Hos Mommer

22. november 2019

Der sker ting og sager med alderen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:14
Tags: , ,

I dag har jeg gjort noget, jeg for fem år siden ville have forsvoret nogensinde skulle ske for mig.
Jeg har meldt mig til frivilligt arbejde i Røde Kors-butikken en dag om ugen. Okay – en halv dag om ugen – nu skal vi jo heller ikke overdrive …
Hver fredag fra 14:30-17:00. Og så har jeg jo også Nørklerne hver tirsdag i tre timer.
Det er trods alt en arbejdsuge, der er til at leve med, men havde nogen fortalt mig, at jeg frivilligt ville gå med til den slags, havde jeg grinet hånligt og sagt: “ALDRIG!!! Never ever! Det ville da være totalt fjollet frivilligt at opsøge arbejde, når man har glædet sig i 10 år til at jobstoppe!”
Jajaja. Sådan kan tingene ændre sig. Det er jo ellers ikke fordi vi går rundt og keder os, men det er altid rart at få nyt indhold i et efterhånden lettere rutinepræget liv, og især John savner nok lidt udadvendt og socialt liv i hverdagen, så han var faktisk ikke svær at lokke – det bliver dermed os begge to, der ofrer tid på sagen.
Nu må vi se, hvordan det går. Det bliver et helt nyt arbejdsområde for mit vedkommende, men det bliver da meget sjovt at prøve det også.
John har fra sin tid i olie/benzinbranchen masser af butikserfaring, men han kommer til gengæld nok til at hjælpe mest med at køre med ud for at tømme tøjcontainere, samt indsamle og aflevere fx møbler.
Vi har fortalt dem, at vi rejser meget og derfor relativt ofte vil være ude af stand til at passe butikspligterne, men de mangler virkelig folk, så de var lykkelige, hvis vi ville give dem den tid, vi har mulighed for.
Vi skulle skrive under på en aftale, og vi opdagede hurtigt, at det gamle ord om, at når man rækker Fanden en lillefinger… holder endnu.
“Jeg skal spørge jer”, sagde butikslederen, “om der er andet frivilligt arbejde inden for Røde Kors, I vil tage del i?”
“Lad os nu lige komme i gang og se hvordan det går! Vi vil ikke binde os til for meget, så foreløbig holder vi os til den halve dag om ugen, vi har talt om.”
De er hurtige … men der blev ikke skrevet mere på aftalen i denne omgang.
SÅ ivrige er vi heller ikke for at arbejde igen. Som sagt, så er det ikke fordi tiden falder os specielt lang, men vi ville gerne hjælpe, når nu de står og mangler frivillig arbejdskraft.

Djursland 2019

Billedet er sagen aldeles uvedkommende, men den ene dag på Djursland havde vandet en helt vidunderlig farve, som Johns gode kamera heldigvis formåede at fange.

16 kommentarer

 1. Det lyder virkelig spændende! Ja, det er sjovt som man kan ændre holdning 🙂 Vi kommer ofte i Røde Kors’ genbrugsforretning i Frederiksværk, og der er en god stemning, folk at glade for at give en hånd med. Og det er så rart, når man kan genbruge gode ting i stedet for at købe nyt.

  Kommentar af Madame — 22. november 2019 @ 18:20

  • Underligt, ikke sandt? 🙂 Man tror jo, at man er den samme livet igennem …
   Ja, vi kan lide genbrugstanken, og det er pænt tøj, de sælger, synes jeg, men intet går til spilde, lærte jeg i dag – snavset tøj bliver sendt et sted hen, flået op og lavet til tæpper. Smart.

   Kommentar af Ellen — 22. november 2019 @ 19:18

 2. Jamen, Ellen dog 😂
  Men det er nu en god ide, at bruge noget af sin ‘overskydende’ tid på frivilligt arbejde. Det lyder jo ikke som om I bliver overbebyrdet. Jeg håber I bliver glade for det.

  Kommentar af fiberfryd — 22. november 2019 @ 23:04

  • Ja, sikke noget 😀
   Vi bliver ikke overbebyrdede, men jeg er lidt spændt på, hvad jeg vil synes om det.

