon end ottekantet, og fordi T’et ikke er højere, men bliver sort, vil det syne mindre, hvilket man godt kan fornemme på billedet af T’et med den sorte ramme, hvor det jo næsten ikke er der 😉
      Det eneste jeg har overvejet ved det eksisterende er, at det skal væk. Jeg har aldrig kunnet lide det.

      Kommentar af Ellen — 5. december 2019 @ 20:44

      • Med det skudsmål forstår jeg godt dødsdommen på jeres matrikel og egentligt er det underligt, at det ikke er blevet fjernet og erstattet med et andet tidligere🤔, men bedre sent end aldrig😉. Og god fornøjelse med det nye.
        Mvh.

        Kommentar af Kristine — 7. december 2019 @ 20:24

        • Det skyldes udelukkende, at det tog mig fem år at få John til at få den udmærkede ide, at det ville være meget pænere, hvis vi fik et andet drivhus 😉
          Men jeg glæææder mig over at han fik den ide (og som kvinde til kvinde tror jeg godt, du ved hvad jeg mener 😀 )

          Kommentar af Ellen — 7. december 2019 @ 20:31

  5. Hvis drivhusdrømmene skal knuses, er det da altid noget, at det sker, inden der er kommet ruder i 🥴
    God weekend

    Kommentar af Fru Z — 6. december 2019 @ 9:03

    • Man skulle tro, du kunne læse mine tanker, Helle 😀
      Tak, og i lige måde.

      Kommentar af Ellen — 6. december 2019 @ 10:47

  6. Det var da ærgerligt 😕 Men som vanligt er I ikke slået tilbage ret længe, før der er nye tiltag. Det skal nok blive godt!

    Kommentar af fiberfryd — 6. december 2019 @ 9:40

    • Vi satser stærkt på, at hele romanen ender med at få en lykkelig udgang 🙂

      Kommentar af Ellen — 6. december 2019 @ 10:47

  7. Nu fik jeg endelig læst færdigt, jeg blev så skuffet forleden dag, men der kommer da heldigvis noget godt ud af det. Jeg kan ikke udaf indlægget se om fundamentet er ustabilt eller om det bare er skævt (det kunne man vel rette op ved at mure noget gasbeton ovenpå) – men jeg har en fornemmelse af at John finder den smukkeste løsning.

    Det er jo vigtigt!

    Men jeg kan forresten ikke gætte hvad du mener med en ny gavl – er det til halvdelen af en anden slags både-og-drivhus?

    Kommentar af Donald — 9. december 2019 @ 11:37

    • Det er ‘bare’ pilskævt, og det er i forvejen lidt for højt (det var derfor, vi ville have skåret noget af). Gasbeton ovenpå ville medføre, at vi skulle til at skære gasbeton til, og så var vi lige vidt 😉
      En ny gavl til bådehuset, fordi den gamle var sjusket lavet, og sådan noget kan John ikke have – især ikke nu, hvor den bliver meget mere synlig 🙂

      Kommentar af Ellen — 9. december 2019 @ 14:56

      • Nå jeg har ellers set at man skærer i gasbeton med en sav, ikke specielt hårdt – vel?
        Godt med ny gavl! Så kommer der da noget ud af det. Er dette bådehus så et sted man kan stille planter ind om vinteren?

        Kommentar af Donald — 9. december 2019 @ 16:55

        • Det er rigtigt, men det ville stadig blive et alt for højt fundament 🙂
          Ikke rigtig; der er kun et meget lille vindue, så jeg tror ikke, der vil være lys nok … lidt lys skal planterne jo have vinteren igennem.

          Kommentar af Ellen — 9. december 2019 @ 17:42

          • OK! (Men du har da ikke nogen båd vel? Så må John finde et lille vindue 🙂 )

            Kommentar af Donald — 9. december 2019 @ 20:11

            • Det er ikke så vigtigt for mig med planteovervintring, og det gør ikke noget, at rummet er næsten helt mørkt, fordi jeg bl.a. bruger det til opbevaring af æbler.

              Kommentar af Ellen — 9. december 2019 @ 21:26

              • 🙂 ☻

                Kommentar af Donald — 9. december 2019 @ 23:48


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.