Hos Mommer

15. november 2019

Croome Court med god guide

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 11:50
Tags: , , ,

Onsdag kørte Charlotte os op til Malvern Hills, hvor vi kunne finde Croome Court. Det tog 1¾ time at køre derop … vores radius bliver længere og længere for at komme til at se noget, vi ikke har set før. Vi jokede lidt med, at om ikke så længe er udflugterne nok nødt til at gå til Skotland …

Malvern Hills er et betagende smukt område, hvilket jeg ved, at Mia vil skrive under på …

Malvern Hills

Croome Court

Croome er, som så mange andre steder i England, overgået til National Trust, fordi så sørgeligt få har råd til hverken at arve eller vedligeholde disse store huse. Selve titlen går i arv, men det er kun en titel, og den kan kun gå i arv til mænd. Den nuværende 13. Earl of Coventry bor i London, og hans arving er en nevø, som er maler og bor i Cornwall. Ikke et ondt ord om malere fra Cornwall, men de er i vores øjne ikke selvskrevne og heller ikke nødvendigvis velegnede/uddannede til at træde ind i bestyrelsen for fonden. Vi undrede os højlydt over, hvorfor pokker kongehusene kan finde ud af at lade kvinder arve, men ikke den britiske adel? Havde arvefølgen kunne gå ad kvindelige veje, ville den stadig i dag have været langt mere direkte end tilfældet er.

Croome Court

Annemarie?Sfinkserne her, som er identiske, men spejlvendte, blev vi grinende enige om må være blevet frembragt af en uskyldig kunstner, som kun har haft en ide om, hvordan kvindebryster ser ud, og som i virkeligheden kun har set dem godt skubbet op foran, men med nederste halvdel skjult af en kjole.
Guider/kustoder eller hvad de nu vil kaldes, er hos National Trust oftest frivillige, der gerne øser ud af deres viden om det pågældende sted. Nogle gange (men ikke her) får de gratis bolig på stedet mod at vise rundt i åbningstiden.
Vi stødte flere gange ind i en mand, som vidste alt, hvad der var værd at vide om Croome Court, og samtidig var en levende og dermed god fortæller.
Vi spurgte, hvor køkkenet havde ligget, for vi kunne ikke finde det. Han kunne fortælle, at det lå i en sidefløj, som ikke var tilgængelig for offentligheden. Man anbragte, af hensyn til brandfaren, køkkenet så langt væk som muligt, så ikke herskabernes hjem skulle nedbrænde. Man sagde, ikke helt for sjov, at hvis man var nødt til at puste på suppen, var man ikke rig nok. Hvis man var det, var suppen nemlig blevet tilstrækkeligt spisekold på vej fra køkkenet.

Her til højre ses en statue fra den nærliggende kirke. Charlotte så det først, men vi andre var ganske enige: Hendes yngste kusine Annemarie må have levet før og stået model til denne figur – det er bare så meget hendes ansigtsudtryk, når hun siger: “Mig? Mener du mig??” – de der kender hende og læser dette vil sikkert være enige.

P1000264

Parken var Capability Browns første store arbejde – sagde man her på Croome; jeg kan dog ikke finde dokumentation for, at det skulle være hans første, men at det er hans værk er indiskutabelt, og han tegnede også selve huset.

P1000296

Som man vil bemærke, var vi igen heldige med vejret, men vi så nogle grimme og store oversvømmelser på vores vej herop. Særlig i Yorkshire er de hårdt ramt, de stakler, og det er ikke slut med regnen endnu deroppe.

6 kommentarer

 1. Tillykke med vejret som smiler til jer. For den interesserede er der vist rigtig mange steder af den slags, som I besøgte. Da vi var i Skotland for en menneskealder siden, så vi mange slotte/borge, og fælles for næsten alle var, at de var brændt ned af Cromwells hær, da den huserede.
  De engelske arvelove er vist ret specielle, når de højvelbårne er omfattet. Tænk bare på Overhuset.

  Kommentar af Eric — 15. november 2019 @ 15:56

  • Der er rigtig mange steder, ja, men jeg har også haft min regelmæssige gang i England de sidste 20 år, så nærområdet er udtømt for muligheder 🙂
   De er godt nok håbløst gammeldags, de regler!

   Kommentar af Ellen — 15. november 2019 @ 21:51

 2. Dejlige billeder fra jeres skønne oplevelser! Jeg får lyst til straks at gense England. I er gode til at komme ud i verden og opleve. Vi har i de sidste par dage kun været på Kronborg og i dag på BogForum.

  Kommentar af Madame — 15. november 2019 @ 17:33

  • England er altid et (gen)besøg værd!
   Vi elsker at rejse, men Englandsturene er selvfølgelig primært for at besøge Charlotte og børnebørnene. At der så kommer lidt oplevelser med hver gang, er ren bonus 🙂
   Kronborg og BogForum er fine oplevelser!

   Kommentar af Ellen — 15. november 2019 @ 21:55

 3. i min verden er knap to timer heller ikke langt at køre for at opleve skønne ting. Og hvor er det godt at vejret er med jer, så I ikke kun skal hygge indendøre

  Kommentar af Lene — 16. november 2019 @ 10:43

  • Det er heller ikke for langt son sådan, men det er alligevel ved at være max, fordi vi jo også skal hjem igen – og skal man have rimelig god tid på stedet plus at nå at hente børnene fra skole, så …
   Vi var ret glade for det skønne vejr 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. november 2019 @ 11:46


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.