   Kommentar af Ellen — 23. november 2019 @ 7:44

 3. Forskellen på at gå på arbejde og frivilligt arbejde er jo netop at det sidste er et tilvalg og dermed også fleksibiliteten. At det tilmed kan medvirke til socialt samvær og forankring i lokalområdet er vel heller ikke at foragte.
  Måske husker jeg forkert, men er der ikke noget om, at du i begyndelsen vist heller ikke forestille dig at deltage i nørklesamværet, men ville “bare” producere og aflevere? Så om ikke så længe er du i fuld gang med “hvad kan jeg hjælpe med?”, “kontant eller på kort?”, “farvel og tak”/”hav en fortsat god dag”😜, sikre at stavningen og grammatikken i alt skriftligt er korrekt ect.
  Husk at reservere d. 04.10.20, hvor Røde Kors har landsindsamling (så du kan komme til at gå uden bare at skulle gå🙂).
  Mvh. og god weekend

  Kommentar af Kristine — 23. november 2019 @ 9:12

  • Du husker ikke forkert 🙂
   Og ingen vil nogensinde høre mig sige “hav en fortsat god dag”! “Hav en god dag”, måske, men det med fortsat er noget fis …
   Det med stavning og grammatik kom vi ind på under snakken i går, og det viste sig, at jeg havde en lidelsesfælle i butikslederen, som jeg skal arbejde sammen med hver fredag, så det kan vi rigtig hygge os med. Der kommer ingen forkert stavede skilte op i den butik!
   Jeg skal ikke samle ind. Bryder mig ikke om det tiggeri, så den eneste grund til at sætte det i kalenderen er for at sørge for ikke at være hjemme 😉

   Kommentar af Ellen — 23. november 2019 @ 14:23

   • Jeg nævnte kun “fortsat”, som et venligt drilleri, da du har udtrykt din – i mine øjne – berettigede aversion mod dette udtryk. Jeg oplevede for nogle år siden, hvor en meget nærtstående blev livstruende syg, akut som i akut operation, derefter på intensivafdeling og med stor risiko for ikke at overleve eller med skade på nyrer, blodpropper, hjerneskade mm., at blive mødt med “.. fortsat ..”, da jeg gik i hospitalets kiosk for at købe lidt næring. Jeg er ikke flov over, at jeg eksploderede lige i hovedet på ekspedienten og efterfølgende klagede direkte til hospitalsdirektøren.

    Kommentar af Kristine — 23. november 2019 @ 16:00

    • Så er jeg mere rolig 🙂
     Og det er netop pga. sådanne skrækeksempler som dit, at jeg er så inderlig imod udtrykket. Det er da total idioti at bruge det på et hospital – men altså også fjollet alle andre steder. De fleste er heldigvis gået bort fra det igen. Der er nok tilstrækkelig mange, der har klaget.

     Kommentar af Ellen — 24. november 2019 @ 9:55

 4. Ha, Elle, den havde jeg heller ikke set 🙂 Jeg plejer at sige at jeg ikke skal lave frivilligt arbejde som indebærer omsorg så som besøgsven eller frivillig på plejehjem eller sygehus. Jeg har bidraget med det i mit arbejdsliv. Og genbrugsbutikkerne har jeg heller ikke på listen over ting, jeg vil være som pensionist, men nu må vi se. Jeg interesserer mig ikke for brugsting og en god handel, men derimod mennesker. Så lige nu tænker jeg foredrag, teologi for lægmand og sådanne ting, men man ved jo aldrig, kan jeg nu forstå 🙂

  Kommentar af Lene — 23. november 2019 @ 10:23

  • Jeg kan godt forstå, at du på forhånd har valgt den slags arbejde fra, når du engang når så langt. Genbrugsbutikker var dog bestemt heller ikke på min liste, som du også kommenterer … man ved åbenbart aldrig, som du siger 😉

   Kommentar af Ellen — 23. november 2019 @ 14:25

 5. tillykke med jeres nye “jobs”. jeg er sikker på – eller det håber jeg i hvert fald, at I blive glade for det, fordi det giver mening og fordi I forhåbentlig møder søde kunder og kolleger. Flot billede, i øvrigt. Må jeg spørge, hvor det er taget. Ligner noget jeg kender fra Mols/Kalø området

  Kommentar af liselegarth — 23. november 2019 @ 14:12

  • Det håber jeg søreme også, at vi bliver – man kan jo ikke være bekendt at springe alt for hurtigt fra 🙂
   Det er godt genkendt. Vi havde lejet et sommerhus på Bjarkes Grund 16, helt nede på sydspidsen af Øer, og billedet er taget fra ‘vores’ have, mod vest henover Fuglsø Vig.

   Kommentar af Ellen — 23. november 2019 @ 14:28

 6. Spændende at høre om laksefrikadeller, der tilberedes af ørred 😉😂😎

  Kommentar af Lotte — 24. november 2019 @ 15:51

  • Det var så også i et andet indlæg, du kunne læse om det, men sådan er der jo så meget – ørred er da trods alt en laksefisk, så helt ved siden af er det vel ikke 😉

   Kommentar af Ellen — 24. november 2019 @ 20:22

 7. Held og lykke og god arbejdslyst. Lad os se, hvad det næste bliver … 😀

  Kommentar af conny — 25. november 2019 @ 14:05

  • Joh tak – og ja, vi må se. Foreløbig har vi gang i nogle voldsomme drivhusplaner. Det kan vel også kaldes frivilligt arbejde 😉

   Kommentar af Ellen — 25. november 2019 @ 16:34


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.