Hos Mommer

26. november 2019

En drivhusdrøm går i opfyldelse

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:40
Tags: , ,

Lige siden vi flyttede ind hernede, har jeg kigget på drivhuset med ikke specielt glade øjne. Det er tudegrimt, synes jeg – især nok fordi jeg kom fra det fine drivhus, som John byggede til mig i 2012. Desværre har det været sådan, at vi, pga. den meget kuperede grund, ikke kan placere et drivhus andre steder end der, hvor det grimme står, og det vil heller ikke kunne blive ret meget større. Efterhånden havde jeg resigneret, delvist fordi John ikke rigtig var med her – han syntes det var okay, som det var. Det bedste ved det er den skønne gamle vin, som giver så mange søde druer hvert år.
Sidste år fik John skudt sig selv i foden. Han kom nemlig til at sige, at vi jo kunne save taget af bådehuset og så bygge et drivhus ovenpå. Bådehuset er nemlig gravet delvist ned, så det ville ikke blive et drivhus med høje betonvægge set udefra.
Den ide kunne jeg ikke slippe, men John kunne have sparket sig selv, for hvor skal vi så have plæneklipperen, æblerne, krukkerne og flere andre ting?

P1020511P1030684

Bådehuset er kun pænt at se på i de par uger om året, hvor rådhusvinen er rød. Herover ses, hvordan huset er gravet ind i den lille bakke. Rododendronen og den stedsegrønne ved siden af er allerede væk, og det ses, at der ikke bliver så meget beton at se fra haven.
Han kom selv på løsningen: Det gamle drivhus skal jo i givet fald væk, så der kan bygges et fint lille skur, hvor det stod. Jamen, selvfølgelig!

Der er sjældent langt fra tanke til handling for mit vedkommende, når det gælder den slags, så i søndags havde vi besøg af den danske forhandler af Alitex-drivhuset.
Han var en flink fyr, og Alitex er et fantastisk drivhus (det er sådan et, Charlotte har), men jeg faldt besvimet om, da jeg i går morges fik en pris på det. Han havde ellers proklameret, at det sagtens kunne laves til en fornuftig pris, når nu fundamentet allerede fandtes.
Det viste sig, at en ‘fornuftig pris’ var 180.000 kroner! Jeg tør ikke tænke på, hvad det havde kostet, hvis vi også skulle have haft muret et fundament.
Så mange penge ville vi bare ikke ofre på sagen. Punktum. Det var da for vildt – men nu var tanken jo mere end bare sået; den havde etableret sig ret grundigt hos os begge.

Helios_(62)Aiton 3

I går kørte vi derfor til Hundige for at besøge Vica.
Til venstre ses Vica-huset; til højre det Alitex-hus, vi fik tilbud på. Det er bestemt ikke det samme hus vi får, men til gengæld får vi et drivhus langt, langt, LANGT billigere, og godt nok vil vi gerne betale for kvalitet, men vi kan også godt finde ud af at gå på kompromis med os selv.
Der blev skrevet under på en kontrakt, og inden næste sæson vil der stå et drivhus, hvor vi nu har bådehus. De gav os oven i købet Black Friday-rabat, hvilket lige præcis kunne betale det skur, vi har kigget på. What’s not to like?
Snart skal jeg ikke længere se ud på en kedelig ensartet flade, men kan se på – og, ikke mindst, igennem – et dejligt drivhus. Jeg glæder mig.
Og John glæder sig også – Søren har lovet at komme og hjælpe med at skære taget af og bygge det nye skur – han ville oven i købet gerne have det gamle drivhus.
Jeg var en smule bekymret for, om det ville blive for meget for John (han skal dog ikke selv montere drivhuset; det gør Vica), men den fejede han hurtigt af – det skulle jeg ikke tænke på; han har tid nok til det, og Søren hjælper. Ikke noget problem.
Der er alligevel fint gang i ham endnu, min søde, gamle mand – han elsker den slags projekter.
Og jeg elsker allerede mit nye drivhus.

18 kommentarer

 1. Tillykke med drivhuset.
  Jeg synes umiddelbart, at Vica-drivhuset står bedst til jeres stråtækte hus fremfor det engelske historicistiske. Jeres hvide mure med det sorte bindingsværk spiller rigtigt fint sammen med drivhusets hvide fundament, stramme linjer, store ruder og sorte profiler, da det spejler bindingsværket i nutiden.
  Hvis I vil flytte vinen med, så skal I aktion nu, mens jorden er frostfri.
  Mvh. og god fornøjelse med småhusbyggerierne.
  PS: Overvej lige, hvis I ikke har gjort det, om det nye skur skal have to indgange, da det kan være en fordel, hvis skuret er lille ift., dets funktion og opbevaringsbehov.

  Kommentar af Kristine — 26. november 2019 @ 20:15

  • Tak for analysen – det var næsten det samme, Vica-manden sagde 🙂 Jeg ville helst have haft det i hvidt, men det er ikke standardfarve hos Vica, og det var uforholdsmæssigt dyrt at få den hvide.
   Jeg tør ikke engang tænke på at flytte den gamle vin – stammen er på tykkelse med min overarm, så jeg tror den har temmelig mange år på bagen. Dem bliver ofret.
   Ikke to indgange, da vi så mister vægplads.

   Kommentar af Ellen — 26. november 2019 @ 21:03

 2. Tillykke med mellemlandingen – 180.000 var da helt vildt.

  Kommentar af Eric — 26. november 2019 @ 20:50

  • Tak, ja, helt vildt, og det var meningen, at vi skulle være blevet positivt overraskede!

   Kommentar af Ellen — 26. november 2019 @ 21:04

 3. Jeres kommende Vica-hus er virkelig smukt! Og prisen på Alitex-huset er vanvittig høj. Hvor er du heldig at have en gør-det-selv-mand, som vil bygge det nye skur.

  Kommentar af Madame — 26. november 2019 @ 20:50

  • Jeg glæder mig meget til det, men ville have ærgret mig over at smide så mange penge efter et drivhus, så det var godt, at der var et alternativ.
   Jeg har en rigtig god gør-det-selv-mand 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. november 2019 @ 21:06

 4. Det lyder så godt og ja, hvor bliver det pænt. Jeg vil tro at John faktisk nyder det – det er jo også hans udsigt og glæden i huset mærker man uanset om man er drivhusgartner eller ej 🙂

  Kommentar af Donald — 26. november 2019 @ 23:28

  • Du har ret: Han vil både nyde arbejdet og glæden ved synet bagefter 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. november 2019 @ 9:37

 5. Wow, så sker det! I er meget effektive, der spildes ikke megen tid 😀 Det skal nok blive godt og give megen glæde.

  Kommentar af fiberfryd — 27. november 2019 @ 1:28

  • YES, nu sker det – og vi er for gamle til at spilde tid 😉

   Kommentar af Ellen — 27. november 2019 @ 10:46

 6. Tillykke med drivhuset. Det passer smukt til jeres hus, synes jeg. Dejligt, John har mod på og lyst til byggeriet. Det skal nok blive godt. Han behøver jo ikke arbejde på akkord 🙂

  Kommentar af Betty — 27. november 2019 @ 10:09

  • Tak, det bliver fint, tror jeg – men John har desværre den ‘fejl’, at han helst vil være færdig dagen før han begynder at arbejde, men så må jeg holde ham lidt i ørerne 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. november 2019 @ 10:48

 7. Åh, det bliver et skønt drivhus, især fordi du jo får ekstra højde med det fundament du har. Sikken en god ide at bytte om på funktionerne. Så får du også drivhuset lige udenfor døren, det gør det nemmere at hente ting derfra. Hvor stort bliver det? Man løber jo hurtigt tør for plads (sagde konen, der har 4 stk drivhuse på hver 32 kvadratmeter + 1 på 7 😀 ) God fornøjelse, forventningens glæde skal man ikke kimse ad. Knus og god aften herfra til jer begge.

  Kommentar af Kirsten Jensen — 27. november 2019 @ 18:06

  • Du GOdeste! Er det ren hobby, eller har du (haft) et mindre gartneri? Det er jo misundelsesværdigt meget drivhuskapacitet. Mit bliver 2,6 x 4,6 m – altså tæt på 12 kvm.
   Det bliver ikke så meget højere, for det vil virke ude af proportion; i stedet skærer de til, så glaspartiet bliver lidt lavere. På en måde er det ærgerligt, men vi var enige om, at det ikke må have fuld højde oven på fundamentet.
   Tak, jeg glæder mig virkelig meget 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. november 2019 @ 19:49

   • Ja, det er næsten lidt blær, men jeg har dem sammen med min søn. Han startede et lille firma i sommers, hvor han (vi) leverer grøntsager til DagliBrugsen. Det er så mest mig der gør arbejdet, for han har andet arbejde ved siden af. Min del består af en bod ude ved vejen. Det er godt nok et stort arbejde, men jeg nyder det, og det er jo også sjov og spændende at være med til at køre sådan noget igang.

    Kommentar af Kirsten Jensen — 28. november 2019 @ 16:06

    • Sikke en god ide. Det er jo så klimavenligt at sælge lokale varer, så I går all in 🙂
     Pøjpøj med projektet – det lyder som meget arbejde for dig at binde sig til, men pyt med det – så længe du nyder det, er det fint 🙂 .

     Kommentar af Ellen — 28. november 2019 @ 16:27

 8. Skønt når det hele går op i en højere enhed.
  Ønsker jer mange dejlige timers driverliv og god høst 😊

  Kommentar af Anne Holtegård — 29. november 2019 @ 13:45

  • Tak – vi glæder os til at komme i gang 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. november 2019 @ 17:50


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.